Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 08:47 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Veszélyes gyerekjátékokat vontak ki a forgalomból
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint a most megvizsgált 10 etetőszékből három, a 8 bébikompból kettő nem teljesítette az előírt követelményeket. A játékok esetében az 5 tricikliből négy, a 10 játékrollerből hat, a 25 lábbal hajtható kismotorból öt, a 20 játszószőnyegből öt, a 20 plüssjátékból pedig 13 esetében találtak kockázatot.

A vizsgált etetőszékek esetében egyrészt a stabilitás nem bizonyult megfelelőnek. Másrészt a termékek szerkezeti felépítésében is találtak balesetveszélyes elemeket: a nem megfelelő méretű lyukak, rések, nyílások sérülést, ujjtörést okozhatnak. A játékjárművek ellenőrzése során főként a termékek stabilitását, a kormányszerkezetek kialakítását, a kormánycsövek szilárdságát, a kerekek méretét, a hegyes, éles elemeket, szerkezeti kialakításokat kifogásolták. A játszószőnyegek és plüssjátékok esetében a leszakítható kisméretű alkatrészek okozta fulladásveszély miatt vontak ki több terméket is a forgalomból. A veszélyesnek bizonyult típusok tételes listája a kormányzati honlapon elérhető - írták.

Hangsúlyozták, az ITM a jövőben is aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és rendszeres piacfelügyeleti ellenőrzésekkel járul hozzá a családok védelméhez és gyermekek biztonságához.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:31
Címkék: Technológiai Minisztérium, most megvizsgált, előírt követelményeket, játékok esetében, vizsgált etetőszékek, termékek szerkezeti,
Kommentek
Csaknem félmilliárd forintból újulnak meg Mezőtúr zöldterületei
Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházás során összesen négy hektáron újul meg a zöldfelület a városban. Hozzátette: a fejlesztés fókuszpontja az Erzsébet-liget és a Ligeti-tó, de a "zöld kapcsolat" révén - amely az intézményi, lakóövezeti és rekreációs területek összekapcsolását jelképezi - a fizikailag és arculatilag is egy egységet alkotó területek is megújulnak.

A Ligeti-tó és az Erzsébet-liget növényfelületének növelése mellett a tervek között szerepel egyebek mellett városi tanösvény létesítése, lesz futó-és streetballpálya, kutyafuttató és a tó körüli kerékpárutat is felújítják - sorolta a település vezetője. Száz kerékpártárolót és száztíz köztéri bútort helyeznek ki, valamint kiépítik a közvilágítást.

A Petőfi tér díszburkolat építésével újul meg és egyebek mellett felújítják az ott lévő két díszkutat. Hasonlóan "kap új külsőt" a Szabadság tér.

A polgármester elmondta: korszerűsítik a vadászházat, ahol büfé-kávézót, valamint többfunkciós közösségi szabadidős termet is
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 07:05
Böjte Csaba szerzetes neveltjei számára gyűjt több szervezet
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Magyar Cserkészszövetség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pálferi Karitász december 16-án tervezi átadni az ajándékokat Parajdon, ahol más szervezetekkel közösen mintegy 2500 gyermeknek készülnek Mikulás-ünnepséggel és programokkal - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A dobozokba gyerekjátékokat, iskolaszereket, édességet, továbbá tartós élelmiszert, valamint tisztító- és tisztálkodó szereket várnak. A szervezők kérik, hogy az adományokra írják rá, hány éves és milyen nemű gyereknek szánják a csomagot.

Akinek nincs lehetősége cipős dobozt készíteni, pénzadománnyal is segíthet: egy doboznyi ajándékot 2000 forintból összeállítanak az önkéntesek. Utalni a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány számlájára lehet Dévai adomány megjegyzéssel.
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:36
Oroszországban regisztráltatni kell negyedkilósnál nagyobb drónokat
Ez azt jelenti, hogy egyes gyerekjátékokat és a rádióvezérlésű repülőgépmodelleket is lajstromba kellene venni - ami ellen a törvényalkotási folyamat során a gyártók, a forgalmazók és a felhasználók képviselői is tiltakoztak -, ám a drónok kormányzati adatbázisának létrehozását részletező kormányrendeletet még nem hozták meg.

A határozattervezet értelmében az egyszerűsített nyilvántartásba vétel felelőse a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) lesz. A kérelmezőnek közölnie kell majd a drón típusát, származási helyét, sorozatszámát, gyártásának évét, alkalmazhatóságának jellegét, maximális felszálló tömegét, hajtóműveinek számát, típusát, teljesítményét, saját személyes adatait, valamint a vásárlást igazoló okmányt.

A drón üzemeltetőjének olyan pilótajogosítvánnyal kell rendelkeznie, amely távvezérelt berendezések röptetésére jogosítja fel.

A törvényi előírások megváltoztatását a drónok számának robbanásszerű növekedésével és az ezzel kapcsolatos közlekedésbiztonsági és terrorelhárítási
velemenyezd, 2016. március 30. szerda, 19:43
Ybl-emlékév - Megelevenednek a fürdőépületek a Margitszigeten
előadás követi: Kelecsényi Kristóf művészettörténész a szigetről és Ybl épületeiről tart prezentációt, később A királyné glóriája címmel Ferencz Marcell Ybl-díjas építész előadását hallgathatják meg az érdeklődők, Szentes Tamás főpolgármester-helyettes pedig a korabeli higiénés szokásokról és a fürdőorvosi szolgáltatásokról beszél.

Korabeli koncertekkel szórakoztatja majd a közönséget a Művészetekkel a Jövő Emberéért Egyesület 45 tagú ifjúsági zenekara, a Seventeen Big Band, a korabeli gyerekjátékokat pedig Kalmár Ágnes művészettörténész és Berhidai Magdolna múzeumpedagógus mutatja be a gyerekeknek.

A programot a Momentán Társulat interaktív művészi produkciója zárja, akik az egykori Margitszigetet elevenítik meg.

A korábban Palatinus nevet viselő szigeten József főherceg megbízásából Zsigmondy Vilmos bányamérnök artézi kút fúrásába kezdett és az 1867-es eredményes fúrás után 1868-ban Ybl Miklós kapott megbízást egy fürdőépület megtervezésére. Ybl margitszigeti épületeinek túlnyomó része - a
velemenyezd, 2014. június 27. péntek, 13:23
Propolisz
Propolisz
A "méhváros előtt" a propolisz az, ami megakadályozza a fertőző betegségek bejutását. A méhek kaptárjuk kijárónyílásában torlaszt emelnek propoliszból, de a kereteket is propolisszal ragasztják össze, a kaptárfalakat és a sejtek belsejét is vele vonják be. A propolisz balzsamos illatú, ábrához hasolnó, mint a nyárfarügyek illata. Jelentősebb balzsamforrás: a nyár, a tűlevelűek, nyír, tölgy, fűz, éger, gyertyán, szil, berkenye, gesztenye, cseresznye... Arisztotelész a "fák könnyének" tartotta a propoliszt. A grúz népi gyógyászat az újszülött köldökére propoliszlapocskát helyezett, a gyerekjátékokat is ezzel kenték be fertőtlenítés végett. Régen a vásári foghúzók propoliszt használtak fertőtlenítésre és fájdalomcsillapításra.

Gyógyhatásai: Nagyszerű fájdalomcsillapító, gombaölő, epeható, immunrendszert serkentőm fekélyesedést gátló, vérnyomást csökkentő, regeneráló, daganatellenes szer. Hat a belsőelválasztású mirigyekre, alvadásgátló, jó prosztatabántalmaknál, húgyúti fertőzéseknél.
akiram45, 2014. május 31. szombat, 21:29
Megnyílt a budapesti Ajándék Terminál
próbaév után a tavalyi esemény már nagyon sikeres volt. Az idei Ajándék Terminálon is kreatív és innovatív tehetséges fiatal dizájnerek termékeit mutatják be - tette hozzá.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy január elsejétől az eddig nonprofit szervezetként működő Design Terminál kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik és Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központként működik tovább.

A december 23-ig nyitva tartó vásáron a Design Terminál alsó szintjén használati tárgyakat, gyerekjátékokat, bútorokat és ékszereket láthatnak az érdeklődők, a felső emeleten pedig a divatrészleg kapott helyett. Hegedüs Ágnes formatervező munkája a télies hangulatot idéző installáció, a vásár arculatát Kiss Miklós dizájner, grafikus tervezte.

Több alkotó kifejezetten erre az alkalomra készített egyedi munkákkal debütál a vásáron. Idén mutatkozik be először mások mellett a Tipton szemüveg, a Badger&Fox csokornyakkendőivel, az Urban Legend Design, Siető Linda és a BP clothing. Szőke Gábor Miklós fából
velemenyezd, 2013. december 07. szombat, 20:44
Elhagyhatta a kórházat a csőbe szorult kínai csecsemő
fordulójából. Csak ezután hívták ki a rendőrséget és a tűzoltóságot.

A körülbelül 10 centiméter átmérőjű vezetékbe szorult pici gyereket csövestül vágták ki majdnem egy órán keresztül, majd csaknem két órán át tartó fűrésszel és csipeszekkel végzett "műtéttel" szabadították ki. A mama másokkal együtt aggódva nézte végig a házbeli mentést, de senki nem fogott gyanút.

A rendőrség megállapította, hogy a nő kezdetben félelemből maradt a háttérben, majd miután bérelt szobájában gyanús vérnyomokat és gyerekjátékokat találtak, bevallotta, hogy ő az anya. Azt állította, hogy a csecsemő, akit részben még méhlepény borított, eltűnt a hagyományos vécé vezetékében és hiába próbált utánanyúlni.

Azt is elmondta, hogy egy rövid kapcsolat után lett terhes, de állapotát eltitkolta a családja elől és környezetében; bő ruhákban járt, hasát lekötötte.

A nő hajadon, a vele a kórházba érkezett férfi apasági vizsgálatot kért. Mint nyilatkozta, amennyiben bebizonyosodik, hogy ő a gyerek apja, kész a családot
velemenyezd, 2013. május 30. csütörtök, 14:33
Képek, videók
Forgalomban.jpg
tirfer
2006. december 24. vasárnap, 21:42
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
Ha megvizsgaljuk....
borigit
2014. október 27. hétfő, 11:57
orvos-megvizsgal-roent gen
ujjozsef
2009. február 25. szerda, 07:26
Megvizsgáljuk a kistesót.
mezixy
2008. július 15. kedd, 23:20
megvizsgálom
popowitchfanni
2008. január 15. kedd, 11:57
LV előírt térképi feltünt
peterimajoridozsahe
2010. augusztus 11. szerda, 15:28
Segitenek megfázás esetéb
irmus
2018. március 24. szombat, 12:11
vadonat új etetőszékem
tothgergo
2007. június 23. szombat, 16:06
portré szerkezeti
denebolo
2013. december 21. szombat, 16:10
szerkezeti.jpg
lablador
2012. január 05. csütörtök, 19:52
Spectus profil szerkezeti
kovacsablak
2006. augusztus 14. hétfő, 15:51
vezetói ellenőrzések
orban47
2011. július 21. csütörtök, 11:24
Igazolások ellenőrzése..J
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:42
Igazolások ellenőrzése 2.
maroshegy
2008. november 29. szombat, 13:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.