Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 00:30 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ELIZABETH ADLER: Rejtély (20. rész)
Miffy Jordan nem volt átlagos külsejű nő, és nem is a szokásos anyafigura. Magas, hosszú lábú, elegáns alakja alig változott azóta, hogy karcsú, kisportolt, huszonegy éves lányként hozzáment Harry apjához. Különösebb erőfeszítés nélkül tartotta formában magát, csak azt csinálta, amit egész életében: vitorlázott, teniszezett, nagyokat sétált, kertészkedett.
- Csekély karbantartást igénylő típus vagyok - mondogatta derűsen a barátnőinek, amikor féltékenyen érdeklődtek, hogyan csinálja. - Az anyám ugyanilyen volt, meg a nagyanyám is. A Peascott génektől van.
A Peascott gének számos nemzedéken át vezettek vissza Boston alapítóihoz, bár Miffy ezzel sohasem dicsekedett. Ez csak egy tény. De ha reggelente a tükrébe nézett, mindig hálát adott Istennek a jófajta Peascott csontjai miatt.
Most töltötte be a hatvanötöt, de még mindig nem kellett fölvarratnia az arcát. Gyermekkora óta vitorlázott, és a szarkalábak, amelyeket a nap és a szél ír a hunyorgó szem köré, erre a boldog időre emlékeztették. Arccsontjai pedig, köszönik szépen, vígan megtartották a sima, finom húst.
Sűrű, selymes haja valaha szőke volt és a korral magától szürkült arra a tompa platinaszínre, amiért más nők vagyonokat fizetnek divatos fodrászuknak. Pontosan az álláig ért és Miffy az arcából hátrafésülve, sikkes kis kontyban viselte.
Csinosan, konzervatív ízléssel öltözködött, olyasmibe, amit ő tiszteletre méltó ruhának hívott, drága boltokban és butikokban vásárolt, ahol a személyzet már ismerte, és tudta, mi áll jól neki. Hétköznap egyetlen krémszínű gyöngysort hordott, hozzáillő fülbevalóval, gyémánt jegygyűrűvel és azzal az arany Cartier órával, amit a férjétől kapott harminc éve.
Miffy Jordan roppant fiatalosan festett és éppúgy nem adott a konvenciókra, mint a fia. Egymaga beutazta a világot, hegyet mászott a Himalájában, négytonnás kisteherautóval keresztülvágott a Szaharán és el is tévedt, Ferrarival versenyzett Monte-Carlóban, egy hónapot töltött egy vietnami buddhista lelkigyakorlatos házban, végiglapátolta az Amazonast Brazíliától Kolumbiáig, miközben épphogy megúszta élve a mérgezett nyilakat és az egyik bogotai kartell valamelyik tagjának szánt bombát.
De akkor is hatvanöt éves volt. Kortársait réges-rég menyek és babák hemzsegték körül. Azt akarta, hogy Harry nősüljön meg ismét és ajándékozza meg őt unokákkal.
Szerette Harry első feleségét, noha nem egészen olyan lány volt, amilyent ő választott volna a fiának. De hát Harry független fráter - mindig is az volt, és mindig is az lesz. Éppen ezért kellemesen meglepődött, amikor fia fölhívta és bejelentette, hogy a barátnőjével megy az estélyre.
- Ismerem? - kérdezte Miffy, aki még mindig reménykedve gondolt barátnője bájos lányára, akit Harry néhányszor elvitt ide-oda, mielőtt szokás szerint elrabolta volna a munkája.
- Lehet, hogy igen, noha nem közelről - volt a rejtélyes válasz, mire Miffy nyomban végiggondolta, kinek a lányát ismeri. Így vérmesebb várakozással készült a születésnapjára, minthogy egyszerűen elfújja a gyertyákat, találkozzék a házban összegyűlő régi barátokkal és felbontsa az ajándékaikat.
Az estélyt a vidéki házban tartotta, amely órányi autóútra volt a várostól. Zegzugos öreg ház volt, a Jordanoké, nem a Peascottoké és a férjét juttatta az eszébe. Az a legszomorúbb, gondolta, mint minden évben ilyentájt, hogy Harald nem lehet itt, nem ünnepelhet vele, de mindketten tudták, amikor összeházasodtak - a férfi negyvenes éveiben járt, ő pedig még csak huszonegy volt -, hogy nem öregedhetnek meg együtt. Mégis bőven megérte, annyi szeretetet és boldogságot adott neki az a házasság. Tudta, hogy Harald lélekben itt lesz vele és boldog születésnapot kíván neki.
A ház egy kis dombon csücsült, amelynek füves lejtőit lovak és egy skót birkanyáj pettyezte. A hosszú deszkatornác csobogó kis patakra nézett, ahol szerettek elüldögélni a látogató gyerekek, reménykedve, hogy parányi botjukkal kifogják a barna pettyes pisztrángot.
Miffynek minden háza közül - a bostoni Mount Vernon Streeten épült ódon Peascott palotával és a Cape Cod-i tengerparti villával három volt neki - a Jordan tanya volt a kedvence.
A hátsó pázsiton fölvertek egy sárga tafotával bélelt, hatalmas sátrat. Az ugyanolyan árnyalatú halványsárga abrosszal borított kerek asztalokat sötétzöld borostyánnal és nyíló krémszín rózsával díszítették. Miffy György-kori ezüst gyertyatartókat tétetett az asztalra, sima, de elegáns ezüst evőeszközzel. A legkitűnőbb szállítók, inasok, pincérek hada szorgoskodott a konyhában és a sátorban. A márkás pezsgőt ódon sajtárokban jegelték. A ház minden szobáját megtöltötték a hétvégi vendégek és még ennél is többen voltak úton a buszokon, amelyeket Miffy az ő szállításukra bérelt.

***

Harry pontosan hét előtt lépettbe a Ritz bárjába. Letelepedett egy sarokasztalhoz, ahonnan látta az ajtót, és eszébe jutott, hogy ugyanezt tette a Rubyban is, ahol az esőből belépő Mal olyan volt, mint trópusi virág egy nyaláb gaz között. Megigazította fekete csokornyakkendőjét, kezét végigfuttatta a haján. Még nedves volt a zuhanytól. Megfésülte vajon? Arra legalább emlékezett, hogy borotválkozott.
Rossettire gondolva odaintette a bárpincért és rendelt két vodkás martinit, de olajbogyóval, nem hagymával, ahogy a cimbora kedvelte, és nem tette hozzá, hogy felrázva, de keveretlenül kéri.
A pincér az asztalra helyezte a martinikat, egy tányér perec és dió társaságában. Amikor Harry fölpillantott, Mal állt az ajtóban és őt nézte.
Hosszú, mélyen kivágott ruhát viselt, valami selyemféle anyagból, telehímezve parányi arany gyöngyökkel. Olyan tökéletesen illett rá, mintha egyenesen azért tervezték volna, hogy az ő kecses testét mutogassa. A ruhát két alig látható zsinór tartotta, amelyeket Harry véleménye szerint biztosan grammra árultak.
Keresztülvágott a termen, megfogta a nő kezét, és udvarias könnyedséggel meghajolt. - Szenzációsan fest - közölte ámulattal. - Tud egyáltalán viselni valamit ez alatt a ruha alatt?
- Ne is kérdezze - mondta Mal mosolygós oldalpillantással, miközben az asztal felé tartottak.
A ruha hátul még mélyebben ki volt vágva, mint elöl. És hogy Mal lépkedett, olyan simán csúszkált gyönyörű fenekén, mint tejszínhab a barackon. Harry mély áhítattal sóhajtott. Miközben leültek, beletúrt a hajába. A nő szigorúan nézett rá.
- Nem kéne ezt tennie. Most úgy néz ki, mintha elfelejtett volna fésülködni. - Azután elnevette magát. - Ha belegondolok, egyetlenegyszer már láttam megfésült hajjal? - Mérlegelve végignézett a férfin. Jóképű volt, tökéletes fesztelenséggel viselte jól szabott szmokingját. Kimondottan emlékeztetett egy Ralph Lauren-férfimanökenre, akinek láttán az asszonyok szíve kicsit gyorsabban dobog. - Azt hittem, arra született, hogy farmert és fekete bőrkabátot hordjon. Boldogan látom, hogy tévedtem.
Összenéztek és elnevették magukat. - Nem inna inkább sört? - kérdezte a nő.
Harry megrázta a fejét. - Ez határozottan pezsgős alkalom, és ahogy Doris megjegyezte első találkozásunk estéjén a Rubyban, maga határozottan az a nő, akinek pezsgő dukál. Csak azért rendeltem martinit, mert imponálni akartam magának azzal, milyen otthonos vagyok az italok és találkák világában.
- Ez tényleg találka?
- Ha nem az, akkor nem tudom, mi lehetne.
- Hát akkor úgy döntöttem, hogy jól fogom magam érezni.
- Rendben. Én is. - Harry megfogta a nő kezét, és boldogan mosolyogtak egymásra. - Már öt perce együtt vagyunk és még nem hangzott el egyetlen rossz szó sem.
- Ez rekord.
A férfi bólintott. - Megissza ezt az izét?
Mal megrázta a fejét. - Inkább finomabb dolgokra tartogatom magam.
- Nagyon bölcs dolog. - Harry intett a pincérnek, a számláért. - Jobb, ha megyünk.
A nő elcsodálkozott. - Mintha azt mondta volna, hogy az estély nyolckor kezdődik.
- Elfelejtettem említeni, hogy a városon kívül lesz. A mama a születésnapját mindig a tanyán tartja.
Mal borzadva pillantott a ruhájára. Valami vidéki pecsenyesütésre gondolt. - Nem tanyára öltöztem.
- Ne aggódjon, majd kap overallt meg gumicsizmát, ha odaérünk.
Fizetett, átkormányozta Malt a báron és az előcsarnokon. A nő megállt a recepciónál és magához vett egy aranypapírba burkolt csomagot. - Születésnapi ajándék - magyarázta, amikor a férfi kérdőn nézett rá.
Harry felnyögött. - Tudtam, hogy elfelejtettem valamit!
A járda mellett hatalmas fehér limuzin várakozott. Mal elnevette magát. - Ez már döfi, nyomozó! Úgy érzem magam, mint egy hollywoodi sztárocska.
- Nyomozók és sztárocskák sohasem isznak és vezetnek egyszerre. Megnyugtatom, ez utoljára a szalagavatóm éjszakáján esett meg velem. Jessica Brotherton társaságában, akinek a vállpánt nélküli, döbbenetesen rózsaszín taftruhája tökéletesen kibillentett az egyensúlyomból. Még sohasem láttam annyi pucért bőrt. Hazafelé egész úton smároltunk és hagyta, hogy a kezem a ruhája alá vándoroljon. - Rávigyorgott a nőre.
- Azért ne vegye ezt biztosra, nyomozó! A mennykő sem csap be kétszer ugyanoda - mondta csípősen Mal. A férfi a szívére tette a kezét és az égre nézett.
- Ó, Malone, maga nem tudja, hogy ezek a szavak milyen mély sebet ütöttek rajtam!
Mal körülnézett, a kutyát keresve. - Mi az, Nagyfejű sehol?
- Nem valami jó az estélyeken. Ma éjszaka Myra gondjaira bíztam. - Látta, hogy Mal felvonja a szemöldökét és hozzátette: - Myra életem második asszonya.
- Tudnom kellett volna, hogy van másik nő is - mondta beletörődve Mal, miközben a limuzin kifelé araszolt a városból.
Csodálatos este volt, balzsamos, tiszta, teliholdas. A vonós-négyes Haydnt játszott, fehér zakós pincérek futkostak ide-oda szendviccsel és pezsgővel a felvirágozott, széles tornácon. Vendégek sétálgattak a gyepen és ácsorogtak a patak partján. Miffy Jordan elegánsan libegett körbe-körbe, apró örömkiáltással és cuppanós puszival üdvözölte az érkezőket.
- Én nem a levegőbe puszilkodom! - közölte, és kiutalt egy papír zsebkendőt a magával hurcolt dobozból. - Csak törölje le nyugodtan a rúzst, vagy viselje tovább, mint a háziasszonytól kapott kitüntetést.
A hosszú, fehér limuzin valahogy nem illett a bérelt buszok mögé, ahová beállt a füvön. - Most aztán igazán sztárocskának érzem magam - mondta Mal és feszengve pillantott az udvaron parkoló higgadt fekete Mercedesekre és Saabokra.
- Az új-angliai régi gárda nem az a fitogtatós fajta - magyarázta a férfi. - Az anyámat leszámítva. Csak várjon, majd meglátja, mire gondolok.
Miffy bement a hallba, és megkérdezte a vonósnégyest, nem tudnák-e eljátszani a Füst száll a szemedbe című slágert. - Az a kedvencem - magyarázta a döbbent zenészeknek.
Harry átnyalábolta az anyját, azután kézen fogta Malt és bemutatta: - Mama, ő...
- Mallory Malone! - ámélkodott Miffy. - Még ilyet! Micsoda kellemes meglepetés. És még csinosabb, mint a televízióban. Isten hozta drágám, isten hozta a Jordan tanyán.
Rúzsos puszit cuppantott Mal arcára, azután adott neki is egy papír zsebkendőt. Belekarolt Malbe és a tömeg felé vezet-te. - Most pedig szeretném, ha megismerkedne a vendégeimmel, a családdal, öreg barátaimmal. - Kajánul sandított a vendégre. - Nem kell aggódnia, nem hagyom, hogy kérdésekkel nyaggassák.
- Egyébként is ennek a különleges estélynek a mama a sztárja - közölte Harry. - Úgyse hagyja, hogy maga elrabolja tőle a ragyogást.
- Ez az ajándék, drágám? - kérdezte Miffy, ügyet sem vetve a fiára. - Milyen kedves. Gondolom, Harry ismét elfeledkezett róla. Mindig el szokott. Harry, tedd az asztalra a többi közé. Majd később felbontom.
- Éjfél után. - Harry még gyermekkorából emlékezett a szokásos eljárásra. Az anyja éjfélkor született és azt állította, hogy neki mindkét nap a születésnapja. A gyertyákat pontosan tizenkettőkor fújta el, az ajándékokat pedig azután nézte meg.
Miffy átkarolta Malt, úgy mutatta be a barátainak. Közben hátranézett, ragyogó pillantást küldött Harry felé, és jóváhagyólag bólintott. A férfi felnyögött - csak remélhette, hogy az anyja nem olvas ki többet a valós helyzetből, mint ami benne van, és az nem sok. Mellesleg megígérte Malnak, hogy semmit sem vár el tőle, és állni akarta a szavát.
scorpionsrose, 2015. május 05. kedd, 19:50
Címkék: Miffy Jordan, Amazonast Brazíliától Kolumbiáig, Szerette Harry, Mount Vernon Streeten, Cape Cod-i, Miffy György-kori,
Kommentek
ELIZABETH ADLER: Rejtély (22. rész)
Amikor Harry legutoljára látta Malt az estélyen, éppen a nagybátyja, Jack Jordan karolta át a derekát és a fülébe sugdosott. Mal nevetett. Ez félórája történt.
Jack Jordan hírhedett szoknyavadász volt, amit négy házasság és egy sorozat szerető bizonyított. Még mindig volt szeme a csinos nőkre, azonkívül magas volt, jóképű, ezüst hajjal, apró bajusszal és még mindig nagyon értett a hízelgéshez, amivel szemmel láthatólag mindent el tudott érni.
- Az öregfiú elvitte a nőmet! - panaszkodott Miffynek.
A sátorban voltak, ellenőrizték, hogy olyan tökéletes-e a teríték, ahogy az ünnepelt megkívánta.
- Ne aggódj, Harry! Vacsorára visszahozza. Itt fog ülni melletted. - Levette Jack névkártyáját és gyorsan áttette egy közeli asztalra. - És Jack most már a Vén Biddy Belmont mellé kerül, aki még nála is öregebb és süket, mint az ágyú. Minden szavát meg kell majd ismételnie. Az majd lehűti a vérét.
Fölnevettek, Harry átölelte az anyját. -
scorpionsrose, 2015. május 05. kedd, 19:20
ELIZABETH ADLER: Rejtély (32. rész)
fokozva a feszültséget.
Tulane szeme a cigarettára tapadt. Megnyalta a száját. Az arca hamuszürke volt, az ajka cserepes és reszketett, mert kezdett kiürülni a szervezetéből a kábítószer.
- Ember, egy cigi kell - mondta még mindig dühösen. -Haverok, nem kéne nektek megdobni a gyanúsítottat? Meg kávéval is?
Rossetti rágyújtott, szétlegyezte a füstöt. Tulane úgy szimatolta, mintha kokain lenne.
- Ó, ember - nyögte -, de egy szar alak vagy.
- Jordan nyomozó, bevésne két fekete pontot Mr. Tulane-nak? - vigyorgott Rossetti.
- Lesz kávé és cigaretta is, csak várd ki, Isaiah - mondta békésen Harry.
Tudta, hogy az egész csak idő kérdése. Rossetti fölhúzza a fickót, miközben ugyanez történik tettestársával a szomszéd szobában. Megtalálták a fegyvert és a rozsdás, fehér Ford kombit. Lefülelték a két tettest, nagyjából egy órán belül vallani fognak. Közben megjött az ügyvéd, mérgesen, mert az ágyból húzták ki. Harry ásított.
scorpionsrose, 2015. május 05. kedd, 14:08
ELIZABETH ADLER: Rejtély (37. rész)
Olyan ez a hely, mint egy óriási üzenetrögzítő. Adtak külön vonalakat, külön személyzetet, de még így is alig lehet fogadni a hívásokat.
- Volt már valaki gyanús?
- Eddig nem, amennyire meg tudjuk állapítani. De hát van még idő. - Remélhetőleg igaza lesz; lefogadta volna, hogy ez történik. - Azért hívtál föl, hogy közöld, megváltoztattad az elhatározásodat, Malone? - kérdezte, de a nő sejtette, hogy mosolyog közben.
- Ilyen könnyen nem rázol le, Harry Jordan. Kettőkor indulok.
- Akkor nem tudlak fölszedni. Sajnálom, Mal, de a főnök és a polgármester sajtótájékoztatót hívott össze. Éppen akkor kell ott lennem, amikor a gép megérkezik. - Sóhajtott. -Figyelmeztettelek, hogy pokoli hétvége lesz!
- Nem baj. Taxival megyek.
- Majd rendelek limuzint. Én fizetem.
- Már megint sztárocskát játszunk? - nevetett a nő.
- Nem. Csak a biztonság kedvéért. Nem akarom, hogy olyasvalaki vegyen föl, akit
scorpionsrose, 2015. május 05. kedd, 08:26
ELIZABETH ADLER: Rejtély (38. rész)
Miffy Jordan fakó-vörös téglából emelt, görög klasszicista stílusú régi házát fehér oszlopos, nyitott előcsarnok, magas, fekete zsalus ablakok, kovácsoltvas erkélyek díszítették. Az utcától távolabb bújt meg egy alacsony vaskerítéssel határolt franciakert mélyén, ahol a gyep olyan sima és zöld volt, akár egy biliárdasztal. Olyan volt, mintha öröktől fogva itt állt volna, tanújaként Amerika és a Jordan család történetének.
Nyomakodó figyelmeztetés nélkül befordult a kapun. Mal ebből sejtette, hogy gyakran járhat ide Harryvel. - Itt is otthon vagyunk, mi, Nagyfejű? - kérdezte, miközben fölment az oszlopcsarnokba és becsengetett.
Miffy olyan gyorsan nyitott ajtót, mintha ott állt volna mögötte.
- Drága Mallory! - ragyogtatta föl a mosolyát. - Mennyire örülök, hogy látlak! - Lelkesen megcsókolta mindkét orcáját, azután adott neki egy papír zsebkendőt.
Két egyforma, fekete orrú mopszli rohant feléje; gomb: szemük kidülledt az örömtől
scorpionsrose, 2015. május 05. kedd, 08:09
Képek, videók
jézus a jordán vizében_2.
maroka
2019. január 06. vasárnap, 23:26
jézus a jordán vizében.jp
maroka
2019. január 06. vasárnap, 23:26
Jordan9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:06
Jordan8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:06
Jordan7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:05
Jordan6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:05
Jordan5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:04
Jordan4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:04
Jordan3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:03
Jordan2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:03
Jordan16.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:03
Jordan15.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:02
0 A 0 a Braziliai leány.
lovaszmarika
2018. október 18. csütörtök, 18:19
106World and Brazilian Ch
charlotteani
2017. november 09. csütörtök, 20:40
Brazilia magyar színekben
pacsakute
2017. január 09. hétfő, 13:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.