Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 10:00 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Giro d'Italia - A sport és a kultúra kapcsolatát is előtérbe helyezik a magyarok
Sió Zoltán, a Giro Hungary2020 projektcsapatának újonnan kinevezett vezetője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben kiemelte: együttműködést terveznek "meghatározó hazai művészeti egyetemekkel", illetve szeretnének eljutni "a szabadidősportot kedvelők széles rétegéhez" is.

"A Giro nem csupán egy sportesemény, hanem egy szenvedély és végtelen lehetőség. Nem véletlen, hogy a Giro szimbóluma egy végtelen jel" - fogalmazott.

A kommüniké kiemelte, a kerékpározás a világ egyik legnagyobb körversenyén résztvevők mellett a szabadidősportot kedvelőké éppúgy, mint a városi közlekedésben a kerékpározást előnyben részesítőké. A szervezők szeretnék, ha a Giro mindenkihez eljutna és a körverseny három magyarországi szakasza után még többen kedvelnék meg a sportágat.

Ennek jegyében a Bálnában szombaton és vasárnap tartandó Közép-Európai Fashion Week keretein belül a résztvevők VR-, azaz virtuális valóságos szemüveg segítségével kipróbálhatják magukat a Giro útvonalán, mindezt impozáns környezetben, fiatal tervező-tehetségek kiállítási darabjai között tehetik meg.

A jövő évi olasz körverseny első három etapját rendezik május 9. és 11. között Magyarországon, mielőtt Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. Az első szakasz egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokat rendeznek. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 18:02
Címkék: Giro Hungary2020, Közép-Európai Fashion Week, Grande Partenza, kultúra kapcsolatát, szabadidősportot kedvelők, kommüniké kiemelte,
Kommentek
Koronavírusban szenvedő segítségére sietett, ......
Koronavírusban szenvedő segítségére sietett, és maga is elkapta a fertőzést a maronita püspök
Gregory John Mansour püspök, a New York-i Szent Maron egyházmegye vezetője március végén átesett a koronavíruson, és tudja is, hogy kitől kapta el
Amikor Brooklyn egyik utcáján egy férfi rosszul lett és összeesett, Gregory John Mansour maronita püspök éppen ott tartózkodott, és a köhögő ember segítségére sietett. Körülötte hangosan kiabálták, hogy maradjon távol a beteg embertől. Gregory atyán egy héttel később megjelentek a tünetek, és a teszt is kimutatta a COVID-19-et.
,,Semmit sem bántam meg. Gondolkodás nélkül, ösztönből cselekedtem, és újra megtenném, ha valaki rosszul lenne" - nyilatkozta a brooklyni NET TV Current News című hírműsorában a főpásztor. Elmondta: a járványhelyzet segített neki abban, hogy még inkább közösséget vállaljon az emberekkel. ,,Olyan sokan vannak körülöttünk, akik keresztül mennek a szenvedésen, és olyanok is, akik belehalnak a
maroka, 2020. május 10. vasárnap, 21:17
Madarak és fák napja - Online erdeiiskola-sorozat indul
erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján lesznek elérhetők - közölte az Agrárminisztérium sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Mint írják, a rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

A sorozat első videójában a madarak és a fák kapcsolatát mutatja be a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa. A Madár konyha a fákon és a fák körül című foglalkozást vasárnap, a Madarak és fák napján teszik közzé az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/erdeszetiegyesulet/).

A tervek szerint a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot megosztanak az interneten. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó lesz többek között a
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 15:42
Koronavírus - Szakértő: Amerika nem tudja befolyásolni Kína kapcsolatát a világ többi országával
A műsorban elhangzott, hogy az amerikai narratíva szerint a koronavírus a Vuhani Nemzeti Biológiai Biztonsági Laboratóriumból szabadult ki, és állítják, hogy erre bizonyítékaik is vannak.

Kína és a világ többi országa között egyfajta gazdasági szimbiózis van - hangsúlyozta a szakértő, megjegyezve, hogy az európai nagyvállatok jelentős része Kínában gyárttat.

Horváth József szerint a gazdasági érdekek most is felülírjak a politikai érdekeket.

Jelenleg két nagyhatalom, az Egyesült Államok és Kína küzdelmének újabb felvonását látjuk - mondta, hozzátéve: minden attól függ, hogy az amerikai "titkosszolgálati közösség" képes lesz-e felmutatni olyan konkrét bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a kormány álláspontját.
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 13:01
Krónika 5. rész (OBH-beszámoló, ügyészségi beszámoló)
Ő - folytatta - 2018-ban tanácselnök volt, nem érzett a bíróságon dermedtséget, illetve befolyást sem.

Kitért arra, hogy a bíróságok kizárólagos szerepe az ítélkezés, ezért az egyéb irányú társadalmi szerepvállalás minimalizálása szükséges.

A beszámoló elfogadását javasló Vejkey Imre, az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke azt mondta, az OBH alkotmányos feladatait 2018-ban is teljesítette, ezt tények bizonyítják.

Véleménye szerint egyoldalúan mutatta be az ellenzék az OBH és az OBT kapcsolatát. Kifejtette: az OBT legitimációja kérdésessé vált, az ombudsman fordult az Alkotmánybírósághoz ez ügyben. Ebben a helyzetben az OBT indított jogfosztási eljárást Handó Tünde ellen, ezt az eljárást pedig a bírói tanács azon tagjai is megszavazták, akik "perben, haragban" voltak az OBH volt elnökével, holott nekik elfogultságot kellett volna bejelenteniük - részletezte.

Kitért arra is, hogy az AI 14 bírót hallgatott meg - nem több százat - , ezek között is volt két ember, aki már nem
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 14:43
Koronavírus - Bajorországban is lazítják a járványlassító korlátozásokat
kell tartaniuk, és nem élhetnek a gyülekezés jogával. Ugyancsak szerdán megnyitják a játszótereket, az anyák németországi napja - május 10. - előtt egy nappal pedig visszavonják az idősotthonok, ápolási otthonok, kórházak látogatási tilalmát.

Május 11-től, hétfőtől megszűnik a 800 négyzetméternél nagyobb boltok zárva tartását előíró szabály, így szigorú fertőzéshigiéniai előírások mellett értékesítési alapterülettől függetlenül bármely üzlet kinyithat. Ismét lehet a játékosok közvetlen testi kapcsolatát nem igénylő szabadtéri sportokat űzni, a többi között golfozni és teniszezni. Szintén május 11-től és ugyancsak járványvédelmi óvintézkedések mellett megnyithatnak az állatkertek, botanikus kertek, múzeumok, kiállítóhelyek, könyvtárak, a zeneiskolák és az autósiskolák, és fokozatosan kiterjesztik a napközbeni gyermekellátó intézmények - bölcsődék, óvodák - működését, amelyek az utóbbi hetekben csak szükséghelyzetben fogadtak gyerekeket. A terv szerint pünkösdig - május végéig - 50 százalékra emelik az
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:56
Koronavírus - Több mint 10 millió euró veszteséggel számol a firenzei Uffizi-képtár
majdnem egymillió el nem adott belépőjeggyel és több mint 10 millió eurónyi (3,4 milliárd forint) bevételkieséssel számol. Az igazgató szerint korábban a húsvéti ünnep "csúcsidőszaknak" számított a múzeum életében.

A múzeumot 2015 óta vezető német művészettörténész hangsúlyozta, hogy az Uffizi nem maradt látogatók nélkül: több mint egymillióan keresték fel a képtár közösségi oldalait, amelyeknek egy részét a járványhelyzetben indították el.

"Közgyűjteményt képviselünk, amely nem veszítheti el kapcsolatát az emberekkel" - hangsúlyozta Eike Schmidt. Megemlítette a már spanyol nyelven is elérhető virtuális látogatások sikerét, és népszerűnek bizonyult a Boboli-kertek virágzását közvetítő videókamerák ötlete is.

Eike Schmidt úgy vélte, a koronavírus-járványban a digitalizáció nyújtott segítséget a firenzei képtárnak. "A virtuális látogatás azonban soha nem fogja tudni száz százalékosan helyettesíteni a valódi múzeumlátogatás élményét" - tette hozzá. Megjegyezte, nem tart attól, hogy az Uffizi és
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 10:11
Meghirdették a veszprémi Pannon Várszínház következő évadának tervét
Vándorfi László közölte: bíznak abban, hogy ősszel elindulhat a következő évad. Mint elmondta, a színház huszadik évadában elsőként Fenyő Miklós és Novai Gábor Hotel Menthol című musicaljét láthatja majd a közönség.

Az évad második bemutatója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című komédiája lesz. A következő bemutató Daniel Keyes, Virágot Algernonnak című színműve lesz. Ezután Peter Shaffer Amadeus című drámáját láthatja a közönség. A darab Salieri és Mozart kapcsolatát mutatja be.

Az évadot Carlo Goldoni és Hamvai Kornél A főnök meg én meg a főnök című komédiája zárja, mely egy olasz maffiának szállító, számtalan bonyodalomba keveredő pizzafutár történetét dolgozza fel.

Vándorfi László beszélt arról is, hogy online olvasópróbákat tartanak, de bíznak abban, hogy hamarosan lesz lehetőségül ismét a személyes találkozásra a kollégákkal és a nézőkkel.
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 17:02
Fókuszban a gyermekek címmel indít programot a Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Lelovics Zoltán ismertette: a program több célcsoportot érint, így azokat a gyermekeket, akiknek valamelyik szülője börtönben van, a börtönben lévő szülőket, valamint az érintett büntetés-végrehajtási intézetek személyi állományát is.

A pályázat legfontosabb célja, hogy erősítse a börtönben lévő szülő és gyermeke kapcsolatát, hiszen a gyermek nem tehet a szülő bűnéről, ugyanakkor következményeit ő is viseli - tette hozzá.

A gyerekek részére értékközvetítő tábort szerveznek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel, és kiadnak egy tájékoztató füzetet "Látogatóba megyek a börtönbe" címmel, melynek elkészítésébe bevonják a börtönben lévő szülőket is.

Fontos eleme a projektnek a szülői szerep erősítése. Kialakítják az elektronikus látogatófogadás, a skype-olás lehetőségét is.

A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön a múlt évben szervezte meg a művészeti gyermektábort, melyben a
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 12:51
Képek, videók
Orbán és kapcsolata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
Nóra-és-Attila-kapcsol ata
zsokica45
2012. február 27. hétfő, 18:11
Kinga-és-Géza-kapcsola ta.
zsokica45
2012. február 25. szombat, 19:30
készítő kapcsolata
orsi1
2008. április 19. szombat, 08:22
flag_of_hungary.svg.pn g
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 20:42
Hungary.gif
vorosrozsa66
2018. március 15. csütörtök, 16:56
Hungary-0037_-_Shoes_o n_t
liliana01
2018. január 25. csütörtök, 20:23
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Hungary.gif
lilagondolatok
2017. március 14. kedd, 11:32
thai massage hungary
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
hungary_230x154.png
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:53
hungary-kéz2.png
liza1
2015. december 13. vasárnap, 21:56
hungary-kéz.png
liza1
2015. december 13. vasárnap, 21:55
Hungary
sanci81
2015. szeptember 02. szerda, 14:54
Hungary
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 14:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.