Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 19:17 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen
Ferenc pápa: Az ördög érzéstelenítővel kísért, álljunk ellen neki!
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..
A lassú lecsúszás veszélyére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa február 13-án, a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmise homíliájában. Utalva Salamon király rossz példájára, aki öregkorára apránként vesztette el az Úr iránti hűségét, és a bálványimádás bűnébe csúszott.
A szentmise Királyok első könyvéből vett olvasmánya (1Kir 11,4-13) Salamonról szól, aki öregkorára bálványimádásba süllyedt, büntetésként fia elvesztette az ország nagyobbik részét. Hittagadó lett a király; asszonyai elcsavarták a fejét, hogy idegen isteneket kövessen. Pedig ,,derék férfi" volt korábban, aki az Úrtól a bölcsesség adományát kérte, ami által messze földön híressé vált.
A történet hátteréhez Ferenc pápa magyarázatként hozzáfűzte, hogy abban a korban több feleséget is tarthatott a férfi, de ezzel együtt nem volt megengedett, hogy nőcsábász is legyen. Salamon szíve attól gyengült meg, hogy más népet választott, más istenekkel. Csapdába esett, és idegen feleségeinek isteneit, Kámoszt és Molokot kezdte imádni. Mindent megengedett magának, ám felhagyott az egyetlen Isten imádásával. Elesett, és ezért elvetette az Isten.
Ez a hitehagyás nem történik egyik napról a másikra, ez egy lassú folyamat - hangsúlyozta a Szentatya. - Salamon atyja, Dávid is vétkezett; legalább két súlyos bűnt követett el, de azonnal megtért, és bocsánatot kért. Hűséges maradt az Úrhoz mindvégig, akkor is, amikor menekülnie kellett és kigúnyolták. Dávid szent volt, Salamon azonban nem volt szent, mert szíve meggyengülésével eltékozolta az Úr adományait. Nem arról van szó, hogy egyszer vétkezett, hanem hogy kezdett lecsúszni - fogalmazott Ferenc pápa.
A nők elfordították Istentől a király szívét, és az Úr szemrehányást tesz neki: ,,Elfordult a szíved!" Ez történik velünk is, noha nem vagyunk bűnözők. Mégis fennáll a veszély, hogy lassan lecsúszunk - ,,érzéstelenítéssel" történő elbukás, anélkül, hogy észrevennénk. Ilyenkor viszonylagossá válnak a dolgok, és az ember elveszti az Isten iránti hűségét. Ezeknek az idegen asszonyoknak más isteneik voltak - így mi is, elfeledkezve az Úrról, könnyen egyezkedni kezdünk más istenekkel, mint a pénz, a hiúság és a gőg. ,,Atyáink a pogányok közé vegyültek, és cselekedeteiket eltanulták" - idézte a pápa a szentmise zsoltárát (Zsolt 105). - A népekkel való ezen összekeveredés azzal jár, hogy megtanuljuk tőlük azt, ami világiassá, pogánnyá tesz.
Súlyos bűnünk e lassú lecsúszás az életben. Igaz, ellene lehetne vetni: ,,De hiszen mindenki ezt csinálja, nincs baj..." Azonban így elveszítjük az egyetlen Úr iránti hűségünket. Ezek modern bálványok! Gondoljunk csak a világiasság bűnére. Elveszíteni az evangélium, az Isten szava eredetiségét, annak a szeretetét, aki életét adta értünk. Nem lehet jóban lenni Istennel és az ördöggel, mert ez azt jelenti, hogy nem vagyunk hűségesek sem Istenhez, sem az ördöghöz.
Kérjük az Úr kegyelmét, hogy amikor a szívünk kezd elgyengülni és lecsúszni, állítson meg bennünket!
- zárta csütörtök reggeli homíliáját Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió Magyar Kurír 2020. február 13.
maroka, 2020. február 14. péntek, 11:05
Címkék: Szent Márta-házban, Utalva Salamon király, Vatikáni Rádió Magyar Kurír, ördög érzéstelenítővel, lassú lecsúszás, figyelmet Ferenc,
Kommentek
Fekete hóesés - XX.
meghaltak. Minden csata után sztereotípiaszerűen ismétlődnek a visszaemlékezések erre utaló megjegyzései.

A súlyos sebesültek általában belehaltak sérülésükbe, a fertőzésekbe, vagy - a kezelésbe. A kezelés okozta sokkba. Ne feledjük el, hogy az orvosok és felcserek az egészségügyi ellátáshoz szükséges felszerelés minimumával sem rendelkeztek, a tudásuk hiányairól nem is beszélve. Azonnal amputáltak - baltával és fűrésszel - a sebeket forró olajjal fertőtlenítették. Érzéstelenítővel nem rendelkeztek, esetleg megpróbálták a sebesülteket leitatni. Egy dologhoz azonban értettek, és erre még vissza kell térnem.

Most még mindig a fácskáról van szó. Elképzelhető-e, hogy Zrínyi Miklós valóban egy kis fadarabot hordott magával az esetleges sebesülések ellen? Hogy legyen valamivel csillapítani a vérzést?

Ezen kívül más adat nem vall erre, de nem is tarthatjuk tökéletesen elképzelhetetlennek.

Csakhogy...

Most itt nem ez az igazi
lnpeters, 2013. október 08. kedd, 22:54
A páciens alszik, a fogorvos..
altatás. Erre is van megoldás, a HungaroDental fogászati centrumban például a hosszabb operációk esetén több lépcsőben végzik el a kezeléseket.

Vannak azonban emberek, akik az intravénás injekciótól is félnek. Számukra létezik egy köztes megoldás, amit éber szedációnak hívunk. Ebben az esetben a páciens szorongást oldó gázkeveréket lélegez be (N2O2 és O2 elegyét), amely elűzi a félelmet, kellemes kedélyállapotot okoz. Az érzékelést nem kapcsolja ki, így az egyébként is szokásos helyi érzéstelenítővel együtt történik használata, azonban a páciens mindvégig tudatánál van, együttműködik a fogorvossal. A gázkeverék abszolút biztonságos, használata semmiféle komplikációval nem jár, kizárólag akkor nem az alkalmazása, ha a páciensnek felső légúti panaszai vannak, mivel ilyenkor a belélegzés nem elég hatékony.

A leírt módszerek használatában jelentős tapasztalattal bíró HungaroDental fogászati központ szakemberei szerint mindkét típusú kezelésre egyre nagyobb az igény. Az altatásos beavatkozás
agabor4, 2010. november 01. hétfő, 17:57
A megfázás otthoni kezelése
kakukkfüvet, ipekakuánát, kankalint, lándzsás útifüvet. A száraz köhögésre alkalmazandó köhögéscsillapítók ezekkel szemben azt az idegi reflexet gátolják, ami a köhögést okozza. A kétféle köhögésre alkalmazott szert azért nem szabad keverni, mert ha hurutos köhögésre szedünk köhögéscsillapítót, gátoljuk a váladék ürülését. Torokfájásra használhatunk torokfertőtlenítő tablettákat, ezek helyileg a torokban, a garatban csökkentik a kórokozók számát. Némelyik torokfertőtlenítőt kombinálják helyi érzéstelenítővel is, hogy ne fájjon annyira a torkunk. A torokfertőtlenítők és köptetők esetében a cukorbetegek figyeljenek: ezek a szerek általában sok cukrot tartalmaznak, ezért ők kérjék a gyógyszertárban a cukormentes készítményeket.

Mire figyeljünk a fejfájás- és fájdalomcsillapítókkal kapcsolatban?

A láz- és fájdalomcsillapítóknak hatóanyaguk szerint két nagy csoportja van. A leginkább közismertek a nem szteroid gyulladásgátlók, melyek fájdalmat és lázat is csillapítanak. Ezek növelhetik a
nyilas_nina, 2010. január 30. szombat, 10:29
Hát nem.....
amennyire bonyolultan elmondták olyan egyszerű volt az út. Lejelentkeztünk a betegfelvételen ami nagyor gyorsan ment. Felmentem a szobába hála 4 ágyas volt. gyorsan megcsináltak pár vizsgálatot. Délután már kint is sétáltam egy kicsit, meg csináltam pár képet amit fel fogok majd tölteni a képtáramba. Aztán eljött a szerda gyorsan elkültek ultrahangra és hála nem találtak semmit. Aztán lekültek a Bronhologiára és azt a vizsgálatot nem kívánom senkinek. Elérzéstelenítették a torkomat lidokain érzéstelenítővel, ráfektettek egy ágyra és egy műszert ledugtak egy csövet a torkomon és mintát vettek a hörgöktől. Ez nem is volt rossz csak a számba meg a számhoz ne ért volna a cső akkor semmi baj nem lett volna, de így nagyon rossz volt. Nagyon köhögtem meg kapkodtam a levegőt mert azt hittem, hogy megfulladok. De a végén csak sikerült. És az volt az utolsó vizsgálat. Tegnap megkérdeztem, hogy mikor jöhetek haza és közölte a Doktornő, hogy csak hétvégére mert amig a leletet nem kapja meg addig sehová nem mehetek. Ma
moncsika77, 2009. március 20. péntek, 16:34
Képek, videók
Anya a fordított házban
ttolnai
2017. szeptember 14. csütörtök, 08:39
Bölcsö az égö házban.jpg
chillik
2017. április 29. szombat, 15:11
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
a-kutya házban.gif
szicu
2015. április 25. szombat, 13:27
Kreatív ötletek a házban/
pacsakute
2014. július 11. péntek, 10:33
salamon_kiraly_bolcs_b ibl
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 14:43
salamon névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:36
salamonb névv.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:35
Salamon
szicu
2016. május 13. péntek, 08:51
salamon-szigeti foldi gal
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:21
salamon szigeti bagolyfec
lilagondolatok
2014. november 20. csütörtök, 15:19
salamon-bela-042.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:25
200px-Salamon_Béla_sír ja.
lilagondolatok
2014. augusztus 16. szombat, 15:24
Salamon toronynál
bodagabika
2013. december 07. szombat, 14:01
a Salamon toronynál
orban47
2013. november 09. szombat, 16:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.