Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:21 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hát nem.....
.....is tudom, hogy hol is kezdjem. Kedden reggel 8.45-körül jött értem Attila. Közben beugrottun A ncsihoz a boltba. Elég gyorsan oda is értünk, hát amennyire bonyolultan elmondták olyan egyszerű volt az út. Lejelentkeztünk a betegfelvételen ami nagyor gyorsan ment. Felmentem a szobába hála 4 ágyas volt. gyorsan megcsináltak pár vizsgálatot. Délután már kint is sétáltam egy kicsit, meg csináltam pár képet amit fel fogok majd tölteni a képtáramba. Aztán eljött a szerda gyorsan elkültek ultrahangra és hála nem találtak semmit. Aztán lekültek a Bronhologiára és azt a vizsgálatot nem kívánom senkinek. Elérzéstelenítették a torkomat lidokain érzéstelenítővel, ráfektettek egy ágyra és egy műszert ledugtak egy csövet a torkomon és mintát vettek a hörgöktől. Ez nem is volt rossz csak a számba meg a számhoz ne ért volna a cső akkor semmi baj nem lett volna, de így nagyon rossz volt. Nagyon köhögtem meg kapkodtam a levegőt mert azt hittem, hogy megfulladok. De a végén csak sikerült. És az volt az utolsó vizsgálat. Tegnap megkérdeztem, hogy mikor jöhetek haza és közölte a Doktornő, hogy csak hétvégére mert amig a leletet nem kapja meg addig sehová nem mehetek. Ma akartak csinálni valamilyen tesztet, de sajna nem volt nekik így csak vért vettek. Sajna hétfőn meg mehetek vissza aminek nem örülök .
moncsika77, 2009. március 20. péntek, 16:34
Címkék: szobába hála, szerda gyorsan, torkomat lidokain, műszert ledugtak, levegőt mert, végén csak,
Kommentek
Koronavírus - Egy szerb államtitkár belehalt a Covid-19 betegségbe, Horvátországban és Szlovéniában nőtt a fert
A 63 éves Branislav Blazicnál március 25-én állapították meg a fertőzést, öt napig volt lélegeztetőgépre kapcsolva, ám az orvosok nem tudták megmenteni az életét. A járvány egyik gócának számító Nagykikindáról származó orvos volt a szerb kormány első igazoltan koronavírus-fertőzött, majd beteg tagja.

Szerbiában a legfrissebb jelentések szerint 1060 regisztrált fertőzött van, és 28-an haltak bele a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedésbe.

Horvátországban és Szlovéniában is tovább emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma.

Horvátországban egy nap alatt 96-tal, összesen 963-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és eddig hat halálos áldozata van a járványnak.

Az országban március 24-től lakhelyelhagyási tilalom lépett életbe, ami annyit jelent, hogy senki nem hagyhatja el azt a várost vagy járást, amelyben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik. Ez alól kivételt képeznek azok a munkavállalók, akiknek munkahelyük miatt másik településre kell utazniuk, valamint a
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 16:02
Koronavírus - Pirelli alelnök: azonnali tőkeinjekcióra van szüksége a nyugati piacoknak
Marco Tronchetti Provera a nemzetközi sajtónak, köztük az MTI-nek adott interjúban azt mondta, hogy a kínai-olasz nagyvállalat most esik át másodjára a koronavírus-járványon: először kínai gyárait, most pedig európai és amerikai üzemeit érintik a Covid-19 következményei.

Amikor a járvány Kínában tombolt, a csoport termelését - ötezer helyi dolgozóval - először húsz százalékosra csökkentették, majd újraindították. Jelenleg a dolgozóknak naponta kétszer megmérik a lázát, szájmaszkot viselnek és munkavégzés közben is betartatják velük a több mint egyméteres biztonsági távolságot egymástól.

Az Európában és az Egyesült Államokban található Pirelli-gyárak ezzel szemben a járvány miatt teljesen leálltak. "Precedens nélküli, hogy a világ leggazdagabb részét lezárták" - fogalmazott az alelnök. Megjegyezte, nem tart az autópiac zuhanásától, mivel "a közlekedési ágazatra és gépjárművekre mindig szükség lesz".

Az 1872-ben alapított Pirelli alelnöke, ügyvezető igazgatója úgy látta, az európai és
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 15:42
Koronavírus - Szlovák kormányfő: az ország "lekapcsolásával" lehetne a gazdaságot a leggyorsabban újraindítani
Matovic - akinek a kijelentését a TASR közszolgálati hírügynökség idézte - erről azzal összefüggésben beszélt, hogy a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedések hosszútávon negatív hatást gyakorolnak a gazdaságra.

"Valóban ez előtt a döntés (a "lekapcsolás") előtt állunk (...) Ha orvosilag lenyomjuk a vírust a minimumra, hogy életeket mentsünk, a gazdaságot fojtogatjuk, tartjuk a torkát, és a karantén sokáig fog tartani" - mondta Igor Matovic.

Rámutatott: amennyiben a kór ellenszerét hamarabb nem fejlesztik ki, akkor előfordulhat, hogy az ország egy év múlva is a mostanihoz hasonló korlátozó intézkedések közepette kell éljen. "Ez pedig hosszútávon a gazdaság halála" - szögezte le Matovic.

A szlovák miniszterelnök szerint az ország a jelen helyzetben két lehetőség közül választhat. Az egyik, hogy a jelenlegi intézkedések fenntartásával alacsonyan tartja a fertőzöttek számát, de közben a gazdasági halódás útjára lép. Vagy "rövidre zárja" a vírus ügyét, s a kínai Vuhan
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:52
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-03-31)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Hatékonyság hatja át.

Delfin - Lélekvezető, belső harmónia

A kommunikáció, a harmónia, az öröm jelképe. Játékos, kedves állat - vízi emlős, nem hal! Sokan úgy tartják, az emberi kommunikációhoz hasonlóan teljes nyelvet beszélnek. A lélek vezetőjének szimbóluma. Egy hagyomány szerint az atlantiszi emberek delfin képében születtek újjá. Az intelligencia, a sebes gondolkodás, a kiegyensúlyozottság, a gyors helyzetfelismerés és az igazi csapatjátékos szellemisége jellemzi. Vidám, önfeledt, beteljesedett létezésével a delfin a boldogság üzenetét is hordozza. Népszerű feng shui szimbólum. A hajósok hiedelme szerint a ,,halak királya", s lelkük egy-egy holt tengerész lelke, ezért delfint ölni bűn. Afrodité szerelemistennő szent
agica2004, 2020. április 01. szerda, 14:41
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: mindannyian ki vagyunk téve a fertőzésnek
fontos, hogy mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, hiszen tünetmentes ember is lehet vírushordozó és terjesztheti a betegséget.

Az 525 igazoltan fertőzött ember vagy tüneteket észlelt magán vagy kapcsolatba került fertőzöttekkel, ezért tesztelték. Az igazoltan fertőzöttek 25 százaléka tünetmenetes, 35 százalékának enyhe tünetei vannak, 5 százalékuk (17 ember) lélegeztető gépen van, 6 százalékuk pedig más intenzív ellátásra szorul - ismertette.

Negyven ember gyógyultan távozott a kórházból, tehát azok is meg tudnak gyógyulni, akik kórházi ápolásra szorulnak - mondta. Hozzátette: természetesen annak, akinek már lélegeztető gépre van szüksége, rosszabbak a gyógyulási esélyei.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra is, hogy akik egészségesek és naponta dolgozni járnak, azok a munkahelyükön és utazás közben is tartsák be a másfél méteres távolságot, gyakran mossanak kezet és szellőztessenek.

Különösen figyelniük kell erre azoknak, akik egy háztartásban élnek idős vagy krónikus
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:02
Koronavírus - Jobbik: vezényeljék haza a magyar katonákat!
Stummer János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke arról beszélt: Irakban és Afganisztánban, ahol magyar katonák szolgálnak, várhatóan hatalmas pusztítást végez majd a koronavírus-járvány, a kórral szemben az egységek eszköztelenek, így védtelenek.

Hangsúlyozta: más államok már megtették ezt a lépést, és ezeknek a katonáknak most itthon van a helyük, itt lesz rájuk szükség.

A kormányzattól előrelátást, körültekintést kért, valamint azt, "készüljünk minden eshetőségre, hogy Magyarországon a törvényes rendet minden körülmények között garantálni tudjuk".

Varga-Damm Andrea, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke arról beszélt, az érintett, mintegy ezer katona hatvan százaléka hazavezényelhető, nem így a kint felépített infrastruktúra fenntartását, védelmét végzők, valamint azok, akik magasabb beosztásban dolgoznak nemzetközi szervezeteknél.

Hangsúlyozta: a következő hónapokban minden egészséges katonára, rendőrre, katasztrófavédelemben dolgozóra szükség van
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:11
Bódis: újabb hat egyetem működik tovább versenyképesebb formában
Az államtitkár jelezte: az ezzel és a további átszervezésekkel kapcsolatos törvénymódosítást kedden nyújtotta be a szaktárca a parlamentnek.

A kormány célja a kor kihívásainak, a gazdaság és a társadalom elvárásainak megfelelni képes, folyamatosan fejlődő és a világszínvonal felé törekvő felsőoktatási rendszer fejlesztése. E cél eléréséhez az állami egyetemek intézményi-működési környezetéhez képest adott esetekben rugalmasabb, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb keretfeltételeket szükséges kialakítani - hangsúlyozta az államtitkár.

A "Fokozatváltás a felsőoktatásban" stratégia megvalósulása érdekében meghatároztuk az állami felsőoktatási intézmények fejlődési irányát, azt a folyamatot és feltételrendszert, amely alapján képessé válnak a térség társadalmi-gazdasági környezetét fejlesztő tudományos, innovációs, művészeti és képzési ökoszisztéma hatékonyabb és eredményesebb működtetésére - mutatott rá az államtitkár.

Hozzátette: annak érdekében, hogy a felsőoktatási intézmények teljesíteni
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 12:03
Újabb doppingeset a görög súlyemelőknél, rekorddöntő formában a kínaiak
Az insidethegames.biz oldal híre szerint a 81 kilogrammban Európa-bajnok Eleni Konsztantinidi versenyengedélyét függesztették fel, mivel betametazon nevű szteroiddal megbukott egy vizsgálaton. Kevesebb mint két hónappal ezelőtt a 96 kilós Georgiosz Markulasz akadt fel doppingteszten metiltesztoszteron használata miatt.

Sem a 26 éves Konsztantinidi, sem a 37 esztendős Markulasz nem állt előkelő helyen az olimpiai kvalifikációt illetően, két másik görög, Konsztantina Benteli (59 kg) és Teodorosz Jakovidisz (96 kg) azonban igen.

Görögország a múlt héten kapta meg a 2022-es junior világbajnokság rendezési jogát. A felnőttek alatti korosztály vb-jének két év múlva a krétai Herszonisszosz ad otthont.

Miközben a görögök, sok más nemzet súlyemelőihez hasonlóan, a koronavírus-járvány miatt mostanában nem tudnak megfelelő körülmények között edzeni, addig Kínában nem hivatalosan világcsúcsok dőltek meg a múlt hét végén. A válogatottak, az edzők és a bővebb stáb a pekingi edzőközpontban végzi a napi
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 11:21
Képek, videók
Winston Churchill nem hát
agica2004
2018. március 06. kedd, 21:00
Téltábornok nem hátrál
anna4459
2018. február 21. szerda, 17:21
Hát nem.
alvaro-hopihe
2016. július 02. szombat, 12:02
Hát nem.
alvaro-hopihe
2016. július 01. péntek, 15:20
Hát valóban nem.
alvaro-hopihe
2016. június 16. csütörtök, 15:08
hát nem édes??
anna4459
2014. január 26. vasárnap, 20:19
Hát ez nem az igazi.gif
pacsakute
2014. január 19. vasárnap, 11:17
Hát nem gyönyörű
1951anna
2013. március 26. kedd, 07:22
Hát nem csodálatos
1951anna
2013. március 19. kedd, 06:31
De hát ez nem is ....jpg
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
De hát ez nem is anya.jpg
tercsi1951
2013. február 01. péntek, 22:37
Cicák a szobában
eva6
2018. szeptember 06. csütörtök, 15:08
A lány a sötét szobába me
chillik
2018. június 02. szombat, 03:52
Citromkarikák a szobába.j
pacsakute
2018. május 22. kedd, 23:43
Hold a szobában
sanci81
2018. április 02. hétfő, 18:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.