Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 13:22 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gulyás: Lupta cu EU pe problema migraţiei era în interesul suveranităţii
În expunerea sa din cadrul conferinţei intitulate "Stat naţional - stat de drept?" Gergely Gulyás a afirmat: lupta pe care am purtat-o în anii trecuţi "în problema migraţiei, a fost o luptă pentru suveranitate". "Noi nu am dorit să le spunem altora cum să decidă în această chestiune, dar am ţinut să apărăm dreptul nostru de a decide liber în problema migraţiei, fără ca cineva să pună acest lucru în discuţie" - a arătat ministrul.

În opinia lui Gergely Gulyás, în spaţiul european tema disputei din următorii ani va fi aceasta: "atribuţiile comunitare contra suveranitatea statului".

A mai vorbit despre faptul că graniţele naţiunii maghiare şi cele ale statului ungar nu coincid, de aceea în Ungaria nu putem vorbi despre un stat naţional în această formă. Dar definirea prin Constituţie a conceptului de naţiune politică poate deveni un deziderat pentru politica ungară, iar realizarea acestuia ar prefigura o rezolvare a statutului naţionalităţilor, similară celei deja existente la noi, în toată Europa şi implicit în statele vecine - a declarat ministrul.

Gergely Gulyás a precizat: "scopul pe care noi trebuie să-l avem în vedere este ca reglementarea constituţională ungară, exemplară în privinţa concepţiei de naţiune politică, să fie acceptată atât în Europa, cât şi în statele membre".

Ministrul a mai amintit în prelegerea sa faptul că statul naţional ca şi categorie a dreptului constituţional este cunoscut mai cu seamă şi cel mai frecvent "ca o variantă românească a acesteia", deoarece în Constituţia română se stabileşte că: "România este stat naţional suveran şi independent, unitar şi indivizibil."

Deoarece nu reiese în mod clar din text dacă acest stat naţional se bazează pe un concept al naţiunii în sens cultural sau politic, dar multe elemente sugerează că ar fi stat naţional în sens cultural, astfel "noi avem de luptat mereu cu acest lucru" - a spus Gulyás.

Potrivit ministrului, "faptic nu este adevărat că România ar putea vorbi despre o naţiune unitară în sens cultural". Dacă luăm în considerare doar prezenţa maghiarilor de acolo, numai numărul naţionalităţii maghiare depăşeşte un milion şi jumătate - a arătat Gergely Gulyás.

În acelaşi timp, naţiunea politică poate fi, desigur, unitară, din care fac parte şi naţionalităţile - a accentuat ministrul. Constituţia maghiară serveşte ca exemplu prin faptul că noi considerăm naţionalităţile care trăiesc alături de noi drept factori constitutivi ai statului - a mai menţionat ministrul.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 21:37
Címkék: Gergely Gulyás, decide liber, arătat ministrul, statutului naţionalităţilor, declarat ministrul, dreptului constituţional,
Kommentek
Hild-díjat kapott a XII. kerület
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a XII. kerületben rendezett konferencián elmondta, hogy a ma építészetének arra kell választ találnia, hogy milyen legyen például a Zugliget, a Hegyvidék vagy a főváros sorsa, és mit kell tenni annak érdekében, hogy meg lehessen őrizni az elődöktől kapott hagyatékot, majd továbbfejleszteni azt a kor igényeinek megfelelően.

"Azok a nagy vállalkozások, amelyekkel a kerület a Hild-díjat is kiérdemelte, jól mutatják, hogy egy új világ születik itt a szemünk előtt" - mondta, példaként említve a Böszörményi út megújítását, a MOM Optikai művek egykori területének teljes rehabilitációját, a nemrég átadott új Kulturális Szalon épületét, valamint a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont rekonstrukcióját.

Kiemelte, hogy a kerület bizonyos értelemben előfutára volt a fővárost is jellemző jó irányú változásoknak, hiszen Pokorni Zoltán polgármesterré választása óta a XII. kerület fejlődése is új lendületet kapott.

"Az elmúlt 10-12 év munkájának
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 13:51
Kocsis: a magyar embereknek joga van tudni a brüsszeli bevándorláspárti tervekről
a rendes ülésszak vége - után várhatóan még közel egy hónapig dolgozni fog - mondta Kocsis Máté.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak az ellenzék részéről a tavaszi ülésszak első napján, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: a Fidesz-KDNP az ország kormányzásával akar foglalkozni a parlamentben, és nem fog felülni az ellenzék esetleges provokációjának.

A politikus egyetértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a parlamenti fegyelmi ügyek jogkövetkezményeit szigorítani kell, és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hasonlóan ő is kevesellte a tavaly december 12-i parlamenti ülésnap eseményei miatt az ellenzéki képviselőkre kirótt pénzbüntetést.

Kocsis Mátét megkérdezték arról a kiszivárgott hangfelvételről is, amelyen a Jobbik médiatanácsadója "far-hát kommandónak" nevezte azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak.

A kormánypárti politikus azt felelte: nem ez az első eset, amikor a Jobbik tiszteletlenül beszél az idősekről,
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:42
Gulyás: kizárólag a kormánypártok akadályozhatják meg a kényszerbetelepítést
Gulyás Gergely a lap csütörtöki számában olvasható interjúban kifejtette, a kabinet nyugodt és erőteljes kampánnyal készül, mivel a mindennapi kormányzati feladatokat is el kell látnia, döntéseket kell hoznia. "Ilyen a miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv is, melyet ugyanígy fogadtunk volna el akkor is, ha nem lenne EP-kampány" - mondta.

Kiemelte, az elmúlt évek bebizonyították, Magyarországot a kormánypártok tudják a legeredményesebben képviselni az Európai Unióban, az ellenzék ugyanis a "Jobbiktól a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióig" a "bevándorlás támogatására esküdött fel, de legalábbis azonnal letenné a fegyvert az uniós kvóták ránk erőszakolása előtt".

A miniszter az EP-választástól azt várja, legalább hangsúlyeltolódás lesz az európai összefogást támogató, az Európai Uniót mint intézményt helyesnek tartó, de azon belül a tagállami hatáskörök további csökkentését és különösen a bevándorlást elutasító politikai erők javára.

Úgy látja, Európát nehezebb
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 10:11
MSZP: a párt újból feljelentést tesz az elbocsátott kardiológus betegének halála miatt
Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hosszú hivatali "tili-toli" után kapták meg decemberben a Nemzeti Népegészségügyi Központ által október 5-17. között lefolytatott vizsgálat dokumentumait.

A szocialista politikus a történteket felidézve azt mondta, tavaly Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kirúgatott egy nemzetközileg elismert kardiológust, akinek egyik betege, egy férfi ezért meghalt.

Hozzátette, Gulyás Gergely miniszter a parlament október eleji ülésén már a vizsgálat eredményét ismertette: a minisztérium nem felelős az ügyben, az orvos elbocsátása és a beteg halála nem áll összefüggésben.

A vizsgálatot végző bizottság gyakorlatilag akkor kezdte meg a működését, amikor a miniszter a parlamentben már a zárójelentést is felolvasta - mutatott rá, úgy fogalmazva: Gulyás Gergely "nem időutazó, nem látnok", nem tudhatta, mi fog szerepelni a jelentésben.

Bangóné Borbély Ildikó közölte: a jelentés szerint a
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 13:22
Gulyás: Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet
A politikus közölte: Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet, amelynek "van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik". Kérdésre annyit mondott, hogy a bejelentések érintik majd az idei költségvetést, és a rendelkezésre álló forrásokból - például az általános tartalékból és a már most látható többletbevételekből - finanszírozható.

Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy az intézkedések tovább javítják a gyermekvállalási kedvet és a demográfiai helyzetet.

Arról a kormánydöntésről is tájékoztatott, amely szerint a kabinet kiváltja a Budapesti Corvinus Egyetem ppp-programos épületét, ami 24 milliárd forintba kerül.

Hozzátette: a kormány összeállítást kért arról, hogy a ppp-konstrukcióban létrejött beruházások milyen kötelezettségeket hárítanak a kabinetre a mai napig.

A miniszter úgy fogalmazott, Magyar Bálint volt oktatási miniszternek ez a módszere rendkívül drága volt, és a minisztersége után egy évtizeddel is
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 14:01
Gulyás: Timmermans a személyre szabott jogalkotás előnyét élvezi
Gulyás Gergely pénteki budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: ezt az Európai Bizottság szabályzatának egy évvel ezelőtti módosítása tette lehetővé.

Hozzátette: Timmermans mintegy 44 millió forintnak megfelelő javadalmazás mellett tudja a bevándorláspárti listát népszerűsíteni. Ez eddig megengedhetetlen volt az Európai Unióban - mutatott rá.

Mindezt kettős mércének nevezte, mert, ahogy elmondta, ha valaki a magyar európai parlamenti delegáció titkárságát vezeti és a Fidesz listájának 45. helyén szerepel, fel kell függesztenie munkáját és nem kap fizetést.

Timmermans ugyanakkor a "jogállamiságnak nevezett eljárásokban, amelyek valójában boszorkányüldözések", aktív szerepet vállal.

Hozzátette: a bizottsági alelnök ugyan állítása szerint a szocialisták kongresszusára érkezik Budapestre, valójában egy "házasságkötésre", a "magyar posztkommunista baloldal és az antiszemiták közötti" összefogást kívánja hitelesíteni.

Gulyás Gergely kérdésre a választók lenézését és egy
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 14:01
Gulyás Gergely: Timmermanst ki kell vonni az európai bizottsági munkából a választási kampány idejére
fordult Junckerhoz, hogy Timmermans képviselte a bizottságot a magyar jogállamiságról szóló vitában a parlament január 30-ai plenáris ülésén. Mint az ennek másnapján kelt levélben írta, a magyar kormányt nem érte meglepetésként, hogy a bizottságot a vitában annak első alelnöke képviselte.

Sajnálatosnak tartja azonban, hogy Timmermans mint "Magyarország régi bírálója a felszólalását a saját választási kampánya céljából használta fel a magyar baloldali ellenzék kijelentéseit hangoztatva" - írta Gulyás Gergely.

A miniszter emlékeztette az elnököt arra, hogy a bizottság tagjainak teljes függetlenséggel, integritással, méltósággal, hűséggel és diszkrécióval kell ellátniuk feladataikat, megfelelve az uniós szerződésekben és a bizottsági magatartási kódexben lefektetett szabályoknak.

Ezen túlmenően feladatuk ellátása során a hivatásetika legmagasabb szintjét indokolt szem előtt tartaniuk. "Hisszük, hogy ezeket az elveket minden esetben alkalmazni kell, különösképp a választási kampányok során" -
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 09:00
Oficial ungar: Datorită politicii sale anti imigraţie, Ungaria este atacată de către forţele majoritare din UE
Şeful Cancelariei prim-ministrului ungar a declarat că procedura a fost iniţiată în mod clar de forţele majoritare din PE care sprijină imigraţia, împotriva politicii Ungariei care respinge imigraţia. "Noi sperăm că aceste relaţii de puteri, în urma alegerilor din mai în PE, se vor schimba în mod fundamental şi, dacă se va întâmpla aşa, nu mai este nevoie să continuăm mult această procedură " - a declarat Gergely Gulyás.

Acesta consideră că, în problema imigraţiei, poziţia României este similară cu cea a Ungariei, şi România consideră că trebuie stopată imigraţia ilegală, iar unul dintre obiectivele preşedinţiei române este aderarea României la zona fără controale la frontierele interne ale UE. România este pregătită să devină membră a spaţiului Schengen şi Ungaria, tocmai din acest motiv, nu consideră un lucru fericit legarea cauzei aderării de alte condiţii.

Potrivit lui Gergely Gulyás, o serie de aspecte importante cu relevanţă directă pentru Ungaria, se află pe ordinea de zi în perioadaîn
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 17:41
Képek, videók
Gulyás Gergely
megyerimihaly
2013. január 01. kedd, 15:09
Gulyás Gergely.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:53
free_to_decide_by_wero l.j
sarkany52
2008. október 16. csütörtök, 00:26
decides0.jpg
attila52
2007. július 05. csütörtök, 05:58
decides.jpg
attila52
2007. július 05. csütörtök, 05:57
ministráns fiúk.jpg
maroka
2017. május 22. hétfő, 08:43
ionÁ.gif
finike
2009. január 18. vasárnap, 04:50
iona.jpg
konoksag
2008. augusztus 16. szombat, 13:06
const_people-1-300x202 .pn
koszegimarika
2018. május 01. kedd, 22:14
Constr.of Eiffel Tower in
dnemethk
2014. július 27. vasárnap, 12:29
Rushmore construc - 1939.
dnemethk
2014. július 27. vasárnap, 12:10
Golden Gate bridge constr
dnemethk
2014. július 23. szerda, 19:41
bt_constart.png
tvnati
2013. március 23. szombat, 05:54
bt_const_names.png
tvnati
2013. március 23. szombat, 05:54
10.016constel.gif
mkremertunde
2011. június 21. kedd, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.