Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 08:50 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női kézilabda Eb - Montenegró simán legyőzte Svédországot
Montenegró rögtön a kezdés után magához ragadta az irányítást, és Jovanka Radicevic vezérletével fokozatosan ellépett a svédektől. A 22. percben már hét góllal vezettek, a szünetben pedig négy találat volt a különbség.

A második felvonás elején hat percig nem szerzett gólt Montenegró, de kilenc perccel a vége előtt ismét héttel jobban állt ellenfelénél. A hajrában felzárkóztak a skandinávok, ezért szoros lett a végeredmény, de az egyenlítésre már nem volt idejük.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radicevic volt kilenc góllal. Csapattársai közül a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic kettő, a Kisvárda balátlövője, Andrea Klikovac egy gólt dobott.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló:

I. csoport (Nantes):Montenegró-Svédország 30-28 (18-14)

korábban:Franciaország-Dánia 29-23 (17-11)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 22:47
Címkék: Jovanka Radicevic, Jelena Despotovic, Andrea Klikovac, kezdés után, szünetben pedig, második felvonás,
Kommentek
Vb-2018 - Címvédőhöz méltatlan volt a Nationalelf első mérkőzése a német sajtó szerint
következő, Svédország elleni szombati mérkőzés "már a túlélésről szól", mert "még egy vereség, és kiesünk, és véget ér a buli, mielőtt igazán elkezdődött volna". - tette hozzá az újság.

A Spiegel Online hírportál is kiemelte, hogy a válogatott 1982 óta először kezdett vereséggel világbajnokságot, és akkor is nagy volt a csalódás, de a csapat a döntőig jutott, a 2010-es vb-t pedig Spanyolország indította vereséggel, négy hét múlva mégis világbajnok lett.

Ez "aktuálisan" azt jelenti, hogy Svédországot és Dél-Koreát le kell győzni, és legalább a csoport második helyét el kell érni, bár akkor valószínűleg Brazíliával kell megmérkőzni a nyolcaddöntőben. - taglalják.

Természetesen a csoportelsőség lenne "a kényelmesebb változat", de ez már nem a német csapaton, hanem a többiek teljesítményén múlik, a nyolcaddöntőt viszont saját erőből is el lehet érni - írták.

A Süddeutsche Zeitung című lap szintén rámutatott, hogy Németország a Mexikótólelszenvedett vereség miatt Brazíliával kerülhet szembe a
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 10:51
A fejletlen Észak-Svédországra hagyta vagyona felét az IKEA alapítója
A 91 évesen elhunyt üzletember vagyonát 362 milliárd svéd koronára (11 084 milliárd forint) becsülte 2017-ben a Bilan című svájci gazdasági magazin - idézte fel a The Local című hírportál.

Kamprad vagyonának felét négy gyermeke örökli, a másik felét pedig Észak-Svédország (Norrland) üzleti vállalkozásainak felvirágoztatására fordítják. "Az örökségem fennmaradó része az FKS alapítványhoz kerül. Ezt az összeget a Norrlandban folyó üzleti tevékenységek fejlesztésére kell fordítani" - írta az üzletember 2014-es végrendeletében.

A Kamprad család vállalkozásokat, kutatásokat segítő és jótékonysági alapítványát (Familjen Kamprads Stiftelse, FKS) 2011-ben hozta létre a családfő, ennek az értékét 4,7 milliárd svéd koronára (144 milliárd forint) becsülik. Az alapítvány tevékenysége mostanáig Kamprad szülőhelyére, Smaland történelmi tartományra koncentrálódott.

"Ingvar Kampradot mindig is érdekelte Norrland és gyakran ellátogatott az országrészbe. Lehetővé akarta tenni az emberek számára, hogy ott
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 21:09
Halálunk előtti nagytakarítás
mintha a biológia diktálná, de fontos az is, hogy a svéd kultúrában mélyen gyökerezik a gondolat, hogy függetlenül, másoknak terhet nem jelentve érdemes élni az életünket.

A svéd kultúra sem volt védtelen ugyanakkor a tömegfogyasztástól és a felesleges tárgyak felhalmozásától, ami az elmúlt évtizedekben jellemezte a nyugati társadalmakat. Magnusson ki is tért erre a Guardian újságírójával beszélgetve: míg régebben a biztonság szinonimájaként jellemzett Volvo volt az a termék, ami leírta Svédországot, ma a H&M és az Ikea, két olyan cég, melynek termékei jó, ha öt évig kihúzzák. Ez pedig megváltoztatta az emberek hozzáállását a tárgyakhoz.

Magnusson beszél arról is, hogy a haláltakarítás nem feltétlen egy egyszeri cselekedet, inkább egy folyamat, mely során fokozatosan építjük le magunk körül a felesleges tárgyakat, és melynek úgyis csak a halálunkkor lesz vége.

Legalább beszélünk végre a halálról
Magnusson könyve egyfelől jól illeszkedik az elmúlt évek már említett
lovaszmarika, 2018. január 17. szerda, 17:42
Német lap: hírszerzési információk szerint az orosz hadsereg a Baltikum lerohanását gyakorolta szeptemberben
megfélemlítse az érintett nyugat-európai országok lakosságát.

A légicsapások az úgynevezett kritikus infrastruktúra ellen, a többi között energiaellátó hálózatok, kikötők és katonai repülőterek ellen irányulnának az említett források szerint.

Az orosz egységek gyakorolták a Litvánia és Lengyelország között fekvő kalinyingrádi enklávéban, valamint a Szentpétervár és Murmanszk térségében telepített Iszkander típusú ballisztikus rakétaütegek bevetését is. A forgatókönyv alapján a rakétákkal Svédországot és Finnországot kellene sakkban tartani, amelyek ugyan nem NATO-tagok, de Moszkvában nem semlegesként tartják számon őket - írta a lap.

Német hírportálok jelentései szerint a NATO brüsszeli központjában egy szóvivő azt mondta, hogy nem kommentálnak állítólagosan hírszerzési információkat tartalmazó sajtóbeszámolókat.

Mindazonáltal hozzátette: egyértelmű, hogy a Zapad-2017 keretében államok közötti konflikus esetére kidolgozott műveleteket gyakoroltak be, és az is világos, hogy a hadászati
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 19:23
llegális bevándorlás - Svéd EP-képviselő: mindenkinek részt kell vennie a befogadásban
vagyis "nem szabadna" hozzányúlni.

Kitért arra is, hogy Svédországnak már hosszabb időre visszanyúló tapasztalata van a menekültek befogadásában, integrációjában, s "ez az egyik alapja a mára kiépült svéd társadalomnak".A svéd politikus szerint ezért rajtuk is múlik, hogy meg tudják-e győzni Magyarországot, vagy más tagállamokat, hogy hasonló szerepet vállaljanak. "Az valójában erőt ad, ha ilyen embereket fogadhatunk a saját társadalmunkban" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: "ez építette fel Svédországot, hogy ipari ország legyen, és demokrácia".

Elmondta: Svédország mellett Hollandia, Németország, Franciaország, Portugália is megosztaná a nemzetközi védelemre szoruló emberek befogadásával kapcsolatos "nagyon pozitív és biztató" tapasztalataikat. A svéd EP-képviselő abban bízik, hogy Magyarország, és más, jelenleg még ingadozó országok, "megnézik majd mi van Svédországban, és másutt", ahol a menekültek befogadása, a védelemre szoruló emberek ellátása terén "nagyon pozitívak a tapasztalatok", s
velemenyezd, 2017. november 19. vasárnap, 21:03
Több mint egymillió euró értékben bővítette kapacitását a kapuvári Laurastar Kft.
hogy egy friss kutatás szerint Magyarország a világ élvonalához tartozik a magas hozzáadott értékű munkahelyek létesítésében.

Részletezte: a külföldi működő tőke befektetések révén több mint 18 900 új munkahely jön létre Magyarországon az előző évi befektetési döntések alapján. Egymillió lakosra vetítve, ez alapján Magyarország a kilencedik helyen áll a világban, míg a létrejött munkahelyek nemzetgazdasági hozzáadott értéke alapján a világon az ötödik helyet foglalja el, megelőzve Svájcot, Svédországot és Japánt.

A svájci Laurastar kapuvári leányvállalata, a Laurastar Services Kft. több mint tíz éve települt a rábaközi városba.

Tóth Tihamér, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a teljes mértékben saját tőkéből finanszírozott beruházás tavaly májusban indult. Korábban az ipari parkban bérelték a területet, majd megvásároltak egy kéthektáros területet, ahol felépítették a csarnokot.

Tíz európai uniós országból és Svájcból érkező gépeket javítanak a szervízközpontban, a
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 18:34
Áder János Svédországban - Az államfő kormányközi tudományos testület felállítását szorgalmazza az ENSZ-en belü
Az államfő a konferencián elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy a klímaválság fontosságát megértette a világ, de a vízválság súlyosságát még nem.

Áder János véleménye szerint a vízválság következményei alól egyik ország sem vonhatja ki magát. Példaként Svédországot említette, ahol a tavalyi év volt az elmúlt 40 esztendő legszárazabb éve. Kiemelte, hogy a legkomolyabb a helyzet Öland és Gotland szigetén volt, ahová a nyári időszakban szállítani kellett a vizet.

A magyar államfő úgy látja, hogy kibontakozóban van a víz drámája.

"Már nem a jövőről, hanem a jelen meghatározó problémáiról beszélünk" - tette hozzá.

Az is elhangzott, hogy a ma érzékelhető politikai válságokban már tagadhatatlan a vízzel, a vízellátással kapcsolatos problémák szerepe.

Áder János kitért arra is, hogy a szénerőművek szerepének csökkentésére nemcsak a szénd-ioxid-kibocsátás minimalizálása miatt van szükség, hanem azért is, mert ezek a rendszerek annyi vizet fogyasztanak, amely több mint 1 milliárd ember
velemenyezd, 2017. augusztus 31. csütörtök, 11:22
Képek, videók
SM5MEK Svédország
crse
2016. március 12. szombat, 13:45
SE6Y Svédország
crse
2016. március 12. szombat, 13:44
Svédország.jpg
homokivar
2015. február 05. csütörtök, 10:42
Svédország-UFO ház.jpg
pacsakute
2014. június 26. csütörtök, 17:17
Svédország-Tükörből készü
pacsakute
2014. június 26. csütörtök, 17:17
Svédország-madárfészek há
pacsakute
2014. június 26. csütörtök, 17:17
Svédország- Exit.jpg
agica2004
2014. április 03. csütörtök, 14:18
Umeä - Svédország.jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:30
45-SVÉDORSZÁG.png
1951anna
2013. október 24. csütörtök, 11:33
Paul Hansen,Svédország ;
farkas1945
2013. október 21. hétfő, 13:20
Őszi folyópart Svédország
hadobaska
2013. október 17. csütörtök, 04:42
2012-Jovani-71437-cock tai
gizellalapu
2012. május 16. szerda, 10:09
jovani_2010s_153053_p. png
gizellalapu
2012. április 26. csütörtök, 16:25
Saint Jovan Bigorski Mona
skorpiolilike
2010. október 09. szombat, 07:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.