Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:06 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Soltész Miklós: a táborozások megerősítik a fiatalokat közösségükben
A táborozások lehetőséget teremtenek a fiatalok teljes emberré nevelésében, hiszen az iskolaidőszak erre nem mindig alkalmas - hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A gyerekek és a fiatalok számára nagyon fontos, hogy legyenek olyan találkozók, amikor sokkal több időt tudnak szánni egymásra, a határon túl élő közösségeknek pedig - akiknek anyanyelvük, magyarságuk megőrzésére is erőt kell fordítaniuk - nagy mértékben segíti egy-egy tábor - mutatott rá.

Az elmúlt évek során a magyar kormány - akár az Erzsébet, akár a Határtalanul programon vagy az egyházi táborok támogatásán keresztül - külhoni fiatalok ezreit hozza Magyarországra vagy segíti a táboroztatásukat. Bár a felvidéki magyarság a többi külhoni magyarsághoz képest nagyon jó anyagi helyzetben van - mondta -, a nyelvvesztés, a közösségvesztés szempontjából sok veszély fenyegeti őket. Ezért fontos - emelte ki -, hogy a 16-35 év közötti korosztály minél több olyan lehetőséggel találkozzon, amikor saját magukat is megerősítik a közösségben, illetve nyelvüket és magyarságukat, s mindebben erősíti őket a kereszténységük is.

A tábor 400 ezer forint támogatást kapott - tájékoztatott Soltész Miklós, hozzátéve, hogy ezen a nyáron 200, külhoni és magyarországi egyházi tábor több mint 70 millió forint támogatásban részesült. Az államtitkár kiemelte, hogy "ezek a táborok megerősítik keresztény közösségeinket, külhoniakat, magyarországiakat egyaránt".

A július 17. és 21. között zajló táborba elsősorban felvidéki magyar fiatalok érkeztek, de az anyaországból is jelentkeztek - mondta el az MTI-nek Kádek László táborvezető, aki felidézte, hogy 2015-ben szervezték meg először a tábort református mintára. Az idei a negyedik - folytatta -, eddig kétszer szlovákiai, kétszer magyarországi helyszínnel. A találkozóra olyan 16 és 35 év közötti fiatalokat várnak, akik elfogadják a keresztény értékeket. A mintegy 120 magyar fiatal között döntően katolikusok találhatók, de evangélikus és református fiatal is érkezett.

Az idei év központi témája az egyensúly Istennel és az emberekkel - közölte -, de a délutáni fakultációk és az esti evangelizációk számos más témát is érintenek, ilyen például a "Z generáció az egyházban", A szélsőséges csoportok és jelképrendszerük vagy John Simoneau előadásai. A fő- és fakultatív előadások mellett zenével, lelki programokkal és sportolási lehetőséggel várják a fiatalokat, utóbbiba az államtitkár is bekapcsolódott a csütörtöki látogatásakor.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 18:12
Címkék: Soltész Miklós, MTI-nek Kádek László, John Simoneau, táborozások megerősítik, fiatalokat közösségükben, táborozások lehetőséget,
Kommentek
Koronavírus - Soltész: eddig 266 millió forint támogatás érkezett a nemzeti összefogás vonalán
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte, hogy a koronavírus-járványban, az elmúlt 11 hét alatt a karitatív szervezetek mind a 19 megyébe, illetve Budapestre is juttattak el az adományokból. Csaknem ötszáz intézménybe és több százezer embernek sikerült segítséget nyújtaniuk - fűzte hozzá.

Közölte: több mint 100 ezer maszkot sikerült eljuttatni 140 intézménybe, 103 ezer ellátottnak, valamint csaknem 20 ezer liter fertőtlenítőt közel 170 intézménybe, így kórházakba is, emellett 33 ezer doboz immunerősítőszert osztottak ki több mint 130 ezer embernek.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a gépjárműadományokat főleg karitatív szervezetek kapták meg a munkájukhoz, de orvosok és ápolók is kaptak autót azért, hogy minél kevesebbet utazzanak tömegközlekedéssel.

Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője a Caola cég 5000 literes kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományának átvételekor kijelentette, a
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 12:52
Koronavírus - GPS-eket adományoztak az OMSZ-nek
A pénteki budapesti átadáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, egyben az NHKT elnöke hangsúlyozta, hogy sok támogatást kaptak az elmúlt két hónapban.

A koordinációs tanács feladata, hogy a beérkezett felajánlások mindenfelé eljussanak. Az NHKT munkájában hat, országos lefedettségű karitatív szervezet vesz részt - tette hozzá.

Soltész Miklós kijelentette, hogy a Pesti úti idősotthonnál tucatnyi mentős veszélyeztette az életét, ami - úgy fogalmazott - egy "tutyimutyi főpolgármester" munkájából fakadt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta, hogy a veszélyhelyzetben azonnal összefogás alakult ki a társadalomban, óriási figyelem irányult az egészségügyi dolgozókra is.

Ők azonban "békeidőben" is a minél gyorsabb és jobb ellátásért dolgoznak, vagyis valójában nem a járvány tette őket hősökké, hanem a hivatásválasztásuk - jelentette ki.

A koronavírus miatt
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:02
Koronavírus - Herczegh Anita: példaértékű az együttműködés a szolnoki szociális intézmény otthonainak lakói és
Herczegh Anita a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményben tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklóssal, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával, miután megbeszélést folytattak Szalay Ferenccel, a város polgármesterével, valamint Kállai Máriával, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével és felkeresték a megyeszékhely felújítás alatt álló templomait.

A köztársasági elnök felesége elmondta: a szociális intézmény dolgozói önként vállalták, hogy kéthetes váltásban beköltöznek az otthonokba, ezzel is óvva a bentlakók egészségét. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében alig néhányan fertőződtek meg a vírussal, a megye gyakorlatilag "érintetlen"- jegyezte meg.

Szavai szerint a dolgozók kiállása bátorítást adhat mindenki számára. Mint mondta: példaként szolgálnak, hogy az összetartozás, egymás segítése és az emberi kapcsolatok milyen fontosak és mennyire kiemelkedőek, főleg egy ilyen világjárvány
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:22
Koronavírus - Herczegh Anita: köszönet és hála jár az ápolóknak
hetekben több olyan eseményen vehetett részt, amelyeken egyének, közösségek, cégek ajánlottak fel adományokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Emlékeztetett: május 12. az ápolók nemzetközi világnapja, 2020-at pedig a WHO az ápolók és szülésznők évének nyilvánította, még jóval a járvány kitörése előtt.

"Ez a nap különösen indokolja, hogy köszönetet és hálát mondjunk az ápolóknak" - mondta Herczegh Anita, hozzátéve, nekik szól a Sándor-palota ablakába kihelyezett piros szív is.

Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy az egyházi fenntartású kórházak is kapjanak segítséget.

Az NHKT döntése alapján ezért a maszkokat ezúttal négy budapesti egyházi kórház (Szent Ferenc Kórház, Bethesda Gyermekkórház, Budai Irgalmasrendi Kórház és Mazsihisz Szeretetkórház), az immunerősítő cseppeket és fertőtlenítőszereket pedig bentlakásos intézmények kapják országszerte; az adományok eljuttatásában a karitatív szervezetek
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 11:51
Koronavírus - Soltész: fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása
Soltész Miklós abból az alkalomból mondta ezt, hogy az Unilever Magyarország Kft. 30 raklap fertőtlenítőszert ajánlott fel a Szent László Kórháznak, illetve bentlakásos intézményeknek, és az adományok pénteken indultak el Budapestről.

Soltész Miklós - aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke is - közölte: az elmúlt másfél hónapban nagyon sokan hívták a 1357-es adományvonalat, ahová elsősorban egyéni felajánlások érkeznek, ugyanakkor a nagyon fontos a vállalkozások, nagyvállalatok társadalmi felelősségvállalása is. Ennek példája az Unilever Magyarország Kft. felajánlása is - tette hozzá.

Emlékeztetett arra: az Unilever egy hete Nyírbátorban bejelentette az üzemcsarnokuk 15 milliárd forintos bővítését. Üzenetértéke van annak, ha egy vállalkozás ilyenkor fejleszt, új munkahelyeket teremt - tette hozzá.

Soltész Miklós ismertette: a vállalat 30 raklap fertőtlenítőszert ajánlott fel a Szent László Kórháznak. A felajánlóval, a kórházzal és az NHKT tagjaival egyeztetve
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 12:32
Krónika 10. rész (nemzetiségi törvény, napirend után)
előterjesztést.

Szolga József horvát nemzetiségi szószóló kiemelte: Magyarország történetében 1848 óta hangsúlyos, hogy a törvényhozás szabályozza a nemzetiségek jogi helyzetét, rendszeresen megújuló formában; az alaptörvény pedig garantálja, hogy "Magyarország otthona minden nemzetiségnek".

Hangsúlyozta: a normaszöveg messze túlmutat az "etnobiznisz" felszámolásán, és a létező közösségek önigazgatási képességének javítását szolgálja és a 13 őshonos nemzeti kisebbség konszenzusát jeleníti meg.

Reakciójában Soltész Miklós államtitkár a Brenner Koloman által elmondottakra azt közölte: a kormány a kistelepüléseket számos formában támogatja, ezekkel a lehetőségekkel a helyiek élnek is, míg Molnár Zsolt szavaira azt felelte, épp a balliberális kormányok alatt burjánzott el az "etnobiznisz".

Mi az a politikai közösség vagyunk, szemben önökkel, akik azoknak, akik tisztességesek, oda szoktuk adni a vagyont, nem pedig elvenni, mint az önök történelmi múltja mutatja - felelte Arató Gergely azon
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:53
Krónika 9. rész (nemzetiségi törvény)
25-en vallották magukat a népszámláláson az adott közösséghez tartozónak és már működik ilyen önkormányzat a településen.

Ritter Imre szerint ezzel kerülhető el a valós nemzetiségi szándékoktól eltérő struktúra kialakulása.

Jelezte: a közeljövőben további, a területet érintő törvénymódosítás kerül a parlament elé, amely szabályozza a nemzetiségi önkormányzatok beleszólását a nemzetiségi köznevelési intézmények egyes ügyeibe.Államtitkár: szükséges az átfogó felülvizsgálatSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt emelte ki: szükség van a jogszabály átfogó módosítására, a kormány pedig támogatja az előterjesztést.

Hangsúlyozta: az őshonos közösségek tagjai egyszerre vallják magukat magyarnak és az adott nemzetiséghez tartozónak, "hazánk dolgos és hűséges polgárai", Magyarország pedig elismeri és kiemelt módon támogatja az őshonos nemzetiségeket.

Bár minden állam és kormány úgy támogatná az őshonos
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 17:53
Koronavírus - Soltész: továbbra is nagyon nehéz feladat előtt állunk
Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke, erről annak kapcsán beszélt, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat tízezer arcvédő pajzsot adományoz kórházaknak, diakóniai és határon túli intézményeknek.

Az államtitkár azt mondta: most még jobban felértékelődik a kórházakban és az idősotthonokban dolgozók munkája, mert sokan úgy érzik, mintha a járványnak vége lenne, már nem is lenne akkora nagy baj, és így a figyelem lankad, ami pedig a legnagyobb problémát okozhatja.

Látjuk, hogy mi történt a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában. A fenntartó "teljes alkalmatlansága miatt" megbetegedések és halálesetek történtek - tette hozzá.

Soltész Miklós hangsúlyozta, a felelősség "elképesztően nagy", és köszönetet mond azoknak, akik a továbbiakban is felajánlásaikkal segítik a frontvonalban dolgozók munkáját.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója arról beszélt, hogy a járványnak hosszú távon a legfontosabb hozadéka az összefogás, és
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 11:31
Képek, videók
soltész-miklós-párvála szt
margoboszi
2013. december 17. kedd, 17:31
megerosites07.jpg
lenke1964
2015. június 22. hétfő, 11:36
Isten szeretete megerősít
sacimama
2014. december 09. kedd, 00:54
megerosit.jpg
lilagondolatok
2014. november 12. szerda, 00:18
Megerősítés
sanci81
2013. augusztus 05. hétfő, 21:10
Aki megerősít.png
pacsakute
2012. december 19. szerda, 18:53
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
Krisztus megerősít!.jpg
szilvia108
2009. július 22. szerda, 11:25
őszi táborozás
eva6
2016. október 26. szerda, 17:25
Alkotó Kör Táborozás
bzsuzsanna
2016. július 23. szombat, 23:13
Nyári táborozás
bedmarika47
2014. augusztus 14. csütörtök, 07:52
táborozás kicsit másképp
hajnalka0327
2011. november 12. szombat, 18:05
Velencei táborozás2010-9.
tarsoly-galeria
2010. július 27. kedd, 06:28
Velencei táborozás2010-8.
tarsoly-galeria
2010. július 27. kedd, 06:28
Velencei táborozás2010-7.
tarsoly-galeria
2010. július 27. kedd, 06:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.