Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:49 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az UEFA kedden tájékoztatja tagszövetségeit a folytatásról
A BBC cikke szerint a szervezet az elmúlt időszakban két munkacsoportot hozott létre, ezek közül az egyik kifejezetten a versenynaptár újratervezésével foglalkozik. Az UEFA-nál most abban bíznak, augusztusig be tudják fejezni a küzdelmeket, ugyanakkor továbbra is sok a bizonytalanság a folytatás körül.

Az 55 tagország közül van olyan, ahol bizakodnak: a németeknél és a dánoknál is arra számítanak, hamarosan ismét lehet mérkőzéseket rendezni, míg Ausztriában is több csapat újrakezdte az edzéseket.

Más ligák esetében - például Angliában - azonban úgy számolnak, júniusnál előbb nem indulhat újra a labdarúgóélet.

Az UEFA abban bízik, hogy a kontinentális sorozatokat, azaz a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is be tudják majd fejezni az eredeti, oda-visszavágós rendszerben. Amennyiben ez nem sikerülne, a szervezetnek van egyéb terve is, amelyekben egymérkőzéses párharcok, valamint a negyeddöntőtől kezdődő egyhetes minitorna is szerepel.

Csütörtökön ülést tart az UEFA végrehajtó bizottsága is, ezen várhatóan a női Európa-bajnokságról, valamint az őszi Nemzetek Ligájáról tárgyalnak majd.

Az európai sorozatok közül egyedül a fehérorosz bajnokságban rendeznek jelenleg mérkőzéseket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 20:02
Címkék: Bajnokok Ligáját, Nemzetek Ligájáról, elmúlt időszakban, egyik kifejezetten, versenynaptár újratervezésével, folytatás körül,
Kommentek
Katarina Bulatovic egyelőre nem vonul vissza, hosszabbított Győrben
A klub csütörtöki sajtóközleménye emlékeztet rá, hogy a 35 esztendős játékos korábban bejelentette, a 2019/20-as szezon után befejezi pályafutását, de a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően megváltoztatta döntését. Ennek oka, hogy szeptember 5-6-án rendezik a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét, amelyen az ETO is érdekelt.

Bulatovic éppen ezért szeptember közepéig hosszabbította meg nyáron lejáró megállapodását, vagyis harcba száll zöld-fehér színekben, hogy a magyar klubbal második, saját maga ötödik BL-elsőségét elhódíthassa.

"Szerettem volna visszavonulni a szezon végén, de sajnos a kitűzött tervekből semmi nem lett, és azt éreztem magamban, hogy nem így kellene befejeznem. Hiányzott egyfajta lezárás" - nyilatkozta.

Hozzátette, érzése szerint az őszi négyes döntő az a lehetőség, amivel lezárhatja a karrierjét, másrészt Danyi Gábor vezetőedző is marasztalta, így nagyon könnyen megegyeztek Bartha Csaba klubelnökkel a folytatásról.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 15:32
Ivkoviccsal tárgyal a kosárlabdaszövetség a kapitányi folytatásról
Az M1 aktuális csatornának Szalay Ferenc elnök beszélt arról, egyértelműen abban gondolkozik, hogy ne változzon a felállás a nemzeti csapat élén.

"Az elnökség arra hatalmazott fel engem és a főtitkárt, hogy kezdjünk el szövetségi kapitány-ügyben tárgyalni. Kapitányügyben pedig elsősorban Ivkovics Sztojannal fogunk tárgyalni, hiszen az ő eredményessége, közösségteremtő képessége, motivációs képessége igen-igen komoly eredményeket hozott az elmúlt években a magyar kosárlabda férfi ágának számára" - nyilatkozta az elnök, hozzátéve, hogy információi alapján a szakember is nyitott a megegyezésre, szeretné folytatni a munkát. - "A csapat egészen biztos, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy Ivkovics Sztojan legyen a szövetségi kapitány."

A szándék megvan a folytatásra, ám azt Szalay Ferenc hangsúlyozta, a válogatott vezetésének azon feltétele nem változott, hogy a kapitány nem irányíthat klubcsapatot. Márpedig a problémát az okozta az év elején, hogy Ivkovics leült a Kaposvár kispadjára, amire nem lett volna
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 10:51
Fucsovics Márton: öt hét kellene a csúcsformához
"Jelenleg körülbelül egy negyven százalékos Fucsovics Marcit láthatott a közönség, tudok ennél sokkal jobban is játszani" - mondta az MTI-nek a Budapest Kupa döntője után, amelyet Stollár Fannyval együtt elvesztett Jani Rékával és Marozsán Fábiánnal szemben. "Persze vannak szép pontok, és megoldom a kötelező labdákat, de én is érzem, hogy lelassult a lábmunkám, nem olyan robbanékony a kezem, nem úgy ugrok fel szervánál, ehhez sok tétmeccsre lenne szükségem" - tette hozzá.

A madridi fináléba jutott Davis Kupa-válogatott vezére közölte: már a pénteki első mérkőzéséhez képest is sokkal jobban sikerült neki a második - az ukrán Szerhij Sztahovszkij ellen - az óbudai zárt kapus csapatversenyen.

Az edzésmunkára rátérve a világranglista 84. helyezettje elmondta, a mostani tréningek inkább arról szólnak, hogy elkerüljék a teljes leállást, és a szabad levegőn mozogjon.

"Heti négyszer teniszezek két-három órát, és két-három kondiedzésem van" - fejtette ki.

A nyilvánosság kizárásáról a 28 éves
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 16:11
Vékonyabb kerettel maradna ütőképes a Sopron női kosárlabdacsapata
magában, ugyanakkor alkalmas lehet az Euroligában versenyképességünk megtartására, továbbá biztosíthatja számunkra azt, hogy a bajnokság élvonalában maradhassunk, eséllyel harcba szállva az aranyéremért" - nyilatkozta Török Zoltán.

A csapatból Fegyverneky Zsófia csapatkapitány, Jelena Brooks, Tina Krajisnik-Jovanovic, Határ Bernadett, Briann January, Czukor Dalma, Varga Alíz és Varga Sára szerződés hosszabbítását már korábban bejelentették, valamint Varga Kamillával is sikerült megállapodni a folytatásról, továbbá a kerethez csatlakozik a klub sportakadémiájáról érkező Pfeiffer Virág. Mindössze két új érkező lesz, Gabby Williams és Megan Walker, akik mindketten a Connecticut Egyetemen tanultak.

"Nem titkoltan sokoldalú és taktikailag magasan képzett játékosokat szerettünk volna sorainkban tudni, akik több poszton is azonos minőségben képesek kosárlabdázni, hiszen nem kisebb a feladatuk, mint a távozott négy játékosunk pótlása" - tette hozzá az ügyvezető.

A szakmai stáb változatlan felállásban
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 19:56
Romokban a kvalifikációs rendszer, de Szabó László optimista a paralimpiát illetően
most újjá kell építeni.

A nemzetközi szövetségek vezetőinek három pontban határozta meg a legfontosabb szempontokat a majdani folyatásra: fontos, hogy egyetlen versenyzőnek sem lehetnek rosszabbak az esélyei a 2021-es eseményre való kijutásra, mint az idei paralimpiára voltak, és természetesen a már megszerzett kvótával rendelkezők helyének biztosnak kell lennie. Az elmaradt versenyekre járjanak vissza a már befizetett díjak, vagy számítsák be abban az esetben, ha az adott eseményt pótolják. A folytatásról szóló döntésekbe pedig mindenképpen vonják be az országok szövetségeit.

Szabó László megjegyezte, ugyan a koruk miatt több versenyzőnél is felvetődhetett volna kétség a folytatást illetően, egyelőre azonban egyetlen sportoló sincs, aki ne vállalná az egyéves halasztással járó felkészülést.

Az MPB elnöke kiemelte, az elmaradt versenyek és a halasztás miatt nemhogy csökkentek volna az elvárásai a magyar parasportolók irányába, hanem magasabbra tette a mércét, ugyanis véleménye szerint több
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 18:42
Szabó Zoltán szerint sok problémát kell megoldani, hogy folytatódjon a vízilabda-idény
Szabó Zoltán az M1 aktuális csatornának mindezek mellett elmondta, egyelőre csak szárazföldi edzéseket tudnak tartani, ugyanis az uszoda továbbra is zárva tart, talán május utolsó harmadában térhetnek vissza a vízbe.

A szakember megjegyezte, más sportágakkal ellentétben a vízilabdában olyan mozgások vannak, amiket az ember nem használ a mindennapokban, így egy ilyen hosszú kihagyás alatt izomcsoportok épülnek le. Éppen ezért szerinte egy játékos, egy csapat, öt-hat hét alatt kerülhet olyan állapotba, ami a magyar élvonal színvonalától elvárható.

Hozzátette, a tervek, miszerint nyáron lennének mérkőzések, mindenképpen egy jó lehetőség, és az "uborkaszezont" is jól ki lehetne így használni. A szövetség egy hét múlva dönt majd a lehetséges folytatásról, de Szabó Zoltán szerint számos problémát kell majd megoldani, mint például a lejáró szerződésű játékosok helyzete.

"Nincs jó megoldás, érdekek fognak sérülni. Azt gondolom, a legkevésbé rosszat kell választani" - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 18:22
Premier League - Ausztráliában is befejeződhet az idény
A londoni lap úgy tudja, a nyugat-ausztráliai Perth lenne a színhely, ahol ideális az idő, minimális a koronavírussal fertőzöttek száma, nem mellesleg négy nagy stadion áll rendelkezésre a maradék program lebonyolítására, s adott esetben a tévéközvetítéssel sem lesz gond.

A kétmilliós ausztrál város azt követően került a képbe, hogy a PL-klubok pénteki videokonferenciáján közös álláspontra jutottak a felek: csak semleges pályákon lehet befejezni a bajnoki küzdelmeket.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha ez biztonságos - rögzítették a tanácskozáson.

Hivatalos döntés a folytatásról még nincs, az élvonalbeli kluboknál a tervek szerint május 11-től kezdődnek újra az edzések.
velemenyezd, 2020. május 03. vasárnap, 11:55
Női kosárlabda NB I - Zele Dorina távozott a DVTK-tól
Völgyi Péter sportszakmai igazgató a miskolci klub honlapján szombaton elmondta, a 28 éves dobóhátvéd a DVTK egyik riválisánál folytatja pályafutását.

Új csapatát egyelőre Zele Dorina sem nevezte meg, azt viszont elmondta az M1 aktuális csatornán, hogy fájó szívvel távozik.

"Azt gondoltam, hogy Diósgyőrben fogom majd egyszer befejezni a pályafutásomat. Sajnos máshogy alakult. A járványhelyzet mindenki számára nehéz. Volt szó a folytatásról, de nem sikerült megállapodnunk úgy, ahogyan szerettem volna. Adódott egy jobb lehetőség, és ezt választottam" - nyilatkozta.

Hozzátette, nagyon rossz érzés, hogy a koronavírus-járvány miatt el sem tudtak egymástól búcsúzni játékostársaival.

"Nehéz az elválás, hiszen nagyon sokat adott nekem ez a három év, itt szereztem meg pályafutásom első érmeit. Szerettem volna több szerephez jutni. Nem tudom, ez megvalósulhat-e a következő klubomnál, de bízom benne, hogy igen" - magyarázta.

Zele elárulta: lehetséges, hogy a magyar női válogatott
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 19:52
Képek, videók
A kérdések folytatása 01.
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:40
A kérdések folytatása 02.
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:40
Folytatás:
bzsuzsanna
2014. december 15. hétfő, 17:27
O.V.-folytatás.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 16:21
a mondat folytatása.jpg
klara50
2013. október 11. péntek, 19:15
A folytatáshoz tudnod kel
pacsakute
2012. december 02. vasárnap, 19:40
Folytatásos sorozat .(1).
mailona
2012. október 28. vasárnap, 00:19
A pólya folytatása...
borcsamama
2012. június 15. péntek, 14:34
Kell advet folytatása.jpg
gosztmagdi
2011. november 28. hétfő, 06:15
vers folytatása
lovaszmarika
2011. október 30. vasárnap, 16:43
kerek párna folytatása
katusom
2011. augusztus 22. hétfő, 08:23
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
tájékoztató
csobyzoli
2013. július 01. hétfő, 12:08
MTI napi tájékoztató
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:12
BKV menetrendi tájékoztat
lacipecsenye
2012. szeptember 30. vasárnap, 20:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.