Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:55 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bögrés vajas zsömle
Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre),
2.5 dl langyos tej,
2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm),
1 ek kristálycukor,
2 teáskanál só,
1 tojás,
5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA.
A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez.
A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt habosra verjük.

Beleszitáljuk a lisztet, amihez az élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a géppel 10 percig dagasztjuk, majd pihentessük a tésztát 20-30 percig. Amikor az edényben elkezd feljönni, akkor jó. Sütőpapírral bélelt szilikonos tepsibe tesszük a 8 egyenlőre részre osztott tésztát. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.

Fontos, hogy a sütést hideg sütőben kezdjük! 200 fokon (légkeveréses sütő) 18 perc alatt készre sütjük. Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a zsemleformához, ebből a tésztából készíthetünk kiflit, vagy akár fonott kalácsot is.Link

eva6, 2020. március 31. kedd, 10:18
Címkék: tészta elkészítésénél, előmelegített tejet, tálba tesszük, tésztát 20-30, edényben elkezd, felvert tojással,
Kommentek
Ha nincs otthon...-mit mivel pótolhatunk?
savanyíthatjuk.

Aludttej helyett: 1 dl aludttej helyett: 1 evőkanál tejföl pár csepp citromlé és kb. 1/2 dl tej összekeverve

Citrom helyett: használhatunk konyhai ételecetet.
Ha kevés a zsemlemorzsánk: egyharmad arányban pótolhatjuk keményebb sajt reszelékével,panírozásnál még finomabb lesz az étel.

Tojás hiányában: ( ha az étel jellege megengedi) használhatunk nyers, lereszelt burgonyát.

Zsír vagy olaj és margarin egyenértékű lehet bármilyen étel elkészítésénél.

Sütemény vagy tészta készítésekor a vaj és a margarin egyenértékű.

A különféle hústöltelékekbe rizs helyett tehetünk főtt árpagyöngyöt, főtt szójagranulátumot vagy főtt, hántolt kölest.

Bizonyos édességek készítésekor kalács helyett megfelel az édes kétszersült vagy a zsúrkenyér.
Cukrozott gyümölcs helyett : tehetünk a süteménybe kemény, besűrűsödött , apróra vágott lekvárt, vagy dzsemet, kimagozott apróra darabolt befőttet, főtt narancs vagy citromhéjat,
reifregina, 2018. április 17. kedd, 21:24
8 káprázatos tészta recept
8 káprázatos tészta recept, a fenséges sütemények rajongóinak!
Képtelenség elrontani ezeket a finomságokat!

A 8 legfinomabb tészta receptje, amelyekből fenséges süteményeket készíthetsz. Mi lehet jobb egy házilag készített süteménynél? Ma elhoztunk nektek 8 olyan receptet, amelyek elkészítésével a legfinomabb süteménnyel lephetitek meg szeretteiteket. Sokszor előfordul, hogy sietünk és nem olyanra sikerül a tészta, amilyenre szeretnénk, a mai receptek elkészítésénél ez nem fordulhat elő hiszen, csak az adagokat kell betartanunk. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

1. Joghurtos, sajtos bögrés tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
1 bögre reszelt sajt,
0,5 kiskanál só,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál
nanoka72, 2017. június 12. hétfő, 17:28
Dödöle
Régi jó recept, már nagyanyáink is így készítették! Megéri kipróbálni, jobb mint a hagyományos köretek!
Hozzávalók:

burgonya

liszt
zsír
hagyma

Elkészítése:

Elkészítésénél a burgonyát nyersen meghámozva és kockára vágva, kevés, gyengén sós vízben főzzük meg, törjük össze és a megmaradt levét egy csészébe öntsük le. A burgonya közé világosra pirított lisztet keverünk, s főzőlevéből kicsit visszaöntve, sima masszát kavarunk. Egy lábasba kevés zsíron hagymát pirítunk (esetleg megpaprikázzuk) és ebbe forró zsírba mártott evőkanállal beszaggatjuk és óvatosan megforgatjuk a nagy galuskákat. A tészta félét hagymás zsír helyett kb. 1 dl tejföllel elkevert zsírban is megforgathatjuk.

lebo, 2016. november 17. csütörtök, 12:40
Magyar konyha története
A magyar konyhaművészet gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Ám manapság egyre ritkábban találkozni olyan fogásokkal, amelyek valóban az évezredes, évszázados hagyományos ízeket mutatják meg. E helyett a pirospaprikás, fekete borsos gulyást, csikós, paprikás imázst próbálják ránk erőltetni olyannyira, hogy már háziasszonyaink konyhájából is hiányoznak az ősi fűszereink, még pontosabban fűszerszámaink, hiszen a fűszerezés minden esetben a harmónia, az egyensúly visszaállítását, a gyógyítást is szolgálja, ha máshol nem is, akkor az emésztőrendszerben. Minden ősi fűszerünk egyben gyógynövény is, ízük harmóniája egyidejűleg szolgál testi, érzelmi, gondolati egyensúlyunk megtalálásához.
Az ősi magyar fűszerekhez, ételekhez való visszanyúlás érdekében mogyoróhéjban tekintsük át a magyar konyha történetét.
Az ősi magyar konyha néhány jellemzője mai napig tetten érhető konyhaművészetünkben, ilyenek pl. a következők:
Az általunk igazán ízletesnek tartott ételekben a pentaton (édes, savanyú, sós,
eva6, 2016. május 31. kedd, 11:28
Dió
Borogatás:

A borogatást leginkább a bőr enyhe gyulladásai esetén javasolják.

Fürdő:

Bőrkiütések, bőrbetegségek esetén ajánlott.

Dióolaj:

Jellegzetes aromája van, mely kiválóan alkalmas saláták vagy más ételek ízesítésére. Tárolása fénytől védve, hűvös helyen, légmentesen záródó üvegben történjen.

Konyhai felhasználás:

A dió termését (dióbél) sokféleképpen használják a háziasszonyok: sütemények, kalácsok, tészták elkészítésénél. Zölddió befőtt és likőr is készíthető belőle.

Jó tudni!

Ha kesztyű nélkül szedjük le a dióról a kopácsot, erős színezőanyagai miatt a kezünk sötét barnás színű lesz, ami viszont nem vált ki allergiát, de csak nagyon nehezen távolítható el, mosható le. Idővel a lekopás vagy citromos bedörzsölés segíthet.

A juglon-tartalom miatt a növény huzamosabb ideig történő használata nem javasolt.

A RECEPT TALÁN NEM MINDENKI SZÁMÁRA ISMERT
lenke1964, 2015. október 13. kedd, 07:58
Gyógyító konyha
Az ízek diagnosztikai segítséget is adhatnak, ha ,,
belülről" kapjuk. Ha valaki édes, tésztás ízt érez,
az a lép bioenergia hiányát jelzi, a sós íz a vese
energiazavarára utal. A máj-energia
csökkenésekor a szájban savanyú ízt érez a beteg. A
szívkoszorúérgörcs is gyakran jár együtt
keserû szájízzel.
A távolkeleti népek az ízeket - a fûszerek segítség
ével - az ételek elkészítésénél gyógyításra
használják. Így a beteg nem tablettákat szed, hanem
előírásszerûen elkészített (ízesített) ételeke


A GYÓGYÍTÓ KONYHA
25
EGÉSZSÉGROMBOLÓ ÉTKEK, ÉS AMIT HELYETTE
AJÁNLUNK
A FEHÉRCUKOR
A cukor létfontosságú energiaforrásunk. Sajnos cuko
rként szinte csak a tiszta kristálycukorhoz
lehet hozzájutnunk. A kristálycukorral az a legnagy
obb baj, hogy nagy mennyiségben, koncent-
ráltan
kannalidia, 2015. május 03. vasárnap, 00:27
Séf praktikák 1
Citrusok filézése

Mossuk meg a citrusfélét alaposan, majd vágjuk le a héját úgy, hogy a szeletek szélén lévő vastag, fehér belső héjat is eltávolítsuk.
Ezt követően egy éles késsel kivágjuk a citrusféle húsát a hártya mentén.



Fűszernövény kombinációk

Csirke: metélőhagyma, lestyán, majoránna, borókabogyó, bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, zsálya, reszelt citromhéj
Sertésételek: zsálya és bazsalikom
Bárány- és borjúételek: majoránna, rozmaring, borsikafű
Halételek: metélőhagyma, kapor, petrezselyem, bazsalikom, édeskömény, kakukkfű
Tojásos és sajtos ételek: metélőhagyma, petrezselyem, kapor, lestyán, tárkony
Sült, rostélyos húsok: metélőhagyma, petrezselyem, kakukkfű, tárkony
Burgonya: bazsalikom, metélőhagyma, édeskömény, menta, petrezselyem, rozmaring, zsálya
Paradicsom: bazsalikom, majoránna, zsálya
Hagyma: zsálya, tárkony, kakukkfű
Káposzta: kömény, édeskömény, lestyán, menta
Sárgarépa: bazsalikom,
klementinagidro, 2015. április 16. csütörtök, 14:32
Képek, videók
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
BOGRÉS JÓGURTOS.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:01
narancsos bögrés
sarkadykati
2016. február 27. szombat, 09:30
bögrés diós
jolika66
2015. szeptember 06. vasárnap, 18:31
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
meggyes, diós bögrés
sarkadykati
2015. június 27. szombat, 07:35
bögrés süti
snbela44
2015. június 27. szombat, 07:31
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
Bögrés farsangi fánk.jpg
feviroza
2015. február 21. szombat, 12:25
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
Formát a gépbe tesszük
dorist
2006. november 24. péntek, 23:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.