Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 21:29 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EP-választás - Feldman: elfogadhatatlan a brüsszeli bürokraták mezőgazdasági támogatásokat csökkentő javaslata
Feldman Zsolt A hazai agrárium jelene és jövője című gazdafórum előtti sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Bizottság olyan javaslatot tett, amely 2 milliárd euróval kevesebb forrást juttatna a magyar vidék és mezőgazdaság számára 2020 után.

Ezen források nagy részét a migrációra, a bevándorlás támogatására, bevándorlók "valamiféle integrációjára" fordítanák - közölte, hozzátéve: ez az európai és a magyar érdekekkel ellentétes.

Ezeknek a forrásoknak jobb helye van a magyar vidéken, a magyar gazdálkodóknál, hiszen ebből tudnak fejleszteni, gazdaságaikat előrébb juttatni - jelentette ki Feldman Zsolt.

A forráskivonási szándék ténylegesen veszélyezteti a 2020 utáni magyar mezőgazdaság fejlődését - mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta: a forrásokért való küzdelemben szövetségben dolgoznak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (Magosz). Hozzátette: az elmúlt hetekben zajlott aláírásgyűjtés segítette, hogy minél szélesebb legitimációval "a hátuk mögött" lehessen érvelni Brüsszelben a forrásokért.

Kifejtette, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai ésszerű felhasználásának köszönhetően a 2008 és 2018 közötti időszakban az Európai Unió legnagyobb mértékben bővülő mezőgazdasága volt a magyar, az ágazat exportteljesítménye pedig az elmúlt években több mint duplájára, 9 milliárd forintra nőtt. Emellett 2018-ban a magyar külkereskedelmi aktívum felét adta az agrárium - hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: azért küzdenek, hogy e források felhasználásával a következő időszakban is támogatni tudják a fejlődést.

Ismertetése szerint 2018-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében csaknem tízezer gazdálkodó jutott 30 milliárd forint területalapú támogatáshoz, közvetlen jövedelempótló támogatáshoz. A mostani EU-s vidékfejlesztési programban eddig 4700, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezett támogatási kérelmet bíráltak el pozitívan, ez mintegy 45 milliárd forint vidékfejlesztési programból származó forrást jelent a megyének. Ezen belül a beruházásokra 18,3 milliárd forint megítélt támogatás jut a megyei gazdálkodókhoz, több mint 465 különböző pályázathoz kapcsolódva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 20:29
Címkék: Feldman Zsolt, Európai Bizottság, Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, Magyar Gazdakörök, Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével, Közös Agrárpolitika,
Kommentek
Krónika 7. rész (médiaszolgáltatás, ülésnap lezárása)
felülvizsgáltatásának kezdeményezését elveszik.

Azzal sem értett egyet, hogy a média szereplői a jövőben hosszabb időre kaphatnak engedélyt.

A médiafogyasztók lenézésének tekintette, hogy növelhető a bulvárhírek aránya.

A felnőtt tartalmak beengedését is bírálta, mint mondta, nincs az a szülői technika, amivel korlátozni lehetne a gyermekek hozzáférését.

Az ismétlési jogdíj ügyében helyesen megtörtek - értékelt és kijelentette: pártja nem támogatja a javaslatot.

DK: elfogadhatatlan, hogy a médiatanács megkérdőjelezhetetlen

Gréczy Zsolt (DK) azt firtatta, miért kellett "likvidálni" az M3 csatornát, amely régi műsorok ismétlését sugározta.

Szintén firtatta az ismétlési jogdíj ügyét, amely rendeződni látszik, de - mint mondta - nem világos az sem, miért kell bebetonozni egyes rádió- és tévécsatornákat.

Azt mondta: ami Magyarországon van, az nem sajtószabadság. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Médiatanács döntései ellen nem lehet fellebbezni.

A DK nem
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:02
Úzvölgyi katonatemető - Szijjártó: a magyarellenes erőszak valódi felelőseit kell megbüntetni
Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kormány az úzvölgyi katonai temetőben történtek tisztességes kivizsgálását várja Romániától.

A helyszínen készült felvételeken bárki láthatja, hogy a felheccelt tömeg a békésen emlékező magyarokra támadva rombolt a katonai temetőben - tette hozzá.

A miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a román hatóságok az erőszak felelősei helyett az erőszak áldozatait büntették meg.
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 09:51
Krónika 13. rész (kutatás, fejlesztés, napirend lezárása)
az előterjesztést a DK vezérszónokaként Varju László, hangsúlyozva, hogy a módosítás nem javít a helyzeten, nem a felhasználók, legfeljebb a szövetkezetet irányítók számára lehet előnyös.

Tragikusnak nevezte a takarékszövetkezeti rendszer 2013-as átalakítását, és arról beszélt: az előterjesztést a hibák beismerésének lehet csak tekinteni, hozzátéve, azóta a helyzet nemhogy javulna, hanem romlik, a pénzintézetek működésének pedig semmi köze már a szövetkezeti elvhez.

Frakciója nevében elfogadhatatlannak nevezte az előterjesztést.Jobbik: megoldatlan problémák maradnak

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy a takarékszövetkezeti átalakítás során a kistelepüléseken felmerült problémák orvoslására ezzel a módosítással sem alkalmas a rendszer.

Reményét fejezte ki, hogy a kormányzat átdolgozza az előterjesztést, egyben a szövetkezeti elv rendszeren belüli érvényesülését hiányolta.

Zárszó

Fónagy János arról beszélt: ő maga volt a
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 22:59
Krónika 10. rész (befektetések)
biztosítékok, amelyek képesek megelőzni a 2008-ashoz hasonló válságokat.

A képviselő kiemelte azt is, hogy a tervezet foglalkozik az elektromobilitás témájával is, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak fontos szerepet kell játszani ezekben a - korszerűsítést és környezetvédelmet egyaránt szolgáló - fejlesztésekben.

MSZP: össze nem függő törvények szerepelnek a javaslatban

Molnár Gyula (MSZP) azt bírálta, hogy a javaslatban egymással össze nem függő törvények szerepelnek.

DK: elfogadhatatlanok a fogyasztóvédelmi változtatások

Varju László (DK) azt mondta, hogy a kormány eddig "elsumákolta" a részvénytársasági átláthatóság kérdését. Szintén bírálta, hogy a módosító javaslatban oda nem illő törvények is szerepelnek.

A kisbefektetők védelme érdekében valóban lépéseket kell tenni, ezért a jogszabálynak ez a része támogatandó, de a fogyasztóvédelem területén tervezett változtatások elfogadhatatlanok - fogalmazott.

Kormány: nem változik a békéltető testületek alapvető
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 19:30
Krónika 9. rész (épített és természeti környezet védelme)
a bürokráciacsökkentő lépéseket, ezért ezt a javaslatot is. Azért jó ez a kezdeményezés, mert alapvetően mindig pozitívan kell állni azokhoz a javaslatokhoz, amelyek kedvező helyzetbe hozzák az önkormányzatokat, egyszerűsítik a mindennapokat, tisztázzák a jogi helyzetet, megszüntetik a hibás adminisztrációt. Az eddigi bürokráciacsökkentő lépéseken túl továbbiak szükségesek, olyan lépések, amelyek egyszerűbbé teszik az emberek, az intézmények, az önkormányzatok életét - tette hozzá.

MSZP: elfogadhatatlan elemeket csúsztattak a kezdeményezésbe

Molnár Gyula (MSZP) szerint a kezdeményezésbe nem elfogadható elemeket csúsztattak be, de nem lehet olyat csinálni, hogy sok mindent beletesznek egy kezdeményezésbe, és az egészről kijelentik, hogy így korrekt.

Sokféleképpen lehet az önkormányzatokat korlátozni, és ez az, amit a kormány az elmúlt időben csinált - fogalmazott.

DK: újabb zöldfelületektől fosztják meg az embereket

Gréczy Zsolt (DK) szerint alapvető probléma, hogy egy salátatörvénybe
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 18:19
Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán teljes írása:

"Megindult a NER az egyik leggazdagabb magyar, a 220 milliárdos vagyonnal rendelkező Bige László ellen. Személyre szabott jogalkotás, rendőri fellépés, azonnal eljáró katasztrófavédelem: Magyarország jó ideje már nem egy jogállam, és akit ki akarnak csinálni, arra minden Fidesz-irányította szerv és erő ráuszítható. Ez rettenetes és elfogadhatatlan.
ÁMDE.
Magyarország valóban nem egy jogállam, tavaly sem volt az, jó ideje nem az. Ez Bige László is tudja, tudta tavaly is, tudta jó ideje. És miközben mi, maroknyi liberális, meg amott, az önmagukat kereső baloldaliak, kiábrándult konzervatívok a senki földjén, képviselet nélkül maradt zöldek, meg általában a nem fideszes magyarok, mi próbálunk valamit tenni azért, hogy ez az ország ne zuhanjon még
kirscha, 2019. június 11. kedd, 19:17
Putyin: Moszkva nem zárkózik el a tárgyalástól Kijevvel
Nem utasítjuk el a párbeszédet - hangoztatta Putyin. "Dolgozni fogunk" - tette hozzá.

A moderátornak arra a kérdésre válaszolva, hogy kész lenne-e előfeltételek nélkül találkozni Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel, visszakérdezett: "Miért, talán elutasítottam én bármi ilyesmit? Nekem erre senki sem tett javaslatot."

Putyin egyébként jó színésznek nevezte Zelenszkijt, megjegyezve, hogy az államügyek gyakorlásához szaktudásra és tapasztalatra van szükség.

Az orosz elnök tagadta, hogy Moszkvának lennének olyan tervei, amelyek értelmében egyesítenék Oroszországot és Fehéroroszországot 2024-re, amire az ő mandátuma lejár.

"Mély meggyőződésem, hogy mi (oroszok, ukránok, fehéroroszok) egy nép vagyunk, de úgy alakult, hogy különböző országokban élünk, különböző államok jöttek létre" - nyilatkozott Putyin.

"De ma semmilyen alapja sincs az államegyesítésre, ilyen terveink, céljaink nincsenek" - tette hozzá.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az államszövetségről megkötött orosz-ukrán
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 19:42
Úzvölgyi katonatemető - LMP: elfogadhatatlan, hogy a román diplomácia megtagadta a párbeszédet
Az ellenzéki párt pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a katonatemetőbe "román provokátorok" törtek be és rongáltak meg magyar síremlékeket. "A temető rengeteg magyar honfitársunk zarándokhelye, köztiszteletnek örvendő hely" - írták.

Az LMP az ügyben a leghatározottabb fellépést várja el a magyar kormánytól, továbbá "mélységesen elítéli a román fél udvariatlan, kioktató és példátlanul durva stílusát". Egyúttal felszólították a román kormányt, hogy tegyen eleget nemzetközi kötelezettségének és tartsa be "a közös európai értékekből fakadó normatív szabályokat".

Az LMP - folytatták - elítéli a román média és hatóságok "gyűlöletkeltő és uszító" politikáját, és kiáll "magyar honfitársaink mellett, akik a katonatemető védelméért küzdenek".

A kommüniké szerint az ellenzéki párt azt is elvárja, hogy az Európai Unió "a szokásos szigorral" adjon választ erre az alapjogi sérelemre.

Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki és emlékművet állított az
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 16:01
Képek, videók
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
Mezőgazdasági fuvar
sanci81
2015. október 17. szombat, 19:51
A Mezögazdasági-iskola.j p
farkas1945
2013. december 26. csütörtök, 18:53
60 éves a Mezőgazdasági M
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:41
sellye mezőgazdasági koll
lacipecsenye
2012. július 29. vasárnap, 16:33
MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM SZÉL
rozsmalom
2012. július 25. szerda, 10:24
MEZŐGAZDASÁGI MÚZEUM HÁTS
rozsmalom
2012. július 25. szerda, 10:24
MEZŐGAZDASÁGI MUZEUMHOZ V
rozsmalom
2012. július 25. szerda, 10:24
mezőgazdasági statisztika
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 19:56
Mezőgazdasági Gépmúzeum M
irmus
2011. február 27. vasárnap, 07:32
Mezögazdasági-múzeum.j pg
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Mezőgazdasági klíma
adracenter
2010. április 21. szerda, 13:11
Mezőgazdasági Techn.64-be
csalogany13
2009. december 15. kedd, 20:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.