Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:18 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdemes lenne tudatosítanunk
Apró tünetek, de rákot jelezhetnek

Folyamatos köhögés? Nem gyógyuló seb? Váratlan és indokolatlan fogyás? Zavaró, de ártalmatlannak tűnő jelenségek, amikre nem lenne szabad legyinteni, mert rákot is jelezhetnek.

Érdemes lenne tudatosítanunk, hogy milyen apró tünetekből fedezhetjük fel még idejében, hogy gond van. Évente 8,2 millió ember hal meg rákban a világon, négymillió ember 30 és 69 éves kora között. Számukra egy korai diagnózis az élet és halál közti különbséget jelentheti - így mindenkinek érdekében áll eszébe vésnie az alábbi tüneteket.
A brit Cancer Research UK rákkutató intézet kérdőíve szerint az alábbi tünetek közül legalább egyet magukon tapasztaló emberek fele nem ment el orvoshoz, mert szerintük csak mindennapos dologról van szó.

Mit jelez? Tüdőrák

A legtöbb tüdőrák egészen addig tünetmentes, amíg annyira el nem terjedt a szervezetben, hogy már gyógyíthatatlan. Egyes esetekben azonban a tüdőráknak is vannak korai tünetei - ilyen például a szűnni nem akaró köhögés vagy a megváltozott, krónikus köhögés is. Ha köhögés, mély lélegzetvétel vagy nevetés közben fáj a tüdőnk, esetleg vért köhögünk fel - azonnal forduljunk orvoshoz!

Nem vesszük észre magunkon a rák tüneteit

Tudjuk, hogy a rák az egyik leggyakoribb halálok. Mégis ha a betegség valamely tünetét tapasztaljuk magunkon, hajlamosak vagyunk elhessegetni a gondolatot, hogy mi is lehetünk érintettek. Kattintson!
Megváltozott anyajegy
Mit jelez? Bőrrák
A bőrrák leghalálosabb változatának tartott melanoma bárhol megjelenhet a testen - leggyakrabban a háton, a lábakon, a karokon, az arcon jelentkezik, de akár egy köröm alól is kiindulhat. A leggyakoribb tünet az, ha új anyajegy jelenik meg a testen, illetve ha egy már meglévő anyajegy külseje megváltozik. Anyajegyekkel kapcsolatban óvatosságra inthet, ha az megnő, formát vagy színt változtat, vérezni kezd vagy kérges lesz, esetleg elkezd viszketni vagy fájni.

Az anyajegy és a melanoma közti különbséget könnyen felmérhetjük néhány jellemző alapján. Kérdés, hogy a vizsgált bőrjelenség

aszimmetrikus-e - a melanomának két nagyon különböző fele van, formára szabálytalan
milyen a határa - a melanoma széle nagyon egyenetlen
milyen a színe - a melanoma két vagy több szín keverékeként jelentkezik a bőrön
mekkora az átmérője - a melanoma 6 milliméternél nagyobb átmérőjű
nőtt-e - a növekvő anyajegy melanoma lehet.

A megmagyarázhatatlan fogyás is jelezhet rákos megbetegedést

Gyomrunk máshogyan működik
Mit jelez? Gyomorrák

A gyomorrák három fő tünete a gyomorműködés megváltozása (például gyakrabban kell vécére mennünk) és a széklet sűrűségének megváltozása, alhasi fájdalom, illetve a székletben található vér. Ezen tünetek azonban nagyon gyakoriak és más betegségeket is jelezhetnek. A gyomorrák általában 60 éven felül alakul ki, úgyhogy ezen tünetek az életkor előrehaladtával válnak jelentősebbé.

Gyógyulni nem akaró seb

Mit jelez? Többfajta ráktípusra utalhat
A szájrák leggyakoribb tünete a szájban található, gyógyulni nem akaró seb vagy fekély. Ami a test többi pontját illeti: ha van olyan foltunk, szemölcsünk vagy sérülésünk, amely hetek után sem hajlandó gyógyulni, sürgősen keressünk fel egy orvost! A bőr ugyanis gyorsan regenerálódik, a sérüléseknek általában egy héten belül meg kell gyógyulniuk.

Nehéz nyelés

Mit jelez? Nyelőcsőrák
Számos betegség tünete a nehéz nyelés. Ha azonban nem tűnik el pár hét után, beszélnünk kell erről az orvossal, ez ugyanis a nyelőcsőrák legjelentősebb tünete. Ez a probléma hozzáadódhat a fogyáshoz is, amely szintén a betegség tünete.

Megmagyarázhatatlan fogyás

Mit jelez? Többfajta ráktípusra utalhat
A legtöbb rákbeteg betegsége valamely pontján elkezd fogyni. Ha megmagyarázhatatlanul lefogyunk legalább 5 kilót, valószínűleg rák állhat emögött - ez főként hasnyálmirigy-, gyomor-, nyelőcső- vagy tüdőrák esetén történik meg. Tehát ha egyszerre fogyunk jelentősen sokat, mindenféleképpen menjünk vele orvoshoz.

Megváltozott vizelési szokás

Mit jelez? Hólyag- vagy prosztatarákot
A problémák között főként a sürgős vizelési ingert említhetjük meg, a vizelési fájdalmakat, illetve azt, amikor képtelenek vagyunk kiüríteni a hólyag tartalmát. Ezeket természetesen nem csak rák okozhatja, de ha már ilyennel találkozunk, mindenképpen mondjuk el orvosunknak. A gyenge vizelés vagy a fokozott vizelési inger, főként az éjszakai órákban, kifejezetten prosztatarákot jelezhet. Hólyagrák tünete lehet az, ha gyakrabban kell vizelni menni, vizelés közben fájdalmat érzünk vagy ha akkor is vizelési ingerünk van, ha hólyagunk nincs tele. Az ilyen panaszokat amúgy jóindulatú állapotok - fertőzések, húgyhólyagkövek vagy prosztatamegnagyobbodások - is okozhatják, de akkor is el kell menni orvoshoz.

Megmagyarázhatatlan csomók

Mit jelez? Többfajta ráktípusra utalhat
Számos ráktípust lehet a bőrön keresztül érezni - általában a mellekben, herezacskókban, nyirokcsomókban, szövetekben lehet ezeket kitapintani. Egy szövet csomósodása vagy daganatosodása egyaránt utalhat korai vagy előrehaladott fázisban lévő ráktünetre. Ha ilyet tapintunk ki magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz.

Szűnni nem akaró, megmagyarázhatatlan fájdalom

Mit jelez? Többfajta ráktípusra utalhat
A fájdalomtöbb rákfajta korai fázisában jelentkezhet - főként csont- vagy hereráknál. A szűnni nem akaró fejfájás szintén lehet ráktünet, ez agyi tumorra utalhat. A hátfájdalom utalhat vastagbél-, végbél- vagy petefészekrákra. A fájdalom rákdiagnózis után már a legtöbb esetben áttétekre is utal.

Megmagyarázhatatlan vérzés

Mit jelez? Többfajta ráktípusra utalhat, főként bél-, méhnyak- és szeméremtáj-környéki rákra
A betegség korai és kései fázisában tapasztalhatunk megmagyarázhatatlan vérzést. Ha a beteg vért köhög fel, az utalhat tüdőrákra, a székletben található vér pedig vastagbél- vagy végbélrákot jelezhet. A méhnyak vagy a méhnyálkahártya rákja esetén pedig vaginális vérzés tapasztalhatunk. A vizeletben található vér hólyag-, vese vagy prosztatarákot jelez, a mellbimbóból szivárgó vér pedig a mellrák jele lehet.
horvathnemagdi, 2017. november 26. vasárnap, 09:31
Címkék: Cancer Research UK, korai diagnózis, alábbi tüneteket, brit Cancer, alábbi tünetek, legtöbb tüdőrák,
Kommentek
ITM-államtitkár: a gazdasági migrációval elsősorban a tőkések járnak jól
Az államtitkár a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány által szervezett Reformátusok szárszói konferenciáján a migrációról tartott előadásában ezt egy öt évvel ezelőtt, az Egyesült Államokban készült kutatás eredményeivel indokolta. E szerint, bár a munkaadók profitja 450 milliárd dollárral nőtt a bevándorlók alkalmazásával összefüggésben, az addig ott dolgozók bére több mint 400 milliárd dollárral csökkent.

György László megjegyezte, hogy a migránsok lényegesen nagyobb arányban veszik igénybe a szociális ellátórendszert. "Dániában a bevándorlók 40 százaléka, az őshonos lakosság 8 százaléka folyamodik szociális juttatásokért" - mutatott rá.

Hozzátette, a nem tanulási vagy munkavállalási célú integrációnak óriási költségei vannak. Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) statisztikái alapján egy menedékkérő munkaerőpiaci integrációja Norvégiában 371 ezer, Magyarországon a becslések szerint 71 ezer dollárba (20 millió forintba) kerül.

Az államtitkár felhívta a
velemenyezd, 2018. augusztus 25. szombat, 14:52
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer: társadalmi vitát kell folytatni a vallás és az állam viszonyáról
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke a Die Welt című német konzervatív lap csütörtöki számában közölt vendégkommentárjában kiemelte: a hazaitól eltérő vallási és kulturális szokásokat ápoló emberek bevándorlása "jelentős kihívásokhoz vezetett, amelyek a vallás és az állam viszonyát is érintik".

Ezért társadalmi vitát kell folytatni "alapvető kérdésekről", köztük arról, hogy hol van a helye a vallásnak a mai Németország társadalmában, és arról, hogy miként lehet biztosítani az együttélést "egy vallásilag és világnézetileg egyre plurálisabb társadalomban".

Kifejtette: sokáig idejét múltnak, meghaladottnak számított az a felismerés, hogy a vallási fanatizmusban a társadalmi együttélést fenyegető robbanóerő van, de már az egykori Jugoszlávia szétesésével elindult polgárháborúk is megmutatták, hogy az etnikai különbségek mellett a vallási alapú kulturális különbségek jelentősége is egyre nagyobb.

Azonban elég csak a német történelem lapjaira pillantani annak belátásához, hogy a
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:40
Az infarktus és a melegvíz
reakcióba
lép a gyomorsavakkal, szétesik és felszívódnak a beleken
keresztül, mint ahogy ezt egy egyszerű étel teszi. Ez a
dermedt zsír a belek falán lerakódik és kialakítja a
feltételeket rákra és infarktusra.
Legjobban tesszük, ha forró levest vagy forró vizet
iszunk az étel után.
Az infarktus általános jelei .....
Fontos megjegyzés az infarktusról - tudni kell, hogy nem
minden infarktus jelzi magát a bal karban érzett
fájdalommal.
Tudatosítanunk kell, az állkapocs intenzív fájdalmát.
Az infarktus ideje alatt nem szükséges, hogy először
a mellkasban legyen fájdalom.
A gyomor émelygése és az intenzív izzadás szintén az
infarktus általános megnyilvánulásai közé tartozik!
Az emberek 60%-a, akiket álmukban lepett meg az
infarktus, nem ébred fel!!!!
.Az állkapocs nagy fájdalma a legmélyebb álomból is
felébreszti az embert!!!
Legyünk elővigyázatosak és tudatosítsuk magunkban
ezeket a
lovaszmarika, 2018. január 16. kedd, 12:09
Nagyon fontos
Nagyon fontos, hogy tudatában legyünk annak, amikor másokról vagy akár önmagunkról előítéletesen gondolkodunk, és hogy megkérdőjelezzük ezeket a sokszor automatikus gondolatokat, enélkül ugyanis nem fogunk tájékozott döntéseket hozni társainkról és magunkról. Áldozatként pedig azt is tudatosítanunk kell, hogy nem kell csöndben tűrnünk, amikor más emberek mindenféle címkékkel ellátott dobozokba zárnak minket
Philip Zimbardo
bordat, 2017. december 29. péntek, 17:28
Reformáció 500 - Merkel: a tolerancia "Európa lelke"
mondta Angela Merkel.

Tolerancia nélkül nem létezhet nyitott társadalom, és a globalizált világban éppen a vallási és kulturális sokszínűség elfogadása az egyik legnagyobb kihívás - emelte ki a német kancellár, rámutatva: a jelenkorban is világszerte tapasztalható, hogy az egész társadalom fejlődését visszaveti, ha nem biztosított a vallásszabadság.

A történelem azt tanítja, hogy a vallásszabadság és a tolerancia elválaszthatatlanul összekapcsolódik, ami "konkrétan azt jelenti, hogy tudatosítanunk kell magunkban, hogy a másik embernek alapvető fontosságú lehet mindaz, ami ellentmond saját nézeteinkkel, ezért gondoskodni kell arról, hogy mindenki a vallási meggyőződésének megfelelően élhessen a diszkriminációtó veszélye nélkül".

Azonban ugyanilyen fontos világossá tenni, hogy mindez "csak akkor működik, ha általánosan elfogadott, mindenkire egyformán érvényes szabályok alapján élünk" - mondta Angela Merkel.

Ez azt jelenti, hogy a toleranciának határai is vannak, véget ér ott, ahol az
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 19:26
Bölcsességek
hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.

(Steve Jobs)Ha azt akarjuk, hogy az emberi élet ne legyen szürke és érdektelen, tudatosítanunk kell azt, hogy vannak dolgok, melyeknek értéke nem a hasznosságuktól függ.

(Johan Huizinga)A világ tele van jelekkel és csodákkal, amik megtörténnek és elmúlnak, s aki elég szerencsés és elég éber, az megláthatja őket.

(Helen
lilagondolatok, 2017. július 24. hétfő, 09:28
Orbán: a négy évvel ezelőtti támadás ismétlődik meg Brüsszelben, csak koncentráltabban, erőteljesebben és több
muszlimmal, az az ő dolguk, de ne kényszerítsék a magyarokat, hogy az ő útjukat járják - hangsúlyozta.

Orbán Viktor kiemelte, a magyarok szerint nem lehet egy társadalomba integrálni két különböző civilizációt, a párhuzamos társadalmak megjelenése viszont nagyon sok problémát és konfliktust okozna.

Ez egy döntés, és azt kérjük Európától, hogy tisztelje ezt a döntést és választást - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint tisztelnünk kell a muzulmán civilizációt, de tudatosítanunk kell magunkban, hogy egyes elvei eltérnek a magyarországi jogrendszer szabályaitól, "úgyhogy nem tudjuk megoldani, hogy két különböző civilizáció egy országban, ugyanazon alkotmányos ernyő alatt éljen együtt".

A miniszterelnök kérdésre válaszolva kifejtette: a magyarok nagyra tartják a szabadságharcosokat, márpedig Janez Jansa volt szlovén kormányfőt, a Szlovén Demokrata Párt elnökét ilyennek tartja, hiszen mindig a szabadság pártján áll, nemzetéért küzd, kockázatot vállal. Ő egy lojális ember, egy
velemenyezd, 2017. május 22. hétfő, 21:43
Képek, videók
wilson audio research.jpg
hitecheng
2007. szeptember 12. szerda, 13:42
1.A diagnózis.jpg
anci-ani
2012. május 14. hétfő, 17:19
1.fej.A diagnózis.jpg
kotos
2009. november 30. hétfő, 02:17
diagnozis
girl612
2006. szeptember 03. vasárnap, 19:55
Pajzsmirigy tünetek
sacimama
2013. május 12. vasárnap, 23:40
12_Cancer_by_Ellygator .jp
orsi1
2012. június 30. szombat, 12:27
sign_cancer.jpg
baratha
2012. április 10. kedd, 08:18
Cancer.1.jpg
gyongyvirag2007
2012. március 13. kedd, 18:43
cancer.gif
szijas1
2012. január 22. vasárnap, 09:17
cancer.jpg
zafir28
2011. május 04. szerda, 05:37
Cancer, the Crab.jpg
redsun
2011. január 17. hétfő, 10:55
Cancer - Rák
szalai0913
2011. január 04. kedd, 08:21
cancer21.jpg
enyediktunde
2010. december 13. hétfő, 15:00
cancer.jpg
szabokatalin64
2010. október 21. csütörtök, 03:37
CANCER.JPG
peter1954
2010. október 05. kedd, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.