Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 14:55 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közönségdíjat nyert Pátkai Rozina az Independent Music Awardson
Az IMA zenei versenyre a világ minden tájáról érkeztek nevezések. A dzsessz kategória legjobb öt dala közé négy amerikai versenyző mellett a Vocé e Eu című nótát is beválasztották, erre szavazhatott később a közönség - mondta el az énekesnő az MTI-nek.

Pátkai Rozina hozzátette: azért tartja különösen nagy elismerésnek a díjat, mert ezt a kategóriát általában amerikai előadó szokta nyerni.

"Ez nem pénzdíjas verseny, itt a nyertesek anyagának a promócióját, terjesztését vállalja az Independent Music Awards csapata, amely rádióknak és kiadóknak küldi el a zenei anyagot, valamint a lemezt, ahogy ez elkészült" - részletezte az énekesnő. A Vocé e Eu című album szeptember 14-én jelenik meg, és a lemezbemutató koncert is ezen a napon lesz a Budapest Music Centerben.

"Amerikában már játsszák a dalunkat és a nevezés óta nagyon sokan megkerestek a tengerentúlról és érdeklődtek, hogy mikor jön ki a lemezünk. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk, ezért is örülünk kimondottan a díjnak" - fűzte hozzá.

A verseny minden kategóriájában egy előadót a közönség, egyet pedig a zsűri díjaz, a dzsessz kategóriáiban az egyebek mellett Tom Waits, Suzanne Vega, Ziggy Marley, McCoy Tyner, Raul Midón, John Medeski és Chris Wood alkotta ítészcsapat a New York-i Jeff Fairbanks' Project Hansori Bi Bim Bop című számát választotta a legjobbnak.

Pátkai Rozina bemutatkozó anyaga és a dal az IMA honlapján is megtekinthető (http://www.independentmusicawards.com/ima/Rozina-Patkai).

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. augusztus 07. szerda, 20:05
Címkék: Pátkai Rozina, Independent Music Awardson, Independent Music Awards, Budapest Music Centerben, Suzanne Vega, Ziggy Marley,
Kommentek
A Dal 2019 - Frenreisz Károly és a Skorpió az első adás vendége
sztárvendégei. Egy meglepetés dallal készülünk, ami lehet, hogy nem is lesz akkora meglepetés" - fogalmazott Frenreisz Károly.

A Dal 2019 első válogatóját szombaton 19 óra 30 perctől láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői. Az adásban tíz produkció lép színpadra: Antal Tímea feat. Demko Gergő (daluk címe: Kedves Világ!), Berkes Olivér (Világítótorony), DENIZ (Ide várnak vissza), Hamar Barni (Wasted), a Konyha (Százszor visszajátszott), a Nomad (A remény hídjai), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), Pátkai Rozina (Frida), Szekér Gergő (Madár, repülj!) és Váray László (Someone Who Lives Like This).

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, aki
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:41
A Dal 2019 - Both Miklós: valósághűbben a magyar könnyűzenéről
A zenész, szerző, népzenekutató negyedik éve vesz részt A Dal zsűrijében. Mint kiemelte, a szélesebb kép önmagában nem jelent sikert, de elősegíti a versenyt és a tágabb merítést, amely nagyobb biztosíték a műsor jövője szempontjából.

"A műsor elsősorban egy hazai könnyűzenei körképet akar bemutatni. Ennek kapcsán kértek engem is fel zsűritagnak és erre a célra mondtam igent" - fejtette ki Both Miklós.

Problémának nevezte, hogy az emberek tömegéhez csak az iparszerűen termelt szórakoztató zene jut el, miközben a háttérben sok olyan alkotó közösség van, amelyekre érdemes figyelni. Hozzátette: kulturálisan fontos befektetés velük foglalkozni. Mint fogalmazott, míg A Dal a 2011-es induláskor inkább fűszerként használta a fősodortól eltérő produkciókat, az idei versenyben már sokkal hangsúlyosabb teret kaptak a nem klasszikus rádióbarát dalok.

"A Dal az egyetlen olyan, nagy felületen zajló könnyűzenei műsor, amelyben a résztvevők saját kompozícióikat mutathatják be és nem más dalát kell jól
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 17:41
A Dal 2019 - Szombaton lesz az első válogató
Szombaton lép színpadra Antal Tímea feat. Demko Gergő (daluk címe: Kedves Világ!), Berkes Olivér (Világítótorony), DENIZ (Ide várnak vissza), Hamar Barni (Wasted), a Konyha (Százszor visszajátszott), a Nomad (A remény hídjai), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), Pátkai Rozina (Frida), Szekér Gergő (Madár, repülj!) és Váray László (Someone Who Lives Like This) - közölte az MTVA sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben. Az érdeklődők A Dal 2019 honlapján (https://www.mediaklikk.hu/adal), valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán már az adások előtt megismerkedhetnek az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak,
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 13:01
A Dal 2019 - Bemutatták a 30 versenydalt és előadóit
szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Mellettük számos korábbi induló - Antal Tímea, Berkes Olivér, Kyra, a Leander Kills, Oláh Gergő, Petruska és a YesYes -, valamint már befutott előadók - Deniz, a Konyha, Pátkai Rozina, Hajdu Klára -, és a nagyközönség számára kevésbé ismert zenészek produkcióját láthatják a nézők.

Mint elhangzott, a műsorban 2019-ban ismét több különdíj lesz: keresik A Dal 2018 legjobb dalszövegíróját, felfedezettjét és újra megrendezik az online Akusztik Dalversenyt is.

A Dal 2019 teljes mezőnye (előadó - dalcím): Acoustic Planet - Nyári zápor; Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!; Berkes Olivér - Lighthouse; Deniz - Ide várnak vissza; Diana - Little Bird; Fatal Error -
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 13:26
Változatos programokkal készül az idén a délvidéki magyarság kulturális fesztiválja, a Dombos Fest
szervezők az idén is a magyar kultúrának, illetve a régiónak az érdekes, színvonalas és ritkán látott produkcióit hívták meg az összművészeti rendezvényre.

A Dombos Festet július 4-én Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas világzenei hegedűművész duója nyitja meg. Másnap, csütörtökön Magyarország első raggaezenekara, a több mint 30 éves múlttal rendelkező Ladánybene 27 nyitja az estét. Őket a Fonogram-díj tavalyi Év felfedezettje-díjának győztese, a Lóci Játszik követi, és a második fesztiválnapon lép fel a Pátkai Rozina Trió, Szeder, valamint a Road Six Sax szaxofonkvartett is.

Pénteken már ismerősként tér vissza a kishegyesi löszfal tövébe a bácskertesi Csizmadia Anna és a Fokos Zenekar, de fellép a népi és világzenei hangzásról is ismert Borbély Mihály Polygon, valamint a Vujicsics együttes, illetve a dzsesszdallamokat hozó Santa Diver.

A szombati napot a legendás Tudósok zenekar zárja, előtte azonban a közönség meghallgathatja Senát, Frenket, a nagyon egyedi hangzású Jüt, valamint a Szirtes
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 11:31
Ismét megrendezik a Tízforrás Fesztivált a Fertő-parti településeken
Nagycenken Róth Márton orgonaművész ad koncertet, este fél nyolctól pedig a hegykői szabadtéri színpadon Deák Bill Gyula.

Szerdán Korpás Éva és zenekara adnak koncertet a fesztivál legújabb helyszínén, a forrásokkal teli hidegségi papkertben, a hegykői szabadtéri színpadon pedig a Margaret Island. Csütörtökön a nagycenki templomban Vadász Attila orgonaművész, a hegykői szabadtéri színpadon pedig a Kiscsillag lép fel. Ugyanott másnap a KFT ad koncertet.

Július 22-én, vasárnap a hegykői Csipkeházban Pátkai Rozina énekes az ismert bossa novák mellett saját, az autentikus brazil dallamvilágból kiinduló dalait adja elő. A programsorozat záró koncertjét aznap este Charlie adja a hegykői szabadtéri színpadon.

A fesztivál ideje alatt a hegykői Tornácos Panzióban tekinthető meg Orbán Attila képzőművész kiállítása, a Fertőhomoki Tájházban pedig a július 7-én kezdődő Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított tárlat. Utóbbira Gáspár Gyula, Harsányi Zsuzsanna, Luzsicza Árpád Lajos és Várhelyi Tímea
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 15:58
Csütörtökön kezdődik a Dombos Fest Kishegyesen
A vasárnapig tartó fesztiválon - amely idén visszatért a korábban évekig használt szlogenhez, miszerint Az életöröm nem tabu, hanem ráadás - fellép többek között a Boban Markovic Orkestar, Ripoff Raskolnikov és zenekara, a Szabó Balázs Bandája, Lajkó Félix és az Óperentzia duó, a Dresch Quartet, a Pátkai Rozina Trió, Brasnyó Antal és a délvidéki nagyzenekar, valamint a Budapest Ska Nu-jazz Orchestra, vagyis a BuSKAnjo.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat. Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.

A fesztivállal egy időben, délutánonként lesz a Dombosi Remix nevű irodalmi találkozó, amelynek vendége többek között Nádasdy Ádám, Peer Krisztián, Terék Anna és Orcsik Roland.
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 07:04
Népzenei és világzenei koncertekkel várja a közönséget a Dombos Fest
Szalonna és Bandája koncertje nyitja meg. A szervezők célja olyan magyar produkciókat bemutatni a rendezvényen, amelyek még nem szerepeltek a Vajdaságban, így például a Lóci játszik zenekart - tette hozzá.

A fesztiválon este 6-tól hajnali 3-ig piknikszerű hangulat várja az érdeklődőket, a 16 év alattiaknak ingyenes a belépés, emellett családi jegyet is kínálnak - közölte az igazgató.

A Dombos Fest vendége lesz Lajkó Félix hegedűművész és az Óperentzia duó, Dresch Mihály és a Dresch Quartet, a Pátkai Rozina Trió, Brasnyó Antal és a Budapest Ska Nu-jazz Orchestra. Fellép a Boban Markovic Orkestar, Ripoff Raskolnikov és zenekara, valamint Szabó Balázs Bandája is.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kapnak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a közönséget.

A fényfestők keze alatt minden este életre kel majd a 100 méteres löszfal, amelynek tövében a fesztivált rendezik. Délutánonként Dombos
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 12:53
Képek, videók
Pátkai tó
peterimajoridozsahe
2009. november 19. csütörtök, 13:48
Kossuth (Independenţei) u
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:33
talanat-independence squa
zskadi
2016. február 10. szerda, 20:48
Independence-of-the-Se as
farkas1945
2014. október 17. péntek, 11:02
Independence
stef555
2012. november 27. kedd, 23:21
independence1_thumb.gi f
maflika
2011. augusztus 01. hétfő, 21:31
Independenc.jpg
katica76
2010. január 07. csütörtök, 14:29
Közönségdíjas.jpg
mami7090
2008. október 14. kedd, 10:33
A világ minden szeretete
sanci81
2018. január 05. péntek, 17:51
Mindenki a világot akarja
csalogany13
2017. május 06. szombat, 23:35
Osho-A-vilag-minden-sz ere
menusgabor
2016. október 11. kedd, 17:38
A világ és minden ami ben
borigit
2016. január 21. csütörtök, 14:51
A világ minden szeretete.
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:20
A világon minden végtelen
zsofi0413
2011. október 05. szerda, 18:49
A világ minden.jpg
mester126mari
2010. szeptember 30. csütörtök, 00:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.