Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:09 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cili néni receptjei
Gesztenye torta
1 kg gesztenyét megfőzünk, szitán áttörjük 1 kg cukor 6 egész tojás Fél óráig keverendő A gesztenyét hozzá adjuk Kikent formába sütjük. Csokoládéval bevonjuk.

Kakaós torta
25 dkg cukor 5 dkg vaj 2 dkg kakaó 9 tojás sárgájával jó habosra keverjük Lassan 1 vizes pohár tejet hozzá öntünk 25 dkg lisztbe 1 dkg sütőport 3 tojás kemény habját keverjük Kikent formába sütjük. Tölteléke: 12 dkg cukor 12 dkg vaj 3 puhított csokoládé jön hozzá, de lehet helyette feketekávét is használni.

Fánkocska
2 tojás habjával 14 dkg vaníliás cukor 14 dkg mogyoró 14 dkg apróra vágott füge Tepsibe kis halmokat rakunk és sütjük

Sacher torta
15 dkg vaj 15 dkg cukor 15 dkg liszt 6 tojás sárgája 15 dkg olvasztott csokoládé 6 tojás habja Lassan sütni.

Omlett
4 tojás sárgája 3 kanál cukor 4 kanál liszt Kis tej 4 tojás kemény habját összekeverni és sütni

Püspök kenyér
14 dkg cukor 14 dkg mandula 14 dkg liszt 4 tojás Mazsola Szőlő 1 tábla aprított csokoládé

Pünkösdi torta
5 dkg vaj 12 dkg cukor 9 tojás sárgájával habosra keverünk 1 csomag vaníliás cukor 1 dl tejföl 1 narancs leve és héja 8 dkg hámozott, őrölt mandula 16 dkg liszt 1 csomag sütőpor 9 tojás fehérje habbá verve Megsütjük, kettévágjuk, Tölthetjük Bevonhatjuk

Mogyoró torta
5 tojás sárgája 25 dkg cukor 25 dkg mogyoró Kifli morzsája 5 tojás fehérje habbá Lassan sütni Csokoládé krémmel tölteni és bevonni

Csokoládé torta
14 dkg vaj 14 dkg cukor 10 dkg csokoládé Jó habosra keverni az egészet Egymás után 6 sárgája 12 dkg hámozatlan mandula 6 tojás habja 4 tortalapot sütünk belőle
Krém: 5 egész tojás 18 dkg vaníliás cukor 1 kanál dara Összekeverni és forró víz felett addig verni, amíg sűrű nem lesz, ha kihűlt ezzel a tortát bevonni, és tölteni.

Kávékrém torta
32 dkg liszt 1 csomag sütőpor 5 dkg vaj 8 dkg cukor 1 tojás 2 evőkanál erős feketekávé 1 dl tej Deszkán eldolgozzuk 5 lapot sütünk belőle
Töltelék: 1 mokkakrémpor 4 dl tej 10 dkg cukor Állandó keverés mellett sűrűre főzzük 15 dkg habosra vert vajat adunk hozzá Ezzel töltjük, bevonjuk.

Rumos szelet
10 dkg vaj 10 dkg cukor 10 dkg liszt 2 egész tojás Jól átkeverni 1 kanál rummal Zsírozott tepsibe sütni a tetejére vágott diót vagy mogyorót hintünk.

Csokoládé szelet
12 dkg vaj 10 dkg cukor 8 dkg liszt 4 tojás sárgája és haja 3 rúd csokoládé

Fánk
60 dkg liszt 4 tojássárgája 10 dkg vaj 4 dkg cukor 3 dkg élesztő Pici só Jól kelni hagyni és zsírban kisütni.

Vanília kifli
28 dkg liszt 20 dkg vaj 12 dkg cukor Pici só 8 dkg őrült mandula Jól összegyúrni Kifliket formálni sütés után Vaníliás cukorba forgatni.

Tea sütemény
15 dkg vaj 30 dkg liszt 7 dkg cukor 7 dkg hámozott őrölt mandula 2 sárgája Ebből tésztát gyúrni Kis adagnyi apró mintákat csinálni.

Standli
15 dkg cukor 9 egész tojás 10 dkg dara Kikent tepsibe halmokat rakunk, de nem nagyon vékonyra mert így jobban sül Tejszínnel töltjük

Teasütemény
1 kg kókusz liszt 1 kg vaj 1 kg cukor 60 dkg sima liszt 1 citrom héja és leve 1 egész tojás Ezt a masszát jól összegyúrjuk Húsdarálóval reszelt formán kinyomjuk lassan sütjük A véget csokoládéba mártjuk

Csokoládé pite
5 tojás sárgája 25 dkg cukor 1 óráig keverni 5 tojás súlyú vaj 9 tojás súlyú liszt 3 tojás súlyú csokoládé puhítva 5 tojás habja kikent és lisztezett tepsibe sütni.

Kakaós rolád
7 tojás sárgája 7 dkg cukor Habosra verni 6 dkg olvasztott vaj 1 órát keverni 2 evőkanál kakaó 7 tojás habja

Mogyoró szelet
20 dkg vaj keverve 12 dkg cukor 6 tojássárgája 1/8 dkg darált mogyoró 1/8 dkg liszt Félig megsütjük Utána vízzel megkenjük 6 tojás habot 20 dkg cukorral Mogyoróval – darabos Keverve rátesszük Lassú tűznél tovább sütjük

Citromos perecek
32 dkg liszt 10 dkg vaj 23 dkg cukor 10 dkg őrült dió 2 citrom leve és héja Ezt összegyúrjuk, és hideg helyen csináljunk pereceket belőle Még melegen durván tört cukorba forgatjuk

Mandulás csók
3 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk 20 dkg szitált porcukor Lassan belekeverjük Utólag 15 dkg őrölt mandulát keverünk hozzá

Kókusz csók
1 dkg porcukor 5 tojás fehérjével A tűzön feloldani, míg langyos lesz Azután belekeverni egy marék lisztet 1 kg kókusz lisztet kikent tepsin apró halmokat rakunk, és lassan megsütjük

Mézes tészta
3 egész tojás 3 kanál méz 1 kg rozsliszt 2 dkg cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna Ízlés szerint fűszerezni

Diós tészta
14 dkg vaj 16 dkg liszt 1 tojás sárgája Kis só Egy kevés 6 dkg cukor Összegyúrni, két részre osztani Töltelék: 2 tojás sárgája 14 dkg cukor 14 dkg dió 3 tojás kemény habja A töltelékből a tetejére is hagyni Csak egy közepes tepsire elég

Leveles sajtosrudak
15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 csomag sütőpor 2 késhegynyi víz Jó rétes tésztává dolgozzuk Kinyújtjuk Tojással megkenjük Reszelt parmezán sajttal megszórjuk, összehajtjuk A tésztát újra nyújtjuk beszórás 3-4 szer megismételjük Végül ujjnyi rudakat formálunk belőle Tojással megkenve és sóval, sajttal bőven megszórva Közepes tűznél sütjük.

Linzer-tészta
12 dkg vaj 12 dkg cukor 12 dkg dió 25 dkg liszt 3 tojás sárgája Jól eldolgozni Lehet bekeverni és lepénynek sütni, Vagy gyúrni és formákat szúrni.

Keksz
1 kg sima liszt 2 tojás 90 dkg porcukor 3 dkg szalakáli 20 dkg vaj 2 vaníliás cukor 3-4 dl tej Éjjelen át állni hagyni vékonyan, Vékonyan kisodorni, kiszúrni és sütni.

Olasz keksz
20 dkg vaj 70 dkg liszt 4 dkg reszelt csokoládé 9 dkg őrült mogyoró 8 dkg vaníliás cukor 1 tujás Jól összedolgozni Hideg helyen pihenni hagyni Azután kis kifliket formálunk és vigyázva sütjük

Plecli
9 tojás 1 kg porcukor – habosra keverni 1 kg sima lisztet hozzá vegyíteni Egy kikent és lisztezett tepsibe kis kanállal halmokat rakunk Egy éjjelen át állni hagyjuk és másnap lassú tűzön szárítjuk.

Gesztenye szeletek
20 dkg cukor 6 tojás sárgája 10 dkg vaj Habosra keverjük 5 dkg hámozott, őrölt mandula 25 dkg passzírozott gesztenye 6 tojás habja

Citromos linzer
10 dkg cukor 20 dkg vaj 30 dkg liszt 9 tojás sárgája Citrom héj 1 citrom leve Összegyúrni Kiszúrni, lassú tűznél sütni

Mignon szeletek
14 dkg cukor 14 dkg őrölt mandula 20 dkg vaj 25 dkg liszt Összegyúrni 9 rudat formálni a masszából Vigyázva sütni Ha megsült csokival bevonni, másnap felszeletelni

Francia keksz
28 dkg porcukor 4 egész tojás 1 órán át keverni 6 g szalakáli 32 dkg liszt 24 órán át pihentetni 25 dkg lisztet hozzá adni Kisodorni, kiszúrni, Lassú tűzön sütni.

Forgács fánk
1 kg liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát pihen Még 2x megcsináljuk a hajtogatást Kinyújtjuk, már csak fél órát pihentetjük Forró késsel vágjuk, lehet habtekercsnek, krémesnek használni

Csokoládé krém
1 l tejszín felforralni 1 kg csokoládét belefőzni Tűzről levenni, addig keverni, míg teljesen ki nem hül Bármilyen tortához, sütihez alkalmas.

Rácsos lepény
15 dkg porcukor 15 dkg őrölt mandula vagy dió 25 dkg liszt 7 dkg zsír vagy 10 dkg vaj Citrom 1 tojás Összedolgozni 1/3-át elvenni belőle A nagyobbakat tepsire szétkenni, megkenni gyümölcsízzel Vissza a maradt részből rácsokat csinálni, sütni.

Diós szeletek
21 dkg liszt 14 dkg vaj 10 dkg cukor 9 tojás sárgája Vékonyra kisodorjuk Félig megsütjük A tetejét gyümölcs ízzel megkezdjük 20 dkg őrölt diót 20 dkg cukrot 3 tojás fehérjével habosra keverjük A félig megsütött tésztára egyenlően elosztva rátesszük, Tovább sütjük

Pozsonyi mézes csók
1 és 1 kg liszt 3 dkg szalakáli 1 l meleg méz 20 dkg pirított cukor 7 dl víz felforraljuk 1 l legyen a végén Liszttel összekeverjük Forraljuk, fűszerezzük 1 dl rumot Késhegynyi szódabikarbonát Citrom vagy narancs héját Szegfűszeget Fahéjat, Az egész masszát jól kidolgozzuk Ha nincs kidolgozva, szétfut Tepsibe tesszük Tojással megkenjük Fél mandulával díszítjük Lassú tűzön sütjük

Kókusz puszedli
25 dkg cukor 9 egész tojás Habosra keverjük 1 kg kókuszlisztet keverünk bele Kikent tepsire kis halmokat rakunk, és lassan sütjük

Gyömbéres
2 egész tojást és 2 sárgáját 1 kg porcukorral 1 órát keverjük Annyi sima lisztet bele keverünk, amennyit fel vesz 1 dkg gyömbér Tepsibe formákkal kiszúrva tesszük a tésztát Másnap sütjük gyenge tűznél.

Zserbó szeletek
5 tojás fehérjét 1 kg cukorral egy órát keverjük 25 dkg mogyorót bele vegyítünk Kikent és lisztezett tepsibe sütjük Csokival bevonjuk, szeleteljük

Rumos golyók
1 kg dió 20 dkg cukor 1 tojás sárgája 4 kanál rum Jól összegyúrni Golyókat tölteni lehet fügével, cseresznyével, datolyával Csokimázzal bekenni

Matyuska tészta
18 dkg vajat lekeverni 6 sárgájával habosra keverni 9 puhított csokoládé 22 dkg liszt 6 tojás habja Lassú tűznél sütni és melegen vaníliás cukorba forgatni

Sós rudak
25 dkg liszt 15 dkg vaj 1 dkg élesztő 1 tojás Kemény tésztává gyúrni Tejjel jól kidolgozzuk Egy órát kel Rudakat formálunk tojással, Köménnyel, sóval megszórjuk, Jó meleg sütőbe sütjük

Rózsafánk
10 tojás sárgája 1 egész tojás 1 kanál cukor 1 kanál tejföl Kevés só Összekeverni Liszttel gyenge tésztát gyúrni Jól kidolgozni Kisodorni Fánk szúróval kiszúrni 5x bevágni a szélét 5 lapot egymásra ragasztani Ellenkező irányba Forró zsírba sütni

Diabétikus keksz
1 kg liszt 15 dkg cukor 10 dkg vaj 1 és 1 dkg szarvassó 1 egész tojás 2 fehérje 1 gyenge dl tej 20 percig kidolgozzuk Pihentetjük 1 órán át Kekszvágóval kivágjuk 5 perc előtt nem szabad kinyitni a sütőt Nagyon óvatosan sütni

Túrós vajas tészta
20 dkg vaj 20 dkg passzírozott túró 20 dkg liszt Kis só Az egészet összegyúrni Jégre, vagy hideg helyre téve 1 órát pihentetjük Forró késsel vágjuk Forró sütőbe sütjük

Párizsi szelet
35 dkg liszt 24 dkg porcukor 2 tojás sárgája Rum Jól összegyúrjuk Vékonyan kisodorjuk Félig megsütjük Lekvárral megkenjük 3 tojás fehérjével habot készítünk, rátesszük 15 dkg porcukorral 15 dkg őrül mandulát Egy szelet reszelt csokoládét felmelegítünk Tésztára kenjük Vigyázva tovább sütjük

Czirbak
1 tojás 5 sárgája 14 dkg cukor Nagyon habosra keverjük Kevés ánizs magot bele vegyítünk 14 dkg dara Hosszúkás formában sütjük meg Egy napig állni hagyjuk Felszeleteljük Lassan szárítjuk

Rumos szelet
10 dkg vaj 10 dkg cukor 10 dkg liszt 2 egész tojás Jól összekeverni 1 kanál rum Zsírozott tepsiben sütjük mandulát szórunk a tetejére.

Párizsi rudak
14 dkg dió 14 dkg cukor 1 citrom héja 1 tojás 1 kanál morzsa Összegyúrni sodorni Cukor citromlé és 1 tojás fehérjéből jeget a tetejére Rudakat vágni és nagyon lassan sütni

Mézes tészta
20 dkg porcukor 9 egész tojás 3 órát keverni 1 kg jó mézet belekeverünk 4 kávéskanál szódabikarbona Fél kg rozslisztet Fahéj Szegfűszeg Citromhéj Ezt mind jól elkeverjük Egy éjjel állni hagyjuk Másnap sütjük

Karlsbádi mézes
15 dkg cukor 1 tojás habosra keverjük 2 kanál mézet citrom héjat Szegfűszeget Késhegynyi szódabikarbonát 10 dkg őrölt mogyorót 35 dkg lisztet Egy napot áll Másnap sütni

Rajkai Kulturális Kör
Link
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Címkék: Mazsola Szőlő, Tölthetjük Bevonhatjuk, Kinyújtjuk Tojással, Összegyúrni Kiszúrni, Szegfűszeget Fahéjat, Összekeverni Liszttel,
Kommentek
Megszívlelendő tanácsok Gyuri bácsitól.
Javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában érdemes hetente egy gyermekláncfű teát elfogyasztani, vesénkre és májunkra a leghatásosabb az aranyvesszőfű teája.

3. A RÁK ELLENSZERE A LÚGOSÍTÁS A rákos sejtek elszaporodásának a a megelőzéséhez sötét színű gyümölcsöket kell fogyasztani, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete szőlő, mazsola, fekete szeder. Fontos a sok C-vitamin, amit elsősorban gyümölcsből, zöldségből nyerhetünk ki. Ha tea formájában akarunk C-vitamint bejuttatni a szervezetünkbe (a csipkebogyóban és csalánban például sok van), akkor csak 50 fokig melegítsük fel a vizet, aztán hagyjuk benne 40 percig állni a gyógynövényeket. És igyunk diólevél teát legalább 8-10 héten át.

4. ÓVAKODJANAK A CUKORTÓL! A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet természetes úton-módon is előzni. Gyuri bácsi szerint az
pacsakute, 2019. június 02. vasárnap, 18:28
Tíz tipp cukorbetegeknek
Tíz tipp cukorbetegeknek


A zöldségek általában ajánlhatók, de a főtt sárgarépa és cékla glikémiás indexe túl magas, ezért a cukorbetegek mértékkel fogyasszák!



Az I. típusú cukorbajjal ellentétben, amelynek lényege, hogy a hasnyálmirigy egyáltalán nem termel inzulint, a II. típusú diabéteszben szenvedők szervezete eleinte még termeli ezt az életfontosságú hormont. Utóbbi esetben az inzulin azonban már nem képes a vérben keringő cukrot a sejtekbe szállítani (inzulinrezisztencia). Ennek következtében a hasnyálmirigy egyre több inzulint termel, amitől egy idő után teljesen kimerül. A II. típusú cukorbetegség korábban az 50 évesnél idősebb felnőttek betegsége volt. Az utóbbi időben azonban egyre fiatalabb korosztályban, sőt egyre több gyermeknél is megjelent ezt a betegség.


1. Mennyiség helyett minőség

A teljes értékű, változatos
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 22:31
Sült karaj tokajiaszú mártással
Hozzávalók:

80 dkg csont nélküli karaj
4 dl tokaji aszú
8 dl barnamártás, amit mi kiváltunk a hús összeturmixolt levével
4 dkg mazsola
1 fürt szőlő
4 ek vaj
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
só, bors, babérlevél

Elkészítése:
Az egészben sült húsok elkészítése látszólag egyszerű feladat, némi trükköt azonban nem árt tudni a elkészítéséhez.. Serpenyőben felforrósított vajon a besózott hús mindkét hirtelen megpirítjuk (1-2 perc), ezáltal kérge keletkezik, belül viszont szaftos marad. Ezután a húst egy akkora lábasba tesszük, amekkorába pont belefér. Mellétesszük a fűszereket: 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 szem babérlevelet, pár fej gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt(!!!), lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül pároljuk.

Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a tokaji aszú mártást. Ha kevés időnk van, lásd Karácsony, amikor az ünnepi előkészületek
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:39
Vasban gazdag gyümölcsök
paradicsom
Kevesen tudják, de a paradicsom valójában gyümölcs és nem zöldség. Napon szárított verziója az egyik legjobb növényi vasforrás - 100 grammban 9,1 miligramm vas található. Ez a napi szükséges bevitel több mint fele. Nyersen és főtt állapotban fogyasztva is vasat juttat a szervezetbe.

Aszalt szilva
Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása segít felvenni a harcot a vashiánnyal. Egy adag aszalt szilvában a napi szükséglet körülbelül 9 százaléka megtalálható.

Mazsola
A mazsola, vagyis az aszalt szőlő a legtöbb gyümölcsnél nagyobb mennyiségben tartalmaz vasat. Egy csészényiben körülbelül 3,2 miligrammnyi található. Érdemes a mazsolát olyan C-vitaminban gazdag gyümölcsökkel együtt fogyasztani, mint a dinnye, a narancs vagy az eper, mert ez megkönnyíti a benne lévő vas felszívódását.

Datolya
Ha valaki fogyókúrázik, inkább ne datolyával próbáljon vasat bevinni, mivel a gyümölcsben meglehetősen sok a cukor és a kalória. Akinek viszont nem kell
lovaszmarika, 2018. július 30. hétfő, 07:58
Emberi dolgok
A VILÁGHÍRŰ PROFESSZOR AZT ÁLLÍTJA, HOGY AZ EMBEREK 70 SZÁZALÉKA EBBE A TÉVEDÉSBE HAL BELE!



Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított. Cikkünkben leírt kijelentései sokakat megleptek.

Prof. Hristo Mermerski bolgár orvos, genetikus, de washingtoni diplomataként is dolgozott. Eddig 10 könyve jelent meg, mintegy 200 egyetemen, 63 országban tanított.

- Az öregedésről az emberek többsége úgy beszél, mint valamilyen betegségről. Egyszerűen ellenségként kezeljük a testünket, amiért az idősödni kezd. Pedig csak a mértékletességre kellene odafigyelni,
lilagondolatok, 2018. június 08. péntek, 11:59
Nagyanyáink bölcsességei a konyhából!!!
Vizitorma
Fájdalom enyhítő: Ananász
Fájdalomcsillapító: Csalán Paprika
Fázásos megbetegedés: Mandarin
Fejfájás és szorongás: Saláta
Felgyorsítja az anyagcserét: Paprika
Feloldja a mérgeket: Káposzta
Felújítja a májat: Paradicsom
Féregűző hatása: Diófa
Féregűző: Fokhagyma
Fizikai gyengeség: Diófa
Fogak és fogíny: Petrezselyem
Fogápoló, szépítő: Földieper
Folyadék szorulásra: Őszibarack
Fülfájás, Páfrány fenyő
Gátolja a gyulladás kifejlődését, Mazsola
Gátolja az allergia kifejlődését, Mazsola
Gluten érzékenység: Zöld borsó
Gyenge idegzet és szabálytalan pulzus: Simahéjú őszibarack
Gyenge idegzetre: Napraforgó mag
Gyenge tüdőnél, köhögésnél, meghűlésnél: Mandula
Gyengülő hallásra: Páfrány fenyő
Gyengülő látás: Sárgabarack
Gyengülő látásra: Páfrány fenyő
Gyógyítja a bőrt: Paradicsom
Gyógyítja a nyálkahártyákat: Mandarin
Gyógy-pálinka: Eper
Hőség ellen: Zeller
Önpusztító
vorosrozsa66, 2018. június 07. csütörtök, 13:46
Az áfonya hatásai
hőmérsékleten (175 °C felett) hő hatására sérülnek.

6. Az áfonya fogyasztása
6.1. Áfonya, mint aszalt gyümölcs
Az aszalt gyümölcs hatékony és természetes forrása az egészséget támogató különböző tápanyagoknak, mivel a kedvező élettani hatások - talán a C-vitamint leszámítva - aszalva is megmaradnak a gyümölcsben (ráadásul koncentrált formában).

Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani kis mennyiségben a vörös áfonya, datolya, füge, sárgabarack, cseresznye, szilva és mazsola aszalt (de nem adalékanyagokkal súlyosbított) változatait.

Csak arra figyelj oda, hogy a koncentrált tápanyagok mellett a fruktóz (gyümölcscukor) is koncentráltan jelenik meg az aszalt gyümölcsökben, ezért ha fogyni szeretnél, a kis mennyiség tényleg kis mennyiség legyen.

Továbbá, egyes gyümölcsöket vegyszerekkel permeteznek a kártevők és a penész ellen, így amikor a gyümölcsöt aszalják, vegyszerek is maradhatnak benne.

Az áfonya és a vörös áfonya nem erősen
eva6, 2018. május 26. szombat, 14:18
Képek, videók
Mazsola és manócska
eva6
2018. május 05. szombat, 18:27
Mazsola.jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:15
Japán mazsolafa.jpg
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 20:01
Mazsola.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 20:18
Mazsola
tnemarika
2016. április 20. szerda, 19:13
angol mazsolás kenyér.jpg
gaby73
2014. október 06. hétfő, 05:10
Almás-mazsolás chutney.jp
gaby73
2014. október 05. vasárnap, 23:36
mazsolas_csiga.jpg
erzsikepuskas
2014. március 02. vasárnap, 16:19
Zabpelyhes mazsolás teasü
csipkerozsi
2014. március 01. szombat, 22:41
Tölthetek 1..jpg
marcsip49
2012. június 17. vasárnap, 18:02
tölthetem a kávét?....
szupermami
2011. június 11. szombat, 18:35
Kinek mit tölthetek?
bocskai63-71
2008. június 10. kedd, 12:12
cic kinyújtja a nyelvét.j
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 19:49
cicus kinyújtja a nyelvét
sarkadykati
2011. október 21. péntek, 05:30
Kinyújtja a nyelvét
sarkadykati
2009. május 15. péntek, 12:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.