Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 21:08 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kínai dohányfelügyelet levetette az elektromos cigarettákat a webáruházak kínálatából
A felügyelet internetes oldalán pénteken megjelent felhívás szerint a termék gyártóinak és viszonteladóinak egyaránt fel kell függeszteniük az e-cigaretták forgalmazását webhelyeiken, a nagyobb online vásárlást kínáló platformoknak pedig szintén le kell zárniuk az e-cigarettát kínáló felületeik működését, valamint be kell szüntetniük az árucikk reklámozását is.

Az intézkedést egyrészt azzal indokolják, hogy a magas egészségi kockázattal járó terméket az interneten kiskorúak is könnyedén beszerezhetik maguknak, másrészt pedig azzal, hogy az e-cigaretták minőségi kontrollja viszonylag alacsony szintű, ezért sok esetben nem zárható ki a hibás termékek okozta biztonsági kockázat sem.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2015-ben közölt adatai szerint Kína a világ legnagyobb dohánytermék-előállítója és -fogyasztója is egyben. A távol-keleti országban mintegy 300 millióan dohányoznak.

Az e-cigaretták gyártására létrejött kínai start-upok jogilag szürke zónában folytatják tevékenységüket a hazai piacon, ugyanis jelenleg nincsen egységes, a teljes országra kiterjedő törvényi keret a termék biztonságos előállítására és forgalmazására vonatkozóan.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 14:51
Címkék: Egészségügyi Világszervezet, kínai dohányfelügyelet, elektromos cigarettákat, webáruházak kínálatából, felügyelet internetes, termék gyártóinak,
Kommentek
Elfogták egy cigarettával kereskedő adócsaló bűnszervezet tagjait
tagjának élettársa is részt vett.

A gyanúsítottak 2018 júliusától szállítottak adójegy nélküli cigarettát Nyíregyházáról, illetve Hajdú-Bihar megyéből Bács-Kiskun megyébe, és mivel nem fizették meg a jövedéki adót, ötmillió kárt okoztak a költségvetésnek.

A kecskeméti nyomozó ügyészek a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indítottak nyomozást. A bűnszervezet tagjait múlt csütörtökön cigaretta átvétele közben tetten érték egy Hajdú-Bihar megyei benzinkútnál, és elfogták a cigarettákat átadó férfit is. Az akcióban részt vett a Terrorelhárítási Központ is.

Ezzel egyidejűleg tíz helyszínen házkutatást tartottak, ezek során több mint 16 ezer doboz jövedéki adózás alól elvont cigarettát, készpénzt és a rendőr gyanúsított lakóhelyén engedély nélkül tartott lőszereket is lefoglaltak.

A nyomozó ügyészek a bűnözői csoport tagjait - öt férfit és egy nőt - őrizetbe vették, és üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 15:32
Közéleti kitűnőség
Ha dolgozik, több ízben is alá-
firkantja a nevét - személyesen - s ilyenkor
nagyon soká fáradtan néz az ablak
fényébe és ködös lesz a szeme.
Viselni kell ezt a tengernyi munkát,
helyén maradni, a köz érdekében,
hiába intik, hogy talán megárt,
mert e nehéz időbe néki sem
szabad pihenni s jelszava: a "munka".
A vérnyomása nagy. Nyugalmat és
mérsékletet rendeltek el a híres,
német professzorok s ezért azóta
nikotinmentes cigarettákat szív
hosszú szipkából, hetvenet naponta.
Olvasgat is. Főképp miniszterek
és bárgyú hadvezérek vallomását,
sosem regényt vagy verseket, csak azt,
ami "komoly" és magvas. Éjszaka
fejhallgatóval megvasalja szörnyű,
dagadt fejét s úgy alszik el az ágyban,
hogy a fülébe zeng egy bécsi jazz-band.
Beszél magyarul, németül s kicsit
angolul is, de minden nyelveken
csak rothadt frázist. Ez az anyanyelve.
Hétszázezerszer mondta: "van
anyu65, 2018. április 20. péntek, 09:56
Tallóztam
Így tűnnek el a gyerekek?
Magyar kislányokat drogoztak be és vittek külföldre - szörnyű sorsot szánt nekik a bűnbanda

drog
prostitúció
kényszerítés
rendőrség

Külföldre vitték és bedrogozták a kislányokat.

A 36 éves férfi és a 28 éves nő már rendőrkézen van, Miskolcon fogták el őket.

A gyanú szerint a novajidrányi páros 2016 tavaszán kezdte sötét üzelmeit.

Gyermekvédelmi intézetben élő kiskorú, 14 év alatti kislányokat vittek Szlovákiába, ahol fenyegetéssel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítették őket.

A lányoktól az ezért kapott pénzt elvették.

A pár itthon és külföldön is többször bedrogozta a kislányokat, arra kényszerítették őket, hogy kábítószerrel töltött cigarettákat szívjanak el, amitől erősen bódult állapotba kerültek.

A két embert szerdán Miskolc belvárosában fogták el, és az autójukban több bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyat foglaltak le.

Az
horvathnemagdi, 2017. szeptember 08. péntek, 19:07
Az EU határain több mint 41 millió hamis árut foglaltak le tavaly
A tájékoztatás szerint a lefoglalt áruk több mint egyharmadát a mindennapos használatú, egészségre és biztonságra veszélyes termékek - például az élelmiszerek és italok, gyógyszerek, játékok és háztartási elektromos cikkek tették ki.

Legnagyobb számban, mintegy 24 százalékban cigarettákat koboztak el a hatóságok, 17 százalékban játékokat, 13 százalékban élelmiszereket, 12 százalékban különböző csomagolóanyagot. A lefoglalt áruk száma 2 százalékkal nőtt a 2015-ben regisztrált adatokhoz képest.

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa elmondta, a szellemi tulajdon magas szintű védelme elengedhetetlen a gazdasági növekedés támogatásához és a munkahelyteremtéshez. Emellett a hamisított áruk valós veszélyt jelentenek az uniós fogyasztók egészségére és biztonságára, továbbá veszélyeztetik a törvényesen működő vállalkozásokat és az állami bevételeket.

Az iparági vizsgálatokból kiderült, hogy a hamis termékek legalább kétharmadát, közel 80 százalékát Kínában
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 13:22
Cigarettakereső kutya talált adózatlan cigarettát egy kisbuszban az M1-es autópályán
Kovács Mária közleménye szerint a Django nevű holland juhász kutyának öt hónapja ért véget a kiképzése, azóta 39-szer talált elrejtett cigarettát, egyszer pedig kábítószert.

A NAV munkatársai a legutóbb talált 7200 szál cigarettát lefoglalták és költségvetési csalás miatt feljelentették a jármű vezetőjét, miután beismerte, hogy ő rejtette el a cigarettákat a csomagok alá, az utazótáskába és kartondobozokba. A dohányterméket Németországban akarta értékesíteni.

A sofőrre 422 ezer forint jövedéki bírságot is kiszabtak, amelyet a helyszínen kifizetett.
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 11:42
Albérlőtársát kínozta három fiatal Szegeden
Szanka Ferenc közölte, a lányt és a két fiatal férfit személyi szabadság - a sértett sanyargatásával, neki súlyos érdeksérelmet okozva elkövetett - megsértésének bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

A sértett és a három gyanúsított szeptember óta lakott közös albérletben. A gyanú szerint a három fiatal többször bezárta a fiút, úgy, hogy nem tudott távozni a lakásból. Később dolgozni elengedték, de november 13-ától 24-éig egyáltalán nem mehetett ki albérletéből. Különböző fizikai gyakorlatokat is végeztettek vele, és ha nem hajtotta végre a feladatokat, akkor ököllel vagy tárgyakkal ütlegelték.

Az áldozatnak kellett ételt és italt vinnie az ágyban fekvő gyanúsítottaknak, akik nemiségében is megalázták őt. Kényszerítették, hogy saját vérével szennyezett papírt egyen és fogyasszon az ürülékéből, a vizeletéből. A gyanúsítottak késsel megszúrták a fiú vállát, égő cigarettákat nyomtak el a hátán és öngyújtóval is megégették.

Az áldozat egész testén, arcán és
velemenyezd, 2016. november 28. hétfő, 11:12
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, bizottsági jelentések vitái)
uniós támogatási ciklusban nagyon sok pénzt költöttek arra, hogy megnyissák a felzárkózás lehetőségét a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű emberek számára és vannak sikeres és eredményes programok is.

Dohányzás visszaszorításárólA dohányzás visszaszorításával összefüggő egyes törvények módosításának zárószavazás előtti vitájával folytatat munkáját a Ház.

Pesti Imre (Fidesz) ismertete: az előterjesztéshez olyan módosító javaslatot fogadtak el, amely az elektronikus cigarettákat a módosított hatású termékek kategóriájába sorolja, hogy könnyített értékesítési feltételek vonatkozhassanak arra.

Szávay István (Jobbik) támogatásáról biztosította az előterjesztőt.

Vita a feltöltőkártyák szigorítását tartalmazó javaslatról

A Fidesz nevében Simon Miklós érvelt a rendőrségi és hírközlési törvény azon módosítása mellett amely szigorítaná a mobiltelefonhoz vásárolható feltöltőkártyák használatát. A kormánypárti politikus aláhúzta, a változtatással kezelhetővé válnak a
velemenyezd, 2016. november 21. hétfő, 20:22
Képek, videók
cigaretták a 60-as évekbő
jpiros
2012. március 12. hétfő, 08:51
magyar cigaretták-1960.JP
jpiros
2012. március 11. vasárnap, 18:30
cigaretták
oncogito
2008. november 23. vasárnap, 16:45
webáruház.png
kincsem21
2011. október 23. vasárnap, 22:21
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Kinai orvoslás.jpg
pacsakute
2019. november 04. hétfő, 19:51
2 3 0 kinai nő 0ed7dd97
lovaszmarika
2019. június 15. szombat, 19:33
Kínai kel.jpg
pacsakute
2019. április 04. csütörtök, 10:29
kinai-horoszkop-beke-h arm
menusgabor
2019. március 12. kedd, 20:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.