Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 20:17 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Ellenzéki képviselők a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezik
Vadai Ágnes (DK), Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Harangozó Tamás (MSZP) szerdai közös közleményében a kezdeményezést azzal indokolta: választ akarnak kapni arra, ki és miért vezényelte ki a Magyar Honvédséget az utcákra, illetve melyik vállalatokhoz és miért küldtek honvédelmi irányítócsoportokat, és ezeknek mi a pontos feladatuk.

Emlékeztetnek: Benkő Tibor honvédelmi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy az általa vezetett létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport honvédelmi irányítócsoportokat küld bizonyos vállalatokhoz, és arról is beszélt, hogy az országot hét járőrkörzetre osztották, illetve mostantól nagyobb létszámban lesznek jelen katonák az utcákon.

Az ellenzéki képviselők szerint azonban a szakminiszter sem a vállalatokhoz kiküldött akciócsoportok, sem az utcára vezényelt katonák kapcsán nem indokolta meg, hogy miért van szükség ilyen drasztikus intézkedésekre, a honvédség ilyen célú felhasználására, illetve a honvédelmi és rendészeti bizottságot sem tájékoztatta előre a megtenni tervezett lépésekről.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 09:41
Címkék: Vadai Ágnes, Varga-Damm Andrea, Harangozó Tamás, Magyar Honvédséget, Benkő Tibor, honvédelmi bizottság,
Kommentek
Koronavírus - MSZP: hozzák előre a nyugdíjak kifizetését!
Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatóján közölte, javaslatuk az átutalással történő és a készpénzes kifizetésekre is vonatkozik.

Hozzátette: azért kezdeményezik ezt, hogy húsvét közeledtével a lehető legkevesebb idős ember maradjon pénz nélkül.

Megismételte korábbi álláspontjukat is: az infláció "elszállása" miatt 6,5 százalékos nyugdíjemelésre van szükség, valamint a novemberi nyugdíjkiegészítés kifizetését is előre kell hozni áprilisra.

Elmondta, javasolták azt is a kormánynak, hogy kapjanak egyszeri 20 ezer forintos nyugdíjkiegészítést azok, akiknek nyugdíja 100 ezer forint alatt van. Megerősítette azt a kezdeményezésüket is, kapjanak 500 ezer forintot az egészségügyi és szociális dolgozók.

Az MSZP-s képviselő közölte, kezdeményezték a gáz árának 32, valamint az áram és a távfűtés árának 10-10 százalékos csökkentését.

Korózs Lajos értékelése szerint az önkormányzatok nagyon magukra maradtak a vírus elleni küzdelemben, holott az alapellátás rájuk
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 11:51
Koronavírus - LMP: törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát
A kabinet előterjesztését hétfői és keddi ülésén tárgyalja a Ház. Az ellenzéki pártok közösen alakítják ki álláspontjukat arról, és "vannak aggályaink" - fogalmazott a frakcióvezető-helyettes, hozzátéve: azt kezdeményezik, hogy hétfőn, az Országgyűlés plenáris ülése előtt tartsanak rendkívüli hétpárti egyeztetést a képviselőcsoportok.

Hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a kormány elfogadja az ellenzéki pártok javaslatait, amelyek között a legfontosabb a veszélyhelyzet meghosszabbításának időtartamára vonatkozik.

Schmuck Erzsébet elmondta azt is, hogy az LMP fontosnak tartja, de nem elégségesnek a miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi lépéseket. A párt szerint drasztikusan át kell alakítani az idei költségvetést: a hazai gazdaság fejlődését szerintük nem szolgáló beruházások felfüggesztésével mintegy 600 milliárd forint csoportosítható át a védekezésre.

Ide sorolta a Paks II. beruházását és az ahhoz kapcsolódó Duna-hidat, a Budapest-Belgrád vasútvonalat, az új budapesti
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 12:21
Koronavírus - Hétpárti egyeztetést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a "felhatalmazási törvényről"
A Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Keresztes László Lóránt (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Tóth Bertalan (MSZP) által aláírt, szombaton az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ellenzéki pártok azt kezdeményezik, hogy még a hétfői plenáris ülés előtt legyen egy valamennyi parlamenti frakció részvételével zajló egyeztetés a kormánnyal a "felhatalmazási törvényről".

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot a kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter nyújtotta be pénteken az Országgyűlésnek. A kétharmados támogatást igénylő előterjesztés lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést és megalkothasson minden olyan normatív rendelkezést, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges.

A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 16:22
Koronavírus - Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak
A többi között albérlettámogatás biztosítását, valamint a szociális és az egészségügyi dolgozók bérének emelését kezdeményezik, de a társadalom minden tagját együttműködésre kérik a kialakult helyzetben - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Kendernay János hangsúlyozta: a védekezés nem pusztán kormányzati felelősség, a civil életnek is számos feladata van.

Hozzátette ugyanakkor: azonnal honorálni kell a védekezést segítők munkáját, a szociális dolgozók bérét 50 százalékkal, míg az egészségügyiekét 30 százalékkal kellene növelni.

Az LMP a kormányfő által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések szociális részét alultervezettnek tartja - mondta. A többi között albérlettámogatást javasolnak azok számára, akik most veszítik el munkájukat, ugyanakkor a bérbe adókat is méltányosságra kérik.

Kendernay János hozzátette: a válság után teljesen más irányt kell adni a magyar gazdaságnak, hogy az ne legyen ennyire kitett a multinacionális vállalatoknak, elsősorban
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 13:32
Koronavírus - Tóth Bertalan: azonnali juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak!
sajtótájékoztatóján - amelyet az MTI a párt Facebook-oldalán online követett - azt mondta: az MSZP fenntartja eddigi javaslatait, ötpontos védelmi csomagját, és további javaslatokat is tesz a koronavírus-járvány egészségügyi, társadalmi és a gazdasági hatásainak mérséklése érdekében.

Tesztelni, tesztelni, tesztelni - ismertette egyik javaslatukat, sürgetve az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók tesztelését, valamint számukra megfelelő védőfelszerelések beszerzését.

Tóth Bertalan közölte, kezdeményezik, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre, védőfelszerelésekre és fertőtlenítőszerekre.

Hozzátette: csökkenteni kell az energiaárakat. A kőolaj hordónkénti ára már 30 dollár alatt van, a gáz ára is folyamatosan csökken - magyarázta.

Az MSZP elnöke azt is javasolta, a kormány a szakszervezetekkel és a munkaadókkal dolgozza ki a járvány gazdasági hatásait enyhítő javaslatait. Kezdeményezte a munkanélküli ellátás időtartamának 3-ról 9 hónapra történő
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 10:51
Koronavírus - A főváros igyekszik saját forrásaiból maszkokat, védőruhát beszerezni
A közlemény szerint a főváros vezetése a nap folyamán egészségügyi és járványügyi szakemberekkel konzultált, folyamatos kapcsolatban van a kerületi polgármesterekkel és a budapesti cégek vezetésével is.

Az operatív törzs is arra kéri a budapestieket, hogy aki teheti, maradjon otthon, vagy válasszon alternatív közlekedési módokat. Ezt segíti elő, hogy hétfőtől a Bubi közösségi kerékpár-szolgáltatás árát a "technológiailag lehetséges legkisebb mértékre", havi 100 forintra csökkentették.

Kitértek arra: a BKK és a BKV vezérigazgatója naponta tesz jelentést az aktuális utasszám- és forgalmi adatok változásáról. Hétfő délig az adatok az iskolai szünetekben szokásos forgalomhoz képest is 20-40 százalékos csökkenést mutattak.

A budapesti városvezetés feladatának tekinti, hogy a város stabil működését úgy biztosítsa, hogy közben a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a járvány terjedéséhez hozzájáruló városi érintkezések számát, és kiemelten védje azokat a munkavállalókat, akik fokozottan
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:20
Őrizetbe vették az élettársát halálra verő román férfit a rendőrök
A rendőrség halált okozó testi sértés miatt rendelt el nyomozást az 50 éves román férfi ellen, aki március 14-én este egy kocsmából hazafelé tartva összeveszett 39 éves élettársával, majd az utcán megverte.

A magatehetetlen nőt hazavitte, de az másnapra belehalt sérüléseibe - olvasható. A nyomozók kezdeményezik a gyanúsított letartóztatását.
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 10:41
Képek, videók
0 a nő kezdeményez u7bc52
lovaszmarika
2019. február 14. csütörtök, 17:07
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
Vadai Ágnes.jpg
basikele
2012. október 27. szombat, 09:46
Vargáné Andrea
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 19:49
A vén harangozó 01.jpg
chillik
2018. április 21. szombat, 05:25
A vén harangozó 02.jpg
chillik
2018. április 21. szombat, 05:25
A vén harangozó 03.jpg
chillik
2018. április 21. szombat, 05:24
A vén harangozó 04.jpg
chillik
2018. április 21. szombat, 05:24
harangozo ildi.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:04
A tavi torony harangozója
chillik
2017. március 24. péntek, 12:31
Öszi harangozó 01.jpg
chillik
2017. február 18. szombat, 06:27
Öszi harangozó 02.jpg
chillik
2017. február 18. szombat, 06:26
Öszi harangozó 03.jpg
chillik
2017. február 18. szombat, 06:25
A harangozó.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 12:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.