Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:49 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tokió 2020 - MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették
A MOB irányítói elmondták, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a keddi döntést megelőző hetekben minden létező szereplővel folyamatosan kommunikált.

"Meggyőződésem, hogy a halasztás pozitív hatással lesz az ötkarikás mozgalomra. Az alternatívák közül a legjobbat választotta a NOB" - jelentette ki Kulcsár Krisztián.

A főtitkár hozzátette: ha a világ túljut a világjárványon és megrendezik az olimpiát, "az eufórikus élmény lesz".

A beszélgetésből kiderült, hogy a MOB nem készült a halasztásra, nem volt B-forgatókönyve, úgy tervezte, hogy a játékok július 24-én elkezdődik.

"Egyelőre még nem tudjuk az új időpontot, ez a mostani egy új helyzet a nemzetközi sportszövetségeknek is. A legtöbb idén például nem rendezett volna világbajnokságot, most pedig majd arra törekszik, hogy legyen vb. A halasztás minden szereplő életében felfordulást okoz" - fogalmazott Vékássy Bálint, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem lehet tudni, meddig tart a járvány.

A főtitkár megerősítette, hogy aki már megszerezte a tokiói kvótát, az megtarthatja, a magyar csapat összetétele azonban vélhetően más lesz 2021-ben, mint lett volna idén.

Az elnök hozzátette: a kvalifikációs rendet tiszteletben kell tartani, a halasztás pedig teret biztosít arra, hogy egy nyugodt és továbbra is fair folyamat mentén választódjanak ki az ötkarikás résztvevők.

Arra kérdésre, hogy itthonról bárhonnan érkezett-e kérés hozzájuk a játékok halasztására, vagy esetleg törlésére vonatkozóan, a MOB elnöke és főtitkára is határozott nemmel válaszolt.

Mint mondták, a szervezet most megpróbálja tartani a lelket a sportolókban és szakemberekben, s noha a seregszemlének új időpontja még nincs, Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: a feladat most az, hogy fel kell készülni egy olimpiára, ami nem nyáron lesz, hanem valamikor a jövő év első felében.

Hogy anyagi kár éri-e a Magyar Olimpiai Bizottságot a halasztással, arról Vékássy Bálint szerint még korai beszélni, de példaként említette, hogy a vitorlázók konténere már elindult Japánba, Hamburgból kellett visszafordítani, és ez máris plusz költséget jelent a szervezetnek. A szállások és repülőjegyek átütemezése a jövő feladata lesz, de optimisták ezzel kapcsolatban, már csak azért is, mert a világon további 205 nemzeti olimpiai bizottság is hasonló gondokkal küzd.

"A szponzorainktól nem érkezett jelzés az új helyzetben, de mindenkivel le kell majd ülni, és átbeszélni, hogy az együttműködés hogyan folytatódjon" - jelezte a főtitkár.

Kulcsár Krisztián a felkészülésre szánt állami forrásokról beszélve elárulta, hogy néhány hete kiegészítő forrást kaptak a magyar kormánytól, "nem is keveset".

"Ezt visszautaljuk a kincstárnak, s miután újraterveztük a saját költségvetésünket, újra kérjük a kormány jóindulatát" - mondta.

A MOB elnöke ismételten hangsúlyozta, hogy nem eltörölték, hanem megmentették a tokiói olimpiát, arra a kérdésre pedig, hogy ebben a helyzetben mit üzen a magyar sportolóknak, azt mondta:

"Azt hiszem, az lenne a legjobb, ha ezt személyesen adnám át, és nem most lőném el."

A 2020-as tokiói olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendezték volna. A keddi halasztást követően új időpont még nincs.

A modernkori játékok 124 éves történetében korábban nem volt példa halasztásra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 15:22
Címkék: Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Kulcsár Krisztián, Vékássy Bálint, Magyar Olimpiai Bizottságot, keddi döntést, halasztás pozitív,
Kommentek
Labdarúgó NB I - A Mezőkövesd döntetlent játszott Felcsúton
A Mezőkövesd immár hét forduló óta veretlen, mérlege ebben az időszakban három győzelem és négy döntetlen.

OTP Bank Liga, 14. forduló:Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)------------------------------------------------Felcsút, 1200 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Henty (6.), illetve Zivzivadze (88.)

sárga lap: Szolnoki (9., 29.), Van Nieff (13.), illetve Zivzivadze (4.), Pillár (87.)

piros lap: Szolnoki (29.)

Puskás Akadémia:

----------------Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff, Knezevic - Mebrahtu, Henty (Sós B., 74.), Gyurcsó - Vanecek (Radics, 39.)

Mezőkövesd:

-----------Szappanos - Farkas D. (Vadnai, 79.), Pillár, Katanec, Silye - Berecz, Karnyicki - Pekár (Nagy D., 53.), Cseri, Vajda (Sajbán, a szünetben) - Zivzivadze

A hazaiak már a hatodik percben megszerezték a vezetést, miután egy mutatós akció végén Ezekiel Henty öt méterről a kapuba továbbított. Budu Zivzivadze csakhamar egyenlíthetett volna, de Hegedüs Lajosnak
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 19:12
Az egyik változat szerint Márton
nyúlik vissza, s kezünkbe adja a Márton név eredetének kulcsát is.

November 11-e a naptárban ősidők óta a téli évnegyed kezdő napja, amikor nagy eszem-iszomot rendeztek: asztalra tették az új bort, ettek-ittak, hiszen még volt az új termésből bőven, s ürítgették a poharakat, hogy jövőre is jó termés legyen mindenhol.

A rómaiak Aesculapiust, az orvosistent ünnepelték ilyenkor, s ludat öltek, amely meg a hadisten, Mars szent madara volt: - a harcias madarak gágogásukkal egyszer megmentették Rómát a gallok éjszakai orv rajtaütésétől.

A lúd római "beceneve", az "avis Martis" - Mars isten madara, afféle régi szófejtéssel - Márton madara - lett a keresztény naptárban, s így nem kellett eltérni a lúdlakomák évnegyedkezdő római szokásától. De a reformációnak sem kellett felhagyni a Márton-napi lúdazás dicséretes hagyományával: a protestánsok meg Luther Márton neve napján ürítgeték a poharaikat ilyenkor.

Márton kultusza Pannónia földjén bizonyára már a honfoglalás előtt is
koszegimarika, 2019. november 11. hétfő, 07:24
Illegális bevándorlás - A horvát hatóságok kilenc migránst mentettek ki egy lezárt ládából
A hatóságok a teherautó rakterében fedezték fel az építőipari lemezekből készült ládát, amely csavarokkal volt lezárva és amelyből kétségbeesett emberi hangokat lehetett hallani. Három férfi, két nő és négy gyermek volt benne. A ládában forróság volt és alig volt levegő. A rendőrök nagy valószínűleg megmentették a kilenc ember életét - írták a közleményben.

Az iráni és iraki állampolgárok illegálisan lépték át a szerb-horvát határt. Kettő kivételével mindannyian nemzetközi védelmet kértek Horvátországban. A 21 éves ukrán állampolgárt előzetes letartoztatásba helyezték. A bűncselekménnyel kapcsolatban egy 24 és 25 éves lengyel állampolgárral szemben is eljárás indult.

A Görögországból Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon át Közép-Európa más országaiba vezető, korábbi balkáni migrációs útvonal 2016-os "lezárása" óta a menedékkérők más útvonalon - Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia érintésével - igyekeznek eljutni Nyugat-Európába. Mára Észak-Macedónia, Szerbia, Horvátország
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 20:19
Soltész: a kormány minden segítséget megad a szerb közösségnek céljai megvalósításához
Soltész Miklós elmondta, a nemzetiségeknek juttatott támogatások - amelyek összege 2010 óta ötszörösére emelkedett - mind a megmaradásukat segíti.

A magyarországi szerb közösség nagy felelőssége és kötelessége az összefogás, továbbá, hogy a magyar kormánnyal közösen segítse Szerbia európai uniós csatlakozását - jelentette ki az államtitkár, rámutatva arra is, rég nem volt ilyen jó Magyarország és Szerbia viszonya, mint most.

A magyarországi szerb oktatási és kulturális helyzetről szólva Soltész Miklós elmondta,nemcsak, hogy megmentették a battonyai szerb iskolát, hanem az már "szépen fejlődik", úgy, mint a lórévi, vagy a fővárosi szerb oktatási intézmény. Szegeden egy iskolai központ épül, amely nemcsak a magyarországi, hanem az anyaországi és a bosznia-hercegovinai szerbek csúcsintézménye is lehet - jegyezte meg.

Soltész Miklós szólt arról, hogy a kultúra területén is jelentős fejlesztések történtek, Deszken, Baján, Pomázon, Szentendrén és Pécsen is komoly beruházások valósultak meg.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:12
Átadták a Wamsler SE új üzemcsarnokát Salgótarjánban
A beruházással a mintegy 700 embert foglalkoztató magyar tulajdonú cég megduplázza termelési kapacitását és javítja a termékek minőségét.

Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. igazgatótanácsának elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a Wamsler SE továbbra is dolgozói értékes szaktudására és tapasztalatára kívánja alapozni a fejlődést, a modernizáció jegyében azonban ma már a robotizáció is elengedhetetlen az eredményes működéshez. Az Opus Global Nyrt. felelős tulajdonosként ugyanakkor ügyelt arra, hogy a robotok valóban csak a hiányszakmákban váltsák ki az élőmunkát. - tette hozzá.

Varga Mihály pénzügyminiszter az üzem- és gyártócsarnok ünnepélyes átadásán elmondta: a kormány kiemelten támogatja azokat a vállalati fejlesztéseket, amelyek a munkaerő megtartása mellett a hatékonyság növelésével és modern technológiákkal hiányszakmákat váltanak ki.

Ismertette, a nagyvállalati támogatási programban 2015 óta 78 milliárd forint támogatást helyeztek ki, ebből több mint 200 milliárd
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 16:28
Önkormányzat 2019 - Pokorni: a környéken élők bevonásával újult meg a Pethényi úti játszótér
A polgármester hangsúlyozta, a játszótér közelében élők alaposan átrajzolták az eredeti terveket, a felújításban minden úgy alakult, ahogy ők szerették volna. Példaként említette, hogy a helyiek kívánságára megmentették a régi játékokat, amelyeket felújítás után újra kihelyeztek.

Szintén a szülők kéréséhez igazodva mindössze egy hétre zárt be a játszótér a felújítás alatt, a fennmaradó időben pedig mindig volt olyan része, amelyet használhattak a gyerekek - fejtette ki Pokorni Zoltán.

A kerületvezető közölte, a jelenlegi önkormányzati ciklusban a városrészben található 27 játszótér felét tudták felújítani.

Gulyás Gergely, a környék fideszes országgyűlési képviselője gratulált a polgármesternek és a terület önkormányzati képviselőjének. Kiemelte, ez a beruházás is jól mutatja, milyen kis szeletekben tud megújulni egy kerület. Szintén fontosnak nevezte, hogy a terület megújítását társadalmi konzultáció előzte meg.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 11:41
Szent Mónika
gyermekeid durvák és hálátlanok. Ha felnőnek, lehet, hogy minden gondoskodásod ellenére rosszá válnak. Igen, anyának lenni azt jelenti: szeretni, dolgozni és szenvedni; lélekben szegénynek lenni, mindenben Istentől függeni. Békeszerzőnek, Isten gyermekének lenni. Olykor megmentőnek lenni, mert könnyei és imái által sok anya megmenti férje és gyermekei lelkét. Ez a történet egy hozzád hasonló anyáról szól, aki férje és szeretett fia miatt szenvedett. Ők összetörték a szívét, de könnyei és imái végül megmentették őket. Mónika olyan asszony volt, mint te, ugyanolyan hibákkal és gyarlóságokkal. Az ő története erőt és kegyelmet ad neked a kitartáshoz. Mónika történetét fia, Ágoston mondja el nekünk egy könyvben, melynek Vallomások .
*
.....................
*
- A nap szentje
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 13:56
Képek, videók
Megmentették a gólyát
cipello
2016. április 07. csütörtök, 15:58
megmentették.jpg
agica2004
2013. augusztus 15. csütörtök, 10:37
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Peking:nemzetközi repülőt
sanci81
2014. szeptember 06. szombat, 12:25
Nemzetközi Barátság Múzeu
sanci81
2014. június 27. péntek, 14:58
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
baku nemzetközi úttörőtáb
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:43
A nemzetközi nőnap alkalm
csalogany13
2013. március 08. péntek, 07:30
5469-a-beke-nemzetkozi -vi
isti53
2013. március 03. vasárnap, 07:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.