Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 18:50 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Agrárkamara: felére csökkentette a károkat a jégkármérséklő-rendszer
Ez azt jelenti, hogy csak a mezőgazdaságban több tízmilliárd forint értékű termelést sikerült megmenteni az Európában egyedülállóan az egész országot lefedő rendszer kiépítésének köszönhetően - hangsúlyozta Győrffy Balázs.

Hozzátette: a hálózat hatékonyságára jellemző, hogy minden a védekezésre elköltött 1 forinttal, 30 forintnyi termelési értéket tudnak megóvni.

Mint elmondta, az Európai Unió támogatásával, mintegy 1,8 milliárd forint felhasználásával építették ki a rendszert, amelynek működtetése évente 1,5 milliárd forintba kerül. Ugyanakkor az üzemeltetés költségei a kárenyhítési alapot terhelik, így az semmilyen pluszforrást nem igényel a gazdáktól - fűzte hozzá.

A rendszer úgy működik, hogy a jégeső-képződésre utaló meteorológiai jelzésre ezüstjodidot párologtatnak a levegőbe, ami a légkörbe jutva mesterséges jég magvakat képez. Ezzel több, ám a természetes folyamatokhoz képest lényegesen kisebb méretű jégszemcse keletkezik. Ezek többsége, mire elérné a talajt el is olvad, ám a megmaradók is lényegesen kisebb károkat okoznak - ismertette az elnök.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 09:11
Címkék: Győrffy Balázs, Európai Unió, mezőgazdaságban több, egész országot, hálózat hatékonyságára, védekezésre elköltött,
Kommentek
A pilátesz jelentősen javítja a vérnyomást fiatal, elhízott nőknél egy új kutatás szerint
résztvevőknek nem volt krónikus betegsége, nem dohányoztak és heti 90 percnél kevesebb testmozgást végeztek.

A kutatás alatt heti három alkalommal vettek részt egy-egy órás pilateszedzésen, ami tíz perc bemelegítésből és nyújtásból, szőnyegen végezhető gyakorlatokból és tíz perc levezetésből állt. Az egyes gyakorlatok ismétlésszáma folyamatosan emelkedett a 12 héten át, az órákat képzett instruktor tartotta.

A tanulmány elsőként állapította meg, hogy a pilátesz rendszeres gyakorlása jelentősen csökkentette az artériák merevségét és a vérnyomást.

"Az volt a feltevésünk, hogy a pilátesz talán mérsékli a magas vérnyomás kockázatát a fiatal, elhízott nőknél. Eredményeink bebizonyították, hogy a szőnyegen végezhető piláteszgyakorlás a vérnyomás, az artériák merevsége és a testzsír csökkentésével jót tesz a szív- és érrendszeri egészségnek. Mivel ezek az emberek a hagyományos testmozgásokat kevésbé kedvelik, a pilátesz hatásos alternatíva lehet számukra a magas vérnyomás és más szív- és érrendszeri
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 17:22
Koronavírus - Pirelli alelnök: azonnali tőkeinjekcióra van szüksége a nyugati piacoknak
Marco Tronchetti Provera a nemzetközi sajtónak, köztük az MTI-nek adott interjúban azt mondta, hogy a kínai-olasz nagyvállalat most esik át másodjára a koronavírus-járványon: először kínai gyárait, most pedig európai és amerikai üzemeit érintik a Covid-19 következményei.

Amikor a járvány Kínában tombolt, a csoport termelését - ötezer helyi dolgozóval - először húsz százalékosra csökkentették, majd újraindították. Jelenleg a dolgozóknak naponta kétszer megmérik a lázát, szájmaszkot viselnek és munkavégzés közben is betartatják velük a több mint egyméteres biztonsági távolságot egymástól.

Az Európában és az Egyesült Államokban található Pirelli-gyárak ezzel szemben a járvány miatt teljesen leálltak. "Precedens nélküli, hogy a világ leggazdagabb részét lezárták" - fogalmazott az alelnök. Megjegyezte, nem tart az autópiac zuhanásától, mivel "a közlekedési ágazatra és gépjárművekre mindig szükség lesz".

Az 1872-ben alapított Pirelli alelnöke, ügyvezető igazgatója úgy látta, az európai és
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 15:42
Koronavírus - Németországban továbbra is viszonylag lassú a terjedés, Luxemburgban egyre több a fertőzött
A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint kedd délelőtt 71 808 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 4923 esettel - 7,3 százalékkal - több azt egy nappal korábbi 66 885-nél. Egy nappal korábban hasonló, 7,1 százalékos emelkedést mértek.

A Covid-19 betegségben elhunytak száma ismét több mint 100-zal nőtt, a kedd délelőtt regisztrált 645-ről 775-re emelkedett. Járványügyi szakértők szerint ez annak tulajdonítható, hogy az idősebb korosztályokban is felütötte a fejét a vírus, míg a járvány első szakaszában főleg fiatalokat fertőzött meg.

A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) adatai szerint a regisztrált fertőzöttek átlagéletkora jelenleg 47 év, szűk többségük, 52 százalékuk férfi. A fertőzés leggyakoribb tünetei a köhögés és a láz. A halálos áldozatok átlagéletkora 80 év, a legfiatalabb áldozat 28 éves volt, de neki is volt más, krónikus alapbetegsége.

Intenzív osztályon több mint 1500 beteget ápolnak. A járvány előtt országszerte mintegy 28 ezer férőhely volt az intenzív
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 10:31
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
munkahelyvédelmi alapot, amelyet költségvetési források mellett a legnagyobb magyarországi vállalatok befizetéseivel és nemzetközi forrásokkal kellene feltölteni.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában aláhúzta, a kormány célzott segítségnyújtásban gondolkozik, és azt szeretné, hogy minél több munkahely megmaradjon, minél kevesebb gazdasági ágazat álljon le a koronavírus miatt.

Orbán Balázs kiemelte, a kormány ezen gazdaságpolitikájával 12 százalékról 3 százalékra csökkentette a munkanélküliséget az elmúlt tíz évben, és nem tervezi kidobni azt az elvet az ablakon, amellyel rendbe tudta tenni az országot.KDNP: összefogásra és nem széthúzásra van szükség, amit az ellenzék teszSoltész Miklós (KDNP) szerint a következő időszakban is arra az összefogásra van szükség, amit az ország lakossága tanúsított a koronavírus járvánnyal szemben és nem arra a teljes széthúzásra, amit az ellenzék mutat.

A kormánypárti politikus felszólalásában köszönetet
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
A kínai jegybank jelentősen csökkentette a fordított repokamatot és újabb pénzt pumpált a gazdaságba
A jegybank hétfőn azt közölte, hogy hétnapos fordított repo révén összesen 50 milliárd jüant (7 milliárd dollár) injektált a rendszerbe, miközben az erre vonatkozó kamatot 20 bázisponttal - közel öt éve a legnagyobb mértékben - 2,20 százalékra csökkentette.

A pénzpiaci likviditást növelő fordított repoügylet lényege, hogy a jegybank állampapírokat vásárol a kereskedelmi bankoktól rögzített visszavásárlási időponttal és árfolyammal.

November óta a jegybank immár harmadik alkalommal csökkentette a hétnapos fordított repokamatot.

Ma Csün, a jegybank monetáris politikáért felelős bizottságának tagja úgy vélekedett: a repokamat mérséklése segíthet a reálgazdaság hitelköltségeinek csökkentésében - idézte a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A bizottság egy múlt pénteki ülését követően a jegybank arról határozott, hogy erősíteni fogja a makrogazdaság feletti ellenőrzését az új koronavírus-járvány következményeinek visszaszorítása, valamint a gazdaság megerősítése érdekében.
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 09:42
Koronavírus - Bordélyházban kaphatnak szállást a prágai hajléktalanok
A főpolgármester csütörtökön levélben szólította fel a Showparkot üzemeltető Eroc társaságot, hogy vasárnap estig ürítse ki az épületet. Amennyiben ezt nem teszi meg, a város hatósági intézkedést fog kérni - írta az iDnes hírportál.

A lap szerint az Eroc társaságnak nincs bérleti szerződése a várossal, de az épület kiürítésére nem hajlandó, és bíróság elé vitte az ügyet.

"A hajléktalanok nem tudják betartani a vesztegzárat, hiszen se lakhelyük, se munkahelyük nincsen. A város ezért olyan szálláshelyeket keres, ahol ezek az emberek ideiglenesen otthonra lelhetnének" - mondta újságíróknak Hrib. Az egyik kiszemelt épület az egykori vágóhíd területén álló Showpark, amelyet - Hrib szerint - törvényellenesen foglal el az Eroc társaság. Az épületben mintegy 1700 négyzetméternyi terület van, amelyen ideiglenes szálláshely alakítható ki - tette hozzá a városvezető.

A Showpark szórakoztatóközpont 1998 óta működik a 20. század elején létesült vágóhíd egyik nagy pavilonjában. Az Erocnak korábban
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:31
Koronavírus - A kecskeméti Mercedes-gyár meghosszabbította a leállást
Emlékeztettek: a Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler március 17-én döntött úgy, hogy két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Ez a döntés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárat is érintette, ahol március 20-án függesztették fel a működést.

Az elengedhetetlenül szükséges területek működését továbbra is biztosítják, ezeken a részlegeken a munkatársak létszámát minimálisra csökkentették, megfelelő védelmükről továbbra is gondoskodnak.

Tájékoztatásuk szerint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja továbbra is az, hogy munkavállalói munkahelyét és bérét hosszú távon biztosítani tudja. A vállalat jelenleg a szakszervezetekkel egyeztet a leginkább megnyugtató megoldás közös kialakítása érdekében.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A gyárban a Mercedes-Benz A-osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modelleket gyártják - e
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 22:03
Koronavírus - Csökkentette az alapkamatot a cseh jegybank
A banktanács csütörtöki ülésén az eddigi 1,75 százalékról 1 százalékra csökkentette az alapkamatot - közölte Markéta Fiserová, a jegybank szóvivője a testület ülése után.

Legutóbb a jegybanktanács a március 16-i rendkívüli ülésén csökkentette az alapkamatot 2,25 százalékról 1,75 százalékra. Ezt megelőzően, utoljára 2019 májusában változott.

"A döntés célja, hogy mérsékelje a koronavírus-járvány következményeit a cseh cégekre, vállalkozókra és háztartásokra" - szögzte le a szóvivő.

A cégeknek az alacsonyabb alapkamat olcsóbb hiteleket biztosít a bankokban, hasonló módon a háztartások is olcsóbb kölcsönökhöz juthatnak.

A lombardkamatot a cseh jegybank 2,75 százalékról 2 százalékra, a diszkontkamatot pedig 0,75 százalékról 0,05 százalékra csökkentette.

Pénzügyi és piaci elemzők szerint a jegybank mostani döntései ugyan fontosak, de továbbra is érvényes, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben hozott intézkedések gazdasági következményei csak a kormány döntéseivel befolyásolhatók -
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:12
Képek, videók
szenhidrat_csokkentett _li
lilagondolatok
2015. augusztus 20. csütörtök, 22:55
Győrffy-Deák Éva Barátok
menusgabor
2019. október 24. csütörtök, 20:12
Madaras-tojas-gyorffya .jp
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 21:54
Győrffy Miklós.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 19:30
Győrffy-kép.jpg
wallenberg
2010. november 20. szombat, 11:09
Cimbi-gyorffya.gif
jucumuc
2010. október 03. vasárnap, 10:42
banner4gyorffya.jpg
skorpiolilike
2010. június 19. szombat, 09:47
19838305604Gyorffy4100 x10
edesanya
2009. április 27. hétfő, 00:38
19838305604Gyorffy4100 x10
brozsika
2009. március 19. csütörtök, 08:28
Győrffyné Ria hozzászólás
erdosgeza
2009. január 18. vasárnap, 09:49
Fojnica2-gyorffya.jpg
brozsika
2008. december 27. szombat, 21:35
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.