Belépés
2020. március 30. hétfő | 14. hét | 90. nap | 06:43 | Zalán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Négy magyar zenekar az idei Eurosonic Festivalon
Európa legfontosabb showcase fesztiválján és konferenciáján Devil's Trade, vagyis Makó Dávid dalszerző-gitáros három különböző helyszínen is fellép szerdán, csütörtökön és pénteken.

A zenéjében az erdélyi dallamokat, a doom/stoner rock elemeit és az Appalache-hegység népzenéjét egyaránt használó Devil's Trade eddig két stúdióalbumot (Those Miles We Walked Alone; What Happened to the Little Blind Crow) készített és Európa jelentős klubjainak színpadáig jutott.

Az MTVA díjazottjaként, a Nagy-Szín-Pad tavalyi döntőseként Groningenbe utazott Bluebay Foxes pénteken ad koncertet a holland városban. A 2015-ben alakult csapat zenei világa a brit gitárzenéből és az Amerika déli államaiból származó rockzenéből merít. Now című albumuk 2018-ban jelent meg. A Bluebay Foxes tagja Juhász Bálint (ének, gitár), Kérges Balázs (gitár), Lőrincz Balázs (basszusgitár), Katona András (dob).

A 2008-ban alakult Qualitons funk-rock-experimentális zenéjét külföldön is egyre többen ismerik, a zenekar tavaly élőben játszott a rangos seattle-i KEXP rádióban. A három eddigi stúdiólemezt (Panoramic Tymes; Tomorrow's News; Echoes Calling) tavaly év végén egy ötszámos anyag (KEXEK) követte, amelyen a legendás Kex együttes dalait dolgozták fel. A zenekarban, amely szerdán este játszik Groningenben, G. Szabó Hunor (ének, gitár, dob), Hock Ernő (basszusgitár, ének), Szőke Barna (gitár), Boros Levente (dob) és Menyhei Ádám (billentyű) szerepel.

A 2017 óta létező Harmedot jelölték az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) díjátadója január 17-én lesz Groningenben, ezen az estén koncertet is ad a csapat. A Harmed a hazai rock-metal színtér feltörekvő szereplője, 605 című daluk az amerikai New Noise felületén debütált, majd a zenekart a Famined Records szerződtette. From Day One című EP-jük az amerikai és a brit iTunes-listákra is felkerült. A Harmedban Spicze Levente (ének), Tóth Gábor (gitár), Keresztesi Balázs (gitár) és Szieber Dávid (dob) játszik.

A Hangfoglaló Program nemzetközi alprogramja keretében működő könnyűzenei exportiroda, a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) delegációja Groningenben azt szeretné elérni, hogy a nemzetközi zenei színtér jobban megismerje és elismerje a magyar könnyűzenét.

A Eurosonic az európai zene kulcsfontossági eseménye, amely elsősorban feltörekvő zenészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget. A showcase fesztiválon a zeneipar képviseletében több mint négyezren vesznek részt évente. Az észak-hollandiai rendezvényre 26 európai rádióállomás jelöl előadókat; a Eurosonic az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU) együttműködésben végzi a válogatást. Az EBU által jelölt együtteseken kívül még mintegy háromszázötven zenekar kap meghívást a szervezőktől, a fellépők több mint húsz helyszínen mutatkozhatnak be.

Az Eurosonic fesztivál keretében adják át a legjobb fesztiváloknak járó elismeréseket, emellett nemzetközi zeneipari konferenciát is tartanak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 10:21
Címkék: Eurosonic Festivalon, Makó Dávid, Those Miles We Walked Alone, What Happened, Little Blind Crow, Bluebay Foxes,
Kommentek
Az Apey & the Pea tizedik születésnapját ünnepli a Budapest Parkban
"Sohasem kötöttünk kompromisszumot. Lemezeink egyre keményebbek és agresszívebbek, zenénk nem rádióbarát, mégis egyre nagyobb közönség előtt játszhatunk. A mainstream elkezdett minket befogadni" - idézi a frontember Áron András "Apey-t" a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Az Apey & the Pea 2009-ben alakult Apey "szobaprojektjéből". Az énekes, gitáros Makai László dobossal és Prepelicza Zoltán basszusgitárossal először egy Pantera tribute-zenekarban játszott közösen. Első stúdióalbumuk, a Devil's Nectar 2013-ban jelent meg, de már addig kiadott anyagaikkal és koncertjeikkel is ismertek lettek. Kezdetben könnyebben emészthető grunge-os dalokat játszottak, de harmadik lemezük, a 2017-es Hex már egy jóval extrémebb világát képviseli a színtérnek.

Tavaly megnyerték a Nagy-Szín-Pad!-ot, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös versenyét, amelynek köszönhetően felléptek a Sziget fesztiválon, a Telekom VOLT-on, a Strandon, a Campuson, a MOL Nagyon Balaton rendezvényein, az Akvárium
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 10:41
Nagy-Szín-Pad! - A Lóci Játszik nyerte a tehetségmutatót
nagyszinpad.com-on szavazhatott.

A Nagy-Szín-Pad! győztese meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton, a Campus Fesztivál, valamint az Akvárium Klub nagyszínpadára, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, felléphet a Petőfi Zenei Díj showműsorában, valamint a Budapest Parkban.

A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói a Mörk zenekart választották ki, az MTVA jóvoltából ez a produkció képviselheti Magyarországot a 2018-as groningeni Eurosonic Festivalon. Mindhárom döntős előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten fontos eseményén, és a siófoki Plázs nyitókoncertjén.

A győztes Lóci Játszik története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. Tavaly megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, idén kiadták második albumukat és Fonogram-díjat
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 23:47
Nagy-Szín-Pad! - Döntős a Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment
a Petőfi TV élőben közvetíti, a www.petofilive.hu-n megtekinthető lesz valamennyi koncert és a Petőfi Rádió is figyelemmel kíséri az eseményeket.

A Nagy-Szín-Pad! nyolc résztvevője meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a MOL Nagyon Balaton rendezvényeinek nagyszínpadaira, emellett a debreceni Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is. A döntősök közül a közmédia és a díjak felajánlói választják ki, melyik produkció képviselje Magyarországot a jövő januári groningeni Eurosonic Festivalon. A győztes videoklipet készíthet és szerepel a Petőfi Zenei Díj showműsorában. Idén a Budapest Park is lehetőséget ad a verseny nyertesének a bemutatkozásra, a győztes a siófoki Plázs nyitóestéjén is játszhat.

"A Petőfi Rádió felfrissítése és az elmúlt év bizonyította, hogy óriási igény van a minőségi magyar könnyűzenére és nekünk kiemelt feladatunk a tehetségek bemutatása, felkarolása" - mondta korábban Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

A Nagy-Szín-Pad! első szériáját 2014-ben a
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 09:29
Nagy-Szín-Pad! - Indul a tehetségmutató negyedik szériája
Petőfi TV élőben közvetíti, a www.petofilive.hu-n megtekinthető lesz valamennyi koncert, és a Petőfi Rádió is figyelemmel kíséri az eseményeket.

A Nagy-Szín-Pad! nyolc résztvevője meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a MOL Nagyon Balaton rendezvényeinek nagyszínpadaira, emellett a debreceni Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is.

A döntősök közül a közmédia és a díjak felajánlói választják ki, melyik produkció képviselje Magyarországot a jövő januári groningeni Eurosonic Festivalon. A győztes videoklipet készíthet és szerepel a Petőfi Zenei Díj showműsorában. Idén a Budapest Park is lehetőséget ad a verseny nyertesének a bemutatkozásra, a győztes a siófoki Plázs nyitóestéjén is játszhat.

"A Petőfi Rádió felfrissítése és az elmúlt év bizonyította, hogy óriási igény van a minőségi magyar könnyűzenére és nekünk kiemelt feladatunk a tehetségek bemutatása, felkarolása" - hangsúlyozta Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója a sajtótájékoztatón.

"Büszkék vagyunk arra,
velemenyezd, 2017. május 03. szerda, 13:33
Nagy-Szín-Pad! - A Bohemian Betyars nyerte a tehetségmutatót
A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek. A döntő másik két résztvevője a Bagossy Brothers Company és a Run Over Dogs volt.

A Nagy-Szín-Pad! győztese meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklippel és egy 500 ezer forintos üzemanyag-kártyával is gazdagodik. A tehetségmutató versenyzőire számítanak az említett nyári fesztiválok mellett a MOL Nagyon Balaton eseményein.

Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! alapítói, a VOLT Produkció vezetői azt emelték ki a verseny végén, hogy az idei tehetségmutató mind a tizenkét szereplője megérdemelte volna a döntőbe jutást.

A győztes Bohemian Betyars 2009-ben alakult Miskolcon. A csapat saját zenéjét speed-folk
velemenyezd, 2016. május 15. vasárnap, 23:46
Nagy-Szín-Pad! - Kialakult a hármas döntő
A fináléba jutásról a 25 tagú szakmai zsűri és a közönség szavazatai döntöttek a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda közös versenyén. A három döntős zenekar nevét hétfőn reggel az MR2-Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában ismertették - közölték a szervezők az MTI-vel.

A szakmai zsűri által adott pontszámok átlagai és a közönségszavazatok által elért helyezések 50-50 százalékban számítottak. Ez alapján idén a tizenkét elődöntős közül az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző Bohemian Betyars, valamint a desert rockot képviselő Run Over Dogs mérkőzhet meg a döntőben május 15-én vasárnap a fővárosi Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió élőben közvetíti a koncerteket, a Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről.

A szavazás hétfőn újraindult SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon, a három továbbjutó zenekarra a fináléig lehet voksolni. Az élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad!
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 15:24
Nagy-Szín-Pad!: Freddie koncertjével folytatódik a verseny
Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője elmondta: az április 23-án indult rendezvényen 12 hazai előadó méri össze tudását, május 4-ig minden este mást láthat a közönség a színpadon. A legjobb három produkciót felvonultató döntő május 15-én lesz az Akvárium Klubban.

A versenyre eredetileg több mint 50-60 együttest neveztek, amelyek közül egy csaknem száz tagú szakmai grémium választotta ki az elődöntősöket. Idén először a közönség szavazatai mellett egy 25 tagú zsűri is értékeli a 12 előadót - fűzte hozzá Borcsik Attila, aki szerint Freddie karrierje esetében vízválasztó lehet a keddi koncert.

A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV idei közös tehetségmutatóján Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) mellett a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, a Fran Palermo, a Mangooz and the Magnet, a Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt.

Borcsik Attila a műsorban
velemenyezd, 2016. április 26. kedd, 13:52
Képek, videók
A macska festiválon
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 14:43
Idei képek
wob
2019. augusztus 17. szombat, 14:28
Idei első hó 022.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:14
Idei első hó 017.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:13
Idei első hó 010.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:12
378091173254ideitl12.2 2..
vicus54
2017. január 09. hétfő, 16:09
ru-idei-gr-st.jpg
menusgabor
2016. január 06. szerda, 22:50
6-idei-gradina-st.jpg
menusgabor
2016. január 06. szerda, 22:50
art-idei-gr-st.jpg
menusgabor
2016. január 06. szerda, 22:49
idei tél.jpg
agica2004
2014. március 28. péntek, 13:50
pashalnye-idei-shema.p ng
kincsem04
2014. január 08. szerda, 11:07
pashalnye-idei-shema-1 .pn
kincsem04
2014. január 08. szerda, 11:07
0 Ráb ai kenyér az idei
lovaszmarika
2013. augusztus 22. csütörtök, 10:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.