Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 02:58 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kudlik Júlia 16 éve nem néz tévét
Kudlik Júliát évtizedekkel ezelőtt ismerhette meg az ország. A legendás tévés 2001-ben került le a képernyőről, de azóta sincs ideje unatkozni: színpompás ruhákat köt, előadásokkal járja az országot, ha pedig épp nincs úton, kilométereket sétál Szentendrén.


Kudlik Júlia 73 évesen is fiatalosan tesz-vesz. A volt bemondónő fontosnak tartja azt is, hogy napi négy kilométert sétáljon. ,,Ez és a reggeli 10 perces torna a legjobb gyógyszer a csontritkulásra, és azzal is elbüszkélkedett, hogy szerencsére makk egészséges.Az egykori tévésről az is kiderült, hogy 16 éve nem kapcsolta be a televízióját. Helyette inkább olvas, avagy aktívan tevékenykedik: kertészkedik, kézimunkázik, népdalokat énekel. Szvorák Katalin népdalénekessel már négy éve járják az országot és a magyar lakta területeket, ami hatalmas változás a régi munkájához képest. ,,Negyven évig egy fekete csőbe néztem bele, semmilyen visszajelzést nem kaptam, most pedig csak ebben a szemtől szembe szeretetben van részem. Ebből töltekezem" - árulta el Kudlik Júlia, aki egyébként már lemezt is készített.A korábban nagyon népszerű Delta című műsor egykori bemondója arról is beszélt, hogy nagyon rosszul esett neki, amikor 2001-ben kirúgták a Magyar Televíziótól. Azonban azt is hozzátette, hogy hisz a sorsszerűségben és már nem szomorkodik emiatt. ,,Nem foglalkozom a múlttal, képes vagyok lezárni és továbblépni" - jelentette ki.
bordat, 2018. február 02. péntek, 16:11
Címkék: Kudlik Júlia, Kudlik Júliát, Szvorák Katalin, Magyar Televíziótól, legendás tévés, volt bemondónő,
Kommentek
Kire emlékszel retro kedvenceink közül?
kedvenc gyerekfilmjeinket. Emlékezett már a fene arra, mi volt az előzőben, amikor műsorra került végre a folytatás, de ki bánta azt? A kutya se, futottunk fel a játszóról, ha tudtuk, hogy jön a Le a cipővel, vagy az Utánam srácok. Nem igaz?

Most olyan emberekről hoztam fotókat, akiket akkor nagyon szerettünk, és jó lesz felidézni őket ilyen módon, majd meglátod. Abszolút a teljesség igénye nélkül, találomra válogattam...Kudlik Júlia 1973-ban, a Delta stúdiójábanTakács Marika, Lénárd Judit, Tamási Eszter, Varga József. A nagyok. Ők voltak a "fekete-fehér" műsorvezetőkLénárd Judit bemondónő 1965. A stúdió, és a kamera is
menusgabor, 2019. március 16. szombat, 21:29
Organikus űrtechno-lemezt készített a Liquid Limbs
száma is, hangutánzó szó, akárcsak az anyag több más darabjának címe, így a Pamboo és a Yaay. "Ezeket az elnevezéseket az atonális dallamok szinte maguktól adták nekem. A megalkotott zenében a minőségi fehér zajon azt értem, hogy előtérbe helyeztem az analóg szintiket, a dobgépet, így lett egyfajta alapzaj, pulzáló visszhang, ami koncepció volt a részemről".

A Liquid Limbs korábban is alapvetően instrumentális zenét játszott, de a számokat hangmintákkal színezték, például felhasználták Hofi Géza és Kudlik Júlia hangját. A Taumon nincs erre példa. "Nem szerettem volna túlgondolni a lemez filozófiáját, de ha a jövőben találok megfelelő alapanyagot, ami hitelesen beleilleszthető, továbbra is fogok ilyeneket használni. A Taumba nem akartam eredeti űrhangokat sem beletenni, mondjuk a NASA hangtárából, szerintem a szintetizátorokból megfelelően hangzó anyagot tudtam kicsiholni".

Batta Róbert elmondta, hogy a Taum élő változata a lemezen hallhatónál jóval dinamikusabb lesz. Kitért arra, hogy a Liquid
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 12:41
Átadták az Európai Polgár díjakat Budapesten a magyar kitüntetetteknek
úgy fogalmazott, Európa jelenleg az "üres bölcsők" kontinense, ezért most még nagyobb jelentősége van az olyan szervezeteknek, amelyek a gyerekvállalást értékként jelenítik meg.

Hölvényi György kiemelt sikernek nevezte, hogy az Európai Parlament olyankor díjaz egy a családi értékek mellett nyíltan kiálló, és a házasságot egy férfi és egy nő közösségének tekintő szervezetet, amikor rengeteg támadás éri a családokat.

Szvorák Katalint Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző méltatta, a beszédet Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja olvasta fel. Szörényi Levente kiemelte, Szvorák Katalinnak eddig mintegy 3700 koncertje volt három kontinens 40 országában, elsőként készített gyerekeknek szóló népdallemezt, és CD-t jelentetett meg az agyvérzéses betegek gyógyulásáért is.

Szvorák Katalint Szájer József európai parlamenti képviselő terjesztette fel a díjra. Szájer József a művészt igazi európai polgárnak nevezte, mivel európaiként tiszteli nemzetét, büszke rá, hogy része egy közösségnek,
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:48
Szép napot mindenkinek!
Ma ünnepelné 83. születésnapját Antal Imre, aki 2008. április 15-én hunyt el, halálát daganatos betegség okozta.

Születési dátum: 1935. július 31., Hódmezővásárhely
Meghalt: 2008. április 15., Budapest
Állampolgárság: Magyar
Temetése: 2008. április 26., Farkasréti temető, Budapest

Elékezünk rá tisztelettel.... nekem örök kedvencem marad!
Már akkor is nagyon tudott mulatni, az éjszakába, az alkoholba menekült a problémák elől. Aztán 1972-ben felfedezte magának a Magyar Televízió. Első műsorával, a Helló fiúk, helló lányokkal olyan sikert aratott, hogy állandó munkatárs lett belőle.
Fénykorát
kirscha, 2018. július 31. kedd, 07:40
52 éve került adásba a Delta című ismeretterjesztő műsor
52 éve történt: Először került adásba a Delta című ismeretterjesztő műsor. A műsor sokáig azon kevés hírforrások egyike volt, mely a "nyugati világ" tudományos eredményeit, újdonságait ismertette. A Deltát 1965-től 1996-ig a műsorral szinte azonosított Kudlik Júlia vezette.
ronix, 2017. január 31. kedd, 21:36
Antal Imre emlékére
azonban ezt a pályát nem folytathatta, s élete a hatvanas évek végén egzisztenciális válságba jutott. Ezután jelentős váltás következett: a Magyar Televízióhoz került. Első műsora egy ,,házaspárbaj" volt, melynek hatalmas sikere nyomán rábízták a Halló fiúk, halló lányok! című nemzetközi ifjúsági vetélkedő vezetését. Hosszú ideig Vitray Tamással közösen vezették a szilveszteri műsorokat. 1980-ban elindult a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb sorozata, a Szeszélyes évszakok, amelyet eleinte Kudlik Júliával közösen vezetett.[6]
Rajongással szeretett édesanyjával élt együtt, akinek 1988-ban bekövetkezett halála rendkívül megviselte, s a traumát soha nem tudta feldolgozni: élete megroppant, testi-lelki állapota egyre rosszabbá vált, krónikus ízületi fájdalmain túl egyéb betegségek is gyötörni kezdték, trombózist kapott, orra deformálódott. A Szeszélyes évszakok gyártója, a Szféra TV sietett a művész segítségére: speciális műtéttel - melyet részben külföldön végeztek el - új orrot
lilagondolatok, 2017. január 20. péntek, 17:26
A magyar kultúra napja - Zenével és tánccal ünnepelnek Füleken
Illés Kósik Andrea elmondta: a programokat az Ismerjük meg egymást! című sorozat keretében tartják, amelynek célja, hogy segítse az ott élő magyarok és szlovákok kultúrájának kölcsönös megismerését.

A magyar kultúra napján, január 22-én délután a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínház lép fel a művelődési központ színháztermében a világhírű zeneszerző, Bartók Béla életét és munkásságát bemutató Bartók 135 című előadásával. Az ünnepi műsor keretében írják alá a Fülek és Szigethalom közötti együttműködési szerződést, és ekkor adják át a Nógrád Közművelődéséért Díjat is.

Január 25-én táncházba várják a nógrádi régióban működő magyar és szlovák gyermek néptánccsoportok tagjait. A táncházban a gyerekek magyar és szlovák táncokat tanulnak, a talpalávalót Németh Dénes és zenekara, valamint a Datelinka zenekar húzza, táncoktatókról pedig a füleki Rakonca és Jánosik néptánccsoportok gondoskodnak.

A programokat közösen szervezi a művelődési központ, a Csemadok városi alapszervezete és a Matica slovenská
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 20:14
Képek, videók
O.V.-Kudlik Júlia.jpg
agica2004
2015. január 29. csütörtök, 17:51
Kudlik Júlia.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 19:31
Kudlik Júlia-müsorvezetö.
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 15:12
Kudlik Julia
bamgi
2007. november 18. vasárnap, 02:37
legendás mosoly.jpg
kicsoda57
2012. november 30. péntek, 22:47
A háttérben a legendás fa
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 15:51
Discovery - Legendás Harc
rambobby
2007. szeptember 16. vasárnap, 20:26
Legendás Játékosok - Manc
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:32
Legendás Játékosok - Chel
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:32
Legendás Játékosok - Arse
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:30
Legendás Harcosok.hu.jpg
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:29
A legendas 1955 Cadillac.
gyongyvirag7
2007. április 04. szerda, 21:21
Legendás Manőver
lauracamilla
2006. szeptember 03. vasárnap, 21:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.