Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 06:30 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tokió 2020 - Az úszó szakportál statisztikái szerint Milák az egyik legbiztosabb aranyérmes
A kalkulációban 2018-tól vették figyelembe az eredményeket, a valószínűség-számításra azonban a legutóbbi időszak volt a legnagyobb hatással.

Ez alapján a Budapesti Honvéd SE 20 éves úszójáról 83,54 százalékos biztonsággal állítható, hogy az ötkarikás játékokon sem talál legyőzőre, ezzel övé a negyedik legmagasabb arányszám. A listát a brit Adam Peaty vezeti, akinek győzelmét 100 méter mellen 97,09 százalékra teszik, a második az amerikai Caeleb Dressel 100 méter pillangón (93,24 százalék), míg a harmadik honfitársa, Regan Smith 200 méter háton (86,43 százalék).

A kimutatás alapján még két magyar aranyra lehet jó eséllyel számítani: a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka címvédését 400 méter vegyesen 47,47 százalékra, 200-on pedig 52,63 százalékra teszik.

A 200 méter pillangón a múlt nyáron Kvangdzsuban aranyérmes Kapás Boglárka esélye 16,06 százalék, ezzel az amerikai Hali Flickinger (31,15 százalék) mögött a második.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 12:41
Címkék: Budapesti Honvéd SE, Adam Peaty, Caeleb Dressel, Regan Smith, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka,
Kommentek
Néri Szent Fülöp tanácsai
elismerjük, hogy méltatlanok vagyunk az imára, és minden erőfeszítésünket Isten kezébe helyezzük.

2. Ellenségünk, az ördög, aki azért harcol ellenünk, hogy elpusztítson minket, megosztást akar szítani házainkban, otthonainkban; veszekedést, nemtetszést, versengést akar támasztani köztünk, mert amíg egymás ellen harcolunk, ő jön, legyőz, és saját tulajdonává tesz minket.

3. Az, aki kitart a haragban, viszályban, keserűségben, az már megízlelte a pokol levegőjét.

4. Az egyik legbiztosabb módja, hogy bűntelenek maradjunk az, ha részvéttel fordulunk azok felé, akik elesnek, mert törékenyek, és ha soha nem dicsekszünk igaz mivoltunkkal, hanem valódi alázattal elismerjük, hogy ha kegyelmi állapotban vagyunk, azt Isten irgalmának köszönhetjük.

5. Semmi sem olyan veszélyes a lelki élet számára, mint ha a saját gondolkodásunk szerint akarjuk irányítani magunkat.

6. Van valami bőkezűség a teremtésben, ami megmutatja a Teremtő jóságát: a nap ránk árasztja fényét; a
maroka, 2020. május 26. kedd, 20:46
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi .
Köszönöm kedvességedet .
Jó estét , és kellemes éjszakai pihenést kívánok szeretettel .
Puszillak .
"A becsületes élet legbiztosabb útja az , hogy azok legyünk , aminek látszunk ."

Szókratész
eva6, 2020. május 24. vasárnap, 20:46
„Végemben a kezdet…” – II. János Pál
helyeznie Krisztus néhány vércseppjét, mielőtt fél tíz után hét perccel megállt volna a szíve.
- ,,Végemben a kezdet..." A szent pápa utolsó enciklikájában még összesűrűsödik mindaz, ami kezdettől fogva feledhetetlenné tette két és fél évtized írásait és cselekedeteit.
Megjelenik a költő, aki azon tűnődik, lehetnek-e még Jeruzsálemben olyan olajfák, melyek tanúi voltak Jézus gyötrelmének a kertben.
Megjelenik a szemlélődés mestere, aki arról beszél, hogy Jézus Krisztus legbiztosabb földi jelenlétét, az Eucharisztiát szemlélve érzékennyé válunk jelenlétének sokféle egyéb világbeli formájára. Megjelenik a történelem embere, akinek nagyon fontos, hogy az Eucharisztiában az egész történelem összesűrűsödik és megkapja az értelmét. Találkozunk a szláv emberrel, aki először egy bizánci szerzőtől, a 14. századi Nikolaosz Kabaszilasztól idéz, és szeretettel megemlékezik az ikonfestő Andrej Rubljovról.
És hogy is ne találkoznánk a filozófiai és művészi érzékenységű Karol Wojtyłával,
maroka, 2020. május 18. hétfő, 23:15
Fülbiztos módszerek
A fülfájás nem egy gyakori jelenség, de azért szinte nincs is olyan ember, akinek ne bukkanna fel az életében. Mégis mit lehet tenni, amikor fáj a fülünk? Azon kívül, hogy azonnal az orvoshoz rohanunk ezzel a problémával? Nagyon sok olyan házi módszer létezik, amely segíthet a probléma megoldásában, a panaszok enyhítésében és a fájdalom megszüntetésében.

Az egyik legbiztosabb otthoni gyógymód a meleg borogatás lehet. A meleg, vagyis a hő nagyon jót tesz a keringésnek, mindemellett a fájdalmat is jelentősen csökkenti.

Az almaecet ma már ismét a reneszánszát éli. Sokan fogyasztják testsúlycsökkentőként, de a gyulladás minimalizálásában is verhetetlen. Az almaecet segíthet az immunrendszer megerősítésében, illetve a haj és a bőr állapotának javításában is. A fülfájást az is okozhatja, hogy túl sok fülzsír gyűlt fel a hallójáratban. Néhány csepp almaecetet kell ilyenkor a hallójáratba csepegtetni. A probléma elmúltával a fülfájás is megszűnik

A bíbor kasvirág nem csak a téli
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:31
Karol Wojtyła imája pio atyához
irgalmát ennek az asszonynak és családjának. Alázatos híved Krisztusban:
Karol Wojtyła, Ombi címzetes püspöke, Krakkói káptalani helynök"
Wojtyła püspök biztos abban, hogy kedves barátjának élete nagy veszélyben van, ezért fordul a stigmákat viselő kapucinus barát segítségéért. A levél az író feltétlen bizalma mellett tiszteletét is tükrözi, a levél aláírásában minden hivatalos címét felsorolja. A levél megszövegezése után a püspök rögtön arra gondol, hogyan juttathatná el levelét a legbiztosabban és a leghamarabb Pio atya kezébe. Ismerősökön keresztül Karol atya eljut két vatikáni tisztségviselőhöz, akik még annak a hétnek a végén személyesen viszik el a levelet Sa Giovanni Rotondóba. Egyikük, Angelo Battisti régóta ismeri Pio atyát, 1941 óta az atya buzgó lelki gyermeke, és segíti a Szenvedés Enyhítésének Házában folyó adminisztrációs munkát. Ő biztosan eljuttatja Karol atya üzenetét Pio atyához.
Battisti később így mesél a levél átadását követő pillanatokról: ,,November 18-án
maroka, 2020. május 08. péntek, 22:34
húsvét 4. hét péntek 05.08
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten a választott népnek tett ígéretét akkor teljesítette, amikor feltámasztotta Jézust.
A pizídiai Antióchiában Pál apostol ezeket mondotta: ,,Férfiak, testvéreim! Ábrahám nemzetségének fiai és a köztetek levő istenfélők! Az üdvösség híre nekünk szól. Jeruzsálem lakói és vezetői azonban nem ismerték el Jézust. Azáltal pedig, hogy elítélték, beteljesítették a próféták szavát, amelyet minden szombaton olvasnak. Bár semmi halálbüntetésre méltót nem találtak benne, Pilátustól mégis kivégzését követelték. Miután minden beteljesedett, amit róla írtak, levették a keresztfáról, és sírba fektették. Isten azonban feltámasztotta Jézust a halálból, és ő több napon át megjelent azoknak, akik vele együtt jöttek föl Galileából Jeruzsálembe. Ezek most is tanúságot tesznek róla a nép előtt.
Mi is ezt az örömhírt hirdetjük nektek: Isten, atyáinknak tett ígéretét nekünk, az ő utódaiknak azáltal teljesítette, hogy feltámasztotta Jézust, amint a második zsoltárban is
maroka, 2020. május 08. péntek, 06:50
Koronavírus - A Semmelweis Egyetem kiküldte az összes felkérő levelet a reprezentatív szűrővizsgálatra
nincs várakozás másokkal egy légtérben, a mintavétel megfelelő védőfelszerelésben történik és a személyzet tesztelése is folyamatos.

Az egyetem azt kéri, annak érdekében, hogy a felmérés minél pontosabb képet mutasson a hazai járványügyi helyzetről, rendkívül fontos, hogy akik meghívást kaptak, el is menjenek a szűrésre.

A közlés szerint a mintavétel fájdalommal nem, maximum kisebb kellemetlenséggel jár. A vizsgálat három részből áll. Az aktuális fertőzöttség megállapítását a ma ismert legbiztosabb módszerrel, nyálkahártyából vett mintából PCR-teszt segítségével végzik, ami képes kimutatni a vírus örökítőanyagát. Ennek során a páciens légúti (garat és orr) váladékából vett mintán genetikai vizsgálatokkal mutatják ki a vírus jelenlétét. Ezen kívül vérvétel is történik, amelyből egyrészt az esetleges korábbi fertőzés miatt képződött antitesteket, másrészt olyan paramétereket vizsgálnak, amelyek befolyásolhatják az egyén vírus iránti érzékenységét, növelhetik a fertőzés vagy szövődmény
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 10:32
Gyuri bácsi tanácsaiból
teáját.

Az ezüst hárs az nem gyógynövény.

Diólevél gyűjtése

Amikor a dió megnőtt, olyan nagyra, mint amilyen azon a fán szokott lenni, akkor elkezd valami kipermetezni belőle és az alja tiszta ragacs lesz a diófa alatt mindennek. A növekedés gátló anyagot akkor ő kipermetezi és akkortól kezdve két hét alatt megsötétedik a diólevél, és megvastagodik.

Ekkortól lehet gyűjteni. Egészen addig, amíg rozsdagomba nem jelenik meg a diólevélen

A július a legbiztosabb hónap.

A csalánlevelet akkor kell szedni, amikor elkezdi az első bimbót hozni, amikor már kijött a

virág, akkor már jó.

A tea készítési módról

A teákat általában - a leveleket, a virágokat, az egész növényeket forrázással készítjük, egy-két kivétellel. Ez ugye össze van aprítva, morzsolva a növény. Egy csapott evőkanál összevágott levelet beteszünk porcelán csészébe, vagy zománcozottba, fémbe nem. Leforrázzunk két és fél deci vízzel, fedő alatt
pacsakute, 2020. április 30. csütörtök, 23:55
Képek, videók
A legbíztosabb szerelem a
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:29
Statisztikai havi közlemé
hollygergo
2009. február 09. hétfő, 20:41
71_sp_budapesti_honved .jp
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:33
adam peaty uszó1028_2.jpg
maroka
2019. október 28. hétfő, 16:58
adam peaty uszó1028.jpg
maroka
2019. október 28. hétfő, 16:57
Giada_dressed_in_autum n_c
cady89
2015. május 16. szombat, 09:58
quinceanera%20dresses% 200
gizellalapu
2012. május 15. kedd, 13:28
Simple & Beautiful Dresse
gizellalapu
2012. május 07. hétfő, 14:21
Evening-dresses-for-pr egn
gizellalapu
2012. április 26. csütörtök, 16:24
Evening-Dresses-For-Wo men
gizellalapu
2012. április 26. csütörtök, 16:23
women-evening-dresses. png
gizellalapu
2012. április 26. csütörtök, 16:07
womens-evening-dresses .pn
gizellalapu
2012. április 26. csütörtök, 16:06
prom_dresses_2012_4.pn g
gizellalapu
2012. április 25. szerda, 07:17
prom_dresses_2012_2.pn g
gizellalapu
2012. április 25. szerda, 07:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.