Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 11:31 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mától buszok pótolják a 4-es és a 6-os villamost a Nagykörúton
A Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szombat reggel 7 órától a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között, 4-6-os jelzéssel közlekednek a villamosok. A Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

Június 15-től változik a forgalmi rend a József körút Csepreghy utca és Üllői út közötti szakaszán, a Ferenc körút teljes hosszán, valamint a Petőfi híd pesti és budai hídfőjénél. A József körúton az Üllői út és a Csepreghy utca között mindkét irányba buszsávot jelölnek ki, a gépkocsival közlekedők irányonként egy-egy sávon haladhatnak majd. A Ferenc körúton elkerítik a vágányokat és a mellette lévő felvonulási területet. A Petőfi híd felé két sávon haladhatnak majd az autósok, az Üllői út irányába azonban a külső sávban buszsávot alakítanak ki, amely mellett csak egy sáv marad a gépkocsival közlekedőknek.

A nyáron a nagykörúti villamosvonal egy másik szakaszán, a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között várhatóan július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:22
Címkék: Budapesti Közlekedési Központ, Széll Kálmán, Corvin-negyedtől Újbuda-központ, Móricz Zsigmond, 6-os villamost, 6-os jelzésű,
Kommentek
Koronavírus - Karácsony Gergely az autósok közlekedését segítő intézkedéseket jelentett be
Karácsony Gergely bejegyzésében kiemelte, csakis párbeszéddel, a "budapestiek visszajelzéseire reagáló finomhangolásokkal" lehet megteremteni a koronavírus-járvány alatt alternatívákat kínáló, egészségügyi szempontból biztonságos közlekedést.

A főpolgármester közölte, a Nagykörúton több helyen - a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél is - módosították a lámpaprogramot az autósok érdekében. Emellett a sávok használatát is átalakították az Üllői úton a Corvin-negyednél, így mostantól telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett.

Karácsony Gergely bejelentette, hamarosan módosul a sávok kialakítása a Teréz körúton a Nyugati tér előtt, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci úti kereszteződésnél. Megjegyezte továbbá, hogy már nincs szükség az új kerékpársávok előtti terelésre szolgáló betonelemekre, így azokat eltávolítják, csak a záróvonal marad.

A főpolgármester jelezte, a visszajelzések alapján készek további
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 15:42
Taxisszövetség: a budapesti taxisok és az utasok is elégedettek a tarifával
Az egységes taxitarifa esetleges megszüntetéséről kérdezték Karácsony Gergely főpolgármestert kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester az újságírói felvetésre azt mondta, hogy nincs szándékuk eltérni az egységes budapesti taxitarifáktól, de kíváncsiak a taxisok véleményére.

Metál Zoltán a Kossuth rádió műsorában úgy reagált, hogy az általuk megkérdezett taxisok 89 százaléka elégedett a mostani rendszerrel, és az utasok is azok, amit alátámaszt, hogy 2013 óta 25 százalékkal emelkedett az utazások száma.

"Ez annak köszönhető, hogy kiszámítható volt és kiszámítható jelenleg is a tarifa, az útdíj", ami biztonságot ad az utasoknak - fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy a taxisok száma is emelkedett, majdnem 40 százalékkal, az elmúlt években.

Jelezte: azt várják a fővárostól, hogy fokozza az illegális és az utasokat megkárosító taxisok kiszűrését, valamint szigorítsa a szankciókat. Azt is kérték, hogy mivel csökkent a taxiállomások száma, a főváros adjon át saját
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 09:41
Koronavírus - A közlekedők véleményét kéri az új kerékpársávokról a BKK
BKK folyamatosan figyelemmel kíséri az áprilisban átadott ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát, és dönt a szükséges korrekciókról - olvasható a közleményben.

Emlékeztettek: a járványügyi helyzet miatt csökkent a gépjármű- és nőtt a kerékpárforgalom Budapesten, ezért a fővárosi önkormányzat március végén úgy döntött, hogy néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki.

A Bartók Béla úton és a Tétényi úton már elkészült, de az Üllői úton és a Nagykörúton is használható már biciklisáv. A következő hasonló átalakítás pedig - ahogy a BKK korábban közölte - a Villányi úton lesz. A további kerékpársávokat folyamatosan jelentik majd be - tették hozzá.

Közölték: a Bartók Béla úti és a Tétényi úti biciklisávval kapcsolatban a közlekedők május 31-éig a https://bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-uj-kerekparos-letesitmenyek/ címen válaszolhatnak kérdésekre és tehetnek észrevételeket.

A BKK és a fejlesztéseket kivitelező Budapest Közút folyamatosan figyelemmel
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:21
Kerékpársávot alakítanak ki a Villányi úton
A közlemény szerint az új kerékpársáv kialakításának munkálatai hétfőn kezdődnek, az átalakítással nem csökken az autók által használható forgalmi sávok száma.

A Móricz Zsigmond körteret és a Budaörsi utat összekötő új szakasznak köszönhetően biztonságosabban megközelíthetővé válnak a Villányi út mentén található MOL Bubi gyűjtőállomások - írták.

Hozzátették: a Fővárosi Önkormányzat folyamatosan figyeli majd az új sávok használatát, azok végleges kialakításáról a többi szakasszal egyszerre, várhatóan nyár végén dönt majd.

A Fővárosi Önkormányzat március végén döntött arról, hogy ideiglenes kerékpársávokat alakít ki a koronavírus-járvány terjedésének lassításáért. Ennek eredményeként a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, a Tétényi úton a Bartók Béla út és az Etele út között, az Üllői út Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán és a Nagykörúton az Üllői út és a Váci út között hoztak létre kerékpársávokat mintegy 20 kilométer hosszan -
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 08:11
FKF: 190 köbméter hulladékot takarítottak össze a fővárosban
Az FKF az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a társaság dolgozói az óévet búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint az aluljárókban és azok környékén január elsején reggel 6 órakor kezdték meg kézi és gépi erővel a takarítást, amelyet a kora délutáni órákra fejeztek be.

A társaság 27 takarító- és szállító célgéppel, valamint 253 emberrel végezte feladatait a szabadtéri rendezvények helyszínein és az odavezető útvonalakon.

A fővárosban az év első napján a szerdai program szerint kivonultak a kommunális, illetve a szelektíven gyűjtött hulladék elszállítására is.
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 15:11
Január elsején reggel hat órakor kezdik meg az újévi takarítást Budapesten
Tájékoztatásuk szerint a társaság dolgozói az óévet búcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, a kis- és nagykörúton, valamint az aluljárókban és azok környékén kézi és gépi erővel kezdik meg a takarítást az év első napján. A munkát várhatóan kora délutánra fejezik be.

A rendezvények helyszíneiről, a belvárosi utcákról és terekről az előző évek tapasztalatai szerint várhatóan több mint száz köbméter hulladékot kell majd összegyűjteni, elszállítani, majd ártalmatlanítani - írták.

A fővárosban az év első napján a szerdai program szerint szállítják el a kommunális, illetve a szelektíven gyűjtött hulladékot.
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 08:00
A Jobbik a lakhatást támogató lépéseket javasol
A politikus kifejtette: a csomag első három elemével kapcsolatban igyekeznek kikényszeríteni a kormány érdemi reakcióját, hogy hajlandó-e támogatni a Jobbik tervét bérlakások tömeges építéséről, valamint partner-e lakhatási támogatás kiutalásában azok számára, akiknek önhibájukon kívül kell irreálisan magas albérleti díjat fizetniük.

Emellett a munkáltatóknak kidolgozott kedvezménycsomaggal szeretnék visszavezetni a lakhatási célú cafeteriát és megteremetni azt a lehetőséget, hogy a munkáltató adómentesen támogathassa a dolgozó lakhatását - közölte.

A képviselő kiemelte: e három ponttal olyan területeken kívánnak fellépni, amelyeken a kormány "gyermeteg politikát tanúsított" vagy figyelmen kívül hagyta a problémákat. A kormány tehetetlenségét és alkalmatlanságát tökéletesen példázza az, hogy például Budapesten a Nagykörúton 2012 és 2018 között duplájára nőttek az albérleti díjak, miközben a magyar fizetések nyilvánvalóan nem nőttek ilyen ütemben - mondta.

Z. Kárpát Dániel azt kérte, ha a
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 17:32
Önkormányzat 2019 - Ács László főpolgármester-jelölt bérpótlékot adna a budapestieknek
A politikus, a Zöldek Pártja elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában úgy vélekedett: így lehetne biztosítani azt, hogy a budapestiek azonos életszínvonalon éljenek például a battonyaikkal. A bérpótlék nyomán enyhíthető volna a fővárosban kialakult munkaerőhiány is - tette hozzá.

Programjának fontos eleme az is, hogy a főváros a jövőben a saját fejlesztésére fordítsa a turizmusból származó bevételeket, így nem kellene pénzért "pitiznie" a kormányzatnál. Felidézte, hogy egy amerikai cég felmérése szerint Budapest turisztikai vonzereje megegyezik a Niagara vízesésével és Velencéjével.

A Nagykörúton belüli területet ezért átadná a turizmusnak, az ottani középületeket pedig szállodává és múzeummá alakítaná - fűzte hozzá.

Ács László arról is szólt, hogy a főváros legnagyobb környezetterhelési problémája a tömegközlekedés. Példaként említette, hogy Bécs már 1984 óta nem állít dieselüzemű buszokat forgalomba, csak gázzal működőket. Budapesten is ezt kellene tenni, az elektromos buszok
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 09:01
Képek, videók
Razzia a Nagykörúton
karoly49
2012. április 17. kedd, 15:48
Nagykörúton.jpg
agica2004
2011. június 22. szerda, 14:51
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
ideális közlekedési eszkö
dnemethk
2012. február 27. hétfő, 18:51
közlekedési eszközök (21)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:50
közlekedési eszközök (20)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:49
közlekedési eszközök (19)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:48
közlekedési eszközök (17)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (16)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (15)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.