Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 17:17 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bundás karfiol sajttal összesütve
Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva
A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket
készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres
palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden
eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája
extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
15 dkg sajt
12 dkg liszt
5 dl tej
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe és
főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós.
Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel, közben
ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell kapnod. Szükség
esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.
Mártsd a karfiolrózsákat a masszába, és forró olajban süsd aranybarnára minden
oldalukat. Szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően
rendezd a karfiolokat vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal,
majd süsd össze 15 perc alatt, vagy amíg a sajt megolvad.


klarika47, 2019. november 09. szombat, 14:45
Címkék: karfiol ősszel, karfiolt legtöbbször, karfiol bundája, sajt pedig, karfiolt alaposan, felesleges olajat,
Kommentek
Gyermekláncfű
angolszalonnát, s még vághatsz hozzá kemény tojást és friss paradicsomot. Fincsi lesz, próbáld ki!

Kikirics szirup:

Főzz puhára 4 marék friss pitypangvirágzatot 2 l vízben. Szűrd le, majd a forró lébe, tegyél hozzá 1,5 kg cukrot és facsarj bele 2 citrom levét. Folyamatosan kevergesd és főzd a tűzön, amíg be nem sűrűsödik. A szirupot üvegekbe töltheted és zárd le őket. Mézszerű és ízű sűrítményt kapsz, amit reggelik ízesítéséhez, vagy sütikhez is használhatsz.


Karfiolleves sült gyermekláncfűvel

Hozzávalók
70 dkg karfiol,
5 dkg vaj,
1 db újhagyma,
20 dkg burgonya,
3 dkg gyermekláncfű,
5 evőkanál olaj,
8 dl alaplé (zöldség),
2 dl tejszín,
só,
bors,
szerecsendió,
1 evőkanál citromlé,
cukor,
2 szelet kenyér

Talán még sose jutott eszünkbe, hogy a gyermekláncfű kisütve micsoda egyedi és érdekes dolog lehet: itt az alkalom, hogy kipróbálják!

A
lenke1964, 2015. október 16. péntek, 20:33
A békebeli idők ezernyi jósága
még nem mennek tönkre. Ugyan is abban az esetben, ha nem nyúlunk hozzájuk, miután kiengedtek visszanyerik eredeti állapotukat, és újból fogyaszthatóak lesznek.

A burgonyát faluhelyen elvermelik, és időközönként onnan vesznek belőle a konyhára. Eltárolható még szellős éléskamrákban, vagy pincében raktározva is. Ha a burgonya csírásodni kezd, vagyis kihajt, a száracskákat letördeljük. Így még tovább eltartható.
A káposztaféléket, fejes káposzta, vöröskáposzta, kelkáposzta, karalábé, karfiol, fagymentes, szellős helyen egymás mellé sorba rakjuk. Tanácsos a fejeket szalmával, vékony homokréteggel vagy zsákokkal beborítani, hogy a fagy kárt ne tegyen bennük.

Savanyítás

A savanyított fejes káposzta az egyik legegészségesebb népi eledelünk. A savanyításra a legalkalmasabb a téli, sűrű belsejű káposzta, amit késő ősszel szüretelünk, és pincébe tárolunk. A savanyításhoz nem kell csupán só, ízesítéshez pedig tetszés szerint egy kis köménymag, bors, babérlevél. A savanyítás úgy
lenke1964, 2015. október 16. péntek, 16:11
Így készíts 5 kg tökéletes ételízesítőt
kéz, mert úgy sokkal gyorsabban megy, és szórakoztatóbb is :)

Most azt a keveréket írom le Neked, amit én már két éve használok. Nekem teljesen jó így elkészítve, olyasmi ízt ad az ételeknek, mint az ételízesítő porok. Persze, glutamát nélkül. :)

HOZZÁVALÓK:

Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, zöldségek súlyai!

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld

Mutatok pár képet, amit a készítéskor lőttem:

Nem elrettentésül, de a két képen látható zöldségmennyiség lesz a fenti listából. :)

Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alatt
horvathnemagdi, 2015. június 30. kedd, 21:41
Séf praktikák - 3
ideje/eltarthatóság
Paraj: 5-8 perc / 12 hó
Sóska: 6-8 perc / 12 hó
Spárgafej: 3 perc / 6 hó
Spárgaszár: 5-7 perc / 6 hó
Borsó: 3-5 perc / 12 hó
Bab: 4-7 perc / 12 hó
Brokkoli: 7-8 perc / 12 hó
Karalábé: 2-3 perc / 12 hó
Káposztafélék: 5-9 perc / 12 hó
Uborka: Nem blansírozandó / 12 hó
Tök: Nem blansírozandó / 12 hó
Vöröshagyma: Nem blansírozandó / 12 hó
Kukorica: 4-7 perc / 6-12 hó
Paradicsom: Nem blansírozandó / 12 hó
Gomba: 5-7 perc / 12 hó
Karfiol : 3-4 perc / 8 hó
Kelbimbó: 5-6 perc / 6 hó

A tököt, uborkát érdemes legyalulni, zacskózni, és ezt követően lefagyasztani.


Zöldfűszerek fagyasztása
A friss zöld fűszer-növényeket mosás után alaposan meg kell szárítani, majd felaprítani. Ezt követően jól kitisztított műanyag dobozokba (margarinos, vajkrémes) helyezhetők, melyekre érdemes ráírni, hogy milyen fűszer található bennük. Az így fagyasztóba helyezett dobozból mindig annyit
klementinagidro, 2015. április 16. csütörtök, 14:33
Netről házi vegeta
nagy tálak, és egy erős daráló. Na meg pár segítő kéz, mert úgy sokkal gyorsabban megy, és szórakoztatóbb is :)
Most azt a keveréket írom le Neked, amit én már két éve használok. Nekem teljesen jó így elkészítve, olyasmi ízt ad az ételeknek, mint az ételízesítő porok. Persze,glutamát nélkül. :)
Hozzávalók:
Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld
Mutatok pár képet, amit a készítéskor lőttem:


Nem elrettentésül, de a két képen látható zöldségmennyiség lesz a fenti listából.
aranyag, 2014. augusztus 11. hétfő, 07:02
Nekem megérte. Te mit gondolsz?
meg pár segítő kéz, mert úgy sokkal gyorsabban megy, és szórakoztatóbb is.

Most azt a keveréket írom le Neked, amit én már két éve használok. Nekem teljesen jó így elkészítve, olyasmi ízt ad az ételeknek, mint az ételízesítő porok. Persze,glutamát nélkül. :)
Hozzávalók:

Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, zöldségek súlyai!

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld

Nem elrettentésül, de a két képen látható zöldségmennyiség lesz a fenti listából. :)

Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon 20 perc alatt toltuk át az egész adagot, tehát nem a darálás a sok idő, hanem
horvathnemagdi, 2014. augusztus 03. vasárnap, 09:58
Ételízesítő házilag
pár segítő kéz, mert úgy sokkal gyorsabban megy, és szórakoztatóbb is :)

Most azt a keveréket írom le Neked, amit én már két éve használok. Nekem teljesen jó így elkészítve, olyasmi ízt ad az ételeknek, mint az ételízesítő porok. Persze,glutamát nélkül. :)
Hozzávalók:

Fontos: ezek mind a tisztított, hámozott, csuma nélküli, stb. zöldségek súlyai!

1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyem
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zellerzöld

Mutatok pár képet, amit a készítéskor lőttem:

zoldsegek_vegetahoz.

etelizesito_zoldsegek.

Nem elrettentésül, de a
nanoka72, 2014. július 09. szerda, 06:13
Képek, videók
sonkás karfiol sajttal.jp
snbela44
2014. április 17. csütörtök, 09:26
Karfiollal rakott csirkec
kohlinka
2019. május 11. szombat, 11:16
Rántott karfiol
irmus
2017. november 18. szombat, 14:57
Rakott karfiol uborkával
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:51
Rakott karfiol
irmus
2017. november 12. vasárnap, 09:50
Karfiol
irmus
2017. október 28. szombat, 12:54
Rakott karfiol - cékláva
irmus
2016. október 17. hétfő, 17:15
legtöbbszőr el lopott
eva6
2019. február 28. csütörtök, 14:11
legtöbbször.jpg
sz719eszter
2018. április 07. szombat, 12:39
Legtöbbször....jpg
pacsakute
2014. július 26. szombat, 08:09
Ez a levél legtöbbször a
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 18:04
Legtöbbször.gif
cserkata
2010. március 25. csütörtök, 17:10
a csoda legtöbbször csend
jakabgasparne
2008. december 04. csütörtök, 06:39
itt ettem a legtöbbször
msz303
2007. október 07. vasárnap, 13:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.