Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:53 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyar U16-os válogatott Prágában 4-1-re verte Venezuelát
A 2003-as születésű játékosokból álló U16-os magyar labdarúgó-válogatott Prágában vesz részt egy felkészülési tornán, amelynek első mérkőzésén 4-1-es győzelmet aratott a venezuelai fiatalok ellen. Belvon Attila csapata, Németh Antal vezetésével a házigazda csehekkel, illetve az Egyesült Államokkal is játszik az eseményen.
.............


Az U16-os együttes mostani összetartása előtt idén eddig három nemzetközi mérkőzést játszott le, Belgiumban bravúros győzelemmel zárt, míg a litvánok ellen egy győzelem és egy vereség volt a mérlege áprilisban.
Venezuela-Magyarország 1-4 (1-2)

Magyarország: Kovács Marcell - Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Farkas Botond (Gazdag Vajk, 69.) - Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 56.), Kispál Tamás (Bene Domonkos, 56.) - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 56.), Sztojka Dominik, Benkő László (Vámos Gergő, 69.) - Németh Dániel (Bakos Zsombor, 56.)
Gólszerzők: Sztojka, Török, Kovács, Csinger

"Idegesen kezdtük a meccset, de az első gól után feljavultunk, bátran, nagyobb vállalkozó kedvvel futballoztunk, és innentől kezdve egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, helyenként kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Ezen az úton kell továbbmennünk, mert Csehország és az Egyesült Államok ellen csak hasonlóan bátor, pontos játékkal lehet jó eredményt elérni" - mondta a mérkőzés után Németh Antal, aki a korosztály szövetségi edzőjét, a jelenleg az U17-es válogatott stábjával Írországban tartózkodó Belvon Attilát helyettesíti a tornán.
maroka, 2019. május 16. csütörtök, 19:05
Címkék: Belvon Attila, Németh Antal, Egyesült Államokkal, Kovács Marcell, Varga Gergő, Török Kevin,
Kommentek
A Kreml meg fogja hívni Zelenszkijt a nácizmus feletti győzelem 75. évfordulójára
Usakov szerint eddig 17 ország vezetői fogadták el az invitálást. Konkrétan Franciaországot, Kubát, Indiát, Csehországot, Venezuelát, Fehéroroszországot, Örményországot, Moldovát és Szerbiát nevezte meg. Közölte, hogy a Független Államok Közösségének több tagja is pozitív választ adott a meghívásra.

Beszámolója szerint Donald Trump amerikai elnököt is várják az eseményre, de Washington még nem válaszolt, hogy elfogadja-e az invitálást. Usakov a hónap folyamán korábban azt mondta, hogy Boris Johnson brit miniszterelnököt és Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt is meghívták.

A 70. évforduló 2015. május 9-én megrendezett moszkvai megünnepléséről a Krím félsziget 2014-ben történt elcsatolása és a délkelet-ukrajnai orosz beavatkozás miatt a nyugati vezetők távol maradtak. Angela Merkel német kancellár is csak másnap látogatott az orosz fővárosba, hogy Vlagyimir Putyin elnökkel tárgyaljon, és részt vegyen a háború áldozatairól való megemlékezésen.

A második világháború kitörésének vasárnap
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 17:42
Venezuelai válság - Caracas a nagykövetsége fokozott védelmét kéri az amerikai kormánytól
teljesítse kötelezettségeit, és védje meg Venezuela washingtoni nagykövetségét" - írta Twitter-bejegyzésében Jorge Arreaza venezuelai külügyminiszter. Egyúttal megjegyezte: Washingtonnak ugyanúgy védelmeznie kell a nagykövetség épületét, ahogyan a venezuelai kormány védi a caracasi amerikai külképviseletet.

Venezuela washingtoni nagykövetségén - ahol jelenleg nem dolgoznak diplomaták - három hét óta éjjel-nappal Nicolás Maduro elnök hívei táboroznak. Táblákat tartanak a magasba "El a kezekkel Venezuelától!" és "Békességet akarunk!" feliratokkal. A Maduro-rendszer mellett tüntetők hangot adnak amiatti felháborodásuknak is, hogy - mint fogalmaznak - Washington "puccsot akar Venezuelában".

Csütörtökön kisebb incidens történt: amikor élelmet akartak bevinni a tiltakozóknak, Maduro-ellenes venezuelaiak kis csoportja nekitámadt az ajtót nyitó tüntetőknek. Az amerikai rendőrség a támadók közül három embert előállított.

Az amerikai főváros szívében lévő venezuelai nagykövetségen nem dolgoznak
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 23:43
Moszkva támogatni fogja Kubát és Venezuelát az amerikai szankciókkal szemben
Rjabkob Moszkva nyugtalanságát fejezte ki az Egyesült Államoknak a latin-amerikai régió egyes országai elleni "illegitim" szankciós és más eszközökkel való fellépése miatt.

"Mindez elfogadhatatlan. Ennek ellen fogunk állni. Venezuela és Kuba szövetségesünk a térségben, stratégiai partnerünk. Mindent megteszünk, ami tőlünk függ, hogy érezzék támogatásunkat" - hangoztatta a helyettes tárcavezető.

A diplomata John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadónak arra a szerdai bejelentésére reagált, amely szerint az Egyesült Államok újabb korlátozásokat és szankciókat vezet be Kuba, Nicaragua és Venezuela ellen. Washington egyebek között korlátozza az Egyesült Államokban élő kubai családok által a szigetországba küldhető pénz mennyiségét és a Kubába irányuló utazások lehetőségét is. A szankciók a venezuelai központi bankot, valamint a Bancorp pénzügyi szolgáltató venezuelai és nicaraguai leányvállalatait sújtják. A venezuelai állami bank elleni fellépés Bolton szerint komoly figyelmeztetés a külső
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 12:11
Donald Trump lehetséges NATO-tagként említette Brazíliát
Az amerikai elnök dicsérte a tavaly megválasztott brazil elnököt, leszögezve, hogy várhatóan "fantasztikus munkakapcsolat" alakul ki majd közöttük. Sok tekintetben hasonlóan gondolkodnak - tette hozzá Trump. Kijelentette: azon dolgozik majd, hogy Brazíliát - amelyet az Egyesült Államok legnagyobb, nem NATO-tag szövetségesének nevezett - felvegyék az észak-atlanti katonai szövetségbe.

Jaír Bolsonaro köszönetet mondott Donald Trumpnak azért, hogy támogatja Brazília felvételi kérelmét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD). A brazil politikus nem válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy az Egyesült Államok a venezuelai válság miatt tervezi-e amerikai katonák telepítését a brazil-venezuelai határra.

"Csodálom Donald Trump elnököt és bizonyosan együtt dolgozunk majd közös érdekeink megvalósításán" - fogalmazott Jaír Bolsonaro. Hozzáfűzte: miként Trump ismét naggyá akarja tenni Amerikát, úgy szeretné ő is ismét naggyá tenni Brazíliát.

A latin-amerikai ország elnöke
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:51
Az egyenlőtlenségek jelentette veszélyekre figyelmeztetett az ENSZ emberi jogi főbiztosa
erőforrásokhoz és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférésben tapasztalható egyenlőtlenségekre helyezte a hangsúlyt.

Megállapította, hogy az utóbbi hónapokban világszerte vonultak utcára, hogy az egyenlőtlenségek ellen tüntessenek. Bírálta, hogy ezekkel a tüntetőkkel szemben túlzott erőszakkal léptek fel a hatóságok, nem ritkán önkényesen őrizetbe vettek, megkínoztak vagy - állítólag - kivégeztek tiltakozó embereket.

Az emberi jogi főbiztos Szudánt, Haitit, Franciaországot, Izraelt és Venezuelát emelte ki beszédében a BBC brit műsorszóró jelentése szerint. Közölte: Szudánban az utóbbi hónapokban az emberek a gazdasági nehézségek és a rossz kormányzás ellen tüntettek, a hatóságok pedig rendre erőszakkal oszlatták fel a tiltakozó tömeget, egyes esetekben éles lőszert is használva.

Venezuelát példakánt hozta fel arra, hogy "a polgári és politikai jogok megsértése" miként is fokozza az egyenlőtlenséget és a már eleve rossz gazdasági állapotokat.

Bírálta Izraelt a Gázai övezet blokádjáért,
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 16:32
Venezuelai válság - Brüsszel Guaidó szabadságának és sértetlenségének biztosítására figyelmeztet
nemzetgyűlés - az ellenzéki többségű, de hatalmától megfosztott parlament - tagjai alkotmányos védettséget élveznek, amelyet teljes mértékben tiszteletben kell tartani. Biztosítani kell számukra, hogy parlamenti megbízatásukat szabadon, személyük vagy családtagjaik megfélemlítése nélkül gyakorolhassák.

Az Európai Unió a nemzetközi kapcsolattartó csoport tagjaival, valamint regionális és nemzetközi partnereivel együtt figyelemmel kíséri az események alakulását. Határozott meggyőződése, hogy a Venezuelát érintő válság megoldása csak politikai és demokratikus lehet, és csak békés úton történhet - hangsúlyozta Mogherini.

Venezuela több mint két éve súlyos gazdasági és politikai válsággal küzd. A hatalmas olajkészletekkel rendelkező, de szinte semmi mást nem exportáló ország gazdasága az olajár esése miatt gyakorlatilag összeomlott. A jobboldali ellenzék elsöprő többséget szerzett a legutóbbi választásokon, Nicolás Maduro baloldali elnök azonban megfosztotta jogköreitől a népképviseletet, és
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 20:03
Venezuelai válság - Guaidó washingtoni képviselője a kubai befolyás megszüntetését szorgalmazta
A Fehér Ház előtti téren mondott rövid, de a McClatchy tudósítása szerint szenvedélyes beszédében Carlos Vecchio megköszönte a Trump-adminisztrációnak "a venezuelai demokrácia helyreállításáért folytatott küzdelmet", és nyíltan szót emelt Kuba venezuelai szerepvállalása ellen.

"Ez a harc nem ideológiáról szól, ez a küzdelem a demokrácia és a diktatúra között folyik. Ez a harc egy olyan diktatúra ellen folyik, amelyet a szabad világ ellen fellépő kubai rezsim tart kézben" - fogalmazott Vecchio.

A McClatchy hírportál meg nem nevezett amerikai kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva arról a világsajtóban több helyen megjelent fejleményről is beszámolt, hogy a Maduro-kormány megsegítésére Caracasba utaztak a kubai hírszerzés szakemberei. "Kuba semlegesítése nélkül a venezuelai válság megoldása hosszadalmas lesz" - mondta a hírportálnak José Cárdenas, aki George W. Bush elnöksége idején a nemzetbiztonsági tanács munkatársa volt, és jelenleg is folyamatos kapcsolatban áll a
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 20:19
Képek, videók
Tengerpart (Venezuela).jp
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:31
Canaima Park (Venezuela).
scorpionsrose
2017. február 22. szerda, 15:27
Venezuela
sanci81
2015. április 15. szerda, 16:03
Angel_falls_in_Venezue la_
borigit
2015. február 12. csütörtök, 08:01
angel-vizeses_venezuel a.j
rzsi-
2015. január 26. hétfő, 07:52
19Venezuela.jpg
lilagondolatok
2014. szeptember 02. kedd, 20:29
20Venezuela2.jpg
lilagondolatok
2014. szeptember 02. kedd, 20:29
Venezuela Tepui hegy.jpg
pacsakute
2013. november 03. vasárnap, 15:41
Venezuela - az Orinoco fo
farkas1945
2013. október 14. hétfő, 13:17
Miss Earth Venezuela 2012
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 09:43
Autumn_in_Belvoir_Fore st_
molcso
2009. október 03. szombat, 20:22
Németh Marika&barátnői.jp
menusgabor
2019. január 24. csütörtök, 13:46
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
Németh András tavaszi ver
chillik
2018. január 13. szombat, 05:22
németh andor.png
chillik
2017. október 20. péntek, 15:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.