Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 08:40 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x'DI Can Win fokozat: Használjon ócska billentyűzetet, és köpje magát szembe minden reggel a tükör előtt

Kit érdekel, milyen billentyűzetet használ? Senkit. A munkahelyén kap az ember valami szart, amit beszerez a beszerzési osztály, vagy ha kicsi a cég, a számítógépes csávó, aki a levelezést is be szokta állítani. Az otthoni keyboard jött a géppel meg a monitorral. Rá van írva, hogy Genius vagy Speedlink, jobb esetben Microsoft, és ha véletlenül ráömlik a kávé, elbattyog az ember a közeli pécékuckóba, és vásárol egy másik Geniust, Speedlinket, vagy jobb esetben Microsoftot.

Ma reggel például lenéztem otthon az asztalomra, és ezt láttam:
A WASD lekopott, Windows és Power off gombok kiberhelve. Mocskos is. Szégyen, gyalázat.

Szörnyű látvány, én kérek elnézést. Már nem emlékszem pontosan, de ezt a Silver Line feliratú készüléket évekkel ezelőtt vásárolhattam egy közeli pécékuckóban, mert csak az volt nyitva, és gyorsan kellett valami, amivel írni lehet. Most azért szedtem elő, mert egy keyboardot elajándékoztam, egy másik meg tönkrement, és még nem volt időm kicserélni. De nem tagadhatom, hogy használtam, látszik is rajta. Még az is látszik, hogy mire használtam.

Ez a billentyűzet máig kapható, 1700 forintba kerül egérrel együtt, szóval magában mondjuk 1000. Mit adnak manapság 1000 forintért? Egy doboz cigarettát. 35 deka párizsit. Három buszjegyet. Na, ezt szégyellem. Nem a pénz miatt, hanem a saját igénytelenségem miatt.

Ha most azt gondolja, hogy önnek is hasonló keyboardja van, és semmi baja vele, akkor gondolja újra. Attól függően, hogy hol dolgozik, és hogy mivel szórakozik, könnyen elképzelhető, hogy egy átlagos napon többször kerül fizikai kapcsolatba a klaviatúrával, mint bárkivel azok közül, akiket szeret. Fogadom, hogy egyedül az Entert többször érinti meg, mint a gyerekei buksiját, már ha vannak gyerekei. Vagy mint a csaja seggét, már ha van a csajának segge. A billentyűzetet naponta hosszú órákon át simogatja, üti, püföli, csattogtatja. Egy tömeggyártott, rossz minőségű műanyagból fröccsöntött borzadályt. Ennyire igénytelen lenne ön?

Még rosszabb a helyzet, ha ön a billentyűzetével keresi a kenyerét. Napi 8-10-12 órában ocsmány, semmire való billentyűzetet használni olyan, mintha egy autószerelő csorba, nyeklő-nyakló csavarkulccsal dolgozna, a fodrász meg a lehető legolcsóbb, de még éppen működőképes ollóval. És persze, hogy nagyregényt is lehet írni szétrágott ceruzacsonkkal, de nem jobb érzés egy aranyhegyű Mont Blanc? Dehogynem. (Apró vigasz: a nagyregény minőségén nem változtat az eszköz.) És a legjobb hír az, hogy egy jó keyboard meg egy rossz keyboard között árban sincs akkora különbség, mint egy lerágott ceruzacsonk és egy aranyhegyű Mont Blanc között. Ha nem elégíti az I Can Win fokozat, tartson velem a klaviatúrák csodálatos világába!

Bring It On fokozat: ballagjon el a Mediamarktba, és vásároljon egy nem 1000 forintos billentyűzetet

Öt-tízezer forintért kétségkívül jobb billentyűzetet kapni, mint ezerért. Kellemesebb minőségűek a műanyagok, amikkel billentyűzés közben érintkezik. Esetleg wireless, nem kell vezeték. És lehet, hogy világít rajta valami. Biztos lesz rajta egy csomó gomb, amiket nemhogy nem fog használni, de jó eséllyel úgy dobja majd ki a billentyűzetet néhány év múlva, hogy soha nem tudja meg, mire voltak jók azok a gombok (Scroll Lock, anyone?). Talán benne lesz a kombóban egy lézeres egér is, a billentyűzethez passzoló dizájnnal.

De ami a legérdekesebb: nem biztos, hogy a közeli pécékuckóban öt-tízezer forintért kap olyan klaviatúrát, ami ötször-tízszer jobb, mint a mostani.

Miért?

Ha most gyorsan fog egy csavarhúzót, és szétszedi a billentyűzetét (nem kell, csak mondom), 90 százalék az esélye, hogy talál benne egy nagyjából a keyboard méretével egyező, rugalmas, gumiszerű műanyagot (ez a keypad), alatta pedig egy membránt, áramkörökkel.
Membrános keyboard. Forrás: Wikipedia

Nálunk a 444-nél a Microsoft Wireless Keyboard 800 a céges munkaeszköz, rákerestem, 7-8000 forintba kerül, egérrel együtt. Egyáltalán nem rossz a kategóriában. Membrános. Nem is kell szétszedni, elég, ha lepattint egy billentyűt, és benéz a lyukba: ott lesz a gumiszerű felület, ami a billentyűk lenyomásakor a membránhoz ér. Le is szedtem róla az Insert gombot, hogy lássák, miről beszélek. Tessék:

Léteznek hibrid változatok, például az ollós megoldás (részletek itt), de a kommersz keyboardoknál a membrán szinte biztos. Ez nem feltétlenül baj, mármint a költségek és a méret szempontjából. A membrános billentyűzet egyszerű, olcsó gyártani, a billentyű kis utat tesz meg az érintkezési pontig, tehát kis helyen elfér, laptopba is ideális, szóval ez a konstrukció gyakorlatilag egyeduralkodó lett, annyira, hogy még az olyan, csak gamerek körében ismert gyártóknak, mint a Razer vagy a Steelseries is vannak membrános modelljeik. Ön ezekkel ne törődjön. Szánjon a billentyűzetére néhány ezer forintot, válasszon egy szép, fényes Logitechet vagy Microsoftot, és ha nem töri szét mérgében, lesz egy sokáig használható billentyűzete, amiről legalább nem gondolja, hogy legszívesebben lehányná. Ön megérkezett.

Hurt Me Plenty fokozat: Keresgéljen fél órát a neten, és vegyen egy olyan billentyűzetet, amire büszke lehet

Íme egy méregdrága, neves gyártótól származó klaviatúra. Ne ijedjen meg, így néz ki:
Razer Deathstalker Ultimate, a Végső Halálsettenkedő

Úgy hívják, hogy Razer Death Stalker Ultimate (a Végső Halálsettenkedő), a Mediamarktban nem árulják ugyan, de dílereknél kapható. Namost eleve a neve. Aztán első ránézésre feltűnik, hogy világítanak rajta a billentyűk, amit csicsásnak tarthat, teljes joggal. Ami viszont elsőre nem nyilvánvaló: a gombokat úgy programozza be magának,, ahogy csak akarja. (Ebben a kategóriában az Art. Lebedev-féle Optimus Maximus a király, amin minden egyes billentyű egy-egy színes kijelző, de az most nem tartozik ide, mert annyiba kerül, mint egy autó, viszont sehová sem lehet vele utazni.)

A Deathstalker ugyanakkor képes arra, hogy egyszerre több gomb lenyomását regisztrálja (ezt hívják anti-ghostingnak), ami szöveg gépelésénél kifejezett hátrány, játékokban viszont életet menthet. Mert milyen már az, hogy valaki nem tud egyszerre szaladni, ugrani és lőni, amihez három gombot kell egyszerre lenyomnni? Feltűnhet még, hogy van rajta egy külön kijelző, amire ki lehet varázsolni a Facebook üzenőfaltól kezdve a Gmail-fiókig szinte bármit, és közben tapipadként is működik, vagyis ha kell, kiváltja az egeret. A Deathstalker nem is egyszerű klaviatúra, hanem komplett számítógép, amibe mellékesen beépítettek egy monitort egy egeret, és egy külvárosi lebuj teljes neonfénykészletét.

Hogy ne legyünk igazságtalanok, a legtöbb gyártónak van valami hasonló hight-tech, világítós, esetleg külön kijelzős modellje, igen, a Logitechnek és a Microsoftnak is.

Rossz hír: ez a billentyűzet, mármint a Deasthstalker 75 ezer forintba kerül, mindehhez tele van olyan funkciókkal, amikre csak akkor van szükség, ha valaki 14 éves, a Fifában vagy a Starcraftban lakik, és még annyi időre sem hajlandó abbahagyni a játékot, ameddig az emailjeit elolvassa. További rossz hír: ebben is membrán van.

De mi van akkor, ha nincs membrán?

Akkor az egy úgynevezett mechanikus klaviatúra, az utóbbi évek retrodivatja, ráadásul olyan divat, ami néha kifejezetten szép és jól használható divatcikkeket szül, ami ritkaság. Ennek a divatnak ugyanis van értelme: a mechanikus billentyűzetben a membrán helyett mikrokapcsolók vannak, és sokak szerint egy ilyennel egyszerűen jobb dolgozni, mint a membránoson. Nemcsak játszani, dolgozni is. Nemcsak írni, de photosopolni és videót vágni is.

A vonatkozó marketinges varázskifejezés a tactile and auditory feedback, ami magyarul mindössze annyit jelent, hogy érezni és hallani lehet, ahogy működik. Szól, hogy megnyomták. A mechanikus billentyűzet maga a csoda, mert az érzékszervekre hat, és igazi, analóg kapcsolatot teremt a géppel, illetve a gépen futó szoftverrel. Nem mai találmány, az IBM pont 30 éve jött ki a legendás M-modellel, csak aztán a buta membrán kiszorította a rugót. Ha még van valakinek, szedje elő, imádni fogja.

Erre persze lehet azt mondani, hogy a legolcsóbb membrános klaviatúra is csattan egyet, ha odabasznak neki, és ez igaz is. Ennek a divatnak, mint minden divatnak, egy része önámítás, a másik része marketingvakítás: a legjobb, amikor a távol-keleti gamerek által használt, filléres billentyűzetet, mint a Qsenn, nyugaton tízszeres áron kezdik árulni, merthogy mégis csak ezzel nyerte meg a Starcraft-vb-t valaki, aki 200 fölötti APM-re képes.

Egyeseket kifejezetten idegesít egy csattogó, döbörgő, zakatoló billentyűzet. Tessék elképzelni, hogy mégis vannak a világon emberek, akik képesek hosszú perceket eltölteni azzal, hogy billentyűzetek csattogásának a zaját hallgatják, szórakozásból. Vágyakozásból. Tudják, mekkora különbség van egy Cherry MX Blue és egy Red hangja között? A Brownról és a Blackről nem is beszélve? Meg az érzésről? A visszajelzésről? És az erőről, amivel le kell nyomni őket, hogy történjen valami? Mindezt centinewtonban (cN) kifejezve? Naugye.

A kattogásért és az érintésbeli visszejelzésért felelős mikrokapcsolók egyik legelismertebb gyártója a Cherry néven Amerikában alapított, de néhány éve már német tulajdonú ZF Electronics, ami a 8000 lakosú faluban, Auerbach in der Oberpfaltzban székel, és feltehetően a világ azon leghíresebb gyártója, amiről soha senki nem hallott. A Cherry MX mikrokapcsoló-sorozat pedig a leghíressebb mikrokapcsoló-sorozat, amiről még az se hallott feltétlenül, akit amúgy érdekelnek a mikrokapcsolók. De ez teljesen mindegy, a tactile and audiotory feedback fogalmának kognitív feldolgozásához tekintsék meg az alábbi videót. Segítek: azt kell hallgatni, hogyan szól egy piros Cherry MX switchekkel szerelt Corsair Vengeance K60 például egy kék kapcsolós Cooler Master CM Storm Quickfire Rapidhoz képest. (Ismét felhívnám a figyelmet a nevekre, a Hűtő Mester HM Vihar Gyorstüzelés Sebes a legütősebbek között van.)

A Bring it On fokozatú, önmagukra és környezetükre igényes számítógépezőknek a sok kamaszcsapda és csicsa ellenére javaslom, hogy legalább az életben egyszer próbáljanak ki mondjuk egy blue Cherry MX-ekkel szerelt billentyűzetet, egy Das Keyboardot (név!), Razert, Corsairt vagy Steelseriest, hogy csak az ismertebbeket említsük. És ha tetszik, vegyék meg őket nyugodtan, mert egyik sem megfizethetetlen, 150 dollár körül van az átlag. Nyomogasssák, csattogtassák, írjanak meg vele egy levelet. Imádni fogják. És ha a kék nem teszik, próbálják ki barna vagy piros kapcsolóval. Egy mechanikus keyboard birtoklásához nem kell hardcore gamernek lenni: elég, ha sokat gépel az ember, és unja a vackokat.

Most őszintén, nem ez a tökéletes szépség?
Das Keyboard Model S Ultimate

Nincsenek ráírva a betűk, hát istenem. Amúgy amit mi billentyűnek hívunk, az csak a key cap, a sapka, ami alatt a lényeg van. Key capből meg mindenki olyat vesz, amilyet akar, sőt aki nagyon szeret bohóckodni, vásárolhat magának sapkalevevő szerszámot is, arra a feladatra amit körömmel vagy egy tollal is kitűnően el lehet végezni.

Ha most azt mondják, hogy ez túl drága, teljesen igazuk van. 140 dollár az 30 ezer forint, és 30 ezer forintot kevesen költenének egy billentyűzetre, amin még a betűk sincsenek kiírva. Ennyi pénzből el lehet utazni Párizsba, és még vissza is lehet jönni. Egyszer. Na és azt tudják, hányszor lehet leütni a Das Keyboard billentyűit?

50 milliószor.

Hardcore fokozat: Kérjen fel egy mestert, hogy készítsen testre szabott billentyűzetet
Innentől legyen szíves már tényleg csak az olvassa, aki megbolondult. El kell mondanom, hogy az igazi élvezet nem ér véget a boltban kapható keyboardoknál. Hanem ott kezdődik. Sajnos olyan mesterség, hogy billentyűzetkészítő, nem létezik. A billentyűzetkészítő az nem egy halott szakma, hanem egy olyan szakma, ami még meg sem született. Vannak viszont ügyes elektrolakatosok, akik vállalkoznak arra, hogy a jó ízléssel és odafigyeléssel kiválogatott részegységekből összeraknak egy mechanikus keyboardot. Ezt sem kötelező megnézni, csak mutatom: az alábbi, több mint egyórás videón (úgy lett egy óra, hogy az unalmas részek fel vannak gyorsítva) az látható, hogyan rak össze a mester egy viszonylag olcsó, de megbízható minőségű japán Filco keyboard házából, egy Phantom márkájú pcb-ből (magyarul nyomtatott áramkör, avagy NYÁK), diódákból, Cherry MX kapcsolókból és egy mikrokontrollerből egy csodálatos mechanikus billentyűzetet.

Nightmare fokozat: Készítsen magának custom billentyűzetet, amit együtt temetnek el önnel, mint indiánnal a lovát

Keyboardot természetesen házilag is építhet bárki, már ha a bárki alatt azt értjük, aki elvégzett legalább egy gyorsított műszerésztanfolyamot, esetleg az anyatejjel szívta magába a multiméter használatát, tisztában van az elektronika alapjaival, és van egy jó minőségű szerszámkészlete.

Aki a fenti videóból legalább 20 percet megnézett, és nem kapott agyérgörcsöt, szerintem simán alkalmas lehet rá, hogy összerakja magának a tökéletes billentyűzetet. Nem kell hozzá se fröccsöntőgép, se CNC eszterga, viszont forrasztani, azt tudni kell. Az alkatrészbeszerzés biztos nem lesz se egyszerű, se olcsó, piros Cherry MX-et nem árulnak a sarki trafikban, de még kéket sem. Kis tételben ráadásul rohadt drága, egy switch 2 dollár 50 cent, és teljes értékű billentyűzethez kell belőle vagy 104. Drágák a key capek, a billentyűsapkák is, viszont létezik belőlük mindenféle színű, sőt textúrázott is annak, aki sebesre gépelné az ujjbegyeit. 3 dollár darabja.

Aki csak hülyéskedne, vehet switch-minikitet is, de már annak a kipróbálásához is kell egy kompatibilis mechanikus keyboard, amiből ki kell forrasztani a diódákat. A nagy előny, hogy a saját építésű keyboardhoz mindenki olyan switcheket használ, amilyeneket csak akar, akár billentyűnként mást. Az alábbi Max keyboard például feltehetően egy játékra és szöveggépelésre kifejlesztett hibrid, amin a betűkhöz kék, (kattanós, jó visszajelzés) a Num Padhez, a nyilakhoz és a Space-hez piros (gyors, könnyen lenyomható) kapcsolókat használtak.

https://444.hu/2014/01/15/egyszer-az-eletben-legyen-mar-egy-normal is-billentyuzete
eposz, 2019. március 24. vasárnap, 11:21
Címkék: Silver Line, Mont Blanc, Bring It On, Scroll Lock, Microsoft Wireless Keyboard, Hurt Me Plenty,
Kommentek
Tizenhét ország művészei lépnek fel a budapesti cirkuszfesztiválon
csoport halálkerék produkciója és a mongol Heejin D előadása. Franciaországból táncos elemekkel fűszerezett rúdszámot mutat be Eonys; a Duo Phykov egy különleges drótszámmal, a Family Urunov pedig egy szabadidomítással született lószámmal képviseli Oroszországot, de a porondra lép a kétszeres monocikli-világbajnok német Paul Chen és az ukrán Dmitro Karlov, az Artists művésze is, aki görgőszámot mutat be. Magyarországot három produkció képviseli: az A műsorban a Trio Power Line formáció, a B műsorban pedig a Silver Power duó erőemelő száma, valamint Biritz Ákos gurtniprodukciója lesz látható.

Az előzetes tervek szerint a nemzetközi szakemberekből álló zsűri egy arany, két ezüst és három bronz Perrot-díjjal jutalmazza a legjobb produkciókat, de az ítészek maguk is felajánlhatnak különdíjakat, amelyek mellé több hónapos szerződés is járhat. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes bejelentése szerint a legjobb magyar artistaprodukciót a Fővárosi Önkormányzat a 2012-ben alapított
velemenyezd, 2016. január 06. szerda, 08:21
Dixieland zenekart mintázó régi egyrétegű szalvétámhoz:
toplistákat és zenekarokat New Orleansban egészen haláláig.
Ward Kimball, a Firehouse Five Plus Two Los Angeles-i zenekar vezetője.
George Lewis New Orleans-i zenész a Preservation Hall-ban játszott a 1960-as években és saját együttesét vezette.
Turk Murphy, az Earthquake McGoons harsonása és vezetője és egyéb San Francisco-i találkozók szervezője a késői 1940-től 1970-es évekig.
Chris Tyle, aki a kornett, a trombita, a klarinét és a szaxofon mellett dobon is játszik, a Silver Leaf Jazz Band vezetője. Ismert dzsessz zeneszerző és oktató. A Jazz Journalists Association tagja.

Fesztiválok :

Az Egyesült Államokban a legnagyobb tradicionális dzsessz fesztivált, a Sacramento Jazz Jubilee-t, Sacramento, CA-ban tartják évente a Memorial Day hétvégéjén, a körülbelül 150 zenekar 100.000 látogatót vonz a világon évente. Az 1960-as évektől más, kisebb fesztiválok és dzsessz partik is megjelentek ahogy a rock-forradalom kiszorította a dzsessz night clubbok
venci76, 2013. február 14. csütörtök, 20:46
x
Bly, Robert: Naplemente a tóparton (Sunset at a Lake Magyar nyelven)

Sunset at a Lake (Angol)


The sun is sinking. Here on the pre-haunted

bank, the mosquitoes fly around drowsily, and

moss stands out as if it wanted to speak. Calm

falls onto the lake, which now seems heavier and

inhospitable. Far out, rafts of ducks drift like

closed eyes, and a thin line of silver caused by

something invisible slowly moves toward the shore

in the viscous darkness under the southern bank.

Only a few birds, the troubled ones, speak to

the darkening roof of earth; small weeds stand

abandoned, the clay is sending her gifts

back to the center of the earth.


Naplemente a tóparton (Magyar)


Lemenőben a nap. Itt, a fenyők kedvelte partszegélyen,

a szúnyogok álomittasan sürgölődnek, és moha

dugja ki a fejét,
nagyuska, 2010. szeptember 09. csütörtök, 16:40
Mai napi évfordulók
2005)
* 1906 - Kárpáti Károly olimpiai bajnok birkózó (meghalt 1996)
* 1911 - Reg Parnell brit autóversenyző (meghalt1964)
* 1923 - Melis György magyar operaénekes (bariton) (meghalt 2009)
* 1932 - Jacques Pollet francia autóversenyző (meghalt 1997)
* 1936 - Hofi Géza magyar humorista (meghalt 2002)
* 1938 - Szilágyi Domokos erdélyi magyar író, költő, irodalomtörténész, műfordító (meghalt 1976)
* 1946 - Ron Silver (er.Ronald Zimelman) amerikai színész (meghalt 2009)
* 1946 - Richard Axel amerikai tudós, Nobel-díjas
* 1947 - Póka Balázs magyar operaénekes (bariton)
* 1950 - Jakab György, a Neoton Família egykori énekese (meghalt 1996)
* 1953 - Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg
* 1958 - Friderikusz Sándor Joseph Pulitzer-emlékdíjas újságíró, TV-moderátor
* 1961 - Samy Naceri (er. Saïd
skorpiolilike, 2010. július 02. péntek, 09:16
x
singing in our ears, saying

That this was all folly.Then at dawn we came down to a temperate valley,

Wet, below the snow line, smelling of vegetation;

With a running stream and a water-mill beating the darkness,

And three trees on the low sky,

And an old white horse galloped away in the meadow.

Then we came to a tavern with vine-leaves over the lintel,

Six hands at an open door dicing for pieces of silver,

And feet kicking the empty wine-skins,

But there was no information, and so we continued

And arrived at evening, not a moment too soon

Finding the place; it was (you may say) satisfactoryAll this was a long time ago, I remember,

And I would do it again, but set down

This set down

This: were we led all that way for

Birth or Death? There was a Birth, certainly,

We had
nagyuska, 2010. február 15. hétfő, 15:58
Molnos Angéla
EXPRESS MULTI FOTO KFT - LUXUS KLASSE NR.1.SZOLÁ-RIUM ERGOLINE - SIGNTEC REKLÁM GRAFIKA DEKORÁCIÓ - NELSON CONSULTING KFT BRÓKER RT - CocaCola CocaCola CocaCola Ghia ételbár - DR. RELAX ARA SCHUHMODE DIE PASST - PRO-FIK KFT - CIB BANK RT - COMPUTER M SZOFTVEREK LEPORELLÓK - ARMY MILITARY SHOP - MAN'S MAN'S MAN'S MAN'S MAN'S - DOKK JEANS DOKK JEANS DOKK JEANS- HAVE DOKU SHOP HAVE DOKU SHOP - BROTHER VARROGEP (így!) SZERVÍZ - SILVER UTAZÁSI CENTRUM - LOTTO ITALIAN SPORT DESIGN - WELDING 2000E feliratokat mindenki megtekintheti, ha végigsétál Magyarország második legnagyobb városának főutcáján, a Piac utcán. A valaha szép nyelvezetéről híres Debrecen utcáin ma már az üzletkirakatokban és azok fölött csak nagyon elvétve olvashatunk magyar szót.

Nyelvhalál, nyelvgyilkosság, nyelvöngyilkosság ... E fogalmakat nem én alkottam. Megtalálhatók a nyelvészeti szakirodalomban. A
ile58, 2009. november 18. szerda, 18:14
Royal Fizz
Royal Fizz

Tört jég
- 2 rész gin
- 1 öntet cukorszirup
- 4 rész szódavíz
- 1 rész citromlé
1 szem tojás

Elkészítés

Rakjunk tört jeget a turmixgépbe, öntsük hozzá a tojás sárgáját és fehérjét, a gint, a citromlevet és a cukorszirupot.

Turmixoljuk össze az alapanyagokat. Rakjunk jeget a collins-pohárba és öntsük bele a turmixolt koktélt. Töltsük fel szódával.

Variációk

Több másik recept létezik attól függően, hogy a tojás mely részét használjuk fel. Ha a tojás fehérjét használjuk, a Silver Fizz receptjét készítjük el. Ha a tojás sárgáját turmixoljuk, az eredmény a Golden Fizz koktél. Tojás nélkül pedig visszatérünk a Gin Fizz koktélhoz.
baratnu, 2008. május 31. szombat, 11:24
Képek, videók
silvered-eared mesia_.jpg
durcimarcika
2020. február 22. szombat, 00:17
Silver-Headboard1.png
kathyvp
2018. szeptember 20. csütörtök, 17:59
530x410_8386_Silver_An d_P
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:25
Silver_Transparen_PNG_ Pho
eva6
2018. január 11. csütörtök, 14:11
deep_silver_glitter_te xtu
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 09:01
silver-angels_cover-ma sha
club123
2016. november 26. szombat, 08:50
Winter-Women-Silver-Fo x-F
zskadi
2016. október 07. péntek, 16:49
silver.jpg
durcimarcika
2016. május 21. szombat, 16:37
silver-angels_cover-MA RIN
club123
2016. május 19. csütörtök, 08:44
silver-angels_Marina_N -bl
club123
2016. május 19. csütörtök, 08:44
alpok-mont-blanc-afp-1 024
menusgabor
2018. augusztus 25. szombat, 11:36
Reggel a Mont Blanc másik
colonel
2013. december 25. szerda, 21:26
Még mindig a Mont Blanc f
colonel
2013. december 25. szerda, 21:25
A Mont Blanc másik oldala
colonel
2013. december 25. szerda, 21:07
Mont_Blanc_1600.jpg
tvnati
2013. március 12. kedd, 00:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.