Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 03:00 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kreml: Moszkvának nincs köze az amerikai zavargásokhoz
Peszkov Susan Rice-nak, az előző amerikai elnök, Barack Obama nemzetbiztonsági tanácsadójának a CNN-nek adott vasárnapi nyilatkozatára reagált. Ebben a volt amerikai tisztségviselő azt mondta, hogy a Minneapolisban rendőri erőszak áldozatául esett afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant zavargásokban a saját tapasztalata alapján "orosz forgatókönyvet" vél felfedezni. A Fehér Ház volt tisztségviselője szerint Oroszország célja, hogy megszégyenítse az Egyesült Államokat és hogy az amerikaiakat egymás ellen uszítsa. Mint mondta, "nem lepődne meg", ha kiderülne: a közösségi médiát felhasználva Moszkva hangolta egymás ellen a békés megmozdulásokat erőszakba fordító szélsőségeseket.

A Kreml szóvivője szerint Rice "inszinuációja", amelyet Moszkva nem tekint Washington hivatalos véleményének, "abszolút helytelen, téves". Marija Zaharova, a Kreml szóvivője Facebook-bejegyzésében "piszkos információs manipulációnak" nevezete a volt amerikai tisztségviselő megnyilvánulását. Zaharova szerint az amerikai demokraták által kitalált "ostoba elmélet" értelmében mindenért, ami nem tetszik nekik, Oroszországot kell vádolni.

"Az ön CNN-interjúja maga a propaganda" - írta Rice-nak címezve szavait az orosz diplomata. Egyben arra biztatta a volt nemzetbiztonsági tanácsadót, hogy álljon az emberek elé és mondja a szemükbe, hogy a YouTube-on és a Facebookon keresztül az oroszok irányítják őket.

A washingtoni orosz nagykövetség jegyzékben tiltakozott az amerikai külügyminisztériumnál amiatt, hogy a minneapolisi rendőrök könnygázt fújtak Mihail Turgijevnek, az orosz RIA Novosztyi tudósítójának és amerikai kollégáinak arcába, holott jól láthatóan viselték a média képviselőinek megkülönböztető jelzéseit. Anatolij Antonov, a diplomáciai misszió vezetője nehezményezte, hogy az incidens miatt az amerikai sajtó nem nyilvánította ki támogatását.

Az orosz külügyminisztérium vasárnap nyilatkozatban ítélte el az amerikai rendfenntartó erők által az újságírókkal szemben gyakorolt túlzott erőszakot. A tárca elítélte a könnygáz és a gumilövedékek média elleni bevetését és emlékeztette az amerikai hatóságokat arra, hogy Washington nemzetközi kötelezettségvállalásainak megfelelően biztosítaniuk kell a sajtó biztonságos és zavartalan működését.

Peszkov egyébként hétfőn azt is elmondta a sajtónak, hogy a Kremlnek több információra van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, hogyan reagáljon Donald Trump elnöknek a G7-csúcsra szóló meghívására. Emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz vezető a párbeszéd híve.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 15:26
Címkék: Peszkov Susan Rice-nak, Barack Obama, George Floyd, Fehér Ház, Egyesült Államokat, Marija Zaharova,
Kommentek
Francia zavargások - Kreml: rágalmazás Moszkvát beavatkozással vádolni
"Minden állítás Oroszország esetleges részességével kapcsolatban nem más, mint rágalom - fogalmazott Peszkov.

A szóvivőt előzőleg újságírók annak kommentálására kérték, hogy a francia hatóságok vizsgálni kezdték, volt-e köze Oroszországnak a zavargásokhoz. Peszkov ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a francia hatóságok az eseményekbe történt esetleges külső beavatkozást vizsgálják, Oroszországot csak annak "barátai" keverték bele utólag az ügybe.

A szóvivő hangsúlyozta azt is, hogy Oroszország a történteket Franciaország belügyének tartja. Megismételte az orosz vezetés által gyakorta hangoztatott állítást, miszerint Moszkva "nem avatkozott be, és nem szándékozik beavatkozni egyetlen ország belügyeibe sem".

Peszkov szerint Moszkva "nagyon nagy jelentőséget" tulajdonít az orosz-francia kapcsolatok fejlődésének, amelyen "mindkét fél eléggé megfeszített módon dolgozik". Mint mondta, Oroszország tisztelettel viszonyul Franciaország szuverenitásához és "hálás, amikor a francia fél erre
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 14:01
Magyarország rövid történelmi kronológiája
Kr. e. 1000-500

Az egymást követő szárazabb és nedvesebb éghajlati periódusok kettéválasztják a Nyugat-Szibériában élő ugor népességet. Az északabbra élő közösségeknél - az obi-ugorok elődeinél - az erdei életmód (halászat, vadászat, gyűjtögetés) válik uralkodóvá, míg a délebben élő csoportok - a magyarok elődei - nomád állattenyésztők lesznek.

680 körül

A sztyeppövezetben lassan nyugat felé mozgó magyarság a kazár birodalom fennhatósága alá kerül. A török népekkel való együttélés hatására fejlődött az ősmagyarság gazdálkodása (ekés földművelés, szőlőtermesztés megismerése), és társadalmi berendezkedése is (törzsi rendszer, kazár típusú kettős fejedelemség).

895

A honfoglalás. A magyarok hadereje bizánci szövetségben a dunai bolgárok ellen hadakozott. Ezt kihasználva a besenyők rátámadtak a magyarok szállásterületeire. A magyarok számára csak a nyugat felé menekülés maradt, a betelepülés a Kárpát
skorpiolilike, 2018. február 27. kedd, 16:22
Jordánia nem engedi Izrael ammáni követségi biztonsági emberének evakuálását
a helyszínen tartózkodó tulajdonosát, aki később belehalt a sérülésbe.

Az izraeli külügyminisztérium szerint terrortámadás történt, amelynek hátterében azok az indulatok állnak, amelyeket az al-Aksza mecset körüli válság korbácsolt fel. A biztonsági őrt diplomáciai védettség illeti meg, nem lehet Jordániában felelősségre vonni, letartóztatni, kihallgatni - közölték. A minisztérium elhatározta, hogy azonnal evakuálják a nagykövetség minden izraeli dolgozóját, mert attól tart, hogy Ammánban zavargásokhoz, a követség épületének megtámadásához vezetnek a történtek.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök éjszaka beszélt az esetről Einat Salin ammáni nagykövettel és a követség második emberével.

A Háárec című újság honlapja szerint a jordániai hatóságok nem engedélyezik, hogy az érintett izraeli biztonsági őr elhagyja az országot, és az ügy helyi kivizsgálását követelik.

Izrael és a muzulmán országok viszonya nagyon feszültté vált azon biztonsági kapuk és térfigyelő kamerák miatt, amelyeket Izrael
velemenyezd, 2017. július 24. hétfő, 10:31
G20 - Utcai harcok után koalíciós összetűzés Németországban
pedig a Deutschlandfunk országos közrádiónak azt mondta, hogy Sigmar Gabriel felháborodást színlelve el akarja terelni a figyelmet az igazán fontos kérdésről, arról, hogy az SPD, a Zöldek és a szociáldemokratáktól balra álló Baloldal (Die Linke) miért viszonyul közömbösen a szélsőbaloldalhoz. A hamburgi zavargások után széles körű társadalmi vitára van szükség a szélsőbaloldal társadalmi beágyazottságának okairól - tette hozzá a CDU elnökségi tagja.

Az SPD elutasítja, hogy bármi köze lenne a zavargásokhoz. A "baloldaliság és az erőszak egymást kölcsönösen kizáró fogalmak" - nyilatkozott kedden Martin Schulz pártelnök-kancellárjelölt. A Zöldek és a Baloldal részéről is elítélték a zavargásokat és elhatárolódtak az erőszakos bűncselekmények elkövetőitől.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) július elején bemutatott éves jelentése szerint a hivatalnál nyilvántartott szélsőbaloldali csoportok létszáma 26 700-ról 28 500-ra, 2012 óta a legmagasabbra emelkedett. Az erőszakra hajlamosként számon
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:31
Charlotte Riley kapta Kate Middleton szerepét egy tévéjátékban
alakította Károlyt. A színész most a tévéfilmben is eljátssza a királyt.

Charlotte Riley, A holnap határa és A tenger szívében sztárja elárulta, hogy nagyon izgatott Kate Middleton szerepe miatt. "Olyan páratlan lehetőség. Egyszerre modern és gazdag, valódi személyiség, de a színdarab teljesen újragondolja a karakterét, izgalmas kihívás egy színész számára" - fogalmazott.

A darabban Károly király nem ír alá egy vitatott törvényt, ami politikai káoszhoz, alkotmányos válsághoz és utcai zavargásokhoz vezet.

"Ez a dráma rólunk szól, arról, hogy kik vagyunk, és hogyan viszonyulunk a monarchiához. A tévéfeldolgozás izgalmas, demokratikus hangot ad mindennek" - vélekedett Pigott-Smith.

A színmű szereposztásában is megjelenő színészek közül a filmben Oliver Chris játssza Vilmos herceget, Richard Goulding jelenik meg Harry hercegként, Kamilla hercegnét, Károly feleségét pedig Margot Leicester alakítja.

"Kivételesenjó csapatunk van a kamera mindkét oldalán, nagyon várom már, hogy ezt a kortárs
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 15:11
Katonákat próbált elgázolni egy palesztin merénylő Ciszjordániában, agyonlőtték
A 22 éves palesztin támadó a Szilvád palesztin településre, zavargásokhoz kivezényelt tartalékos katonákat próbálta elgázolni, a katonák ekkor rálőttek a sofőrre, aki a helyszínen belehalt sebesülésébe.

Pénteken már másodjára támadtak palesztin fiatalok izraeli katonákra. A reggeli órákban a jeruzsálemi óváros Damaszkuszi Kapujánál egy húsz éves palesztin fiatal késével megsebesített két katonai rendőrt, majd az ott szolgáló biztonságiak agyonlőtték.

Az október óta szinte mindennapossá vált merényletek sorában előzőleg csütörtök este egy Rámalláh közeli élelmiszer-áruházban támadt késével két 14 éves palesztin izraeliekre. Egy szabadságon lévő, 21 éves izraeli katonát halálra késeltek, egy 31 éves másik áldozatot pedig megsebesítettek a palesztin fiatalok. A merénylőkre a helyszínen egy fegyveres civil rálőtt, súlyos sebesülésekkel egy jeruzsálemi kórházba vitték őket.

Izraelben és a palesztin területeken tavaly október óta szinte mindennapossá váltak az izraeliek ellen irányuló késes és
velemenyezd, 2016. február 19. péntek, 17:32
Ukrán válság - Arcukat elfedő ismeretlenek hatoltak be a harkivi városházára és összetűztek a rendőrökkel
A városházához mintegy kétszáz, maszkos fiatal érkezett. Egy csoportjuk behatolt az épületbe, majd kifelé jövet dulakodni kezdtek a hivatalt védő rendőrökkel. Egyet közülük megvertek, könnyebb sérüléseket szenvedett. A dulakodás, lökdösődés közben az egyik maszkos gazspray-vel fújta le a rendőröket, majd néhány perc múlva sebtében távoztak a helyszínről.

Helyi sajtójelentések szerint a városházán Mihajlo Dobkint, Harkiv megye Moszkva-barát exkormányzóját keresték, aki jelenleg az Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt ukrán államfő egykori hívei által létrehozott Ellenzéki Blokk városi képviselője a tanácsban.

A városházánál történt zavargás előtt ismeretlenek Dobkin házánál is pirotechnikai eszközöket gyújtottak meg és füstbombákat dobáltak. Összefirkálták a kerítést, és új táblát is erősítettek rá, amelyen a Majdan-tüntetések után feloszlatott rohamrendőrség "tiszteletére" Berkutra "keresztelték át" az utcát.

Az ukrán fegyveres erőkhöz tartozó "Azov ezred" civil szervezete
velemenyezd, 2015. szeptember 23. szerda, 19:12
Képek, videók
0 OV a zavargások szerv
lovaszmarika
2012. október 21. vasárnap, 15:29
London -zavargások.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 13:31
Hag peszah kaser.jpg
relisisi
2016. április 22. péntek, 10:40
Pesztos tészta
jancsiba1
2009. április 17. péntek, 21:10
Peszleg Tibi
james64
2007. november 14. szerda, 19:32
Peszleg_2
james64
2007. november 14. szerda, 19:02
pesztra
janiszisza
2006. október 27. péntek, 20:20
barack-obama-boeing.jp g
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:41
barack-obama.jpg
agica2004
2017. május 06. szombat, 22:40
Barack Obama.jpg
agica2004
2017. február 17. péntek, 17:10
Barack Obama rezidenciája
sanci81
2017. február 08. szerda, 17:05
George and Amal Clooneys
durcimarcika
2020. május 03. vasárnap, 14:45
George Orwell - Reménytel
sanci81
2018. február 04. vasárnap, 18:43
George Orwell idézet
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:05
orwell_george_orwell_i dez
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 19:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.