Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:00 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hát ez igen!
Tegnap kicsit kábán kecmeregtem ki reggel az ágyból, hiszen edzésre mentem. Kóma egész nap? Ja erre nem volt idő, hiszen a kert várt, a locsolás meg miegymás.Majd jöttek a barátnőmék és kicsit elbeszélgettünk, majd forró váltásban jött Dóri is, és megfőztem egy fantasztikus paradicsomos tésztát. imádom a friss kerti paradicsomból készült paradicsom mártást. Fokhagyma és a friss zöld fűszerek......
Össze akartam szedni magam, de becsúszott egy félórás pihenő a hintaágyban :-D
És nekivágtunk a nagyvárosnak. Elmentünk a Starbuks -ba majd elsétáltunk a Szent István térre, a bazilikához és megkóstoltuk a rózsa alakú mennyei fagyit! Visszaindultunk , már metróval, mert beért a drágám a munkahelyére, és viharoztunk hozzá! Hazafelé láttam már nem sok kellett, hogy elaludjon. Hosszú volt az éjszaka, főleg egy éjszakás munka után! Hazafelé jött a telefon ugorjunk még be hozzájuk. Hát Jankáztam és babusgattam kicsit Alizt is. Majd rám tört, hogy én nem is ettem dél óta! JESSZUSOM! ÉHES VAGYOK! Zsani kibabáztunk, és lazultunk, Zsani kihozott mindenféle sült finomságot, és csak ettünk és lazultunk, már mindenki el volt kábulva a fáradtságtól!
Hazafelé már tudtam mik várnak még rám, és mir én végeztem, a drágáim már ágyban és félálomban.
ÉN a kutyusokkal még el voltam egy ideig, de nem tudnám megtenni velük, hogy este ne intézzem a dolgaikat.
Nem kellet altatni!
Reggel már a kozmetikusnál kezdtünk Zsuzsikával. Korán, alig tudtam kihúzni az ágyból. Majd rávettem magamat, hogy bundás kenyeret süssek. Mivel tudtam, csak délután indulunk, így elkezdtem egy hatalmas bográcsban gulyást csinálni, lassan lassan el is készül. Nagyon szeretjük! Ahogy én csinálom, na az nem az a laza, átlátszó finomság, hanem igazi tartalmas finomság! Szerintem Toncsiék is fognak kapni belőle, egy kis finom törődés :-) <3 Gabikát már olyan régen láttam! Kiültünk a kertbe és élveznénk a semmit tevést, ha nem kellene semmit sem tenni :-) Robi a gyümölcsökkel foglalatoskodott. Meleg van, nagyon nagyon meleg. Sajnos mondják vasárnapra illetve szombat estére a ehülést. Holnap még buli van, aztán hogy hogyan alakul a vasárnapi időjárás. Ma viszont időben kell indulnunk, mert már most tumultus van az M7-esen, meg karambol :-( De még iszom a 0-ás sörömet, hogy kicsit lehűtsön, és kevergetem a gulyást és élvezem, hogy péntek van és nyár!
dundulino, 2017. augusztus 18. péntek, 11:44
Címkék: Szent István, Szerintem Toncsiék, kert várt, fantasztikus paradicsomos, friss kerti, friss zöld,
Kommentek
Átadták a 2019-es múzeumpedagógiai elismeréseket
világszínvonalú - hangsúlyozta az eseményen Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: a család a társadalom alapegysége, a gyerekek pedig a jövő zálogai. A mi felelősségünk átadni nekik az általunk is birtokolt tudást és szellemi örökséget.

A 2019-es Múzeumpedagógiai Nívódíjat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Titkos átjáró, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum szín/forma/tér/fény, a Magyar Nemzeti Galéria Girlpower, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum pedig Mindent értünk című programjával nyerte el.

Topolya Község Múzeuma Egy élet regénye című projektje elismerő oklevelet kapott a szakmai zsűritől. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a szolnoki Damjanich János Múzeum Újradizájnolva című programja kapta, az Országos Közgyűjtemények Szövetségének különdíját pedig a Gödöllői Királyi Kastély Egy kastély titkos élete című projektje nyerte el.

A 2013-ban alapított Múzeumpedagógiai Életműdíjat idén Kustánné
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 12:21
25. évközi hét hétfő 0923
OLVASMÁNY Ezdrás könyvéből
A perzsák királya megengedi, hogy a választott nép visszatérjen ősi hazájába, és Jeruzsálemben felépítse az Úr templomát. Megparancsolja, hogy mindenki segítsen a templomépítésben.
Kürosz, perzsa király uralkodásának első esztendejében teljesítette az Úr, amit Jeremiás által megjövendölt. Az Úr arra indította ugyanis a király szívét, hogy a következő írásbeli rendelkezést tegye közzé egész birodalmában. Így szól Kürosz perzsa király parancsa:
,,A föld minden országának urává tett engem az Úr, az ég Istene. Ő hagyta meg nekem, hogy felépítsem templomát Jeruzsálemben, Júdea fővárosában. Aki tehát ebből a népből még országunkban él, sietve induljon Jeruzsálembe, amely Júdeában van! Legyen vele az ő Istene, hogy segítse felépíteni az Úrnak, Izrael Istenének templomát. Ő ugyanis az az Isten, aki Jeruzsálemben lakozik. Országunk többi lakosai viszont mindenütt segítsék a hazatérőket, bárhol lakjanak is: ezüsttel, arannyal, felszereléssel, jószággal - azon felül,
maroka, 2019. szeptember 23. hétfő, 09:32
Megáldotta Székely János megyéspüspök a felújítási ......
2019. szeptember 21-én megáldotta Székely János megyéspüspök a felújítási munkálatok befejezését követően a gércei Szent Kereszt felmagasztalása-templomot és a plébániaépületet.
Több évvel ezelőtt vette kezdetét a felújítási munkálatok előkészítése, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Balasi István plébános. Ez a tervek és a pályázati dokumentáció elkészítését jelentette. A templom kívülről nagyon rossz állapotba volt: a toronysisak rozsdás volt, a tető több helyen beázott, a gerendák is rossz állapotban voltak, nem beszélve a templom külső homlokzatáról. A plébánia udvarát is jórészt szemét borította. Sok volt tehát a tennivaló, amikor 6 évvel ezelőtt idekerültem, mondta Balasi István. A Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése című pályázaton nyertek mintegy 35 millió forintot. Ezt egészítette ki a Szombathelyi Egyházmegye, valamint a hívek és egyéb támogatók nagylelkű anyagi adománya.
Ezeknek
maroka, 2019. szeptember 22. vasárnap, 08:45
Szent Gyermekség Műve missziós mozgalom
Szeptember 21-én ünnepelte magyarországi működése megkezdésének tizedik évfordulóját a Szent Gyermekség Műve missziós mozgalom. A jubileumi ünnepségre Budapesten, a Szent István-bazilikában került sor.
"A parányi mustármag terebélyes fává növekedett"
A Szent Gyermekség Művét - vagy más néven a Missziós Művek Társaságát - Charles Auguste Marie de Forbin-Janson (1785-1844), Nancy püspöke alapította, 1843. május 19-én. XIII. Leó pápa az 1880. december 3-án kiadott Sancta Dei Civitas enciklikájával támogatta. XI. Piusz pápa 1922. május 3-án pápai missziós mű státuszt adományozott a mozgalomnak.
A mozgalom missziós tevékenységébe beletartozik az a kötelezettség, hogy leleplezze és elítélje az erőszak bármely formáját, amitől a gyermekek világszerte szenvednek. E cél érdekében hatékonyan együttműködik a helyi egyházakkal, családokkal, plébániákkal és iskolákkal.
A gyermekmisszió Magyarországon tíz éve működik, ,,Kis imával, kis áldozattal, gyermekek segítenek gyermekeknek"
maroka, 2019. szeptember 22. vasárnap, 08:36
Évközi 25. vasárnap 09.22
OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
A próféta ostorozza a szegényekkel szemben elkövetett szívtelenséget.
Halljátok, ti, akik eltiporjátok a szegényt, és szorongatjátok az országban a szűkölködőket! Azt mondjátok: ,,Mikor múlik el az újhold, hogy eladhassuk a búzánkat? A szombat, hogy árulhassuk gabonánkat? Csökkentjük a mértéket, növeljük a sékelt, meghamisítjuk a mérleget, hogy megvehessük pénzért a szegényt, egy pár saruért a szűkölködőt, és eladhassuk a gabona ocsúját." Ezért megesküdött az Úr arra, aki Jákob büszkesége: ,,Sose felejtem el egyetlen tettüket sem!"
Ez az Isten igéje. Ám 8,4-7

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a Timóteushoz írt első leveléből
Könyörögjetek minden emberért Istenhez, aki azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön!
Szeretett Fiam!
Mindenekelőtt arra kérlek, végezzetek imát, könyörgést, esedezést és hálaadást minden emberért, a királyokért és az összes elöljárókért, hogy békés, nyugodt életet élhessünk, szentségben és
maroka, 2019. szeptember 22. vasárnap, 08:19
Női kézilabda NB I - Döntetlen a Siófok-Ferencváros rangadón
A hazaiak spanyol irányítója, a nyári szünetben éppen az FTC-től igazolt Nerea Pena sérülés miatt ezúttal sem játszhatott. Az EHF Kupa címvédője ráadásul a hetedik percben elveszítette Tomori Zsuzsannát, akit a játékvezetők súlyos szabálytalanság miatt piros lappal kizártak a videobíró használata után.

Mindezek ellenére jól kezdett a Siófok, hatékony védekezésének köszönhetően fokozatosan növelte előnyét, ám egy 4-0-s sorozattal a fővárosiaknak sikerült felzárkózniuk (12-11). A szünet előtt Andrea Kobetic vezérletével ismét ellépett a házigazda, ám Schatzl Nadine eredményes szélsőjátékával egy találatra csökkentette hátrányát a Ferencváros.

Háfra Noémi góljával, a 34. percben vezetett először az FTC, amelynek tehetséges fiatal kézilabdázói jól bírták a rangadó tempóját, a Siófok tapasztalt játékosai viszont fáradni látszottak. A házigazdák négygólos hátrányba kerültek, ekkor még nem tudtak megújulni, sokat hibáztak. A folytatásban egy újabb 4-0-s szériát produkáltak a vendégek, és az 51.
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 18:52
Szép napot mindenkinek!
Mi nem valakik ellen, hanem valamiért harcolunk, egy értékrend mellett állunk ki: azt szeretnénk, hogy az unokáink is olyan keresztény civilizációban, kultúrában élhessenek, amit mi megtapasztalhattunk
Nekem is fontos az ország gyarapodása, a magyar nyelv fennmaradása, és azt gondolom, a történelmi ismereteim alapján, hogy ezt a magas szintű oktatás és a kultúra támogatása biztosítja leginkább. A magyar kultúra már akkor multikulturális volt, amikor ezt a szót még senki nem ismerte. A népvándorlás idején a Kárpát-medencében volt a legnagyobb a népek keveredése
Büszkén gondolnak arra, hogy a népesség arányához képest mennyi értékes és kiváló embert adtunk a világnak. Ez valószínűleg pont annak köszönhető, hogy itt sokféle
kirscha, 2019. szeptember 21. szombat, 10:37
Szent István
Visszaemlékezés

....300 év. Egy ember emlékezetének nagyon sok idő. De az európai történelem távlatában nem is tűnik oly soknak.
....300 év közösségeinknek is nagyon sok kincset és talán nem kevés feldolgozandó fájdalmat, kudarcot is hozott. Örökség, amelyel elszámolni, gazdálkodni kell, forrás, amiből meriteni és seb, amiből gyógyulni kell. Tanulni és előrelépni, érettebbé válni.
Szomorúan és fájdalmasan tud a magyar ünnepelni. Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga ? Él bennem az aggodalom, hogy ma oly sokan tudatosan és szándékosan hivják be életükbe azokat a manapság divatos eszméket, pogány életvitel-elemeket amelyek valóban csak arra alkalmasak, hogy a példabeszéd szerint lerombolják, elrabolják, megöljék " István örökségét ", a Krisztusra alapozott, Magyarok Nagyasszonyának felajánlott életünket, jövőiket. De hiszek benne, hogy sokan újra felébrednek.
Ráébredünk arra, hogy van Sziklánk, Jó Pásztorunk, Boldogasszony Anyánk. És egyre jobb szivel akarunk majd tudatosan
wob, 2019. szeptember 20. péntek, 13:34
Képek, videók
szent istván imádásg0820.
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
szent istván imádásg0820_
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
szent István jobb 1207.jp
maroka
2018. december 07. péntek, 18:29
17623-szent-istvan-nap ok-
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 20:10
Szent István király - Szo
menusgabor
2018. augusztus 20. hétfő, 12:45
simonyi-szent-istvan-u nne
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 11:13
Szent István
taltos1
2018. augusztus 20. hétfő, 00:37
Szent István szökökút
wob
2018. július 21. szombat, 10:14
DSCN0048Szent István bron
irmus
2018. június 08. péntek, 06:23
DSCN0047Szent István mode
irmus
2018. június 08. péntek, 06:23
Szent István mozdony
irmus
2018. május 19. szombat, 16:44
Kovács István - Szerintem
sanci81
2018. február 27. kedd, 18:19
Szerintem senki.
alvaro-hopihe
2017. január 15. vasárnap, 14:14
Szerintem ma meglesz a 4.
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 18:18
SÁRGALILIOM SZERINTEM
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 19:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.