Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 12:21 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Történelmi lecke
TÖRTÉNELMI LECKE
Kár, hogy fogalmam sem volt arról, hogyan is kezdődött 1956-ban az a bizonyos ,,történelmi lecke"! Az idézőjelbe tett két szó: ,,történelmi lecke" utalás Albert Camus: A magyarok vére c. írására, ami itt is olvasható:
http://www.andrassygimi.hu/joomla/files/Albert_Camus_A%20magyarok_ vere%20.pdf?fbclid=IwAR1UsZPaZ1nVo1f81aiQxrUDaIH2cTSHwq1JMG6m6k8Ij Wyfl83ozuihiK4

Valójában a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről bálaszám hullottak azok a RÖPCÉDULÁK a beavatottak portáira - meg a nyugati országrészek településeinek közelében az erdei tisztásokra és mezőkre - melyek terjesztésével forradalmat lehetett ROVOKÁLNI. Ami "csak" ÜRÜGY volt később arra, hogy az Ausztriából kivont SZU hadserege (hadosztályai) bevonuljon Magyarországra.
Ürügy volt, mint a II. világháborúba való belépésünket ki-PROVOKÁLÓ kassai bombázás is ÜRÜGY volt...

Minden felelősségem tudatával kijelenthetem, hogy én láttam azokat a röpcédulákat, már 1956 augusztusában!
Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál. Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám felesége féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.

Azonban, még 1999-ben sem ismertem föl az összefüggést az életen át tartó hátrányos megkülönböztetésem között és eme tény között! Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN éltem le - és élek, talán halálomig - az életemet!

Kár, hogy akkora hallgatás van HEGEDÜS ANDRÁS-ról, ami miatt fogalmunk sincs arról, hogy 1956-ban ő volt Magyarország miniszterelnöke!

A történetet megírtam és egyik ismerősöm - az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának 1956-ot kutatója - elmondta ifj. HEGEDÜS ANDRÁSNAK, akinek nem volt tudomása arról, hogy apjának lett volna Hegedüs Etelka nevű féltestvére.... Pedig, mindaddig nem kerülhetek ki a célkeresztből, míg nincs tisztázva hogyan kezdődött valójában 1956-ban a forradalom!

HEGEDÜS ANDRÁS, a volt miniszterelnök," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették" https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN!
Az úgy történt, hogy 1956 augusztusában láttam azt a repülőgépet, amelyikről nagybátyámék legelőjére - ahol éppen az állatokat őriztem - hullottak a röpcédulákat tartalmazó csomagok. Ezek egyike kiszakadt és szanaszét keringtek a nyomtatványok a levegőben. Egyet sikerült elkapnom. Csakhogy, amikor kezdtem olvasni olyanokról, mint ,,Felhívás", ,,sztrájk", amelyeknek a jelentését sem tudtam... odaszaladtak nagybátyámék és kikapták a kezemből, mondván:
- “Ez nem gyeröknek való!"
Pedig, pont meg akartam kérdezni tőlük ezeknek az ismeretlen szavaknak a jelentését.

ÉVTIZEDEKIG nem jutott el a tudatomig, hogy elgondolkodjak mindezeken, mert egyfolytában MINDEN EGYES NAP a TÚLÉLÉSÉÉRT MEG KELLETT KÜZDENEM!
Évtizedek teltek el teljes elszigeteltségben és CÉLKERESZTBEN - NEHOGY KIBESZÉLJEM A NAGY TITKOT!!!
Arról se volt sejtelmem sem, hogy 1956 novemberétől - a forradalom leverését követően - gyerekek - "pesti srácok" - százait csukták le v. ítélték tíz évi börtönre ezeknek a röpcéduláknak a terjesztéséért!

Kósa Csaba: ALHATTÁL-E KISFIAM? című könyvéből ide másolok egy oldalt, ami erről szól...
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2020. február 02. vasárnap, 01:28
Címkék: Albert Camus, Magyar Néphadsereg, Hegedüs András, Hegedüs Andrásnak, HEGEDÜS ANDRÁS-ról, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának,
Kommentek
Mindegy,
Mindegy, akár harminc évvel, akár hetvennel halunk meg, mivel mindkét esetben és magától értetődőn, más férfiak és más nők tovább élnek, mégpedig sok-sok ezer esztendeig. Tulajdonképp semmi se világosabb. Mindenképp én halok meg, akár most, akár húsz év múlva.

Albert Camus
foldinefehereva, 2019. december 04. szerda, 21:45
Gyásznap nekünk október 4
Gyásznap nekünk október 4.. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón a magyarokról Albert Camus (és aszerint éltessétek Csermanek /Kádár/ János elvtársatokat). Íme: "A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat."
lilagondolatok, 2019. november 05. kedd, 08:37
Gyásznap ez a mai. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón
Gyásznap ez a mai. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón a magyarokról Albert Camus (és aszerint éltessétek Csermanek /Kádár/ János elvtársatokat). Íme: "A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat."
koszegimarika, 2019. november 04. hétfő, 13:03
A tél
A tél ölelésében tudja meg az ember, hogy lelke mélyén a nyár soha nem múlik el.

Albert Camus

Neil Simone festménye
foldinefehereva, 2019. február 27. szerda, 18:18
Idézetek szeretetről, szerelemről
alusznak. - Quentin Crisp

6. Ahhoz, hogy felejteni tudj, meg kell bocsátanod, ugyanakkor felejtened kell, hogy újra érezhess.

7. Összetörheted a szívemet, de engem nem!

8. Egy pár boldogsága a közös fotók számában mérhető, a fotók pedig az együtt töltött vakációk eredményei, tehát ezek nélkül a fotók nélkül lehetetlen lenni bizonyítani a boldogságunkat.

9. Nem szeretve lenni - pech, míg képtelennek lenni, hogy szeressünk - boldogtalanság! - Albert Camus

10. A szerelem nem azt jelenti, hogy egymásra nézünk, hanem, hogy közösen tekintünk egy adott irányba. - Antoine de Saint- Exupery

11. Az elképzelhető legjobb házasság egy vak nő és egy süket férfi között lehet. - Michael de Montaigne író

12. Amit, vagy akit valóban szeretsz, azt képes vagy elengedni. Ha visszatér hozzád, azt jelenti, hogy a tiéd, ha meg nem, akkor így kellett lennie.

13. A szerelem soha nem hal természetes halált. Azért
lovaszmarika, 2018. november 20. kedd, 11:39
Áder János Floridában emlékezett meg az 1956-os forradalomról
A magyar köztársasági elnök floridai látogatása alkalmával több magyar közösséget is felkeresett, 1956-os emlékművet koszorúzott Miamiban és Naplesben, ahol átadták azt az amerikai zászlót, amely idén október 23-án a forradalom tiszteletére a washingtoni Capitoliumon lobogott.

Áder János ünnepi beszédet mondott Sarasotában, ahol a legnépesebb floridai magyar közösség él.

Megemlékezésében az államfő úgy fogalmazott, hogy 1956-ban egy kilencmilliós kis nép harcolt a világ legnagyobb katonai hatalmával szemben. Az akkori Szabad Európa Rádióban elhangzottakat idézve kiemelte, hogy a magyar nép ezeréves történelme során nem volt ilyen hős, szent, mint ezekben a napokban. "Ez a mindössze néhány nap elég volt, hogy a magyarok hősies helytállása, szabadságvágya kivívja a világ elismerését."

A forradalom leverése kapcsán a magyar államfő felidézte, hogy szovjetek a Forgószél nevet adták hadműveletüknek, amely "letarolta Budapestet, megbénította Magyarországot".

Áder János a szovjetek
velemenyezd, 2018. október 28. vasárnap, 23:36
Szép őszi kép - idézetekkel
őszről

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány, az Őszre vonatkozó gondolatot, melyek lényege az őszi természet utánozhatatlan szépségének a felidézése.

,,Nem engedhetem meg magamnak, hogy a házban ülve, elpazaroljam az őszi napfelkelte csodás pillanatait, ezért igyekszem a napnak minden óráját a csodálatos őszi természetben tölteni." - Nathaniel Hawthorne

,,Az ősz olyan, akár egy második tavasz, amikor minden falevél olyan, mint egy színpompás virág." - Albert Camus

,,Létezik az őszben, az őszi égbolton, egy olyan csodálatos ragyogás, melyet a hosszú nyár égboltján nem lelhetünk fel." - Percy Bysshe Shelley

,,Minden őszi, lehulló falevél a boldogságról suttog nekem, amíg lehull a földre." - Emily Bronte

,,Az ősz olyan, akár egy festőművész: színpompájával meghódítja a környező dombokat." - Takayuki Ikkaku

,,Azt hiszem, csak most értettem meg
lovaszmarika, 2018. október 03. szerda, 12:32
Képek, videók
Albert Camus - Nekem pihe
sanci81
2018. január 15. hétfő, 18:42
Albert Camus - Mivel szük
sanci81
2018. január 13. szombat, 16:54
Albert Camus - Mindig jön
sanci81
2018. január 13. szombat, 16:53
Albert Camus - Az ember k
sanci81
2018. január 12. péntek, 17:55
Albert Camus.jpg
bbbarbara
2015. december 18. péntek, 20:14
Albert Camus idézet 9.jpg
szalai0913
2010. április 08. csütörtök, 05:25
Albert Camus idézet 8.jpg
szalai0913
2010. április 07. szerda, 13:38
Albert Camus idézet 7.jpg
szalai0913
2010. április 06. kedd, 16:57
Albert Camus idézet 6.jpg
szalai0913
2010. április 01. csütörtök, 06:08
Albert Camus idézet 5.jpg
szalai0913
2010. március 31. szerda, 09:18
Albert Camus idézet 4.jpg
szalai0913
2010. március 30. kedd, 08:48
Albert Camus idézet 3.jpg
szalai0913
2010. március 29. hétfő, 08:38
néphadsereg különszám
lacipecsenye
2013. december 11. szerda, 08:45
néphadsereg napja
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:28
néphadsereg interkozmosz
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.