Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 06:35 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boszorkánypogácsa recept
Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg liszt
1 kk sütőpor
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 tasak vaníliás cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 nagyobb tojás sárgája
20 dkg margarin
Továbbá:

1 nagyobb tojás fehérje
10 dkg darált dió
Pár ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.

A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.

Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.

Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.

Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.

170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.

Tipp:
Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető. Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad.


suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:07
Címkék: Extra Jam, tészta hozzávalóit, tálban összedolgozzuk, sütőt előmelegítjük, egész nagy, darált diót,
Kommentek
..recept..
Huszárcsók

Hozzávalók:10 dkg dió
1 citrom
25 dkg lágy vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, átszűrjük.

A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat szaggatunk ki belőle, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét).
Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel lyukat fúrunk a közepébe. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre.

Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis
bozsanyinemanyi, 2016. június 03. péntek, 23:48
x
zsírral, 35 dkg liszttel, 1 egész tojással, 1/4 kg lágy passzírozott krumpli-péppel, 1 egész Váncza-sütőporral, késhegynyi borssal, sóval és szükség szerint kevés tejföllel összegyúrunk. Hatszor nyújtjuk és hajtogatjuk. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszúrjuk és tetejét tojással megkenve, gyengén borssal megszórjuk. Szép barnára sütjük.
------------------------------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------
Boszorkánypogácsa
********************
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
x
formázzuk, simítjuk a tetejét, majd 10dkg olvasztott étcsokival bevonjuk. 2-3 órát hűlni hagyjuk, vizes késsel szeleteljük. Nagyon finom!!!
Vigyázat, gyorsan fogy!
#8
2008. július 18. 20:29
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#7
2008. június 30. 12:29
Válaszolj!





Harasztovics Ágnes [Ágica]

Boszorkánypogácsa:
http://www.tutireceptek.hu/boszorkanypogacsa
#6
2008. június 30. 06:36
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#5
2008. június 28. 18:25
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#4
2008. június 22. 20:00
Válaszolj!
nagyuska, 2014. május 07. szerda, 13:55
Boszorkány pogácsa Katicától
Boszorkány pogácsa Katicától
Írta: nagyi

Itt az ADVENT és hoztam Nektek egy kis rágcsálni valót. Nagymamám receptjei között találtam és ma elkészítettem. Nagyon finom sokáig eltartható sütemény. Remélem egy csésze forrócsokival vagy teával tálalva ízlik majd Mindenkinek.

Boszorkánypogácsa

Hozzávalók : 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,4 tojás, 1 csomag
vaníliás cukor, 10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz, bármilyen lekvár.

Elkészítése: a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás
cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64
db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe. Kikent sütő lemezre 2 cm távolságra rakjuk a
horvathnemagdi, 2013. november 16. szombat, 20:15
Boszorkánypogácsa
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók :* 25 dkg margarin,* 25 dkg cukor,* 1/2 citrom leve,
* 1 egész citrom reszelt héja,* 4 tojás,* 1 csomag
vaníliás cukor,* 10-15 dkg durvára vágott dióbél,
* liszt amennyit felvesz,* bármilyen lekvár.Elkészítése: a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás
cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64
db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe. Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.
Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.
Nagyon sokáig eltartható sütemény.

Jó étvágyat
aranyag, 2013. november 16. szombat, 18:25
Mi a kulonbseg a boszorkanypogacsa es a huszarcsok kozott?
A ===== vonal alatt
elfejtettem odaírni, hogy ''huszár-csók'',
Jellegzetessége, hogy az idegen nyelvű receptek is előszeretettel írják a ''magyar - huszár csók'' nevet.

Egyébként itt is leírom:
Huncut vagy, cathy, mert négy süti küllemre ugyanaz, csak a tészta összetétele, a rászórt porcukor mennyisége, illetve a rátett lekvár színe módosul egy kicsit :))

1. Boszorkánypogácsa
2. Huszárcsók
3. Katonagomb
4. Angyalszem
:) :):) :):) :)
Én meg itt töröm magam, s mekkorát nevetsz, ahogy ízzadom a recepteket :)
invisibilia, 2011. december 16. péntek, 23:32
Mi a kulonbseg a katongomb es az angyalszem kozott?
Huncut vagy, cathy, mert négy süti küllemre ugyanaz, csak a tészta összetétele, a rászórt porcukor mennyisége, illetve a rátett lekvár színe módosul egy kicsit :)

1. Boszorkánypogácsa
2. Huszárcsók
3. Katonagomb
4. Angyalszem
:) :):) :):) :)
invisibilia, 2011. december 16. péntek, 22:30
Képek, videók
boszorkanypogacsa.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:38
extra nagy bőr öv (2).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:04
extra nagy bőr öv (3).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (1).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (4).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
Extra terepjáró
sanci81
2015. augusztus 18. kedd, 12:47
kockás ruci extra elaszt.
dnemethk
2015. június 19. péntek, 18:17
kockás ruci extra elaszt
dnemethk
2015. június 19. péntek, 18:16
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.