Belépés
2020. július 16. csütörtök | 29. hét | 198. nap | 02:40 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Továbbra is gyors ütemben terjed a fertőzés Ukrajnában
A betegségből eddig 347-en gyógyultak fel. A két legfertőzöttebb terület továbbra is a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megye 889, és a főváros, Kijev 801 regisztrált esettel. Kárpátalja megyéből eddig - a tárca adatai szerint - 182 Covid-19 beteget jelentettek.

Vitalij Klicsko főpolgármester vasárnap arról számolt be, hogy Kijevben egy nap alatt 31 új beteget regisztráltak, köztük 4 egészségügyi dolgozót, valamint egy újabb haláleset történt.

A határőrszolgálat közölte, hogy Kárpátalján újabb három határőrnél igazolták a koronavírus-fertőzöttséget, velük együtt már hétnél a megyében. Országosan jelenleg mintegy 150 határőr van karanténban vagy önkéntes elszigeteltségben amiatt, hogy kontaktusba kerültek utóbb igazolt fertőzöttekkel.Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy mostanra már csaknem ezer egészségügyi dolgozó betegedett meg, számuk aznapra elérte a 978-at.

Az ukrán közegészségügyi központ statisztikája szerint Ukrajnában az 50 évnél idősebbek körében a Covid-19-ben elhunytak halálozási aránya 5,1 százalékos. A Facebookon közzétett beszámoló szerint az elhunytak 74 százaléka szenvedett szív- és érrendszeri vagy cukorbetegségben, daganatos, vese-, illetve tüdőbetegségekben, néhány embernek pedig egyszerre többféle betegsége is volt.

Közben az Állami Foglalkoztatási Központ lakossági ügyekkel foglalkozó osztályvezetője közölte az Interfax-Ukrajina hírügynökséggel, hogy a március 12-én bevezetett országos karantén idején már harmadával nőtt Ukrajnában a bejelentett munkanélküliek száma, elérve a 400 ezer főt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 12:01
Címkék: Vitalij Klicsko, Makszim Sztepanov, Állami Foglalkoztatási Központ, fertőzés Ukrajnában, betegségből eddig, tárca adatai,
Kommentek
Bezártak a szavazóhelyiségek Észak-Macedóniában, magas volt a részvétel
arról, hogy a szociáldemokraták majdnem négyéves kormányzása után ismét meg kell újítani az országot, ezt viszont voltaképpen a korábbi évekbeli jobboldali kormányzás újrakezdésével tennék.

Mindkét oldal a valóságtól elrugaszkodott gazdasági ígéreteket tett. A kormány és az ellenzék is magasabb fizetéseket és nyugdíjakat, valamint alacsonyabb adókat tervez a következő időszakra, gazdasági szakértők szerint azonban ezek irreális elképzelések, hiszen egyelőre nem lehet tudni, meddig húzódik el a koronavírus-járvány, és milyen gazdasági következményei lesznek. Nagyon valószínű, hogy az adókat nemhogy csökkenteni nem lehet majd a következő néhány évben, hanem növelni kell.

A mintegy 1,81 millió, szavazójoggal rendelkező észak-macedón állampolgár összesen 15 listáról választhatta ki a 123 fős szkopjei törvényhozás tagjait. Az egykamarás parlamentet négy évre választják, a kormányalakításhoz egy pártnak vagy koalíciónak 62 parlamenti helyet kell megszereznie.

Észak-Macedónia függetlenségének
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 21:57
Koronavírus - Helyreigazítási pert nyert az SZTE rektora a szeged.hu internetes portállal szemben
A még július 6-án, tárgyaláson kívül elbírált ügyben a táblabíróság megalapozottnak találta, hogy olyan tényállításokat fogalmazott meg a portál Rovó Lászlóról, amelyek valótlanok.

Az ítélet felidézte: a rektor még február 20-án körlevelet adott ki a koronavírus közösségi terjedésének feltételezhető helyszíneiről, amelyek között négy olaszországi tartomány is szerepelt. Az indoklás kitér arra is, hogy a rektor Olaszországban, Dél-Tirolban volt február végén és március elején, és idézi Rovó László később kiadott közleményét is, amelyben rögzítette, hogy üdülési helyszíne nem tartozott a veszélyeztetett területek közé. A rektor beszámolt arról is, hogy sem az ott tartózkodása alatt, sem hazatérése során nem tapasztalt olyan jelet, ami fertőzöttségre utalt volna. Miután azonban észlelte a tüneteket, karanténba vonult.

A bíróság kitért arra is, a portál a Momentum szegedi elnökének nyílt levelét is megjelentette, amelyben többek között az is szerepelt, hogy a rektor lázasan dolgozott volna. A
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 21:47
Koronavírus - Mallorca szigetén szórakozónegyedeket zárnak be rendbontó turisták miatt
többen közösen használják.

A Baleár-szigeteken hétfő óta kötelező minden nyilvános, akár zárt, akár nyitott helyen szájmaszkot viselni függetlenül attól, hogy lehet-e tartani az egészségügyi hatóságok által biztonságosnak vélt, legkevesebb másfél méteres távolságot másoktól.

Spanyolország 17 tartományából 12-ben érvényes már ez a szabály, legutóbb Baszkföld jelentette be az intézkedés bevezetését.

A spanyol egészségügyi minisztérium szerdai jelentése szerint az elmúlt egy napban 390 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez a legnagyobb mértékű napi növekedés, amióta június 21-én véget ért a járvány miatt bevezetett szükségállapot.

A tárca több mint 120 aktív járványgócot tart nyilván az országban. A három vagy annál több, egymással összefüggő igazolt eseteket már gócnak tekintik.

Továbbra is növekszik az esetszám a Katalónia nyugati részén fekvő Segriá járásban, amelynek több városában és településén hétfőtől kijárási korlátozásokat rendelt el a katalán kormány.

Jogi
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 20:47
Koronavírus - Romániában újabb 30 napra meghosszabbították a veszélyhelyzetet
Ludovic Orban miniszterelnök a kormányülés elején rámutatott: a fertőzések magas száma miatt nem lehet további lazításokat bevezetni, de a kormányhatározat szigorításokról sem rendelkezik.

Nem nyithatnak ki tehát a vendéglátóhelyek beltéri részei, zárva maradnak a színházak, mozik és koncerttermek. Továbbra is kötelező a védőmaszk viselése a nyilvános zárt terekben, áruházakban, közintézményekben, közszállításban.

A veszélyhelyzetet szabályozó kormányhatározat mellékletéből törölték a karanténrendelkezéseket, mivel ezek jogalapját megszüntette a július 3-án hatályba lépett alkotmánybírósági döntés. Romániában azóta a fertőzötteket nem lehet kórházi kezelésre vagy elkülönítésre, és a velük érintkezőket sem karanténra kötelezni. A joghézag felszámolását a parlamenttől várják: amint hatályba lép az új karanténtörvény, a kormány kiegészíti a veszélyhelyzetről szóló határozatát - ígérte Orban.

Szerdán Klaus Iohannis államfő is egyeztetett a kormány tagjaival a járványügyi helyzetről. Az elnök
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 20:47
Koronavírus - Törökországban ismét a június közepi szintre mérséklődött a fertőződés üteme
A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően, 900 körüli értékekről indulva június közepén jutottak néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre. A mutató június 24. óta csökken, 950 alatt legutóbb június 10-én járt.

Szerdán az előző napinál hárommal kevesebben, 17-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben. A halálos áldozatok száma így 5419-re emelkedett az országban. A halálesetek napi száma június közepe óta nem esett 15 alá.

Keddel ellentétben az elmúlt 24 órában az intenzív osztályon fekvő és a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma is nőtt, az előbbi 1204-ről 1206-ra, az utóbbi 396-ról 401-re.

A gyógyultak száma 1013-mal 197 733-ra emelkedett, ők teszik ki tehát az esetek már több mint 91,5 százalékát.

A 83 milliós országban eddig közel 4,11 millió vírustesztet végeztek el.
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 20:47
A Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 87 százaléka aktív maradt a járvány alatt
A közösségi oldal felhasználóinak körében elkészített Future of Business Survey-ben több mint 50 ország mintegy 30 ezer kkv-vezetője nyilatkozott a koronavírus kis- és középvállalkozásokra gyakorolt hatásairól.

A Facebook szerdai közleménye szerint a magyar kkv-k 21 százaléka számolt be arról, hogy munkavállalóinak száma csökkent a koronavírus-járvány miatt, míg például az Egyesült Királyságban ugyanez az arány 28 százalék, Romániában pedig 26 százalék volt.

A női vezetésű kkv-k 7 százalékkal nagyobb valószínűséggel függesztették fel működésüket, mint a férfiak által vezetett cégek, ami Oroszországban volt tapasztalható leginkább, ahol 26 százalékos különbség mutatkozott. Csak négy országban - köztük Magyarországon - volt gyakoribb a férfiak által vezetett cégek körében a működés felfüggesztése.

Világszerte a vállalkozások 23 százaléka részesült pénzügyi támogatásban a világjárvány kapcsán, ugyanakkor jelentős eltérések mutatkoztak. Például Ausztráliában, Belgiumban és Írországban a
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 19:56
Koronavírus - Szili Katalin: a járvány idején helytálló nőket ismerjük el
Szili Katalin annak apropóján beszélt erről, hogy július 31-ig bárki jelölhető az elismerésre.

Négy kategóriában - egészségügy, szociális ellátás, oktatás és egyéb - lehet jelölni azokat a nőket, akik a járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése és kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése, vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

A díjazottak kategóriánként 5 millió forintos támogatást kapnak.

A mindennapokban ténykedőket szeretnénk elismerni és azt megmutatni, hogy odafigyelésért, szeretetért is elismerést kaphat valaki, olyan morális értékekért, ami a 21. század világából hiányzik - fogalmazott Szili Katalin. Hozzátette: már a 130-at is meghaladta a beérkezett jelölések száma olyan nőkről, akik a saját közösségük érdekében sokat tettek.
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 19:47
Koronavírus - Eddig 455 büntetőeljárást indított a rendőrség a járvánnyal összefüggésben
A police.hu-n szerdán közzétett közlemény szerint 134 nyomozás csalás, 134 rémhírterjesztés, 29 közveszéllyel fenyegetés, 28 járványügyi szabályszegés miatt indult. Az eljárásokban eddig összesen 85 gyanúsítottat hallgattak ki - írták.
velemenyezd, 2020. július 15. szerda, 19:27
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
vitalij klicsko--.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 14:39
Makszim Gorkij idézet.jpg
szalai0913
2010. január 29. péntek, 07:27
Makszim Gorkij idézet.gif
szalai0913
2010. január 29. péntek, 07:11
Makszim Gorkij.jpg
ujjozsef
2009. február 14. szombat, 16:47
angol foglalkoztató (1).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (2).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (3).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (4).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:06
angol foglalkoztató (5).J
dnemethk
2016. április 22. péntek, 07:05
napló és foglalkoztató (4
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
napló és foglalkoztató (3
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
napló és foglalkoztató (2
dnemethk
2016. április 20. szerda, 18:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.