Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 11:30 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lelki depresszió
"Általában azok az emberek válnak áldozatául e zavaros lelki állapotnak, hogy látnak is meg nem is, akik visszautasítják, hogy bizonyos dolgokat végiggondoljanak, akik nem akarnak tanulni, és akik különböző okokból kifolyólag - gyakran önmaguk féltése miatt - taníthatatlanná válnak."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. november 30. szombat, 16:23
Címkék: Martyn Lloyd-Jones, emberek válnak, végiggondoljanak, visszautasítják, taníthatatlanná, áldozatául,
Kommentek
Isten országa
"Vannak, akik egész életüket Krisztus nélkül, a bűnben és a világi életben töltötték, akik idős korukban érkeztek meg Isten országába... Azt üzenem nekik: életük alkonyán ne lankadjanak el a kegyelem e csodálatos természetfölötti birodalmában! Lehet, hogy az utolsó ítélet napján kiderül, hogy sokkal nagyobb a jutalmuk, mint azoké, akik fiatalon tértek meg. Milyen nagyszerű az evangélium! Ma a fiatalságot nagyon fontosnak tartják, de Isten országában nem számít a kor, és a Bibliával ellenkezik, hogy túlzottan hangsúlyozzuk azt."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 19. csütörtök, 19:34
Ki is vagyok most?
"Aki keresztyén, annak nem az számít, hogy ki volt valaha, hanem hogy ki most. Ez jusson eszünkbe, amikor az ördög ránk támad. Ki is vagyok most? Bűneim megbocsáttattak, Jézus vére a kereszten kiengesztelt Istennel, Isten gyermeke vagyok, az Ő családjába tartozom, örököstársa vagyok Krisztusnak, és részem lesz az Ő dicsőségében. Ez vagyok én. Ha az ellenség ezen a vonalon támad, forduljunk szembe vele: teljesen igaz, amit mondasz. Régen olyan voltam. Azonban nem az számít, hogy ki voltam, hanem hogy ki vagyok most, és 'Isten kegyelméből vagyok, aki vagyok'."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 15. vasárnap, 20:42
Késő bánat
"A múlt hibái miatt szenvedni a jelenben idő- és energiapocsékolás. Ami volt, elmúlt, nincs mit tenni ellene. Egész életünkben szenvedhetünk egy helyben ülve, morfondírozhatunk, de mindez mit sem változtat azon, ami megtörtént. A józan ész azt súgja, nincs szükség keresztyén kinyilatkoztatásra, hogy ezt megértsük. A világi ember tudja ezt, és miért legyen egy keresztyén ostobább, mint más? Miért ne használjuk természetadta józan eszünket, emberi bölcsességünket bármilyen helyzetben? Legyen az az alapelvünk, hogy sohase aggódjunk olyan dolgok miatt, amiket nem tudunk megváltoztatni, mert az egyszerűen energiapazarlás. Ha egy adott helyzetet nem tudunk befolyásolni, ne törjük a fejünket rajta! A hiábavaló, haszontalan bánkódást el kell hessegetnünk, mert értelmetlen. Ha nem ezt tesszük - győz az ördög.
Mi több, a múltban való siránkozás jelenbeli mulasztásokat okozhat. Amíg a múlton kesergünk, és szánjuk-bánjuk, hogy ezt vagy azt nem tettük meg, elvesztegetjük a jelent. Keresztyén magatartás ez? Egyáltalán
kalmanpiroska, 2019. december 15. vasárnap, 20:34
Józan ész
"Sokan helytelennek hiszik, ha egy keresztyén a józan észre támaszkodik, ahelyett hogy mindenre egyedül a Szentlélek segítségével keresné a megoldást. Szerintem ez a felfogás ellentétes a Bibliával. A keresztyén rendelkezésére álló eszköztár semmiképpen sem szűkösebb a nem hívőénél. Élnie kell a józan ésszel a különböző helyzetekben. Ha csak így tudjuk legyőzni az ördögöt, hát győzzük le így! Sokan imádkozással töltik az időt, ha gondban vannak, ahelyett hogy azt tennék, amit a józan ész sugall."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 15. vasárnap, 18:07
Megigazulás
"A megigazulás nemcsak annyit jelent, hogy bűneink bocsánatot nyertek, hanem azt is, hogy Isten örökre igaznak jelentett ki, és Jézus Krisztus tökéletességébe öltöztetett minket. Amikor ránk néz, nem egy bűnöst lát, hanem saját igaz gyermekét; Krisztusban, az Ő szentségébe és igazságába öltözötten lát minket mindörökre. Mi magunk rejtve vagyunk: egyéniségünk és életünk Krisztus tökéletességében áll Isten előtt."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 04. szerda, 16:59
Az igazság befogadása
"Amikor valakivel beszélgetünk, nem szabad közvetlenül a szívéhez szólnunk. Sőt, az akaratához sem. Ezt az elvet mind személyes kapcsolatainkban, mind az igehirdetésben szem előtt kell tartanunk. A szívre mindig az értelmen keresztül kell hatni. Nincs jogunk lerohanni se a saját szívünket, se másokét. Ismertem bűnös életű embereket, akik azzal nyugtatgatták magukat, hogy még mindig képesek elérzékenyülni és sírni gyülekezeti összejöveteleken. 'Nem is vagyok én olyan rossz - mondják -, hiszen akkor nem éreznék így....' Ez azonban hamis érvelés, hiszen érzelmeiket maguk csiholták. Ha az igazságra válaszoltak volna, egész életük megváltozik. Az igazságot pedig Isten legnagyobb ajándékán, az értelmen keresztül fogadjuk be. Isten az embert a maga képmására teremtette, és e képmás legnagyszerűbb alkotórésze az értelem, amely képes arra, hogy felfogja az igazságot.
De nehogy azt gondoljuk, hogy az igazság befogadása az értelemmel végződik. Ott kezdődik, de utána az igazság megérinti a szívet, legvégül pedig az
kalmanpiroska, 2019. december 02. hétfő, 16:59
Keresztyén ember
"Egy keresztyén embernek tudnia kell, hogy miért keresztyén, nem elégedhet meg azzal, hogy valami csodálatos dolog történt vele... Értenie kell, hogy mi is történt vele valójában: először befogadta az igazságot, ami megvilágította az értelmét. Ahogy megértette az igazságot, meg is szerette. Megindította a szívét. Rádöbbent, ki is volt azelőtt és hogyan élt - és meggyűlölte azt az életet, mert a bűn rabszolgája volt. Felismerte a nagyszerű igazságot Krisztus szeretetéről, és szíve vágyódott erre a szeretetre. Ez pedig arra ösztönözte, hogy gyakorolja és megélje az igazságot."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 02. hétfő, 16:28
Boldogtalan emberek
"Gyakran azok is elcsüggednek, akik csak akaratukkal döntenek a keresztyénség mellett. Az embereket meg lehet győzni arról, hogy legyenek keresztyének... Ha alaposan bombázzuk az emberek akaraterejét, néhányuknál biztosan sikerrel járunk. Azért döntenek, mert unszolják őket, de nem mindig tudják, hogy miért teszik. Később, ha kérdések merülnek fel bennük, rádöbbennek, hogy nem tudnak válaszolni. Más szóval: ezek az emberek úgy döntenek, hogy felveszik a keresztyénséget, ahelyett, hogy a keresztyénség venné fel őket! Soha nem érezték, hogy egyedül Isten segíthet rajtuk. Hiányzik belőlük a szilárd meggyőződés, hogy az igazság jött el hozzájuk, mégpedig azért, hogy befogadják, és minden mást kizárjanak."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 02. hétfő, 14:46
Képek, videók
Leonid Martynov 1
taltos1
2014. január 14. kedd, 23:46
Martynak1.jpg
potyimari
2010. március 06. szombat, 08:40
Martynak.gif
kata2010
2010. február 16. kedd, 10:02
martyn800.jpg
konoksag
2008. szeptember 11. csütörtök, 07:02
Hires emberek.jpg
menusgabor
2020. július 13. hétfő, 22:24
Mi az emberek.jpg
liliana01
2020. március 25. szerda, 22:41
Éberek legyünk emberek
dandej
2019. december 25. szerda, 21:03
Emberek világa
eva6
2019. február 24. vasárnap, 16:40
Hálás emberek boldogok
dandej
2019. január 25. péntek, 21:34
kiváló emberek1013.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 20:38
Legerősebb emberek...
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:10
a lassú emberek.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:12
Figyelj oda az emberekre
sanci81
2018. augusztus 03. péntek, 18:41
engedd hogy az emberek.jp
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:24
Az embereknek szükségük v
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.