Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 10:20 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Licitre bocsájtja balatoni üdülőit az MNV
Közleményükben ismertetik: az MNV több ütemben kínálja eladásra a korábban üdültetési funkciójú ingatlanokat. Az első ütemben hét önálló ingatlanra és egy ingatlancsomagra (Turizmus 1.) lehet licitálni, melyek november 19-től lesznek elérhetőek az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén (e-arveres.mnv.hu). Az értékesítés szabályait és az ingatlanok részletes adatait az árverési hirdetmény tartalmazza.

A kikiáltási árak széles spektrumon mozognak, ezért magánszemélyek is találhatnak elérhető áron üdülőt, ilyen például a 14,5 millió forintos balatonfüredi, vagy a vízparthoz közel fekvő, 35,1 millió forintos balatonszemesi ingatlan. A 100-200 millió forint közötti kikiáltási árról induló üdülők, üdülőkomplexumok a befektetők érdeklődésére tarthatnak számot, az 1,74 milliárd forint kikiáltási áron meghirdetett Turizmus 1. elnevezésű csomag elemei pedig az idegenforgalmi portfólióbefektetők számára kínálnak lehetőséget - írják.

A vagyonkezelő az idén júniustól az eddig megszokott egyedi ingatlanértékesítés mellett - a piaci befektetői profilok sajátos ingatlanszükségletéhez igazodva - több, nagy értékű ingatlanokból álló, csomagszerű értékesítést indított, hogy olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek a korábbi értékesítési kísérlet során önállóan nem keltek el. Az értékesítendő vagyonelemek nem látnak el közfeladatot, ezért állami tulajdonban tartásuk - az MNV portfóliótisztítási stratégiájával összhangban - sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 16:12
Címkék: Elektronikus Aukciós Rendszer, korábban üdültetési, első ütemben, értékesítés szabályait, ingatlanok részletes, árverési hirdetmény,
Kommentek
Csaknem 6,5 milliárd forint értékben árverez el üdülőket az MNV Zrt.
A vevők hét önálló ingatlanra és az egykori balatonőszödi kormányüdülőre jelentkezhetnek. A csaknem 20 hektáros, több ingatlanból álló létesítményt együttesen, ingatlancsomagként értékesítik.

Licitálni az Elektronikus Aukciós Rendszer (EAR) felületén keresztül lehet.

Az állami tulajdonban lévő balatoni üdülők e-árverésen keresztüli értékesítését novemberben kezdte meg a vagyonkezelő.

Az első ütemben 2,5 milliárd forint kikiáltási áron hirdettek meg ingatlanokat, amelyekre december 3-ig lehet licitálni. Az első ütemben is hét önálló ingatlan és egy ingatlancsomag (Turizmus 1.) került árverésre.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:32
Nemzeti vagyonkezelő: újabb állami ingatlancsomagok elektronikus aukciós értékesítése indult
Az MNV Zrt. pénteken közölte az MTI-vel, hogy az Elektronikus Aukciós Rendszerben (e-arveres.mnv.hu) meghirdetett csomagok értéke meghaladja a 3 milliárd forintot.

A Lakásfejlesztő 2. csomagban ingatlanfejlesztésre alkalmas ingatlanok, valamint az M3 autópálya mellett fekvő, korábbi M3 Archeopark szerepelnek. Az Ipari csomag kőbányai és rákospalotai telkeit gyártóhelyszín, illetve logisztikai központ iránt érdeklődő befektetőknek ajánlják.

Mindkét csomagnál július 29-ig lehet befizetni az árverési biztosítékot, licitálni július 31. és augusztus 2. között lehet.

A csomagszerű értékesítés célja, hogy a nagyobb értékesítési potenciállal bíró ingatlanok mellett olyan ingatlanok is gazdára találjanak, amelyek korábbi értékesítésekben nem keltek el.

Felidézték, hogy a 2015 szeptembere óta sikerrel működtetett online aukciós felület segítségével nyílt lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítésére. A teljes körű transzparenciát biztosító EAR lényege, hogy bárhonnan elérhető,
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 16:42
MNV: folytatódik az állami ingatlancsomagok elektronikus aukciós értékesítése
Az MNV a közleményében a pénteken meghirdetett ingatlancsomagok közülfelhívta a befektetők figyelmét az ipari tevékenységre alkalmas, 25 hektárosdebreceni Faraktár úti ingatlanra, valamint a "Pannónia" csomagban szereplő - telephelyként szolgáló - pusztaszemesi ingatlan-együttesre. Emellett az ingatlanfejlesztők figyelmébe ajánlotta a kiváló elhelyezkedésű, budai ingatlanokat tartalmazó "Profilváltó" csomagot. .

Jelezték: az ingatlancsomagokat a hivatalos EAR felületen tekinthetik meg (e-arveres.mnv.hu) az érdeklődők. Az értékesítés szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az árverési hirdetményben tájékozódhatnak.

A vagyonkezelő egyik korábbi közleménye szerint a 2015 szeptembere óta működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítésére. A teljes körű transzparenciát biztosító elektronikus aukciós rendszer bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat.

Tavaly július 31. óta már a társasági
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 14:42
Távozik az MNV vezérigazgatója
A tájékoztatás szerint utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására - közölték.

Szivek Norbert 2015 és 2018 között vezette a nemzeti vagyonkezelőt, ebben az időszakban csaknem 400 milliárd forinttal nőtt az állami társaságok, és további 2500 milliárd forinttal az MNV Zrt. által kezelt ingatlanvagyon értéke. Nevéhez fűződik továbbá az állami vagyonelemek átlátható értékesíthetőségét lehetővé tevő elektronikus aukciós rendszer bevezetése is - írták.
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 18:02
Teljes körűvé vált az állami vagyonelemek online értékesítésének lehetősége
Az MNV közleménye szerint kedden csaknem 80 társasági részesedést hirdettek meg, független szakértő piaci értékbecslése alapján meghatározott kikiáltási áron. A társaságok jellemzően nem látnak el közfeladatot, így állami tulajdonban tartásuk sem vagyonpolitikai, sem költséghatékonysági szempontból nem indokolt.

A 2015 szeptembere óta működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése előtt. Az indulás óta a költségvetésnek több mint 37 milliárd forint bevételt eredményezett a mintegy 1400 ingatlan értékesítése.

A nemzeti vagyonkezelő kiemelte: a teljes körű transzparenciát biztosító aukciós rendszer lényege, hogy bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. Költséghatékony, gyors, rugalmas értékesítési folyamatokat tesz lehetővé, a potenciális vevők szélesebb köréhez eljutva pedig éles versenyhelyzetet teremt.

A rendszer maradéktalanul megfelel az állami vagyongazdálkodással szemben támasztott szigorú
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 17:12
Krónika 4. rész (kérdések)
LMP: kevés magyar beszél idegen nyelveket

Ikotity István arról beszélt, hogy újabb és újabb felmérések mutatják, idegennyelv-tudásban Magyarország nagyon rosszul áll, csupán a lakosság 37 százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet, s ezzel még a bolgároknál is rosszabbak vagyunk. Megjegyezte: az uniós átlag alapján a polgárok kétharmada tud még egy másik nyelven is a sajátján kívül. Szerinte a kormány teljesen tehetetlen a problémával szemben, s egyetlen próbálkozása, hogy ingyenes lehet az első nyelvvizsga. Az LMP-s politikus azt kérdezte, mit jelent, hogy az első? Akárhányszor lehet próbálkozni?

Rétvári Bence úgy reagált: európai összevetésben Magyarországon a nyelvórák száma nagyon magas, de ez nyelvtudással nincs korrelációban. Megerősítette, jövő évtől ingyenes lesz az első nyelvvizsga, ami utófinanszírozással történik majd.

Ez szerinte azoknak jelent segítséget, akiknek anyagi lehetőségei rosszabbak, vagy esetleg az emelt szintű érettséginek nem mernek nekifutni

Fidesz: mivel
velemenyezd, 2017. május 08. hétfő, 12:02
Elindult az elektronikus aukciós rendszer
A rendszert 29 millió forintért építette ki a T-Systems, az árban szerepet játszott az is, hogy a cégnek egy meglévő megoldását kellett applikálnia - válaszolta újságírói kérdésre Halasi Tibor, a rendszert működtető Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósági elnöke.

Hasonló megoldást már évek óta sikeresen működtet az adóhatóság, a most elindult rendszer célja pedig az, hogy az állami vagyontárgyakat nagy tételben, rugalmasan lehessen értékesíteni - közölték.

Az elektronikus forma növeli a potenciális vásárlók számát, így növeli az állam bevételét is - vélte Fónagy János.

Jelenleg 250 ingatlan van fenn a rendszerben, de év végére a számuk eléri a 400-500-at - mondta az ismertetőjében Zsigó Anikó, az MNV ingatlan vagyonrendezési igazgató. Az ingatlanok mellett ingóságokra, és a későbbiekben üzletrészekre is lehet licitálni - tette hozzá.

A licitálás az ügyfélkapun keresztüli regisztrálással indul, az adóazonosítót kell megadni a részvételhez. Külön csoportban jelennek meg a
velemenyezd, 2015. szeptember 16. szerda, 13:42
Képek, videók
Elektronikus-tranazisz 1
ezer_mester
2010. május 06. csütörtök, 07:06
Elektronikus- tranaziszto
ezer_mester
2010. május 06. csütörtök, 07:04
Elektronikus készülékek s
konyvek
2006. szeptember 23. szombat, 03:25
elektronikus ado bevallas
maroka
2006. augusztus 06. vasárnap, 21:01
Elektronikus adóbevallás.
viszlai
2006. június 21. szerda, 06:49
0 a egy korábban szerkes
lovaszmarika
2020. január 03. péntek, 14:40
korábban kirepült tesó 2
margoboszi
2014. december 19. péntek, 20:34
Ott a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
Itt a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
71 éves korábban elhunyt
basikele
2012. december 18. kedd, 06:19
1.Korábban ilyen voltam.j
cipello
2011. november 26. szombat, 16:53
zöldben korábban
karancsiketrin
2007. február 12. hétfő, 17:23
Déri Miksa korábban.jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 15:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.