Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 20:53 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb kormánytisztviselők képviselőházi meghallgatásának leiratát hozták nyilvánosságra Washingtonban
Az ukrán gyökerű Vindman tanúvallomásáról készült leirat nem tartalmaz sok újdonságot, tekintettel arra, hogy a múlt héten zárt ajtók mögött tartott meghallgatás csaknem valamennyi lényeges részletét a demokrata párti törvényhozók azonnal kiszivárogtatták a sajtó egy részének.

Új információ azonban az, hogy Alexander Vindman azt állította három képviselőházi bizottság tagjainak: Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke egyeztette a Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti esetleges találkozót és mindazt, amit ennek létrejöttéhez az amerikai elnök szükségesnek tartott. Vagyis Vindman szerint Mulvaney kezében futottak össze a szálak, ő irányította az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy az ukrán elnök indíttasson vizsgálatot Joe Biden volt amerikai alelnök, jelenlegi demokrata elnökjelölt-aspiráns és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiről, valamint hogy a vizsgálatok megindítását nyilvánosan is jelentse be.

Ugyanilyen értelmű nyilatkozatot tett a három bizottság törvényhozói előtt Fiona Hill, aki korábban a Nemzetbiztonsági Tanács Oroszország-szakértője volt. Hill szintén elmondta, hogy Gordon Sondland, az Egyesült Államoknak az Európai Unióhoz akkreditált nagykövete július 10-én közölte ukrán vezetőkkel, hogy meg kell indítaniuk a Bidenék elleni vizsgálatot, ha azt akarják, hogy Zelenszkij ukrán elnököt fogadják a Fehér Házban. Sondland egyben azt is nyíltan tudtára adta az ukránoknak: Mick Mulvaney megbízásából cselekszik.

Mind Hill, mind Vindman kifejezte aggályát a Trump és Zelenszkij közötti júliusi telefonbeszélgetés miatt. E telefonbeszélgetésben vetette fel az amerikai elnök, hogy ukrán kollégája vizsgálatot indíttathatna Bidenék ukrajnai üzleti ügyeiben. A demokrata párti törvényhozók ezt akként értelmezik, hogy Trump idegen államot kért fel amerikai állampolgárok elleni vizsgálatra, s ezzel az amerikai belügyekbe beavatkozásra buzdított. A demokraták ezért az elnök alkotmányos felmentését célzó eljárás (impeachment) megindítását szorgalmazzák, ehhez azonban a törvényeknek megfelelően vizsgálatokat kell folytatniuk. E vizsgálódások részét képezik a képviselőház három bizottsága - a hírszerzési, a külügyi és az ellenőrzési - előtti meghallgatások. Ezek a meghallgatások a jövő héttől nyilvánosak lesznek.

A három bizottság még csütörtökön büntetés terhe melletti idézést küldött Mick Mulvaney-nek, aki korábban nem volt hajlandó megjelenni a meghallgatáson.

Közben a Fox televízió nyilvánosságra hozott olyan e-maileket, amelyek azt bizonyítják: Marie Yovanovitch, korábbi - és Mike Pompeo külügyminiszter által visszarendelt - ukrajnai nagykövet eskü alatt tett vallomásában nem mondott igazat. Yovanovitch ugyanis tagadta, hogy kapcsolatban állt volna a hírszerzési bizottságot irányító Adam Schiff demokrata párti politikus csapatával, mire a Fox televízióban bemutatták azt az e-mailt, amelyből kiderül: a volt nagykövet hazudott, meghallgatása előtt ugyanis felvette a kapcsolatot Schiff munkatársaival.

Szintén a Fox televízió hozta nyilvánosságra azt is, hogy Alexander Vindman egyik közeli munkatársa jelenleg Joe Biden csapatában dolgozik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:03
Címkék: Alexander Vindman, Mick Mulvaney, Fehér Ház, Donald Trump, Volodimir Zelenszkij, Vagyis Vindman,
Kommentek
Krónika 3. rész (kormányzati igazgatás)
változtatásokat tartalmaz a javaslat - mutatott rá -, aki a felmentési idő egészére jogosult majd illetményre akkor is, ha munkavégzési kötelezettség alól fizetés nélküli szabadság miatt mentesül. A végkielégítések köre is két új esettel bővül.

A nagyszülői gyermekgondozási díj bevezetéséhez kapcsolódóan a törvénymódosítás teremti meg annak lehetőségét, hogy a kormánytisztviselő az unokája gondozása érdekében fizetés nélküli szabadságot vehessen ki.

Egyszerűsödik a tartósan távol lévő kormánytisztviselők helyetti foglalkoztatás.

Hatályon kívül helyezi a módosítás azt a szabályt, amelynek értelmében a szolgálati elismerésre a kormánytisztviselő nem minden esetben volt jogosult.

Módosulnak a különleges jogállású szervek közjogi tisztségviselőire vonatkozó illetmény-megállapítási szabályok is.

A változtatás emellett lehetővé teszi, hogy a Miniszterelnöki Kormányiroda és a minisztériumok közös hivatali szervezetet hozhassanak létre.

A Független Rendészeti Panasztestület helyett
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 18:11
Krónika 6. rész (interpellációk)
2018-ban a kormány megállapodott arról, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Magyarországra teszi át a székhelyét - emlékeztetett. Hozzátette, a pénzintézet alkalmazottai diplomáciai mentességet kapnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, az Egyesült Államok az elmúlt években számos új jogalapot teremtett más országok állampolgárainak vagy entitásainak szankcionálására. Ezek közül az egyik a Magnyitszkij-ügy nyomán meghozott törvény, amit tipikusan orosz kormánytisztviselők ellen használnak - emelte ki. Az ügyben nevesített 54 magánszemély közül egyik neve sem szerepel a magyar konzuli információs rendszerben - emelte ki.

A Nemzetközi Beruházási Banknak kilenc ország a tulajdonosa, közülük öt tagja az EU-nak és a NATO-nak. Ez az öt ország 52,1 százalékos többségi tulajdonnal rendelkezik a bankon belül - mutatott rá. A bank központja pontosan olyan kiváltságokkal bír, mint a Budapesten működő, meglehetősen nagy számú nemzetközi szervezet - közölte.

Elmondta azt
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 17:12
Szövetségi ügyészek vizsgálják Trump személyes ügyvédjének ukrajnai tevékenységét
Trump politikai ellenfeléről, Joe Biden egykori alelnökről, a Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsáról és fiáról, Hunterről. A megszerzett információkat Giuliani amerikai kormányzati tisztviselőkkel és Trumppal rokonszenvező újságírókkal osztotta meg.

Az amerikai lobbitörvény értelmében minden amerikai állampolgárnak jeleznie kell az igazságügyi minisztériumnak, ha külföldi politikusok vagy kormányzati tisztviselők kérésére vagy utasítására amerikai sajtóorgánumokkal vagy kormánytisztviselőkkel lépnek kapcsolatba, függetlenül attól, hogy ezért kapnak-e pénzt. Giuliani állítása szerint szó sem lehet arról, hogy ő megsértette ezt az előírást, mert nem a korábbi ukrán legfőbb ügyész, Jurij Lucenko megbízásából, hanem az amerikai elnök, Donald Trump felkérésére járt el, gyűjtött és adott át információkat Yovanovitschról és a többiekről. Lucenko korábban nemtetszését fejezte ki a nagykövet korrupcióellenes hozzáállása miatt, és szerette volna, hogy visszahívják Kijevből, mert úgy érezte, hogy
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 07:05
Gulyás: zökkenőmentes a családvédelmi akcióterv ügyintézése
miszerint különböző nemű párok fogadhatnak örökbe.

Szerinte a hazugságok közé tartozik a cikk azon megállapítása, hogy a Fidesz belső felmérései szerint nem áll jól Tarlós István a főpolgármester-választáson.

Beszámolt arról is, hogy a fővárosi kormányablakok leterheltségének csökkentésére a vidéki kormányhivatalokból 35-36 ügyintéző érkezett Budapestre. Csökkentették az ügyfélfogadás idejét, amelynek révén nő az ügyintézésre fordítható idő- tette hozzá. Elmondta, a fővárosban érkezett kormánytisztviselőket egyágyas szobákban szállásoltak el és pótlékra is számíthatnak.

Kérdésre elmondta, nagyságrendileg hatszáz kormánytisztviselő távozott a fővárosi kormányhivatalokból. Kitért arra, hogy jövő január után hétszáz ügycsoport már nem tartozik a kormányhivatalokhoz és a jelenlegi létszám akkortól biztosan elegendő. Azt is fontolgatják, hogy az átmeneti időszakra szeptembertől nyugdíjasokat foglalkoztatnak vissza - közölte.

Kérdezték arról is, mit szól ahhoz, hogy több ellenzéki párt és
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 19:51
Krónika 1. rész (napirend előtt: MTA, kormányhivatalok, otthonápolás, köznevelés)
sikerrel fáradozott és elvett egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól.

Közölte, 2010 után megpróbálták rendbe rakni az állam és az állampolgárok közötti rendszert, járási hivatalokat, kormányablakokat, kormányhivatalokat hoztak létre. Elmondta, a kormány bürokráciacsökkentésben gondolkozik, ami létszámcsökkentéssel is jár. A 2500-as számot lehet további számokkal kiegészíteni. Ennek örülnek, mert ez azt jelenti, a magyar állam kisebb és hatékonyabb, ezért cserébe azt tudják ígérni a kormánytisztviselőknek, hogy dolgoznak a magasabb bérezésen - tette hozzá.

LMP: emeljék a szüleiket otthon ápolók díját!Ungár Péter (LMP) emlékeztetett arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért nem emelik azok otthonápolási díját, akik nem gyermeküket gondozzák, mert nagy költségvetési terhelést jelentene és sok a visszaélés. Hozzátette: az otthonápolási díj emelése 20-25 milliárd forint lenne és rengeteg olyan dolgot lehetne mondani, ami ennyibe kerül és beleférne a
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 09:51
Orbán Balázs: hatékony államra van szükség
Orbán Balázs az Új utakon a közszolgálati személyzetpolitika - a kormánytisztviselők jogállásának új szabályai című tanácskozáson közölte: 1945 után a politika és a közigazgatás különválasztását tagadó totális állam koncepciója nagyon sok kárt okozott.

A rendszerváltozás utáni baloldali kormányok az államot szükséges rosszként fogták fel, ezért politikájuk nem az építéséről, hanem a leépítéséről szólt - mondta.

"Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az állam nem probléma, hanem a megoldás része" - fogalmazott.Hozzátette: nem az apparátus mérete, hanem a hatékonysága a lényegi kérdés.

A közigazgatás átalakítása 2010 óta az erős, hatékony, modern és nemzeti állammodell megvalósítását szolgálja - hangsúlyozta.

Orbán Balázs e folyamat szempontjában fontos lépésnek nevezte a kormánytisztviselők jogállását rendező törvényt.

"Ha Magyarország versenyképességét támogató államban gondolkodunk, akkor ahhoz az ország versenyképességét segítő közigazgatásra van szükség". Ehhez minőségi
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:16
Adóhatósági kormánytisztviselőket gyanúsítanak vesztegetéssel Debrecenben
Keresztes Imre főügyész közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat által folytatott előkészítő eljárást követő nyomozásban az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) együttműködésével végrehajtott akcióban több helyszínen hat embert hallgattak ki gyanúsítottként. Két gyanúsított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Hajdú-Bihar megyei adó- és vámigazgatóságának beosztott kormánytisztviselője, négy pedig vállalkozó.

A meglapozott gyanú szerint az egyik kormánytisztviselő - társa segítségével - a vállalkozóknak jogtalan előnyért, pénzért, húsáruért, ingyen kazánszerelésért rendszeresen belső információkat adott ki adóhatósági ügyekkel kapcsolatban. Tanácsokat is adott az adóeljárás kijátszására, valamint a hatóságon belüli jó kapcsolatait kihasználva, jogszerűtlenül soron kívüli ügyintézést biztosított.

Az egyik tisztviselőt az ügyészek őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik.
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:51
Képek, videók
Háry Gy - A képviselőház
artcopy
2006. október 04. szerda, 09:07
a Discovery Washingtonban
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:38
A család Washingtonban
lunczk
2007. április 29. vasárnap, 14:30
alexander0126.jpg
maroka
2019. január 26. szombat, 12:59
Averin, Alexander - Rest
eva6
2018. május 05. szombat, 10:18
Alexander Averin
eva6
2018. május 05. szombat, 10:16
alexander1.JPG
relisisi
2016. december 02. péntek, 14:57
Alexander Fleming.jpg
pacsakute
2016. augusztus 10. szerda, 12:53
alexander-averin-pinto r-r
eva6
2016. augusztus 09. kedd, 08:02
Húsz év múlva
eva6
2019. május 14. kedd, 20:36
Három nap múlva 01.jpg
chillik
2018. május 09. szerda, 05:30
Három nap múlva 02.jpg
chillik
2018. május 09. szerda, 05:29
Három nap múlva 03.jpg
chillik
2018. május 09. szerda, 05:28
Harminc év mulva 01.jpg
chillik
2018. március 22. csütörtök, 06:10
Harminc év mulva 02.jpg
chillik
2018. március 22. csütörtök, 06:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.