Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 17:04 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Székelyföld autonómiájáért meghirdetett aláírásgyűjtés
SZÉKELYFÖLD AUTONÓMIÁJÁÉRT MEGHIRDETETT ALÁÍRÁSGYŰJTÉS DÖCÖGŐSEN HALAD, mert az interneten minden létező módon megnehezítik az elektronikus aláírást! Ráadásul, itt van ez a világjárvány, ami miatt csak az interneten lehet szavazni.
*
A magyarok lakta Székelyföldön, a falvakban már csak azok a magyarok élnek, akik évtizedek óta egyfajta ÖNELLÁTÓ életmóddal élték túl a CAUSESCU DIKTATÚRÁT és az un.. RENDSZER-VÁLTOZTATÁST.
UTÓDAIK, élve azzal az előnyükkel, hogy ők már idegen nyelveket tanulhattak a diktatúra idején is (NEM ÚGY, MINT KIS-MAGYARORSZÁGON!) és élve az EU-tagság nyújtotta országaink közötti átjárhatóságon szétrajzottak Európában. De itt Magyarországon is idegen-nyelvként tüntetve föl a román és a francia nyelvet, simán lekörözhették a ,,bennszülött" magyarokat állásajánlatok tekintetében.
Vagyis, sokkal előnyösebb helyzetben voltak 2004 előtt is, de legfőképpen utána! Ők nem voltak SZEMTANÚI a kádári idők diktatórikus bűnelkövetéseinek... Tőlük nem kellett tartani ebből a szempontból sem.
Ahogy teltek-múltak az itteni rendszert változtató évek, közben, azt is megtapasztalták, hogy itt, az "anyaországban" milyen domináns módon élvezhették - a kádári időkben szerzett pozícióikból a társadalmi élet minden területén (gazdasági- kulturális- stb.) előnyös helyzetüket a továbbra is politikai tőkét kovácsolni tudók!

Pl.: úgy használhatták az 1990 előtt szerzett diplomáikat, mint ,,JOGOSÍTVÁNYT" a hatalomban való részt vételhez! Sőt! Olyan hatalmas információs tőkével rendelkeztek, amiből se'perc alatt gazdasági tőkét tudtak kovácsolni! Nem véletlen, hogy pl. a kádári idők ipari minisztere, KAPOLYI LÁSZLÓ lett az ország leggazdagabb - rendszert változtató ,,szociáldemokrata" - parlamenti képviselője!
Ehhez vedd hozzá, hogy továbbra is baloldalinak hazudhatták magukat a legvadabb kapitalistákká váló politikusok!
Az erdélyi magyarok megtapasztalhatták mindezt, és hazalátogatásuk alkalmával megoszthatták Erdélyben maradt rokonaikkal, barátaikkal!!!
*
Szeretném a figyelmet felhívni a 2006-os őszödi beszéd és az azt követő Kossuth téri és más tüntetések kíméletlen ERŐSZAKKAL TÖRTÉNŐ LEVERÉSE ELLENÉRE IS HATALMON MARADHATÓ ÉS AZÓTA IS HAZAÁRULÓ TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ GYURCSÁNY FERENCRE!!!!!!
*
Azt is tudnunk kell, hogy a NEMZETÁLLAMOKAT MINDEN LÉTEZŐ MÓDON GYÖNGÍTENI ÉS MEGSEMMISÍTENI AKARÓ POLITIKUSOK VANNAK AZ eu-BAN IS TÖBBSÉGBEN!
*
Arról is beszélni kellene végre, arról a TÖRTÉNELMI TÉNYRŐL, hogy az akkori politikai ,,elit" megkötötte egymással a PAKTUMOT, és a háttérben mindenben megegyeztek, és azóta is megegyeznek!
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
https://azonnali.hu/cikk/20200422_miert-hianyzik-meg-tobb-szazezer -alairas-a-szekelyek-kezdemenyezesehez-es-mi-mentheti-meg-meg?fbcl id=IwAR1wrhI3MvqTeHF1-NGsumqqVJJeama_dhdljwJAT6l10f1Eimg3O9duF7Y
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2020. május 05. kedd, 15:42
Címkék: Bóna Mária Ilona, interneten minden, elektronikus aláírást, interneten lehet, magyarok lakta, magyarok élnek,
Kommentek
RMDSZ: az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az EU Tanácsa megegyezett a polgári kezdeményezések határi
tette volna lehetővé a további hosszabbítást, ha a tagállamok felében, vagy az unió lakosságának a 35 százalékát adó tagállamokban vannak érvényben a koronavírus járvány miatti megszorító intézkedések.

A módosítás értelmében a határidőkkel kapcsolatos intézkedések azokra a kezdeményezésekre is vonatkoznak, amelyeknek gyűjtési, ellenőrzési vagy vizsgálati szakasza március 11-e után lezárult. Ebben a helyzetben van a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés, mely május 7-én zárta az aláírásgyűjtését. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) vezetői és partnereik által elindított kezdeményezést e dátumig több mint egymillióan írták alá, de nem sikerült teljesíteni az aláírások tagállamok közötti eloszlására vonatkozó kritériumot. A szükséges hét helyett csak három országban haladta meg az aláírók száma az illető országra megszabott küszöböt.

Az RMDSZ közölte: az új cikkely megfelelő támpontot és értelmezést ad az érintett kezdeményezések szervezői számára. A közlemény idézte Vincze Lorántot, a polgári
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 15:01
Budavári Lakosok Szövetsége: ne legyenek bódék a Várnegyedben!
A Kapisztrán téren tartott demonstráció után Sándor Péterné Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő mintegy ezer tiltakozó budavári lakos szignóját tartalmazó aláírásgyűjtő-íveket mutatott be a képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármesternek.

A Budavár nem bódévár elnevezésű aláírásgyűjtési akciót támogatja az önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója és a Fidelitas is.

Sándor Péterné a demonstráción elmondta: a veszélyhelyzet idején a polgármester egyedül döntött arról, hogy két pavilont állíttat fel a Szentháromság téren a Mátyás-templom közvetlen közelében, illetve egyet a Gránit lépcsőnél.

Hozzátette: a tiltakozók véleménye szerint a "lacikonyhákat" működtető "bódék" nem méltóak a Várnegyed, illetve a Mátyás-templom történelmi környezetéhez.

Az önkormányzat ülésén Sándor Péterné egyéni képviselői indítványt terjesztetett elő, amelyben javasolta, hogy vonják vissza a Kereskedelmi pavilon 2020 elnevezésű pályázatot, amely
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:22
Megszavazta a román szenátus az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbítását
A jogszabály november elsejéig hosszabbítaná meg a romániai polgármesterek, megyei tanácselnökök és önkormányzati képviselők mandátumát, amely június 21-én jár le.

A törvény lerövidítené a választási előkészületek időtartamát, és felére csökkentené a jelölésekhez szükséges támogatói aláírások számát. Lehetővé tennék az elektronikus (internetes) aláírásgyűjtést, továbbá azt is, hogy a pártok és független jelöltek elektronikus úton juttassák el a választási bizottsághoz a választáson történő induláshoz szükséges dokumentumokat.

A tervezetet a szenátusban többségben lévő, ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a PNL politikusai közösen terjesztették be, miután az alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte azokat a korábbi jogszabályokat, amelyekkel a bukaresti kormány, illetve a parlament korábban az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbításáról rendelkezett.

Daniel Fenechiu, a PNL frakcióvezetője szerint a kormánypárt egyetért ugyan a törvény céljával, de azzal az
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:02
Trianon 100 – Határtalanul gyógyuló sebek
vitathatatlan, és most erre fókuszálok:
a határok légiessé válásával, átjárhatóságával már nem is emlékszünk arra, milyen volt a határok közé szorított múlt.
Ma már természetes, hogy családjaink zavartalanul találkozhatnak, magyar a magyarral ismeretséget köthet. Az is magától értetődő, hogy ha a Budapesttől csak pár órára lévő Hernád-áttörésnél szeretnék kirándulni, ebben csak a kedvezőtlen időjárás akadályozhat meg. Legutóbb rácsodálkozhattunk a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtés eredményére. Úgy tűnik, hogy amikor a helyi és az államközi kapcsolatok szintjén nem tudunk előrelépni a székelyföldi önrendelkezés ügyében, európai uniós tagságunk, az intézmények kínálta keretek megoldást jelenthetnek, végeredményként Trianon sebeit is gyógyítva.
Az Európai Unióhoz csatlakozás útja, amelyen Antall József indította el Magyarországot, és amelyen a környező országok többsége is követett bennünket, sok régi fájdalmunkra jelentett gyógyírt. Jó emlékezni erre most, amikor újra
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 22:02
Trianon 100 - LMP: a magyar nemzet egy és bonthatatlan
politikus szintén elfogadhatatlannak nevezte, hogy küzdeniük kell a magyar közösségeknek, hogy megkapják azokat a jogokat, amelyek megilletik őket. Nem nézhetjük tétlenül azt sem, hogy a magyarlakta régiók hátrányt szenvednek fejlesztéspolitikai szempontból is - fűzte hozzá.

A legpozitívabb példának a közös cselekvésre Keresztes László Lóránt a Székely Nemzeti Tanács által elindított európai polgári kezdeményezést hozta fel. Kitért arra is: jó okuk van bízni abban, hogy júliustól folytatódhat az aláírásgyűjtés és lehetőség nyílik arra, hogy jogi értelemben is érvényes lehessen a kezdeményezés.

Ez a nemzeti együttműködés és összefogás viszont egész Európa számára példát mutathat - hangsúlyozta, fontosnak nevezve, hogy anyaországi viszonylatban a nemzetpolitika ne lehessen pártpolitikai csatározások tárgya.

Ungár Péter (LMP) arról beszélt, hogy Trianon "velünk van" mindennap. Rámutatott: az európai uniós tagság önmagában nem oldja fel a trianoni traumát. Jelenleg jogi autonómiája pont annak a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 11:01
Jeszenszky Géza: Barátokra van szükségünk…
gyógyuljon.
A heg ott fog maradni, de a seb begyógyul, ha a határon túlra került magyarok jövőjét garantálják az ottani törvények, ha például használhatják a nemzeti szimbólumokat, a zászlót, a himnuszt, a nyelvüket.
- A Székely Nemzeti Tanács a regionalitás erősítése érdekében aláírásokat gyűjtött egy petícióhoz, amely az Európai Unió szabályai szerint nem lett sikeres, ám a szükséges aláírások Magyarországon például összegyűltek...
- Valóban, nemrég zajlott le a nem teljes eredményt hozó aláírásgyűjtés. A Székely Nemzeti Tanács beadványa azt szerette volna elérni, hogy az EU ne csak az országoknak adjon célzott támogatást, hanem a különböző régióknak is. Jogos az a magyar panasz, hogy a magyarlakta vidékekre nagyon kevés jut az uniós támogatásokból, így az ott élő magyarok joggal érezhetik, hogy diszkrimináció áldozatai. Ezért is volna fontos a regionalizmus erősödése, ami nem csupán a Székelyföldről szól, hanem Európa más régióiról is.
- A petícióhoz több országból,
maroka, 2020. június 02. kedd, 00:15
Budavári civilekkel tiltakozik a Fidesz a Mátyás-templomhoz kiírt pályázat miatt
Sándor Péterné (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, támogatják a Budavári Lakosok Szövetsége (BVLSZ) által a kerületi vezetés terve ellen, "Budavár, nem bódévár!" mottóval indított aláírásgyűjtést. Hozzátette, a baloldali kerületvezetés a történelmi, patinás, polgári budavári lakókörnyezetből "igénytelen, szagos, szemetes falatozót" akar csinálni, de ebből a helyiek nem kérnek, ezért indítottak aláírásgyűjtést.

Tóth Istvánné, a BLSZ elnöke elmondta, Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester az ott élők megkérdezése nélkül íratta ki a kereskedelmipavilon-pályázatot, és azóta is hiába tiltakoznak. Közölte, hetekkel ezelőtt írt megkeresésére a polgármester nem válaszolt.

Szerinte az önkormányzatnak a pályázaton, 9 hónap alatt kevesebb mint 33 millió forint bevétele lenne, miközben ennél több pénzt fordítanak az idei költségvetésben más célokra, egyebek mellett a polgármester "munkakörnyezetének
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 12:51
Illegális bevándorlás - Szicíliai ügyész: új erőre kapott a földközi-tengeri migráció
már mintegy 4500 migráns érkezett Olaszországba, háromszor annyian, mint tavaly ugyanezen időszakban. Két éve nem volt ennyire erős a migráció - hangoztatta, veszélyesként ítélve meg a még csak most kezdődött nyári migrációs periódust. Szerinte a következő hetek "kiemelt készültséget" igényelnek. Hozzátette, hogy a római belügyminisztérium is aggódik, mivel a járványhelyzetben a migránsoknak az EU-tagállamok közötti önkéntes áthelyezése leállt.

Ezzel egy időben Lampedusa szigetén lakossági aláírásgyűjtés indult a szigeten működtetett regisztrációs központ (hot spot) bezárására.

Tavaly Luigi Patronaggio indított eljárást Carola Rackete, a Sea-Watch civilhajó kapitányával szemben, aki az olasz kikötők lezárása ellenére a parthoz hajtott. A szicíliai ügyész rendelte el tavaly augusztusban a szintén civil Open Arms hajó kikötését is, ennek ügyében Matteo Salvini akkori belügyminiszter ellen eljárás indult. Arról, hogy felfüggesszék-e a Liga párt vezetőjének mentelmi jogát, a felsőház illetékes
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 12:11
Képek, videók
aláirásgyüjtés
agica2004
2010. május 13. csütörtök, 14:54
Erdély-székelyföld.jpg
menusgabor
2018. július 25. szerda, 20:55
Székelyföld
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:53
Székelyföld télen
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:51
Székelyföld télen
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:50
1-Székelyföldön 2013 júli
borigit
2016. május 30. hétfő, 11:21
Székelyföld
jolika66
2015. augusztus 06. csütörtök, 19:16
SZÉKELYFÖLD ÉN VLED VAGYO
feviroza
2015. február 19. csütörtök, 21:20
A székelyföldi medvék.jpg
farkas1945
2014. január 10. péntek, 12:27
Székelyföldi tájak -9.jpg
farkas1945
2013. december 15. vasárnap, 11:59
Székelyföldi tájak -8.jpg
farkas1945
2013. december 15. vasárnap, 11:59
mária és erzyébet 0702.jp
maroka
2020. július 02. csütörtök, 10:46
mária ünnepek0624.jpg
maroka
2020. június 24. szerda, 22:23
Gátfalvi Dani Mária.jpg
foldinefehereva
2020. június 12. péntek, 19:49
Hercegszántói Mária szobo
pacsakute
2020. június 06. szombat, 14:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.