Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:21 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mozart-esttel veszi kezdetét a Remekművek három tételben című sorozat
A koncerten elhangzik többek között az A-dúr klarinétverseny (K. 622) és a C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra (K. 299).

A hangverseny a Remekművek három tételben című sorozat első alkalma.

Március 10-én a zenei impresszionizmus, Debussy és Ravel művei kerülnek terítékre a Kelemen-kvartett (Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor és Fenyő László), valamint Vigh Andrea (hárfa), Drahos Béla (fuvola) és Szatmári Zsolt (klarinét) előadásában, míg a 2016. december 14-i Saint-Saens-esten a komponista fantáziái és versenyművei csendülnek fel Vigh Andrea (hárfa), Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű) és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előadásában, Vajda Gergely vezényletével - derül ki a koncertsorozatot beharangozó sajtóanyagból.

Szintén az MVM Koncertek keretében két koncert is várja a közönséget a Pollack Mihály téri Festetics Palotában december 12-én, szombaton. Délelőtti kezdettel folytatódik Fülei Balázs sorozata, A Zongora közelről, melynek mostani, Klaviatúraművész? Pedálművész? című előadásában a művész a felnőtt nézőket vezeti be a zongorajáték titkaiba. Este, ugyancsak a palota gyönyörű tükörtermében kerül sor Szabadi Vilmos hegedűművész és Gulyás Márta zongoraművész szonátaestjére az MVM Koncertek - A Hegedű című sorozat keretében - a műsorban a hegedű-zongorairodalom három nagy szonátája hangzik el, majd Bartók Béla magyar népzenére épülő két műve csendül fel.

December 10-én, csütörtökön a Zeneakadémia nagytermében Farkas Gábor zongoraestjével zárul az MVM Koncertek - A Zongora 2015-ös sorozata. A Liszt- és Junior Prima-díjas muzsikus koncertjén a romantikus zongorairodalom mesterművei csendülnek fel.

Chopin négy balladája után Liszt Ferenc briliáns zongoraátirataiban lesz hallható két Verdi opera-parafrázis és Gounod Faust operájából a híres keringő. Az estet Saint-Saens Haláltánc című szimfonikus költeményének Liszt-Horowitz-féle zongoraátirata zárja.

Farkas Gábor a Magyar Rádió Zongoraversenyének és a Weimari Nemzetközi Liszt Zongoraversenynek a győztese, pályája során fellépett már többek között Londonban, Párizsban, Berlinben, Bécsben, Tokióban és Pekingben is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. december 08. kedd, 18:12
Címkék: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor, Fenyő László, Vigh Andrea, Drahos Béla,
Kommentek
Bécsi klasszikusok és Eötvös Pétert művei a Pannon Filharmonikusok új évadában
A Müpában rendezett koncertsorozat első, szeptember 28-i hangversenye a Bécsi ikonok címet kapta. Ezen az előadáson Arnold Schönberg II. kamaraszimfóniáját, Wolfgang Amadeus Mozart Esz-dúr sinfonia concertante című darabját és Franz Schubert IX. "Nagy C-dúr" szimfóniáját hallhatja a közönség Bogányi Tibor vezényletével. A hangverseny szólistái Alexander Zemstov brácsás és Benjamin Schmid hegedűművész lesznek - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Novemberben Tündérkert és katedrális címmel a közönség Bogányi Gergely zongoraművész előadásában Felix Mendelssohn g-moll zongoraversenyét, valamint Anton Bruckner V. szimfóniáját hallgathatja meg Bogányi Tibor vezényletével.

Jövő év január 25-én a már többször sikert aratott Gilbert Varga vezényli Erik Satie Gymnopédiák és Gnossienne No.3. műveit, valamint Karol Szymanowski I. hegedűversenyét és César Franck d-moll szimfóniáját. Ezen a koncerten Benjamin Beilman hegedűművész lép fel a zenekarral.

A világhírű magyar zeneszerző-karmestert, Eötvös
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 18:14
Mozart-esttel zárul az MVM Koncertek hangversenysorozat
A karácsonyi hangversenyen hegedű, brácsa, fuvola és hárfa, valamint kamarazenekar varázsol meghitt hangulatot a Zeneakadémia Nagytermébe - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten elhangzik Mozart Esz-dúr sinfonia concertante című műve Kelemen Barnabás (hegedű) és Kokas Katalin (brácsa), valamint Mozart fuvola-hárfaversenye Drahos Béla (fuvola) és Vigh Andrea (hárfa) előadásában. A versenyművekben közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar.
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 07:05
Re:Start - Felújítás előtti finisszázs az Iparművészeti Múzeumban
az IMM évek óta tervezett rekonstrukciója, ezért az Üllői úti épület már csak ezen a héten látogatható a nagyközönség számára - közölte a múzeum az MTI-vel pénteken.

A finisszázs legtöbb programja ingyenesen látogatható, ilyen az animációs fényfestés, mely a gyűjtemény műtárgyaiból közel kétszázat vonultat fel kétszer 4 órán keresztül az üvegcsarnokban. Az IMM éjszakai múzeumi wellness mozimaratonnal (Éjszaka a múzeumban 1-2-3.), hennázással, homokmandalával, interaktív játékkal, textilfestéssel, Mozart-esttel várja az érdeklődőket, a szintén ingyenes nyitóbuli bejáratánál pedig adományládát helyeznek el, melynek bevételéből reggeli készül a környékbeli hajléktalanok számára.

A világzenei program a Globe Trekker partysorozat újabb állomásaként jelentkezik a múzeum zárásán. A múzeumrajzoló workshop mellett az IMM fotósai segítenek néhány trükkel, hogy mit érdemes szelfizésnél figyelembe venni egy műemléképületben. A reggeli frissítő jóga és a vasárnapi dizájnpiac szinte egy időben kezdődik, és ezek
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 16:23
Tíz koncertet kínál a vajdahunyadvári zenei fesztivál
A nyitóesten Rossini és Mendelssohn remekművei szólalnak meg a Szent István Király Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában Záborszky Kálmán vezényletével, közreműködik Szabadi Vilmos hegedűművész - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A MÁV Szimfonikus Zenekar estjén Beethoven Egmont-nyitánya, c-moll zongoraversenye és A-dúr szimfóniája hangzik el Kollár Imre vezényletével, Jandó Jenő zongoraművész közreműködésével július 7-én.

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Szenthelyi Miklós hegedűművész a július 11-i barokk hangversenyen Vivaldi, Bach, Mendelssohn és Rossini alkotásait adja elő, a hangversenymester Oszecsinszki Román lesz.

Boccherini Éjszakai őrjárat Madridban című műve mellett Dvorák E-dúr szerenádját és Csajkovszkij Vonósszerenádját mutatja be a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter hegedűművész közreműködésével július 14-én.

A zenei csemegék között szerepel Orosz Zoltán (harmonika) és Borbély Mihály (fúvós hangszerek) július 18-i koncertje, amelyen a
velemenyezd, 2016. június 26. vasárnap, 16:32
A 200 éves magyar operakultúra előtt tiszteleg az Operaház 2016/2017-es Magyar Évada
közönségének.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának hangversenyein világjáró magyar karmesterek mellett 15 külföldi dirigens lép dobogóra, köztük Philippe Auguin, Marco Comin és Ion Marin.

Ismét megrendezik az olyan nagyrendezvényeket, mint a Diótörő Fesztivál és a Nagy Iván Nemzetközi Balettgála, valamint a Primavera '17 fesztivál, a TáncTrend és a Pas de Quatre játéknapjai, amelyeken a vidéki társulatok művészei lépnek fel az Erkel Színházban.

Az Eiffel Műhelyház Bánffy Kisszínháza két Mozart-töredék világbemutatójával, A kairói lúd avagy a rászedett vőlegény című darabbal nyílik meg 2017 júniusában.

A bérletes közönség március 16-tól 31-ig újíthatja meg kártyáit, a bérletváltás új bérletesek számára április 1-től június 30-ig tart. Az intézmény a Magyar Évadra 63 féle bérlettel várja közönségét.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Halász Péter lemondása után az Operaház új megbízott fő-zeneigazgatója Kocsár Balázs, míg Kesselyák Gergely első karmesteri pozícióban
velemenyezd, 2016. március 03. csütörtök, 17:32
Debussy és Ravel muzsikája a Remekművek három tételben című sorozat második koncertjén
Homoki Gábor és Fenyő László) frissességet és lendületet hozhat, Drahos Béla fuvola- és Szatmári Zsolt klarinétművésszel pedig hosszú évek óta együtt dolgoznak és nagyon jó velük muzsikálni.

Vigh Andrea úgy fogalmazott, hogy Debussy - hangszere irodalmából is eredően - egyik szívügye, művei nemcsak szakmailag nézve remekművek, de felidézhető dallamaikkal a nagyközönséget is az első pillanattól kezdve megnyerik.

A Remekművek három tételben című sorozat az MVM Koncertek keretében december 17-én Mozart-esttel vette kezdetét a Zeneakadémián. A harmadik, záró alkalmon, a 2016. december 14-i Saint-Saens-esten a komponista fantáziái és versenyművei csendülnek fel Vigh Andrea (hárfa), Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű) és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előadásában, Vajda Gergely vezényletével.

Vigh Andrea jelezte, hogy a március 10-i koncerten elhangzó egy-egy Debussy- és Ravel-művet júliusban Fertődön is előadják.

Kitért arra is, hogy márciusban két szólóestet is ad vidéken
velemenyezd, 2016. február 23. kedd, 15:01
Miklósa Erika különleges esttel ünnepli pályafutása kezdetének 25. évfordulóját az Erkel Színházban
bizonyságát adta annak, hogy vannak olyan énekművészek, akik hosszú ideig ugyanabban a hangmagasságban tudnak énekelni, mint pályájuk elején - fejtette ki. Ókovács Szilveszter szerint kevesek mögött áll ilyen énekesi pálya, amely ráadásul még nincs lezárva.

Miklósa Erika először 1990-ben lépett színpadra a Magyar Állami Operaház történetének legfiatalabb szerződtetett művészeként. Két év múlva már élete első külföldi fellépését is abszolválta Brüsszelben, majd még ebben az évben Mannheimban megkapta Mozart Varázsfuvolájában Az éj királynője szerepét. Nemzetközi karrierje gyorsan ívelt felfelé, védjegye lett ez a figura, amellyel az összes jelentős színpadon fellépett Londontól Párizsig, Münchentől New Yorkig.

2004-től állandó fellépője a New York-i Metropolitannek, otthona mindemellett mindvégig Magyarország, így a budapesti Operaház és az Erkel Színház közönsége is láthatja, az idei évadban például a West Side Story Mariájaként énekelt egy sorozatot, márciusban a Hunyadi László Gara Máriájaként
velemenyezd, 2016. január 20. szerda, 18:22
Képek, videók
mozart_requiem_templom unk
maroka
2018. október 21. vasárnap, 12:54
bp1_k_mozart.jpg
sz719eszter
2016. március 13. vasárnap, 14:35
ÚJ KÉP, MOZART KUGELN.gif
rochlitzne
2016. február 27. szombat, 13:43
Mozart torta.jpg
pacsakute
2015. október 04. vasárnap, 23:07
Mozart
borigit
2014. november 07. péntek, 14:50
Musical - Mozart.gif
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 16:04
Mozart golyó.jpg
erzsikepuskas
2013. december 24. kedd, 09:29
Chagall ; Mozart - a Vará
farkas1945
2013. november 14. csütörtök, 11:52
Mozart-torta.jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 13:07
Wolfgang Amadeus Mozart.j
06mohild
2012. október 27. szombat, 18:17
mozart_taller.jpg
margherita
2012. október 10. szerda, 06:07
mozart2.jpg
margherita
2012. október 09. kedd, 21:37
Barnabás.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:58
barnabás névv.jpg
zsokica45
2016. november 14. hétfő, 17:46
Barnabás névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 22:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.