Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:30 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lang: még változhat, hogy bajnokot hirdetnek-e Cipruson
"Nekem az az információm, még változhat, hogy bajnokok leszünk-e. A szövetség képviselői figyelik, hogy a többi országban avatnak-e győztest, ahol már befejezettnek nyilvánították a bajnokságot" - mondta az M1 aktuális csatornának a 27 éves védő, aki hozzátette, számított arra az eshetőségre, hogy lezárják a pontvadászatot.

A szigetországban 22 forduló után befejezettnek nyilvánították a küzdelmeket, s bár bajnokot nem hirdettek, a Bajnokok Ligája következő idényére éllovasként az Omonia Nicosiát jelölte ki indulóként a helyi szövetség.

Lang arról is beszélt, hogy nagyon jól érzi magát a csapatnál, kifejezetten jó döntésnek tartja, hogy tavaly az Omoniához igazolt, ahol alapemberré vált.

"Nagyon szigorú intézkedések voltak. Eleinte napi egyszer lehetett kimozdulni és írni kellett a kormány egyik vonalára, hogy milyen halaszthatatlan okból. Május 4-től enyhítettek a korlátozásokon, azóta többször ki lehet mozdulni, holnaptól pedig már az éttermek is kinyithatnak" - mondta a 30-szoros válogatott futballista a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:07
Címkék: Bajnokok Ligája, Omonia Nicosiát, szövetség képviselői, többi országban, helyi szövetség, kormány egyik,
Kommentek
A férfi asztaliteniszezők is elkezdik a felkészülést, június végén lehet az Extraliga döntője
csoportokban. A jövő héten az immár Muskó Péter által irányított férfiválogatott is megkezdheti a közös munkát, ennek feltétele - csakúgy, mint a hölgyeknél volt -, hogy minden érintett bizonyítottan koronavírus-mentes legyen. A tesztelés ezen a héten már megkezdődött.

Az elnökség határozott célja az Extraliga négyes döntőjének megrendezése az aktuális szabályozások betartásával, zárt kapuk mögött. A final four időpontja a jelenlegi tervek szerint június végére eshet.

Az alacsonyabb osztályokban nem hirdetnek végeredményt és lezárják a bajnokságokat. Az élvonalban azért kerülhet sor a fináléra, mert ott mindkét nemnél "kirajzolódik" a négy legjobb csapat: a férfiaknál a PTE PEAC Kalo-Méh, a Celldömölki VSE-Swietelsky Jufa Hotels, a HED-LAND Sportcsarnok SE és a SZERVA ASE, a nőknél pedig az SH-ITB Budaörsi 2i SC, a Budapesti ERDÉRT SE, a Kecskeméti Spartacus és KT., valamint a Statisztika PSC alkothatja a mezőnyt.

Ami az egyéni versenyeket illeti: a MOATSZ eredetileg április 30-ig minden a
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 08:10
Koronavírus/Nemzeti összetartozás napja - Potápi: a járvány miatt más módon kell megtartani a megemlékezéseket
Az államtitkár elmondta, a nemzetpolitikához kapcsolódó programok nagy részét online tartják meg, így jött az ötlet, hogy a június 4-i ünnep alkalmából fiataloknak szóló videópályázatot hirdetnek, Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel. A beérkező videókból egy válogatást készítenek a nemzeti összetartozás napjára - fűzte hozzá.

Potápi Árpád János elmondta azt is, a videók témája nemcsak a trianoni békediktátum - amelynek idén van a 100. évfordulója - lehet, hanem például az is, hogy majdnem pont tíz évvel ezelőtt adta meg az Országgyűlés minden magyar számára a kettős állampolgárság lehetőségét.

"Azt gondolom, hogy ha a politikáról beszélünk, közéletről beszélünk, és így nemzetpolitikáról is, akkor elsősorban a fiatalok megszólítása a legfontosabb feladatunk" - hangsúlyozta az államtitkár.

A műsorból kiderült az is, az elkészült pályamunkákat a osszetartozunk@hatartalanul.net címre várják.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 20:02
Kormányinfó: kijárási korlátozás
kezelés- és műtétszám csökkent. Az pedig további plusz költség lesz majd, hogy a járványhelyzet után a most elmaradó műtétek miatt rövidebb idő alatt kell majd több beavatkozást végrehajtani - jegyezte meg.
A tárcavezető azt is elmondta: nem szűnik meg a Hungary Helps program, de az idei forrásai lényegesen szűkebbek lesznek. Ugyanakkor sikeres programról van szó, amelyet hosszú távon szeretnének fenntartani - közölte.
Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy újabb és újabb gazdasági akcióterveket hirdetnek, a kormány heti rendszerességgel vizsgálja az adatokból, milyen folyamatok indultak be a gazdaságban. A jelenlegi helyzet hetente 200 milliárd forintos GDP-veszteséget jelent, a veszteség óriási, egy bő hónap alatt 2 százalékpontos a GDP-visszaesés - közölte.
A bértámogatásban részesíthető cégek köréről elmondta: folyamatos a gazdasági érdekképviseletekkel a konzultáció, ahol a költségvetés teherbíróképessége megengedi, ott megfogadják a gazdasági szereplők javaslatait. Különösen akkor, ha
eva6, 2020. április 17. péntek, 07:53
Ismeretlen szentek
Ismeretlen szentek

Közöttük élnek, de nem hiszik, hogy szentek;
Olyan szenteket még sohasem ismertek,
Kiknek feje fölött égi fényt nem látnak.
Mint gonosztevőket, kigúnyolják őket;
Messze elkerülik, mint ,,szenteskedőket";
De hitetlenektől többet nem is várnak.

Krisztus követői és hűséges szolgák;
Szenvednek is érte, de meg nem tagadják.
- A kődobálókért imádkozni tudnak.
Nem gyűlölik őket és vissza sem ütnek;
Szent Igét hirdetnek, könnyeket törülnek,
S boldogok, mert tudják: jó úton haladnak!

Bennük állandóan hibákat keresnek:
Lehetnek-e ezek szentjei Istennek,
Ha eltűrik azt, hogy őket megalázzák?
Nem ismerik őket, s nem tudhatják azt sem,
Hogy értük is meghalt Krisztus a kereszten,
És a sok szenvedést ők önként vállalták!

Meg lesznek próbálva, mint arany a tűzben;
De nem úgy, mint Krisztus a csúfos kereszten.
- Sokan halálukat börtönökben várják...
De a
kalmanpiroska, 2020. február 15. szombat, 20:18
Kontinentális Kör - A Gyulai Memorial a második számú atlétikai sorozatban
átalakítása után az abból kimaradt számokban, 200 méteren, 3000 akadályon, hármasugrásban, diszkoszvetésben, valamint a GYL-ben már évek óta mellőzött kalapácsvetésben is ezeken a versenyeken mérhetik össze tudásukat a legmagasabb szinten a világ legjobbjai. Ezeknek a számoknak minden versenyen 20 ezer dollár a díjazása, az elért eredmények ugyanolyan súllyal számítanak a világranglistába, mint a Gyémánt Ligában produkált eredmények más számokban. A 10 állomás alapján ezekben a kiemelt számokban győztest hirdetnek, akik indulási jogot szereznek a 2021-es szabadtéri világbajnokságra.

A tíz állomás négy kontinenst érint, az első versenyt Nairobi rendezi május 2-án, a záróviadalra pedig Zágrábban kerül sor szeptember 15-én. Székesfehérvár a sorozat nyolcadik, egyben a tokiói olimpiát megelőző utolsó versenye lesz.

A Kontinentális Kör arany osztályának állomásai:

----------------------------------------------------május 2., Nairobi (Kenya)május 10., Tokió (Japán)május 13., Nanking (Kína)május 22.,
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:22
ITM: több mint félmillió termék árát vizsgálta az üzletekben tavaly a fogyasztóvédelem
Az év elején, a karácsonyi roham lecsengése után a boltok és a webáruházak sokféle akciót hirdetnek meg, jelentős árkedvezményeket kínálnak vásárlóiknak. A fogyasztóvédelmi hatóság a nem valós leértékelések esetén megtévesztés miatt eljárást indít. A szakemberek a 2019-es ellenőrzések töredékénél, a termékek kevesebb mint négy százalékánál találtak kifogásolnivalót - írták.

Közölték: a fogyasztóvédelmi hatóság az elmúlt évben négyezer üzletben több mint félmillió termék árát vizsgálta meg abból a szempontból, hogy az előírásoknak megfelelően tüntették-e fel az eladási árakat, egységárakat. A tavalyi ellenőrzések 4 százalékánál, közel 560 ezer vizsgált termék közül mintegy 19 ezernél merült fel probléma.

A tárca tájékoztatása szerint a szakemberek idén is az akciós ajánlatok valóságtartalmát, az akciós eladási ár, akciós egységár feltüntetését vizsgálják. A januári leértékelések ellenőrzése során bekérik a kedvezménnyel kínált termék korábbi árait, így győződnek meg arról, hogy valóban
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 09:11
Elindult a nevezés a Gyulai Pálinkafesztivál párlatversenyére
Mint közleményben írták, a versenyen keresik a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Kereskedelmi főzdék ezúttal sem indulhatnak a megméretésen.

A fődíjak mellett champion, azaz kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket osztanak ki.

A beérkezett mintákat szakmai zsűri bírálja, megvizsgálják, hogy a termék izében, illatában tiszta-e és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák. A minták beküldésének határideje 2020. március 9. - olvasható a közleményben.

A 21. Gyulai Pálinkafesztivált 2020. április 23. és 25. között rendezik meg.
velemenyezd, 2019. december 21. szombat, 10:38
Képek, videók
Hirdetni az evangéliumot
sacimama
2013. április 27. szombat, 23:37
Igazságot hirdetni, vagy
jakabgasparne
2009. október 30. péntek, 04:55
Bajnokok ligája.jpg
nyotti
2007. szeptember 01. szombat, 15:31
Püspöki palota/Nicosia/Ci
pacsakute
2012. január 24. kedd, 08:36
Észak Nicosia/ Ciprus
pacsakute
2012. január 24. kedd, 08:33
Nicosia.jpg
oella
2007. szeptember 13. csütörtök, 21:56
Nicosia2.jpg
oella
2007. szeptember 13. csütörtök, 21:55
Nicosia1.jpg
oella
2007. szeptember 13. csütörtök, 21:54
Neo GSP,Nicosia.jpg
falazola
2006. december 03. vasárnap, 19:42
Nicosia - barikad a hatar
zsoffka1
2006. május 15. hétfő, 00:48
NIcosia - haborus nyomok
zsoffka1
2006. május 15. hétfő, 00:45
Hatar NIcosia gorog-torok
zsoffka1
2006. május 15. hétfő, 00:42
bacsik NIcosiaban
zsoffka1
2006. május 15. hétfő, 00:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.