Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:39 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EURO-2016 - Külföldi rendőröket is bevetnek a futballhuligánok kiszűrésére
A tárcavezető a Párizs közeli Lognes-ban felavatta a nemzetközi rendőri együttműködési központot (CCPI), amely az operációs irányításért és az információátadásért lesz felelős a június 10. és július 10. között megrendezésre kerülő sportrendezvényen.

A Franciaországon kívül résztvevő 23 nemzet 180 rendőre hétfőn megérkezett, hogy segítse francia kollegáik munkáját - mondta a miniszter. Közülük mintegy ötvenen a központban fognak dolgozni, "pontos ismeretük van a szurkolókhoz köthető erőszakos cselekményekről". Segíteni tudnak az esetleges rendbontások megelőzésében - hangsúlyozta Bernard Cazeneuve.

A többi 130 külföldi rendőr abban a tíz városban erősíti a francia rendőrök munkáját, ahol a mérkőzéseket rendezik. Egyenruhában, felfegyverezve mobilalakulatokban azonosítják és szűrik ki az esetleges rendbontókat.

A miniszter elmondta, hogy a kormány több olyan adminisztratív intézkedést is hozott, amellyel megakadályozta, hogy a hazájukban a stadionokból kitiltott erőszakos szurkolók ne léphessenek be Franciaországba.

"Eddig nem kevesebb mint 2355 kitiltási határozat került fel a keresett személyek listájára, és 24 adminisztratív kitiltást már továbbítottunk is a feltételezett huligánoknak, akiket különösen veszélyesnek tartunk" - hangsúlyozta a belügyminiszter.

Rendőrségi források szerint az EB első öt fordulójából öt mérkőzésen lesz megerősített rendőri védelem a huligánok veszélye miatt: a június 11-i Anglia-Oroszország találkozón Marseille-ben, a június 12-i párizsi Törökország-Horvátország mérkőzésen, a június 16-án szintén Párizsban megrendezésre kerülő Németország-Lengyelország meccsen, az ugyanezen a napon Lensben játszandó Anglia-Wales mérkőzésen és június 21-én Marseille-ben az Ukrajna-Lengyelország összecsapáson.

A belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az EB-t rendkívüli körülmények között rendezi meg Franciaország, miután a terrorfenyegetettség "továbbra is a legmagasabb".

Az Európa-bajnokság közbiztonsági szempontból a legjelentősebb esemény, amelyet valaha szerveztek Franciaországban. A terrorveszély miatt több mint 90 ezer embert: 42 ezer rendőrt, 30 ezer csendőrt, valamint 10 ezer katonát és 13 ezer biztonsági őrt mozgósítanak ahatóságok, ami "példátlan erőfeszítést" jelent az országnak a miniszter szavai szerint.

A francia hatóságok az elmúlt hónapokban mintegy harminc terrorgyakorlatot tartottak. A legutóbbit Lyonban május 30-án, ahol a forgatókönyv szerint egy öngyilkos merénylő a tömegben felrobbantotta magát a stadion egyik kijáratánál. A gyakorlatban kétszáz tűzoltó és nyolcvan rendőr vett részt.

Franciaországban a legmagasabb szintű a terrorkészültség, amióta tavaly 150-en vesztették életüket több iszlamista merényletben. Az Egyesült Államok múlt héten figyelmeztette állampolgárait további terrortámadások lehetőségére Európában, amelyek a Franciaországban tartandó 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság helyszíneit is célba vehetik.

Franciaországban konszenzus van arról, hogy az ország továbbra is a terroristák egyik legfőbb célpontja, jóllehet a labdarúgó Európa-bajnokság egyetlen helyszíne ellen sem érkezett konkrét terrorfenyegetés.

"Tudjuk, hogy az Iszlám Állam újabb merényleteket tervez, és Franciaország egyértelműen célkeresztben van" - mondta Patrick Calvar, a belső elhárítás vezérigazgatója múlt héten egy parlamenti meghallgatáson. Francois Hollande államfő pedig egy vasárnapi interjúban úgy fogalmazott, hogy fennáll a veszély, hogy terrortámadást hajtanak végre a labdarúgó Európa-bajnokság idején, de sosem szabad engedni a megfélemlítésnek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 07. kedd, 15:21
Címkék: Bernard Cazeneuve, Egyesült Államok, Iszlám Állam, Patrick Calvar, Francois Hollande, futballhuligánok kiszűrésére,
Kommentek
Vb-2018 - Futballhuligánok útlevelét vonta be a brit kormány
A brit belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a hatóságok 1312 olyan angol állampolgárnak küldtek felszólítást útlevele beszolgáltatására, akinek már volt dolga a rendőrséggel korábbi rendbontásai miatt.

A tárca tájékoztatása szerint a felszólításnak szerdáig 1254-en eleget is tettek, 58 érintett viszont eddig nem reagált, így az ő okmányaikat a rendőrség fogja begyűjteni.

Az elkobzott útleveleket a hatóságok csak a július 15-i vb-döntő után adják vissza.

A Scotland Yard emellett a világbajnokság idejére külön egységeket telepít a nagyobb brit repülőterekre és a kikötőkbe annak megakadályozására, hogy a tilalmi listán szereplők valahogy mégis eljussanak Oroszországba.

Nick Hurd, a brit belügyminisztérium rendőrségi ügyekért felelős államtitkára kommentárjában hangsúlyozta: a vb a labdarúgás ünnepe, ahol nincs helye erőszaknak vagy rendbontásnak. Hurd szerint a brit hatóságok által foganatosított tilalmi rendszer teljesen egyedülálló, és alkalmazása azt jelenti, hogy akiknek célja
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:02
Igazságos lenne, ha az április 14-i tüntetést a kormány hasonlóan kezelné mint a 2006-osokat?
#15 lehet hogy rosszfajta Cavintont szed valamelyikőnk, ugyanis Kurcsány nem sokkal a megmozdulások után mondott le. A békés tüntetőkkel szemben még nagy volt a pofa - "majd megunják és hazamennek" - aztán mikor elkötötték a tankot, utána már nem mert szájaskodni, még a külföldről összekapart policáj csőcselék háta mögül se. Vannak véletlenek, ezt aláírom, viszont kissé különösnek tartom, hogy "véletlenül" a botrány kirobbanása után jutott eszébe lemondani.
A háttérgazdit azért nem hatotta meg a dolog, mert már készen állt a tartalék játékos, Libajnai. Őellene csak azért nem lázadtak fel, mert 1 év után le is váltották a sleppjével együtt. Ha maradt volna 4 évig, őt is ugyanúgy elkergették volna a "futballhuligánok".
Szóval bőséggel volt ok-okozati összefüggés.
szensavasutlezaras, 2018. április 12. csütörtök, 19:07
Kolozsvári portálok egy román és magyar futballszurkolók közötti tömegverekedésről cikkeznek
A Maszol.ro és a Ziardecluj.ro portál beszámolója szerint a kolozsvári Universitatea futballklubhoz tartozó futballhuligánok botokkal és láncokkal támadtak szombaton a rivális Kolozsvári CFR 1907 futballklub magyar szurkolói csoportja által rendezett amatőr futballkupa résztvevőire.

A KVSC 1907 nevű magyar szurkolói csoport a kolozsvári Fellegvár dombon egy bérelt sportpályán nyolcadik alkalommal szervezte meg azt az amatőr futballkupát, amelyre erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar amatőr csapatokat hívnak meg. Amint az egyik, neve elhallgatását kérő szurkoló a Maszol.ro-nak elmondta: a focikupa inkább családi piknikhez hasonlít: a csapattagok családostul vesznek részt rajta, és a mérkőzések között sörözéssel, flekkensütéssel töltik az időt.

A sporteseményt a kolozsvári CFR 1907 nagy riválisának számító kolozsvári Universitatea szurkolóihoz tartozó futballhuligánok zavarták meg, akik behatoltak a zártkörű rendezvénynek otthont adó sporttelepre, és CFR-ellenes, valamint magyarellenes
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 10:31
Román Btk-módosítás - Iohannis is az alkotmánybírósághoz fordult a kormány sürgősségi rendelete miatt
kifejezték, hogy jogállamot akarnak és nem értenek egyet a kormány sürgősségi rendeletével. Iohannis ugyanakkor írásos magyarázatot kért Carmen Dan belügyminisztertől arra, miért nem szigetelte el a csendőrség a tüntetés megzavarásának szándékával érkező erőszakos csoportokat, és miért engedte, hogy a békés tüntetők közé provokátorok vegyüljenek, akiknek érkezéséről "előre tudott".

Az államfő arra utalt, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) előre figyelmeztette a belügyminisztériumot, hogy futballhuligánok készülnek incidensekkel megzavarni az utóbbi két évtized legnagyobb romániai demonstrációját Bukarestben, amelyen csendőrségi becslések szerint több mint százezer - ellenzéki források szerint csaknem kétszázezer - ember tiltakozott békésen a szociálliberális kormány eljárása ellen, amíg egy erőszakos csoport és a csendőrség közti összecsapások miatt végül el kellett menekülniük a térről.

"Azért van az országnak kormánya, hogy kezelje az ilyen helyzeteket, és nem azért, hogy éjszaka hozzon
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 12:31
Román Btk-módosítás - A román hírszerzés figyelmeztetett rá, hogy meg akarják zavarni a bukaresti tüntetést
A SRI közleménye megerősíti a helyszíni tudósítók által tapasztaltakat, hogy a kormányellenes demonstráción futballhuligánok szervezett csoportja provokált összetűzést.

"A SRI-nek feladata azoknak az információknak a megszerzése, amelyek lehetővé teszik a szélsőséges megnyilvánulások megelőzését és visszaszorítását. A SRI-t nem érte meglepetés. A szolgálatnak nincs hatásköre az ultrákkal kapcsolatban, de ha a közrend védelmét biztosító szervek számára hasznos információkat szerez, ezeket azonnal továbbítja az illetékeseknek, amint történt az február elsején is, a fővárosi tüntetés alkalmával" - olvasható a szolgálat közleményében.

Szerdán késő este incidensek zavarták meg a délután óta békésen zajló bukaresti kormányellenes demonstrációt. A kormány épülete előtti téren összegyűlt több mint százezer tüntető közül egy kisebb csoport petárdákkal, üvegekkel, kövekkel és jégdarabokkal dobálta meg a kormány épületét védő csendőrséget, amely könnygázt vetett be ellenük és erőt alkalmazva kiszorította
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 10:41
Évértékelő - Franciaországban állandósult a rendkívüli állapot és a társadalmi elégedetlenség
bizonyosnak látszik, hogy a rendkívüli állapot megszüntetése nagyobb politikai felelősséggel és kockázattal jár, mint annak fenntartása. Francois Hollande államfő ezért a tavasszal megválasztandó utódjára bízta a fokozott terrorkészültség esetleges mérséklését.

Hivatalos adatok szerint a francia titkosszolgálatok mintegy húsz iszlamista merényletet hiúsítottak meg 2016-ban, s a tíz városban megrendezett labdarúgó Európa-bajnokságot is sikeresen biztosították június 10. és július 10. között. A futballhuligánok és a rendőrök közötti összecsapásokon kívül nagyobb incidensek nem történtek a mérkőzések helyszínein.

Június 13-án azonban a Párizshoz közeli Magnanville településen egy korábban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek hűséget fogadó férfi késsel megölt az otthonában egy rendőrt, és végzett annak feleségével is. Két héttel később a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray település templomában két iszlamista - akik közül az egyik rendőri felügyelet alatt állt - öt túszt ejtett, egyiküknek,
velemenyezd, 2016. december 26. hétfő, 07:10
EURO-2016 - Elítélte az orosz sportminiszter a zavargásokat, a kezdeményezők megbüntetését ígérte
döntetlent. A zavargásokra vonatkozó kommentárok némelyike kitért arra, hogy a rasszista megnyilvánulások és az ellentáborok közötti összecsapások nem ritkák a hazai lelátókon sem. Elemzők emlékeztettek rá, hogy noha az orosz szurkolókra a külföldön okozott rendbontás az elmúlt években többnyire nem volt jellemző, a 2012-es Eb-n, a varsói, ugyancsak 1-1-re végződött lengyel-orosz mérkőzést megelőzően súlyos tömegverekedés robbant ki. A lengyel fővároson skandálva átvonuló orosz szurkolókra lengyel futballhuligánok támadtak akkor. A "varsói csatában" 15-en sérültek meg, 183 személyt pedig őrizetbe vettek.

A brit bulvársajtóban már februárban jelentek meg olyan értesülések, hogy két moszkvai rivális csapat, a CSZKA és a Szpartak fanatikusai összefognak majd verekedéseket fognak provokálni az angol szurkolókkal. A The Sun című napilap szerint egy Jurij nevű huligán a szerkesztőséggel a Facebookon keresztül lebonyolított üzenetváltásban azt állította, hogy a "kemény magok" tagjai külön kiképzőtáborban
velemenyezd, 2016. június 12. vasárnap, 18:33
EURO-2016 - A sztrájkok folytatódnak, de nincsenek nagy fennakadások
sztrájk, de ez elsősorban a vidékre induló belföldi vonatokat érinti, a párizsi gyorsvasúthálózat és a fővárosi tömegközlekedés üzemel.

A hulladékszállítók sztrájkja miatt Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere pénteken magáncégeket bízott meg a bérházak előtti kukák kiürítésével, s azok meg is kezdték délelőtt a szemétszállítást. A városvezetés szerint azonban néhány napra lesz szükség, mire a helyzet visszaáll a normális kerékvágásba.

A francia kormány számára jelenleg a legfőbb gondot a futballhuligánok okozzák a Marseille-ben történt összetűzések után.

A angol és az orosz labdarúgó-válogatott esti mérkőzése az egyike az Európa-bajnoki mérkőzés öt rizikós találkozójának - mondta szombaton Patrick Kanner sportminiszter az I-télé hírtelevízióban. Megerősítette, hogy a biztonsági erők mindent megtesznek a rendbontások elkerülésére.

A mediterrán városban második napja tartó rendbontások kezdeményezői szombat hajnalban a város régi kikötőjében randalíroztak, a rendőröknek könnygázt is be
velemenyezd, 2016. június 11. szombat, 15:33
Képek, videók
St Bernardus Tripel.jpg
lacigame
2015. június 03. szerda, 17:28
St Bernardus Prior.jpg
lacigame
2015. június 03. szerda, 17:26
St Bernardus Abt.jpg
lacigame
2015. június 03. szerda, 17:26
Szent Bernardin fresko
borigit
2015. január 27. kedd, 14:42
bernard,hegy,kutja
relisisi
2015. január 24. szombat, 09:58
neymar-bernard-brazil. jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 16:51
4-red-tulip-bernard-ja ube
ladanyierzsebet
2013. október 23. szerda, 16:59
Bernard Show - Bátran kij
anci-ani
2013. február 26. kedd, 17:03
High Tea at Bernardaud by
margoka59
2011. február 14. hétfő, 05:59
Bernardino Luini.bmp
klara50
2010. december 16. csütörtök, 19:01
The Family Meal - Bernard
szabokatalin64
2010. szeptember 29. szerda, 03:51
On The Beach - Bernardus
szabokatalin64
2010. szeptember 29. szerda, 03:51
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.