Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 14:59 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A rendőrség vetett véget az első bécsi Pegida-tüntetésnek
Az iszlámellenes szervezet megmozdulásával egy időben jóval több embert felvonultató ellendemonstrációra is sor került az osztrák fővárosban.

A Pegida által szervezett belvárosi sétán a bécsi rendőrség közlése szerint mintegy háromszázan, míg az antifasiszta és baloldali szervezetek által meghirdetett ellentüntetésen csaknem ötezren vettek részt. A rendőrség csaknem 1200 fővel biztosította a két megmozdulást.

Az ellentüntetés hivatalos része este hét óra előtt rendbontás nélkül ért véget.

Hivatalosan a két menet nem keresztezte egymást, de nagyjából kétszáz ellentüntető elállta a Pegida híveinek útját. A két csoport majdnem két órán át nézett farkasszemet egymással, összetűzésüket a rendőrök sorfala akadályozta meg. A kialakult patthelyzet nyomán a rendőrség feloszlatta a Pegida tüntetést, ami miatt a jelenlévők hangos nemtetszésüket fejezték kit. Az APA osztrák hírügynökség azt írta, hogy a Pegida soraiban egymást karlendítéssel üdvözlő neonácik is voltak.

A Pegida szervezői nem értékelték kudarcként a történteket. Szóvivőjük az APA-nak azt mondta, hogy a jövő héten újabb tüntetést tartanak az Európába irányuló tömeges bevándorlás ellen és a menekültügyi politika megváltoztatásért.

Az ellentüntetést meghirdető antifasiszta szervezet közlése szerint egy aktivistájukat megtámadták. A menet feloszlatása után férfiak egy kis csoportja követte, majd földre teperte és bántalmazta a nőt, akit jelenleg kórházban ápolnak.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) elnöke nyíltan szimpatziál a Pegidával, amelyet komoly polgári mozgalomnak tart. A politikus felháborítónak nevezte, hogy olyan emberekre aggatják rá a szélsőjobboldali jelzőt, akik csupán a hazájukért aggódnak. Az osztrák Zöldek frakcióvezetője ezzel szemben a Pegida kapcsán olyan huligánokról és szélsőjobboldali elemekről beszélt, akik csupán új indokot keresnek ahhoz, hogy akcióba lendüljenek.

Több katolikus szervezet bírálta a megmozdulást, s az Osztrák Szakszervezeti Ifjúság (ÖGJ) az ellentüntetésen való részvételre szólított fel. Az Ausztria Iszlám Vallási Közösség Egyesületének (IGGIÖ) szóvivője, Carla Amina Baghajati reményét fejezte ki, hogy a Pegida nem lesz komoly jelenség Ausztriában. Kijelentette, hogy a gyűlölet és a kirekesztés soha nem megoldás egy társadalom összetartozásának erősítésére.

Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, drezdai központú mozgalom tavaly októberben kezdte el a hétfőnként ismétlődő tüntetéssorozatát. Felvonulásain azóta egyre több ember menetel. A Pegidának emellett van már dániai, spanyolországi és belgiumi ága is. Január 12-én a norvég fővárosban is felvonulást tartott a mozgalom néhány száz híve.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. február 03. kedd, 07:03
Címkék: Heinz-Christian Strache, Osztrák Szabadság Párt, Osztrák Szakszervezeti Ifjúság, Ausztria Iszlám Vallási Közösség Egyesületének, Carla Amina Baghajati, Európai Hazafiak,
Kommentek
Strache-ügy - Cáfolja Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, hogy tudhatott az "Ibiza-botrányról"
Kurz a szóban forgó e-maileket megdöbbentőnek nevezte. "Kísérlet történik arra, hogy megrágalmazzanak minket, és belekeverjenek az Ibiza-botrányba" fogalmazott.

Az Osztrák Néppárthoz (ÖVP) múlt pénteken egy közvetítő segítségével juttatták el azokat az e -maileket, melyek szerint Sebastian Kurz és Gernot Blümel volt kancelláriaminiszter 2018 februárjában már tudhattak az Ibizán illegálisan készült videofelvételről. Az e-mailek ugyanis állítólag egy Kurz és Blümel közötti, a botrányt kiváltó "Ibiza-videó" keletkezésére utaló levelezést tartalmaznak. Jelenleg azonban nem tudják megmondani, kitől származnak az e- mailek, ugyanis a néppárt csak azok képernyőfotóját kapta meg. Azok azt a benyomást keltik, mintha az e-maileket eredetileg a néppárt informatikai rendszeréből továbbították volna.

Az ÖVP egy külső szakértői céget is megbízott az ügy kivizsgálásával. A szakértő állásfoglalása szerint hamisítványokról van szó, az e-mailekkel kapcsolatban ugyanis számos következetlenség és technikai hiba
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:12
Strache-ügy - Képviselőjelöltként indul a parlamenti választásokon Ausztriában Heinz-Christian Strache volt alk
Szabadságpárt (FPÖ) színeiben indul a szeptember 29-ére tervezetett parlamenti választásokon. Jelölését a párt egyhangúlag elfogadta.

Philippa Strache neve a harmadik helyen szerepel az FPÖ bécsi listáján, erről az FPÖ bécsi elnöke,az osztrák főváros alpolgármestere, Dominik Nepp telefonon értesítette őt.A politikus arról tájékoztatott, hogy Philippa Strache elfogadta a felkérést, és örül a nagy feladatnak. A parlamentben a családok érdekeit képviseli, és állatvédelemmel is foglalkozik majd.

Heinz-Christian Strache várhatóan hétfőn jelenti majd be, elfogadja-e mandátumát az Európai Parlamentben. A volt alkancellár, aki a májusban nyilvánosságra hozott, Ibizán készült videófelvételek miatt kényszerült lemondásra, a 42. helyen szerepelt pártja, az Osztrák Szabadságpárt EP-listáján; korábban pártvezetőként jelképesen választotta magának az utolsó helyet. Lemondása után már nem volt módja arra, hogy töröltesse nevét a listáról.

Ausztriában a szavazásra jogosultaknak lehetőségük van arra, hogy a
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:19
Kurz: nem bontottam volna fel a koalíciót, ha nem lett volna szükséges
Herbert Kickl kedden együttműködést javasolt a volt kancellárnak közösségi oldalán, és azt írta, pártja szívesen ismét koalícióra lépne az Osztrák Néppárttal. A politikus ezt azzal indokolta, hogy az osztrákok nagy része elégedett volt a néppárti-szabadságpárti kormánnyal, és a lakosság szeretné, ha a szeptemberi választások után folytatnák az együttműködést.

A volt kancellár a "Kurz beszélget" elnevezésű kampánykörútján Kickl felvetésére azt mondta: "soha nem bontottam volna fel a koalíciót, ha nem lett volna szükséges".

A néppárt már hétfőn elindította plakátkampányát, amelyen Sebastian Kurz a szociáldemokraták és a szabadságpárt lehetséges együttműködésétől óvja a választókat, miután a két párt közösen megbuktatta kormányát.

A politikus azt is kifogásolta, hogy Kicklt elsősorban az Ibizán készült, botrányt kiváltó felvétel elkészítésének törvénytelensége, nem annak tartalma zavarta.

Az FPÖ és az ÖVP koalíciójának felbomlásához vezető kormányválság május 17-én robbant ki
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:39
Ausztriában szeptember 29-én tarthatják az előrehozott parlamenti választásokat
végzett közvélemény-kutatás ugyanis azt mutatta, hogy a mielőbbi választásokon több szavazatra számíthatnának. A szociáldemokraták és a szabadságpártiak ugyanakkor a nyári szünetre hivatkoztak, nem szerettek volna a nyári szabadságok után "kapkodni"; nem hivatalos indoklás szerint ugyanakkor időt szeretnének nyerni, hogy minél több szavazót hódítsanak el a Néppárttól.

A kormányválság május 17-én robbant ki Ausztriában, miután két német lap nyilvánosságra hozott egy, az akkori alkancellárt, Heinz-Christian Strachét, a kormánykoalíciós FPÖ azóta lemondott elnökét és Johann Gudenust, a párt szintén lemondott frakcióvezetőjét súlyosan kompromittáló videofelvételt. Strache az Ibizán készült rejtett kamerás felvételen magát egy orosz oligarcha unokahúgának kiadó nővel tárgyalt, akinek párt- és médiatámogatásért cserébe zsíros állami megbízásokat ígért.

Strache lemondása után Sebastian Kurz akkori kancellár, a nagyobbik kormánypárt, az ÖVP elnöke, a belügyminiszter, Herbert Kickl (FPÖ) menesztését
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 12:51
Strache-ügy - Christian Kern egykori kancellár feljelentette Heinz-Christian Strache volt alkancellárt
Strache a 2017-ben Ibizán rejtett kamerával készült, kormányválságot kirobbantó videofelvételen többek között arról is beszél, hogy egy informátora szerint Kern Afrikában állítólag kiskorúakkal folytatott szexuális kapcsolatot. Kern visszautasította a vádat, és rágalmazás miatt feljelentést tett. Strache nem élvez büntetőjogi mentességet, noha 2017-ben, amikor a botrányos videofelvétel készült, még parlamenti képviselő volt. Minthogy már nem rendelkezik képviselői mandátummal, számolnia kell a jogi következményekkel - írta az osztrák sajtó. Ugyanakkor Strache maga is tett több feljelentést azok ellen, akik a videó előállításában, terjesztésében és nyilvánosságra hozatalában részt vettek. Így többek között a felvételt elsőként nyilvánosságra hozó lapokat, a német Der Spiegelt és Süddeutsche Zeitungot is beperelte. A feljelentés szövegében konkrét személyeket is megjelölt, akik ellen nyomozás is indult.

Anne Leiding müncheni főügyész arról tájékoztatott, hogy az ügy jogi vizsgálata folyamatban van.
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:11
EP-választás - Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
adófizetők pénzét, hanem például családtámogatásra és fejlesztésekre - szorgalmazta.

Arról is beszélt, hogy a magyar gazdák és falvak érdekével ellentétesnek tartja az olyan javaslatokat, amelyek az agrártámogatások egy jelentős részét a migrációra csoportosítanák át.

A határon túli magyarok EP-képviseletéről azt mondta: csak a magyarokon múlik, lesz-e a határon túli nemzetrészeknek politikai képviseletük az EU-ban. Az erdélyieket az RMDSZ, a felvidékieket az MKP támogatására biztatta.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellárnak, az Osztrák Szabadságpárt volt elnökének az ügyében Orbán Viktor azt emelte ki, hogy a bevándorlásellenes szabadságpárti miniszterek helyére lépők első dolga az volt, hogy "visszaemelték a migránsoknak adható összeget". Ezt úgy értékelte, hogy Sebastian Kurz osztrák kancelláron "bevándorláspárti nyomás van, vissza akarják terelni az osztrák kormányt a bevándorláspárti kormányok akoljába sokan, Ausztrián belül is és azon kívül is".

A német kancellárral való
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 19:59
EP-választás - Joseph Daul: nacionalistákkal és Európa-ellenesekkel nem lehet a jövőt építeni
gyűlésen, amelyen részt vett mások mellett Manfred Weber csúcsjelölt, Angela Merkel német kancellár, Markus Söder jelenlegi és Edmund Stoiber volt bajor kormányfő, Bojko Boriszov bolgár és Andrej Plenkovic horvát kormányfő.

A házigazda Markus Söder - az EPP-hez tartozó bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke - kiemelte, hogy nem lesz együttműködés a nacionalistákkal és populistákkal, mint például az olasz Matteo Salvini vagy az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ).

Az FPÖ volt elnökéről, Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellárról a napokban megjelent videofelvétellel kapcsolatban azt mondta: az ilyen politikusok úgy képzelik, hogy "az állam szolgálja őket, és nem ők az államot".

Arról is szólt, hogy nemcsak az EPP-nek kell elhatárolódnia a jobboldali populistáktól és nacionalistáktól, hanem a balközép erőknek is a baloldali populistáktól. Mint mondta, a "demokraták" Európáját és egy "polgári" Európát kell építeni.

Markus Söder és Joseph Daul egyaránt méltatta, hogy Sebastian Kurz
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 18:40
Strache-ügy - Határozatképtelenség miatt nem ülésezett a nemzetbiztonsági bizottság
Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke azért hívott össze rendkívül tanácskozást péntekre, hogy megvizsgálják a Strache-botrány magyar vonatkozású szálait.

Az ülés kezdete előtt a Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzék kampányeseményének minősítette az ülést. "A szocialisták üzleteltek Pecinával, amikor eladták neki saját lapjukban, a Népszabadságban lévő üzletrészüket 1,5 milliárd forintért. Ha az ellenzék vizsgálgatni akar valamit, akkor ez legyen az!" - írták, hozzátéve: a kormánypárti képviselők nem asszisztálnak az ellenzék kampányeseményéhez.

Mirkóczki Ádám - miután nem sikerült megszavazni a napirendet - azt hangsúlyozta, a bizottsági ülés bojkottálása sokadik alkalommal fordult elő, az viszont példátlan, hogy a titkosszolgálatok meghívott képviselői sem jelentek meg. Ez szerinte felveti a nemzetbiztonsági törvény megsértését.

A bizottsági teremben, majd az ülés után a sajtónak nyilatkozva is elmondta, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszterekhez -
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 12:53
Képek, videók
béke tüntetés.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:13
tüntetés.png
chillik
2017. november 01. szerda, 11:46
foci-Fradi- tüntetés.jpg
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:54
Tüntetés 01.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:07
Tüntetés 02.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:06
Tüntetés 03.jpg
chillik
2017. március 13. hétfő, 07:06
Brexit Párizs tüntetés a
megyerimihaly
2016. szeptember 04. vasárnap, 04:14
Tanár tüntetés oktatas_ko
megyerimihaly
2016. február 13. szombat, 23:55
Tanár tüntetés 2.jpg
megyerimihaly
2016. február 13. szombat, 23:54
Tanár tüntetés Galló-né.j
megyerimihaly
2016. február 13. szombat, 23:53
Tanár tuntetes-feb13-e145
megyerimihaly
2016. február 13. szombat, 23:53
Ákos elleni tüntetés.jpg
pacsakute
2015. december 20. vasárnap, 14:02
Christian Morgenstern idé
cuppika59
2017. november 12. vasárnap, 15:33
Christian-Louboutin-Me xib
zskadi
2017. október 22. vasárnap, 19:37
10959342-gold-christia nit
bobecili
2017. szeptember 14. csütörtök, 16:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.