Belépés
2019. április 24. szerda | 17. hét | 114. nap | 00:48 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szállodaszövetség: nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő a magyar szállodák teljesítménye
A szervezet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, 2018-as ágazati adatait idézve közölte: a jelentés szerint a kelet-közép-európai régióban (Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország) a magyarországi szállodák Revpar mutatója (65,8 euró) a második legmagasabb volt Ausztria (79,2 euró) után és Csehország előtt (62,1 euró).

Kitértek arra is, hogy 2018-ban a 10 évvel korábbi időszakhoz képest több mint 60 százalékkal nőtt a szállodai vendégéjszakák száma, meghaladta a 23 milliót. Ez az összes kereskedelmi szálláshelyen regisztrált vendégéjszakának a 75 százaléka. A külföldiek esetében még magasabb az arány, 82 százalék.

Tavaly 2017-hez viszonyítva, országos szinten 8,9 százalékkal nőtt a szállodák összes bevétele, így meghaladta a 453 milliárd forintot. A szobaárbevétel 7,5 százalékkal lett magasabb, megközelítette a 266 milliárd forintot. Az összes bevétel 49,2 százaléka, a szobaárbevétel 55,6 százaléka realizálódott a fővárosi hotelekben - írták.

Tavaly a beutazásban meghatározó szereppel bíró országok közül átlagot meghaladó növekedést mértek Ukrajna (+33,4 százalék), Kína (+14,7 százalék), az Egyesült Államok (+12,5 százalék), Izraela (+12,3 százalék), Spanyolországa (+11,8 százalék) és Romániáa (+5 százalék) esetében. Figyelemre méltó a szállodaszövetség szerint, hogy Indiából és a Koreai Köztársaságból is több mint 18 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma.

A Budapest-Közép-Dunavidéki régió 2018 évi vendégforgalma 10,4 millió vendégéjszaka volt, ez az országosnak 45 százaléka, a bruttó átlag szobaár itt közel 26 ezer forint volt. A második legnépszerűbb régió a Balaton, ahol 4 millió vendégéjszaka volt, bruttó 16 700 forintos átlagárral. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az Észak-magyarországi régió szállodái, ahol a bruttó átlagár 19 109 forint volt tavaly - közölte a MSZÉSZ.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:43
Címkék: Központi Statisztikai Hivatal, Egyesült Államok, Koreai Köztársaságból, magyar szállodák, jelentés szerint, magyarországi szállodák,
Kommentek
Palkovics: valós képzési igényeket kiszolgáló, új felnőttképzési rendszer jön létre
átadásában és elsajátításában.

Palkovics László hozzátette, hogy a képzéseket mérhetővé teszik, big data módszerekre építve mérik a képzések munkaerőpiaci eredményességét, azaz, hogy a képzést elvégzők sikeresen elhelyezkednek-e, hogyan alakul a bérük és a foglalkoztatásuk stabilitása. A nagyvállalatokat - mint mondta - arra ösztönzik, hogy megnyissák jól működő képzési kapacitásaikat a kis- és közepes vállalkozások munkavállalói előtt is.

Palkovics László megjegyezte, hogy nemzetközi összehasonlításban alacsony a saját munkavállalóikat képző vállalatok aránya Magyarországon, ezért jelentősen növelni kell a kis- és középvállalkozások körében a saját munkavállalóikat képző vállalatok arányát. Hozzátette, hogy a felnőttképzés rendszerének továbbfejlesztésére szólította fel tagállamait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is. A szervezet szerint azért van szükség a mielőbbi változtatásokra, hogy a munkaerőpiaci szereplők a lehető leggyorsabban felkészüljenek az új technológiák
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 11:41
Emelkedett a lakóingatlan-értékesítések száma az Egyesült Államokban februárban
Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) pénteken közölte, hogy havi összehasonlításban 11,8 százalékkal nőtt a használt lakóingatlanok - családi házak, iker- és sorházak, társasházi és szövetkezeti lakások - eladásának száma a januárban mért 1,4 százalékos csökkenés után. Tavaly februárhoz képest azonban 1,8 százalékkal csökkent a gazdát cserélő ingatlanok száma.

Az eladások februári ütemével számolva a teljes évben 5,51 millió lakóingatlant értékesítenének.

Elemzők 2,2 százalékos emelkedést, évesítve 5,10 milliós számot vártak az év második hónapjáról.

Februárban a használt lakóingatlanok átlagára 288 200 dollár volt, 2,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A mediánár 3,6 százalékkal 249 ezer 500 dollárra ugrott.

Az eladások februári üteme mellett 3,5 hónapba telne értékesíteni az összes vevőre váró használt ingatlant, amelyek száma 3,2 százalékkal 1 millióra 630 ezerre nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Egészséges egyensúlyt azonban hat-hét hónap
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 17:21
Brexit - Veszélyhelyzettől tart az iparszövetség és a szakszervezeti szövetség a megállapodás nélküli Brexit ko
halasztja, sőt törli nagy-britanniai beruházásait a Brexit-folyamat bizonytalanságai miatt.Mark Carney, a Bank of England kormányzója a minap, egy londoni üzleti rendezvényen kijelentette: a kilépésről döntő, 2016-ban tartott népszavazás óta nem nőtt, sőt az elmúlt egy évben 3,7 százalékkal visszaesett a brit gazdaságban végrehajtott üzleti beruházások értéke.

A brit jegybank vezetője szerint a brit gazdaság beruházási szempontból drámaian alulteljesítő történelmi és térségi összehasonlításban egyaránt.

A Brit Kereskedelmi Kamarák szövetsége (BCC) e héten közzétett új prognózisában rontotta a brit gazdaság idei és jövő évi növekedésére adott előrejelzéseit, elsősorban a Brexit körüli bizonytalanságokkal indokolva a döntést.

A brit üzleti vállalkozások érdekképviseletét ellátó szervezet felülvizsgált előrejelzése szerint a brit hazai össztermék (GDP) 2019 egészében várhatóan 1,2 százalékkal, 2020-ban 1,3 százalékkal növekszik.

A BCC eddig érvényben volt előrejelzése 1,3,
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 21:32
A Jobbik is Puzsér Róbertet támogatja a főpolgármester-választáson
lehető legszorosabb politikai együttműködésre és közös munkára fogunk törekedni" - közölte.

Elmondta: a megállapodásban arra is kitértek, hogy a csatlakozás lehetősége nyitva áll a programmal egyetértő politikai és civil szervezetek számára.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke közölte: a megállapodás célja, hogy "olyan új pólust hozzunk létre, amelyre szüksége van Magyarországnak".

Arról beszélt: Magyarországnál korrupció és szegénység terén is csak Bulgária áll rosszabbul uniós összehasonlításban, a két jelenség pedig kéz a kézben jár. "Ha a korrupciót megszüntetjük, akkor felemeljük Magyarországot"- jelentette ki, és az LMP-t és Puzsér Róbertet is garanciának nevezte arra, hogy Budapesten megvalósítható a korrupcióellenes küzdelem.

Demeter Márta, az LMP társelnöke azt hangsúlyozta: Puzsér Róbert Sétáló Budapest című programja tökéletesen illeszkedik elképzeléseikhez. Hozzátette, "Budapest lényegében élhetetlen metropolisszá vált", a városvezetésnek pedig nincs koncepciója arra, hogyan
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:41
Januárban 4,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban
Az előző hónaphoz mérve januárban a kiskereskedelmi forgalom növekedése 0,5 százalék volt.

Az internetes áruházak forgalma 18,6 százalékkal emelkedett, de szokatlanul nagyok voltak a kultúrára, a sportra és a szabadidős tevékenységekre fordított kiadások, ahol 23 százalékos volt a növekedés.

A statisztikai hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy hosszabb idő után januárban nagyon kedvezőek voltak a téli üdülőközpontokban a sportolási viszonyok, ami kihatott az ehhez szükséges felszerelések eladására is. A magas növekedési mutató ugyanakkor az alacsony tavalyi összehasonlítási alapnak is köszönhető.

Éves összehasonlításban idén januárban 7,8 százalékkal több műszaki cikket és berendezést adtak el, mint 2018 első hónapjában. Az élelmiszereladás viszont csak 1,4 százalékkal volt magasabb.

A ruházati cikkek és a lábbelik eladása 6,6 százalékkal volt magasabb, mint egy éve.

Az autóeladások és autószervizek forgalma, amelyet néhány éve már nem számítanak be a kiskereskedelembe, idén
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 10:31
A tűzijátékok lakossági használatának szigorítását kéri a jövő nemzedékek szószólója
A közleményben azt írták, Bándi Gyula úgy véli, a beszerzésre és a használatra vonatkozó rendelkezések túlságosan megengedők, pedig a tűzijáték légszennyezési, állat- és egészségvédelmi szempontból is aggályos.

A szakszerűtlenül használt és tárolt tűzijátékok többször okoztak már baleset, a lakosság is többször petíciót indított a betiltásukért - tette hozzá.

A szószóló szerint a nemzetközi összehasonlításban feltűnően engedékeny hazai szabályozást közelíteni kell az európai példákhoz. A jelenleg majdnem szabadon forgalmazható kisebb, 1. és 2. osztályú pirotechnikai eszközöket csak 18 év felettiek, a veszélyesebb, 3. besorolású eszközöket pedig csak rendőrségi engedéllyel rendelkező pirotechnikai szakértők vásárolhassák meg - javasolta Bándi Gyula.

Hozzátette, magánrendezvényeken csak szakértők közreműködésével, előzetes rendőrségi bejelentéssel lehessen tűzijátékot használni, szilveszterkor és - állami ünnep kivételével - egyéb ünnepi alkalmakkor pedig a legmegfelelőbb az önkormányzatok
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 14:22
A vártnál jobban alakult az euróövezet ipari termelése januárban
százalékkal esett vissza az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése, míg az előző hónaphoz mérvenaptárhatással és szezonális kiigazítással számolva 1,4 százalékos emelkedést mértek az év első hónapjában.

Elemzők jóval nagyobb, 2,1 százalékos éves csökkenésre számítottak az előző havi 4,2 százalékos visszaesés után. egy hónap alatt pedig kisebb, 1,0 százalékos növekedést vártak a decemberben mért 0,9 százalékos csökkenés után.

Az energiatermelés havi szinten 2,4 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 4,0 százalékkal emelkedett, ami segített ellensúlyozni vagy csökkenteni a félkész termékek és a tőkejavak gyenge termelését.

A legnagyobb euróövezeti gazdaság, Németország ipari termelésének csökkenését több mint ellensúlyozni tudta Franciaország és Olaszország, a második, illetve harmadik euróövezeti gazdaság. A német ipari termelés tavaly decemberhez viszonyítva 0,9 százalékkal csökkent, a francia viszont 1,3 százalékkal, az olasz pedig 1,7 százalékkal nőtt.

Az Európai Unió 28
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 11:51
KSH: 4,4 százalékkal nőtt az ipari termelés januárban
műanyag és nemfém ásványi termék gyártása. Harmadik hónapja csökkent a gyógyszeripar termelése, januárban 3,4 százalékkal elsősorban a hazai eladások igen kedvezőtlen alakulása miatt.

A legnagyobb mértékben, 9,5 százalékkal a feldolgozóipar 5,6 százalékát képviselő gép, gépi berendezés gyártása csökkent, nagyrészt a legjelentősebbsúlyú motor-, turbinagyártás kiugró visszaesése miatt. Ezen a területen tavaly 9,5 százalékos visszaesés volt és mindössze két hónapban nőtt a termelés éves összehasonlításban.

Az ipar belföldi értékesítése 8,7 százalékkal nőtt, ezen belül a járműgyártás 13,9 százalékos emelkedést, a számítástechnikai ágazat 13,2 százalékos csökkenést mutatott.Nagyot nőtt a villamos és a gépi berendezések belföldi értékesítése 22,9, illetve 19,4 százalékkal, az élelmiszereladások 7,0, a vegyiparé 11,7 százalékkal nőtt, a gyógyszereladások 15,1 százalékkal visszaestek.

Az ipari export volumene 6,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a járműipar 10,3 százalékkal a villamos
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 10:11
Képek, videók
összehasonlítás.jpg
bbbarbara
2015. július 15. szerda, 21:14
összehasonlítás
maria_kadar_148
2014. augusztus 21. csütörtök, 19:22
Összehasonlítás.
hartvigjoe
2013. május 30. csütörtök, 10:04
összehasonlítás.jpg
agica2004
2010. augusztus 13. péntek, 14:34
összehasonlitás-fehér- roz
iraziviki
2010. február 20. szombat, 17:51
Trianon_összehasonlita sa
sydel
2008. szeptember 12. péntek, 15:32
Minden nagy teljesítmény
sanci81
2018. augusztus 14. kedd, 18:22
jobb teljesítmény-.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 17:13
jobb teljesítmény.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 17:12
iskolai teljesitmény.jpg
gigi55
2011. október 05. szerda, 21:35
szomorú teljesitmény.jpg
agica2004
2007. április 21. szombat, 12:30
teljesítmény görbe
szaszattila
2006. május 15. hétfő, 21:57
Statisztikai havi közlemé
hollygergo
2009. február 09. hétfő, 20:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.