Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 23:03 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétvégére egyre nagyobb területen lesz fagyos a hajnal
Hétvégére egyre nagyobb területen lesz fagyos a hajnal, nappal a 10 fokot sem érjük el. Hétfő hajnalban érkezhetnek az első hópelyhek, de nemsokára kiadósabb havazás is érkezhet.
Vége az ősznek, ráadásul az eddigi, melegrekordokkal tűzdelt idő után az átlagosnál hidegebb, télies idő várható.

Pénteken és szombaton már egyre több helyen fagyhat, vasárnap hajnalra pedig már országszerte fagypont alá süllyed a hőmérséklet, míg nappal a 10 fokot sem éri majd el a hőmérséklet - írta az Időkép.

Péntektől a hét végéig csapadék nem valószínű, száraz, többnyire napos időre van kilátás. Az északkeleti szél napközben a legtöbb helyen feltámad, helyenként erős lökések kísérhetik. A hét utolsó napjára mérséklődik a légmozgás, és ekkor már több felhő lesz felettünk.

Csapadék a jelenlegi számítások szerint hétfő hajnalban érkezhet, ami a magasabb pontokon hó, illetve helyenként havas eső lehet.
A távolabbi kilátásokat tekintve úgy tűnik, hétfő-kedd után a következő hétvégén eshet kisebb mennyiségű hó a magasabb tájakon, a nagyobb havazás pedig december beköszöntével várható. Ekkor a Kárpát-medence körül a legtöbb helyen több centi hó hullhat, mire Magyarországra is megérkezhet egy kiadósabb havazás.
eva6, 2018. november 15. csütörtök, 15:15
Címkék: első hópelyhek, átlagosnál hidegebb, északkeleti szél, legtöbb helyen, jelenlegi számítások, magasabb pontokon,
Kommentek
Heti időjárás előre jelzés
inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet. Többfelé készülhetünk jelentős mennyiségű csapadékra. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúl nyugati részén, illetve a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Csak estére veszít erejéből a szél, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

- Kiadós esőt kapunk a nyakunkba.
Ahogy az lenni szokott (vagy nem), hétvégére elromlott az idő. Jelenleg még csak az ország nyugati felében esik az eső, vasárnap azonban már az egész országban esni fog, és hétfőn is legfeljebb a délnyugati területek maradnak majd szárazon, ami remek hír a mezőgazdaságnak.
Szombaton a délnyugati szél többfelé megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 22 fok között alakul, délkeleten lesz melegebb. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő. Vasárnapra az országos zuhé
maroka, 2019. május 06. hétfő, 08:07
Hétvégére visszatér a meleg
Hétvégére visszatér a meleg

Nem tart sokáig a szerdai hidegfront hatása, péntektől erős déli-délnyugati áramlással meleg levegő érkezik, hétvégén sokfelé meghaladhatjuk a 20 fokot.

Szerdán viharos széllel, esővel, záporokkal, helyenként zivatarral erős hidegfront vonult át fölöttünk, mögötte még csütörtökön is marad a szeles, hűvös idő.

Péntektől erős melegedés körvonalazódik

Eközben a sarkvidék felől újabb hideg légtömeg indul meg dél felé, a legfrissebb előrejelzések szerint ez tőlünk nyugatra fogja kifejteni hatását, illetve a Földközi-tenger fölé érve - és találkozva az ottani meleg, páradús levegővel - aktív ciklonképződést indít be a mediterrán térségben. Hazánk térségében pedig a ciklon előoldalán erőteljes déli-délnyugati áramlás alakul ki, mellyel több fokkal melegebb levegő érkezik.

Az ECMWF modell vasárnap éjfélre vonatkozó
taltos1, 2018. október 24. szerda, 23:43
Szombati fronttal érkezik az őszi idő
Szombati fronttal érkezik az őszi idő

Hétvégére egy hidegfront éri el hazánkat, mely vasárnapig országszerte meghozza az esős, szeles, hűvösebb őszi időt.

Péntekig még élvezhetjük a nyári meleget, de a sokak által várva várt őszi lehűlés sem várat már magára. Szombaton ugyanis egy hidegfront éri el hazánkat. Elsőként előreláthatólag a nyugati és északi tájakra érkezik a csapadék, eső, záporok formájában. A viszonylag enyhe hajnalt követően a front átvonulásával erős lehűlés is várható, az érintett tájakon 15 fok alá csökken majd a nappali hőmérséklet. A front előterében ezzel szemben bár szeles, de meleg 25-30 fokos időre készülhetünk. Az élénk délies szelet a frontot követően élénk, erős északnyugati szél váltja fel. Helyenként jelentős mennyiségű, 10-20 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Vasárnapra az ország egészére megérkezik a lehűlés, a hét utolsó napján is még többfelé borongós, szeles, hűvös időben lehet
taltos1, 2018. szeptember 17. hétfő, 23:51
Széllel, átmeneti lehűléssel hidegfront jön hétvégére
Széllel, átmeneti lehűléssel hidegfront jön hétvégére

Szombattól megszűnnek a záporok, zivatarok, de erős északi széllel hűvösebb levegő árasztja el hazánkat.

Pénteken még több helyen leszakadhat az ég, záporos-zivataros, többfelé szeles, de fülledt meleg idő lesz jellemző, 24-30 fokos csúcshőmérséklettel.

Hidegfront, szél, átmeneti lehűlés

Szombatra feltámadó északi széllel egy hidegfront éri el térségünket. Egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar inkább már csak a Duna-Tisza közén egy konvergenciavonal mentén alakulhat ki, itt lesz ugyanis a legkevésbé szeles idő. Ugyanakkor a Dunántúlon az északi-északnyugati, keleten az északi-északkeleti szelet kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. Délutánra 21 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Az ECMWF modell 850 hPa-os főizobárszintre vonatkozó hőmérsékleti előrejelzése vasárnap hajnalra
taltos1, 2018. június 28. csütörtök, 23:11
Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre
felhőzet.

Gyurman Attila fotója, köszönjük!

A front átvonulását viharossá fokozódó északnyugati szél és jelentős lehűlés is kíséri: a csúcshőmérséklet mindössze 17 és 25 fok között alakul, a leghűvösebb a tartósan csapadékos dél-dunántúli tájakon lehet. 25 fokot még délelőtt délkeleten mérhetünk, délutánra azonban ott is jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A front hétvégére elvonul, kisüt a nap, az időnkénti felhősödésből már csak helyenként fordulhat elő egy-egy futó zápor. Szombaton még többfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél, vasárnap inkább már csak a Dunántúlon és délen lehet élénk a légmozgás. Hajnalonként meglehetősen hűvös lesz, sokfelé 10 foknál is alacsonyabbra süllyed a hőmérséklet, napközben pedig szombaton 18-23, vasárnap 20-24 fokra készülhetünk.

Jövő héten fokozatosan visszatér a nyárias idő.

Borítókép: Rippel
taltos1, 2018. június 20. szerda, 01:31
Záporos csütörtök, lehűléssel
Záporos csütörtök, lehűléssel

Csütörtökön egy hidegfront hatására sokfelé ered el az eső, visszaesik a hőmérséklet.

A szeles napok után sem nyugszik meg időjárásunk, nem élvezhetjük sokáig a napsütést és 20 fokos maximumokat. Csütörtökön ugyanis egy hidegfront érkezik, mely záporokat, zivatarokat és lehűlést is hoz magával.

Várhatóan a csütörtök délelőtti óráktól már elkezd megnövekedni nyugat felől a felhőzet, beborul az ég. Délnyugatról záporok érik el térségünket, illetve hazánk területén is sokfelé alakulhat ki eső, záporeső. Az élénk légmozgás délnyugatiról a front érkezésével északnyugatira fordul, a Dunántúlon estére meg is erősödik a szél. A záporok mellett a késő délutáni, esti órákban a keleti tájak kivételével kisebb

zivatarok kipattanására is van esély.

Enyhe hajnalra van kilátás, de már nem valószínű, hogy országszerte 20 fok felett alakulnak a maximumok. A legmelegebb órákban 14-23 fok közötti értékeket mérhetünk, a nyugaton élők
taltos1, 2018. április 03. kedd, 23:22
Húsvétra megjön az igazi tavasz
Húsvétra megjön az igazi tavasz

Akár 20 fok fölé is melegedhet a levegő húsvétkor, de már a hét első felében is tavasziasabb hangulatú időben lesz részünk.

Nem kell most már sokat várni az igazi tavaszra, a hideg, télies napok után a jövő héten eleinte csak kismértékű, majd a hét a második felében erős felmelegedés előjelei mutatkoznak,

húsvétra akár a 20 fokot is átléphetjük.

Pécz Tibor fotója Szombathelyről, köszönjük!

Már a hét első felében is tavasziasabb hangulatú időben lesz részünk több-kevesebb napsütéssel, olykor esővel, záporokkal, és főként keddtől többfelé élénk, erős széllel. Egyre többfelé emelkedik 10 fok fölé napközben a hőmérséklet, és az éjszakák is enyhülnek, a hajnali fagyok fokozatosan
taltos1, 2018. március 24. szombat, 00:03
Képek, videók
0 a hétvégére Ottilia 794
lovaszmarika
2018. május 01. kedd, 16:51
0 hétvégére macskás lp59k
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 14:34
Kittytol4Hetvegerekep2 017
charlotteani
2017. október 28. szombat, 20:22
0 a hétvégére egy csokor
lovaszmarika
2017. szeptember 14. csütörtök, 16:47
0 a hétvégére 4585437_5e8
lovaszmarika
2017. augusztus 27. vasárnap, 11:57
Húsvéti hétvégére
csalogany13
2017. július 05. szerda, 00:42
A hétvégére
csalogany13
2017. március 30. csütörtök, 20:56
Hallo a hétvégére
csalogany13
2016. december 14. szerda, 10:23
Hetvégére
csalogany13
2016. november 11. péntek, 21:00
Házikó-hétvégére.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:13
0 hétvégére vidáman.jpg
lovaszmarika
2016. március 09. szerda, 13:10
Hópelyhek tündére.jpg
pacsakute
2019. március 23. szombat, 21:36
Hótündér hópelyhekkel.gif
pacsakute
2019. január 03. csütörtök, 18:38
Hópelyhek csengetnek szem
chillik
2017. július 10. hétfő, 04:19
Hópelyhek.jpg
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 06:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.