Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 21:57 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kisméretű házilagos gyújtószerkezeteket találtak három londoni helyszínen
A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoksága kedd esti tájékoztatójában közölte, hogy a szerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek az árintett helyszínekre, és a boríték kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A rendőrség közölte: megítélése szerint a három incidens összefügg egymással.

Az első borítékot a Compass Centre nevű épületben, a London nyugati határában fekvő Heathrow repülőtér irodaközpontjában találták.

A borítékot egy alkalmazott kinyitotta, ezután a postai csomag meggyulladt és kis részben elégett.

Személyi sérülés nem történt, Heathrow forgalmát az incidens nem érintette, de az épület a vizsgálat idejére zárva marad.

A másik két hasonló borítékot a London keleti városrészében fekvő City repülőtér közelében, szintén egy irodaházban, illetve a belvárosi Waterloo vasúti és metróállomás postázójában találták.

A Scotland Yard beszámolója szerint ezek egyikét sem nyitották ki, és a rendőrség szakértői mindkét eszközt hatástalanították.

Személyi sérülés ezeken a helyszíneken sem történt.

Sem a City repülőteret, sem a Waterloo pályaudvart nem kellett lezárni, csak a Cityt kiszolgáló városi gyorsvasút közlekedését függesztették fel elővigyázatosságból rövid időre, de a vasútvonal forgalma azóta teljesen helyreállt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az ügyben egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, az indítékokat vizsgálják.

A Scotland Yard éberségre és a gyanús csomagok bejelentésére kérte a nagy londoni közlekedési csomópontokon szolgálatot teljesítőket és az utazókat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 18:16
Címkék: Scotland Yard, Compass Centre, szerkezetek A4-es, árintett helyszínekre, boríték kinyitása, rendőrség közölte,
Kommentek
Elszállították a Szigetszentmiklóson talált robbanótestet
Markovics Zita elmondta, a GP-1000-es típusú amerikai repeszbombát a szigetszentmiklósi ipartelepen találták területrendezés közben. A gyújtószerkezeteket a helyszínen megsemmisítették, a robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállították.

Az 5102-es út lezárását feloldották.
velemenyezd, 2017. május 05. péntek, 20:54
FSZB: ukrán katonai hírszerzés által előkészített terrortámadásokat hiúsítottak meg a Krímben
A kommüniké szerint vasárnapra virradóra a krími Armjanszk város közelében diverzáns csoportot észleltek. A terroristák elfogásakor kitört tűzharcban az FSZB egy munkatársa életét vesztette. A helyszínen 20 házi készítésű robbanószerkezetet foglaltak le, amelyek robbanóereje több mint 40 kilogramm trotilénak felelt meg, továbbá lőszereket, különleges gyújtószerkezeteket, gyári taposó- és mágneses aknákat, valamint az ukrán fegyveres erők különleges egységeinél rendszeresített speciális fegyvereket.

Az FSZB szerint sikerült felszámolni az ukrán védelmi minisztérium felderítő főosztályának krími ügynökhálózatát. A terrorcselekményeket előkészítő, elfogott ukrán és orosz állampolgárok, köztük az egyik szervező, az 1977-es születésű Evhen Panov, a kijevi felderítő főosztály munkatársa, beismerő vallomást tettek.

Az orosz biztonsági szolgálat közölte, hogy hétfőre virradóra két újabb ukrán katonai "diverzáns-terrorista" egység áttörését akadályozta meg, más szakszolgálatokkal összefogva. A
velemenyezd, 2016. augusztus 10. szerda, 16:42
Hortobágyi robbanás - Simicskó: hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt
katonák, naponta 32-35-en dolgoznak a hét minden napján.

Pénteken 32-enttek részt a mentesítési munkálatokban ebből 15-en tűzszerészek voltak.

A lőtéren, ami 1940 óta úgynevezett "bombavetőtér" rendkívül erősen szennyezet terület. Jelenleg is 40 ezer jelölt helyszín van, ahol feltételezhető bombák és egyéb más gránátok találhatóak.

A felrobbant bomba 250 kilós volt, a helyszínen találták, és két bomba várt megsemmisítésre. A bombák hatástalanítva voltak, korábban kiszerelték a gyújtószerkezeteket, és pénteken akarták őket megsemmisíteni.

Benkő Tibor azt mondta, nem tudják mi váltotta ki a robbanást. A szakemberek értetlenül állnak a dolog előtt, a meghalt tűzszerészek nem most találkoztak először ilyen bombával, már többször hatástalanítottak és semmisíttettek meg ilyen bombákat. Vezetőjük tíz éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, első osztályú tűzszerész - tette hozzá.

Benkő Tibor és Simicskó István is részvétét fejezte ki az elhunyt katonák családjai, hozzátartozói
velemenyezd, 2016. július 01. péntek, 22:55
Bomba a Dunában - Nyilvánosan semmisítették meg a bombát
A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ robbantóterén ezen kívül még egy 2011 augusztusában Egerben talált 250 kilogrammos SC-250 típusú német rombolóbombát is megsemmisítettek.

Az 500 kilogrammos GP-1000 típusú amerikai rombolóbombát az Északi összekötő vasúti hídnál találták. A tűzszerészi munkálatok miatt október 19-én reggel 8 órától egy kilométeres körzetében lezárták az utcákat, és kiürítették az épületeket is, zárlatot rendeltek el a pesti oldalon, a hídon és a folyón. A munkálatok ideje alatt az összekötő hídon szünetelt a vonatforgalom, a Dunán pedig hajózási zárlat volt. Emiatt a BKV hajói sem közlekedtek, továbbá változások voltak a 106-os autóbusz menetrendjében.

Az intézkedés a IV. és a XIII. kerületben többnyire ipari vagy lakatlan területet érintett, de a III. kerületben a Pók utcai lakótelep egy részét és a Graphisoft parkot is ki kellett üríteni.

A gyújtószerkezeteket a tűzszerészek még aznap délután megsemmisítették, és a honvédség hajója elszállította a
velemenyezd, 2012. november 27. kedd, 15:15
Bomba a Dunában - Tűzszerész búvár: rögzítik és kiemelik a bombát
A főhadnagy, aki az északi összekötő vasúti hídnál fellelt 500 kilogrammos bomba hatástalanításán dolgozik, azt mondta, úgynevezett fémkupakokkal rögzítik a bomba két végén található gyújtószerkezeteket, majd kiemelik és a hajón hatástalanítják azokat.A szakemberek, mialatt a bombával foglalkoznak, a levegőt és a felszereléshez szükséges áramot egy hajóról kapják. Ez a kábelköteg egyben rögzítő kötélként is szolgál. A búvároknál csak egy mentőpalack van, de azt csak végszükség esetén használják.

Hozzátette: a tűzszerész búvárok munkáját leginkább a víz mélysége, a sodrás és a látótávolság befolyásolja.

Egy ekkora bombával dolgozni a szárazföldön is nagyon nehéz és kockázatos, de a vízben a veszély megsokszorozódik. A folyóban a látótávolság hat méterrel a felszín alatt 40-50 centiméter, így a búvárok alig látják, mi van a környezetükben, a sodrás miatt, amely a Duna e szakaszán majdnem 5 kilométer per óra, uszadék fák, sodródó kövek is eltalálhatják őket; ez nagyon súlyos
velemenyezd, 2012. október 19. péntek, 12:22
Tűzszerészek: ötszáz kilós világháborús bomba van az Északi összekötő vasúti hídnál
A főhadnagy tájékoztatása szerint a búvároknak sikerült azonosítaniuk a még szerdán az újpesti vasúti hídnál talált robbanótestet, amelyről kiderült, hogy amerikai gyártmányú rombolóbomba. A bomba két gyújtószerkezetét el kell távolítaniuk a tűzszerészeknek, ezért péntek délelőtt egy kilométeres körben lezárják és kiürítik a környéket - fűzte hozzá.

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédség csütörtök délután dönt a pontos intézkedésekről.

Várkonyi Melinda elmondta azt is, hogy a bombát egy aknamentesítő hajóval emelik ki a vízből, majd eltávolítják a két gyújtószerkezeteket és a helyszínen megsemmisítik őket, a bombatestet pedig elszállítják a központi gyűjtőhelyre.

Hozzátette: a vasúti és a hajóforgalmat csütörtökön 12.30-tól egy órán át újra szüneteltetni kell, amíg a búvárok bójákkal jelölik meg a bomba helyét.
velemenyezd, 2012. október 18. csütörtök, 12:52
Lengyelországban őrizetbe vettek egy férfit, aki robbanószerkezeteket gyártott
A kis-lengyelországi (Malopolska) vajdaságbeli, a lengyel-szlovák határon fekvő Muszynában élő férfi - akárcsak Anders Behring Breivik, az oslói merénylő - műtrágya készítéséhez szükséges alapanyagokat használt fel a robbanószerkezetek elkészítéséhez.

Dariusz Nowak, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője közölte, hogy egy, az interneten elhelyezett videofelvétel alapján jutottak a bombagyáros nyomára. A felvételen, amelyet maga helyezett el a világhálón, egy pokolgép felrobbantása látható egy erdőben.

A férfi garázsának átkutatása során a rendőrség két robbanószerkezetet talált, valamint a bombák előállításához szükséges alapanyagokat, köztük olyat, amelyet a műtrágyához használnak, valamint amatőr gyújtószerkezeteket.

A férfit 6 hónaptól 8 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

Az elmúlt héten vették őrizetbe a kis-lengyelországi vajdaság székvárosában, Krakkóban a 38 éves Rafal K.-t, aki beismerte, hogy házilag készített robbanószerkezetekkel négy robbantást hajtott
velemenyezd, 2011. július 28. csütörtök, 16:36
Képek, videók
Fantomas A Scotland Yard
finike
2007. szeptember 28. péntek, 16:22
Fantomas A Scotland Yard
rambobby
2007. március 03. szombat, 04:50
Jeep_Coast_2017_Compas s_T
lolo57
2017. április 29. szombat, 11:03
Jeep Compass (2012).jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass (2012)-6.jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass (2012)-5.jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass (2012)-4.jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass (2012)-3.jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass (2012)-2.jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass (2012)-1.jpg
farkas1945
2012. június 04. hétfő, 13:47
Jeep Compass.jpg
farkas1945
2011. december 12. hétfő, 12:43
Jeep Compass (9).jpg
farkas1945
2011. december 12. hétfő, 12:40
Jeep Compass (8).jpg
farkas1945
2011. december 12. hétfő, 12:37
Jeep Compass (7).jpg
farkas1945
2011. december 12. hétfő, 12:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.