Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 12:12 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rost Andrea, Vigh Andrea és Kelemen Barnabás ad koncertet a Zeneakadémián
A hangversenyen a művészek többségében ritkán hallott műveket adnak elő különleges zenei párosításokban. A koncert elején Debussy művek szólalnak meg hegedű és hárfa átiratokban, ezt követi Saint-Saëns szóló hárfára komponált fantáziája, majd egy újabb hegedű-hárfa duó következik. A koncertet Rost Andrea és Vigh Andrea duója zárja Händel, Fauré és Ravel művekkel - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az MVM Koncertek március 3-án folytatódnak a Bartók Emlékházban, a Junior Prima Díjas Csőke Flóra gordonkaestjével, majd március 11-én Alekszej Vologyin ad zongoraestjet a Müpában.

Vigh Andreát március 5-én Kaposváron szólóesten, március 27-én Komáromban Kertesi Ingrid operaénekesnővel hallhatja a közönség. Májusban a Zeneakadémia Nagytermében a MÁV szimfonikusokkal Medveczky Ádám dirigálása mellett Balassa Sándor hárfaversenyét adja elő. Ősszel a Gödöllői Hárfafesztiválon szólókoncertet ad, majd decemberben a Nemzeti Filharmonikusokkal Hamar Zsolt dirigálásával Járdányi Pál hárfaversenyét játssza. Az év zárásaként Balázs Jánossal és az Anima Musicae Kamarazenekarral Karácsonyi Hangversenyt ad szintén a Zeneakadémia Nagytermében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:41
Címkék: Rost Andrea, Vigh Andrea, Kelemen Barnabás, Bartók Emlékházban, Junior Prima Díjas Csőke Flóra, Alekszej Vologyin,
Kommentek
Sharon Kam klarinétművész a Nemzeti Filharmonikusokkal koncertezik
A koncert Mozart g-moll szimfóniájával kezdődik és a Requiem című művével zárul, közte Sharon Kam Weber II. (Esz-dúr) klarinétversenyét adja elő. Az esten közreműködik Schnöller Szabina szoprán, Wiedemann Bernadett alt, Ninh Duc Hoang Long tenor, Cser Krisztián basszus, a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar - közöték a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.

Az együttes következő, február 5-i hangversenyén Daniel Schnyder The Revelation of St. John (János jelenései) című művének magyarországi bemutatója mellett Johannes Brahms Német requiem című alkotása hangzik el a Müpában.

A Színe-fonákja című esten közreműködik Rost Andrea szoprán, Szalai Ágnes szoprán, Fülep Máté bariton, Kálmándy Mihály bariton, a Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Sebastian Weigle vezényletével.
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:51
Riccardo Frizza vezényelte a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát a Müpában
Az este során a közönség Richard Strauss Négy utolsó énekét, majd A rózsalovag című operájának zárójelenetét hallhatta Rost Andrea, Molnár Ágnes és Szántó Andrea előadásában, a koncert második felében pedig az Alpesi szimfóniát játszotta el Riccardo Frizza vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara.

Riccardo Frizza az MTI-nek elmondta, hogy szívesen tér vissza azokhoz a zenekarokhoz, amelyekkel korábban eredményesen dolgozott, így van ez a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarárával is, amelyet néhány éve már volt módja vezényelni.

Ezúttal teljesen Richard Strauss műveiből állították össze a programot, amely újdonság volt a zenekar számára is, az Alpesi szimfóniát például emberemlékezet óta nem játszották el - emlékeztetett az olasz karmester, hozzátéve: Rost Andreával még nem dolgozott együtt, de természetesen jól ismeri a magyar szoprán munkásságát.

Riccardo Frizza hangsúlyozta: Richard Strauss egyértelműen a német romantikus zeneszerzés csúcsa, az utolsó nagy romantikus, akire
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:32
Alexander Gavrylyuk sérülése miatt Balázs János ad zongoraestet a Müpában
A január 14-i előadáson Balázs János repertoárjában szerepelni fognak többek között Chopin Asz-dúr (Hősi) polonéz, Liszt Dante szonáta, Wagner-Liszt Izolda szerelmi halála című zenei művek. Ha a Müpa-sorozatra bérletet váltók közül valaki nem szeretné a koncertet meghallgatni, számukra cserejegyeket biztosítanak a rendezők az alábbi koncertek valamelyikére a Zeneakadémiára vagy a Festetics Palotába.

A bérletesek számára felajánlott első cserekoncerteken, március 2-án Rost Andrea (szoprán), Vigh Andrea (hárfa) és Kelemen Barnabás (hegedű) előadásában hallhatóak lesznek többek között Spohr Szonáta hegedűre és hárfára, Saint-Saëns Fantázia szóló hárfára, Händel Lascia ch'io pianga és Ravel Öt népszerű görög dallam című művei. Április 14-én Jonathan Biss zongoraestjén felcsendülnek Beethoven G-moll szonáta, B-dúr szonáta, Cisz-moll szonáta című művei. Május 19-én Debussy Metszetek, Franck Prelúdium, korál és fúga;Beethoven F-moll szonáta és Liszt: Velence és Nápoly című zenei művei kerülnek műsorra. A
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 11:52
Napi ezer adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen
A segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei a XXI. kerület Kossuth Lajos utcában osztanak ételt hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak minden nap 11 órától. A meleg étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat - írták.

Az ételosztásban részt vesz mások mellett Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Wolf Kati énekesnő, Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, Berki Krisztián olimpiai és világbajnok tornász, Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó és Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.

A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és a rászorulókért végzett egész éves munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni. Az adományvonal egyszeri hívása 250 forint, "így négy hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak" - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 16:05
Rost Andrea gálakoncertjével véget ért a magyar kulturális évad Izraelben
A klasszikus operaáriákat előadó énekesnő az est első részében a raananai szimfonikus zenekar kíséretében lépett fel, majd a Lukács Miklós Trióval közösen adott világzenei koncertet.

A Jeruzsálemi Színház közönsége együtt énekelte egy zsidó népzenei feldolgozás refrénjét Rost Andreával.

A gála a záróeseménye volt a márciusban indított kulturális évadnak, amellyel a magyar kormány a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulójáról emlékezett meg.

Az évadzáráskor Benkő Levente, Magyarország izraeli nagykövete az MTI-nek elmondta, hogy a magyar diplomácia első alkalommal jelent meg Izraelben ennyire sűrű kulturális programsorozattal. Hét hónapon át több tucat eseményt tartottak, amelyek a szervezők becslései szerint több mint százezer látogatót értek el.

A közönség és a programok résztvevői elsősorban a történelmi Magyarország területéről érkezett, 200-300 ezer fősre becsült magyar gyökerű izraeliek, illetve az ő gyerekeik, unokáik voltak. Noha a második, harmadik
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 08:01
László Boldizsár januárban 50. születésnapját ünnepli az Erkel Színházban
A koncerten a Budapest Jazz Orchestra kíséri az énekest és a közreműködőket. A műsorban László Boldizsár mások mellett Tony Bennett, Frank Sinatra, Tom Jones és Máté Péter dalait dolgozza fel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A január 6-i esten négy énekesnő lép színpadra vendégként: Rálik Szilvia, a Magyar Állami Operaház egyik vezető szopránja, Szekeres Adrienn, akivel annak idején együtt kezdte a pályát, Schell Judit színművész, aki az este háziasszonya is lesz, valamint felesége, Nánási Helga, aki szintén a Magyar Állami Operaház szólistája.

Az amerikai dalok magyar szövegét Vámos Miklós író készíti, a koncerthez kapcsolódva jótékonysági kampányt indul a Heim Pál Gyermekkórház javára.

Zenés színházi szerepek után László Boldizsár 1995-ben alapító tagja, majd 2008-ig vezetője volt a Cotton Club Singers énekegyüttesnek, amely 2009-ben, kilépése után oszlott fel. A csapatban hat korszakban összesen tíz énekes fordult meg, László Boldizsár mellett énekelt mások mellett Kozma Orsi, Szűcs
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 10:51
Ma kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál
operaelőadás, ősbemutató és utcabál is várja, továbbá látható lesz Igudesman & Joo Kis éji rémzene című világjáró show-műsora is, amelyben a klasszikus zene humorral bontakozik ki.

Eötvös Péter Az Aranysárkány című, Roland Schimmelpfennig színdarabja alapján született operájának magyarországi ősbemutatója az Israel Contemporary Players közreműködésével látható vasárnap.

A fesztiválon fellép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, előadásukban hallható Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája Rost Andrea és Frank van Hove fellépésével, és elhangzik Alekszandr Szkrjabin Prometheus: A tűz költeménye című műve is június 19-én.

A rendezvényen bemutatkozik az idei operaíró verseny győztese, Albin Fries osztrák zeneszerző Nora című alkotása. Az Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni a Parasztbecsület című műve látható június 21-én, pénteken a miskolci Kálvária-dombon.

A miskolci közönséget felnőtteknek szóló bábopera is várja, ". és Echo" címmel. A fesztivál nyitónapi operagáláján Puccini,
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:11
Képek, videók
Rost Andrea 49.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 14:10
Rost Andrea.jpg
rochlitzne
2009. március 20. péntek, 20:05
andrea...jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:05
andrea névnj.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névgh.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:04
andrea névc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
andrea név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:03
Andrea
terezia1951
2018. április 19. csütörtök, 21:47
Celine Dion & Andrea Boce
sanci81
2018. április 03. kedd, 17:23
800px-Andrea_Mantegna_ 049
liliana01
2018. február 03. szombat, 14:44
Andrea-Bocelli-6.jpg
sz719eszter
2017. november 25. szombat, 11:56
andrea névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 06. szerda, 18:55
Poroszkai Andrea
irmus
2017. augusztus 07. hétfő, 08:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.