Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:55 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mennyei gyümölcsös túrótorta
Mennyei gyümölcsös túrótorta





Hozzávalók

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
12,5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 tojás
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
piros vagy más színű, de édes gyümölcsök - befőtt is jó
2 tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
40 dkg túró (ha áttöröd, finomabb lesz)
10 dkg tejföl
5 dkg étkezési keményítő
néhány kanál szeder-, ribizli- vagy meggylekvár



Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.

Közben a gyümölcsöket lecsepegtetjük.

A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót és a tejfölt a vajas masszához keverjük. Ehhez hozzáadjuk a tojáshabot és a keményítőt.

20 perc után kivesszük a tésztát, aminek ekkorra megszilárdul kissé a teteje, így könnyen rákenhetünk egy vékony réteg lekvárt. Erre az alapra szórjuk a gyümölcsöket, majd további 20 percig sütjük a tortát. Ha kész, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:22
Címkék: tortaformát kivajazzuk, vaníliás cukorral, tojásokat hozzáadjuk, keményítővel hozzákeverjük, formába öntjük, gyümölcsöket lecsepegtetjük,
Kommentek
Piskóta alapok
csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba beleteszek egy hurkapálcát, hogy a kis résen át a gőz kiáramolhasson a sütőből, majd rácsukom a sütőajtót. Ha a piskóta idő előtt barnul, egy papírlapot vagy egy
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
díszítéshez:
30 dkg kész marcipánmassza
3 dkg porcukor


Elkészítés:
A sütőt közepes lángra (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A tojások sárgáját az őrölt fahéjjal, a pálinkával meg 2 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral meg a sütőporral átforgatjuk. A kétféle tojásos masszát óvatosan egymásba forgatjuk úgy, hogy közben a kakaós lisztet is apránként hozzáadjuk.
Egy 22 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszával megtöltjük, a forró sütőben 25-30 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd kiemeljük belőle. Utána a vajjal meg a gesztenyepürével összegyúrjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk, a gesztenyekrémbe keverjük a habbá vert tejszínnel együtt. A tortalapot lapjában elfelezzük, a krémmel megtöltjük, és az oldalát meg a tetejét is körbekenjük vele.
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Túrós rizsfelfújt meggyszósszal recept
(fagyasztott is lehet)
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

a formához:
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés

A rizst puhára főzzük a vaníliával és sóval ízesített tejben. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a langyosra hűlt tejberizst, és eldolgozzuk. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Rácsra téve langyosra hűtjük.
A szószhoz a meggyet a cukorral kis lábasba tesszük, felforraljuk. Besűrítjük a vízben elkevert étkezési keményítővel. A rizsfelfújtat cikkekre vágjuk, és porcukorral meghintve, a meggyszósszal együtt tálaljuk.

Tipp: ha sütés közben a teteje nagyon pirulna, csúsztassunk fölé egy nagy tepsit. Gluténmentes zsemlemorzsával készítve,
suzymama, 2017. május 09. kedd, 09:54
Barackos amerikai pite (Sárgabarackos pite 2.)
tej
1 db tojás
1 csomag sütőpor

A tetejére és a forma kikenéséhez
0.5 kg sárgabarack
fahéj ízlés szerint
1 ek cukor
2 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

elkészítés
8 dkg puha vajat elkeverjük a cukorral.
Beledolgozzuk a tojást.
Hozzáöntjük a tejet, és jól elkeverjük.
A réteslisztet és a sütőport belekeverjük.
A tepsit, vagy tortaformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával meghintjük.
A formába öntjük a tésztamasszát és kicsit elegyengetjük. /Elég sűrű állagú./
A gyümülcsöt megmossuk, és cikkekre daraboljuk.
Megrakjuk vele a massza tetejét (nem kell belenyomni, mert a tészta sütés közben felemelkedik).
Fahéjas cukorral meghintjük a tetejét.
A maradék 2 dkg vajat rátördeljük kis darabokban a tetejére.
Előmelegített sütőben nagy lángon sütjük, míg nem pirosodik. Kb 20perc.
bkisseva, 2016. június 07. kedd, 14:05
Túrótorta
50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és
anyu65, 2015. szeptember 09. szerda, 22:29
Túrótorta
Túrótorta sütés és tojás nélkül

50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét.
Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas
keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre
keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet.
A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük.
Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük
a gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint
elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben
tripike, 2015. április 16. csütörtök, 07:09
Túrótorta
Túrótorta sütés és tojás nélkül
50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
kicsoda57, 2015. április 01. szerda, 14:13
Képek, videók
Gyümölcsös túrótorta.jpg
vorosrozsa66
2009. december 19. szombat, 18:23
Gyumolcsos_turotorta_2 126
gyurusne
2009. október 21. szerda, 16:22
Gyümölcsös túrótorta3
bnezsoka
2008. február 03. vasárnap, 16:25
Gyümölcsös túrótorta2
bnezsoka
2008. február 03. vasárnap, 16:25
Gyümölcsös túrótorta
bnezsoka
2008. február 03. vasárnap, 16:24
Illatos túrós tortaformáb
eliza666
2012. szeptember 19. szerda, 22:39
maci tortaforma.JPG
bb71
2008. január 06. vasárnap, 18:46
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
vanílias-kokuszos-tort a-1
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:44
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
mézes -vaniliás szelet.jp
zsokica45
2015. április 06. hétfő, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.