Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 23:01 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egyesült Államok: a georgiai hatóságok szövetségi segítséget kérnek Ahmaud Arbery meggyilkolásának ügyében
A 25 éves férfit még február 23-án gyilkolták meg a georgiai Brunswickban, miközben kocogott. A rendőrség előző csütörtökön, 74 nappal a bűncselekményt követően jelentette be, hogy gyilkosság és súlyos testi sértésével vádjával letartóztattak két fehér férfit, Gregory McMichael nyugalmazott rendőrnyomozót és a fiát, Travist.

A gyilkosság országos felháborodást keltett, miután a múlt hét elején nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen jól látható, hogy Arberynek egy teherautó próbálja meg útját állni. A kocsiban ülő két fegyveres férfi kiszállt, földre teperte az áldozatot, majd három lövés dördült, és a fiatalember holtan maradt az utcán.

Donald Trump amerikai elnök "rendkívül zavarbaejtőnek" nevezte a felvételt, Joe Biden várható demokrata elnökjelölt "lincselést" emlegetett, Brian Kemp, Georgia republikánus kormányzója pedig "abszolút rémtettnek" minősítette a gyilkosságot. Georgiában tüntetések voltak, több híresség - köztük LeBron James profi kosárlabdázó, illetve Zoe Kravitz színésznő - is hallatta a hangját.

Az idősebb McMichael először azt állította, hogy Arbery az útját állta, s ezért keveredtek vitába, a lövések pedig "véletlenül" dördültek el. Később azonban már azt mondta, követte Arberyt, mert azt hitte, hogy ő felelős a környékbeli lopásokért.

Közben nyilvánosságra került egy másik videofelvétel is, amelyen az látszik, hogy Arbery egy építkezési területre sétált be, a gyanúsítottak szerint tolvajként. Azt ugyanakkor semmi sem támasztja alá, hogy a fiatalember bármit is eltulajdonított volna.

"Hivatalosan is felkértem a szövetségi igazságügyi minisztériumot, hogy indítson vizsgálatot az ügy eddigi kezelését illetően" - közölte a Twitteren Chris Carr, a georgiai igazságügyi tárca vezetője helyi idő szerint vasárnap este. Leszögezte, "teljes és átlátható" vizsgálatot kér az Arbery-ügyben.

Lee Merritt, az Arbery-szülők ügyvédje hétfőn üdvözölte, hogy Chris Carr a szövetségi hatósások segítségét kérte az ügy teljes feltárásához. Mint fogalmazott: a rendőrség "feltételezhetően szerette volna eltussolni" a történteket.

"Túl sok a kérdés, hogy miért így kezelték ezt az ügyet, miért kellett 74 nap a két gyilkos letartóztatásához" - írta hétfőn kiadott közleményében az ügyvéd.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 18:02
Címkék: Egyesült Államok, Ahmaud Arbery, Gregory McMichael, Donald Trump, Brian Kemp, LeBron James,
Kommentek
Koronavírus - New Yorkban újra megnyitották a tőzsdeparkettet
New York városában, amely az Egyesült Államokban a járvány által leginkább sújtott metropolisz, a tőzsdeparkett ugyan megnyílt, de a brókereknek és más dolgozóknak szigorúan tiszteletben kell tartaniuk a társadalmi elkülönülésre vonatkozó előírásokat.

A plexiüveggel védett terembe lépés előtt testhőmérsékletet mérnek, a teremben kötelező a szájmaszk. Be kell tartani a kétméteres távolságot, a brókerek is csak előre meghatározott sávokban mozoghatnak. Arra is megkérték őket, hogy ne tömegközlekedési eszközökkel menjenek a munkahelyükre.

A kereskedést a parketten Andrew Cuomo, New York állam kormányzója indította újra.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 20:53
A ferences kusztos a Szentföld helyzetéről
a szentföldi hívek, hogy Isten szavát hallgassák. Megnyílt a jeruzsálemi Szent Sír-bazilika és számos más templom Jézus szülőföldjén. A szentföldi kusztos, Francesco Patton OFM május 25-én adott interjút a Vatican Newsnak.
..................
Egyelőre nincsenek zarándokok a Szentföldön, mert a járvány miatt nem indulnak járatok azokból az országokból, ahonnan a legtöbb zarándok érkezik: az Egyesült Államokból, Spanyolországból, Olaszországból és Lengyelországból. A helyi hívők azonban vasárnap, Urunk mennybemenetele ünnepén újra átléphették a jeruzsálemi Szent Sír-bazilika küszöbét, amely több mint két hónapig zárva volt. Hasonlóra a 14. század óta nem volt példa.
Jézus szent sírjának helye tehát újra megnyílt, de egyelőre csak korlátozott számban léphetnek be a bazilikába a zarándokok és kötelező a maszk viselése. Folyamatosan ellenőrzik a biztonsági távolság betartását, ám a szükséges
maroka, 2020. május 26. kedd, 20:32
Vártnál kevésbé javult a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban májusban
A Conference Board nonprofit gazdasági kutatóintézet kedden azt közölte, hogy májusra 86,6 pontra (1985=100 pont) emelkedett a mutató az áprilisi 85,7 pontról. Elemzők nagyobb javulásra, 88 pontra számítottak májusra.

A jelenlegi helyzet megítélésének almutatója az áprilisi 73 pontról májusban 71,1 pontra süllyedt, a következő fél évre vonatkozó várakozási alindex ugyanakkor 94,3 pontról 96,9 pontra erősödött.

A Conference Board minden hónap utolsó keddjén közölt indexe - a Michigan egyetem hangulatindexével együtt - a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék a fogyasztás alakulását. A személyes fogyasztás az amerikai hazai össztermék (GDP) mintegy 70 százalékát adja.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:33
Koronavírus - Eddig több mint 120 milliárd dollár állami támogatást kaptak a légitársaságok
szervezet vezető közgazdásza kedden egy videokonferencián azt mondta, becsléseik szerint eddig 123 milliárd dollár értékű segítséget kaptak a légitársaságok az államoktól. Ennek legnagyobb része, 50 milliárd dollár hitel formájában érkezett, 34 milliárd dollárt tett ki a bértámogatás, a maradék a hitelgarancia összege.

Mivel negyedévente 61 milliárd dollárral csökken a társaságok készpénzállománya, igénybe kell venniük az utóbbi támogatási formát is. A garancia mértéke azonban országonként eltérő: az Egyesült Államok a 2019-es árbevétel 32, Franciaország a 36 százalékát biztosította a légiközlekedésnek, míg Kínában ez az arány alig 2 százalék volt.

Brian Pierce figyelmeztetett, hogy a jelentős mértékűre, 530 milliárd dollárra emelkedhet a társaságok hitelállománya, az adósságszolgálat növekvő terhe pedig több légitársaságot is csődhelyzetbe sodorhat. Az elemző szerint ezt csak úgy tudják elkerülni, ha a tőkepiacokról szereznek friss forrást, vagy akkora mértékben növelik árbevételüket az
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:03
Az OECD GDP-je 2009 óta legnagyobb mértékben csökkent az első negyedévben
százalék visszaesés után. Ez azt jelenti, hogy technikai értelemben recesszióban van a francia és az olasz gazdaság, miként a német is, amelynek a gazdasági teljesítménye 2,2 százalékkal esett az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévi 0,1 százalék csökkenést követően.

Kanada GDP-je a tavalyi utolsó negyedévi 0,1 százalékos növekedés után az idei első negyedévben 2,6 százalékkal csökkent, Nagy-Britanniáé pedig 2 százalékkal esett a tavalyi utolsó három hónapban mért stagnálás után.Az Egyesült Államok gazdasága kevésbé jelentősen, 1,2 százalékkal csökkent az első negyedévben a negyedévvel korábbi 0,5 százalékos emelkedés után.

Japán gazdasága pedig 0,9 százalékkal zsugorodott a március végével záródott három hónapban a tavalyi utolsó három hónapban mért 1,9 százalékos csökkenés után, ami szintén recessziónak számít technikai értelemben.

Az euróövezet GDP-je 3,8 százalékkal, az Európai Unióé 3,3 százalékkal esett az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévi 0,1 százalékos,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:42
Az Egyesült Államokat támadó, álhíreket terjesztő kínai internetes fiókot törölt a WeChat
A WeChaten működő, több millió követővel rendelkező fiókot vasárnap függesztették fél, miután különféle, az Egyesült Államokat negatív színben feltüntető, szélsőséges álhíreket tettek közzé rajta.

Az egyik, a fiókon májusban megjelent cikk szerzője például kannibalizmussal vádolja az amerikaiakat, és azt állítja, a koronavírus-járvány következtében már egymillióan haltak meg az Egyesült Államokban. Az írást legkevesebb százezren olvasták, míg a fiók támogatására 753 ember ajánlott fel pénzt.

A WeChat a fiók, valamint további hét hozzá kapcsolódó fiók megszüntetését álhírek koholásával, idegengyűlölet szításával, valamint a közvélemény félrevezetésével indokolta - idézte a vállalat közleményét a SCMP.

A kínai kibertér felügyeletéért felelő hatóság a múlt pénteken indított el egy nyolc hónapon át tartó kampányt, amelynek célja, hogy megtisztítsa a kínai internetet az "illegális és hamis információktól", ám ahogy a SCMP rámutat, nem világos, hogy a WeChat fiók beszüntetése a kampány része
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:03
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: már lényegesen többen gyógyultak meg, mint ahányan aktívan fertőzöttek
országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint a koronavírus által érintett intézmények száma nem nőtt. Ebben a 33 intézményben összesen 5991 embert ápolnak 2301 gondozóval, az ápoltak közül 886, a dolgozók közül 141 az igazolt fertőzöttek száma, 115-en haltak meg, és már 371-re nőtt a gyógyultak száma.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a baltimore-i John Hopkins Egyetem adatai szerint világszerte 5,5 millió pozitív koronavírusos esetet regisztráltak, és 346 ezren hunytak el a betegségben. Az Egyesült Államokban 1,6 millió az igazolt fertőzöttek száma, és csaknem 98 ezer az elhunytaké, Brazíliában 363 ezer esetet regisztráltak és mintegy 23 ezren haltak meg a betegségben.

Európában 2 millió 73 ezer megerősített pozitív eset van, 174,5 ezer ember hunyt el a koronavírus miatt. Oroszországban 350 ezer igazolt koronavírusos esetet rögzítettek, közülük több mint 3600-an életüket vesztették.

Mint mondta, sok fertőzött van az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Ausztriában, utóbbi országban
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 13:22
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Anna Ahmatov Szőlőfürtök
maria_kadar_148
2016. július 14. csütörtök, 23:16
Trockij Meggyilkolása.hu.
rambobby
2007. június 08. péntek, 06:22
Hatosával
sarkadykati
2010. november 25. csütörtök, 02:16
Deep Brunswick Green.jpg
rochlitzne
2018. január 26. péntek, 20:44
Brunswick Teréz
durcimarcika
2009. május 05. kedd, 22:10
Brunswick-kastély3
nikitta
2008. november 27. csütörtök, 14:43
Brunswick-kastély2
nikitta
2008. november 27. csütörtök, 14:43
Brunswick-kastély
nikitta
2008. november 27. csütörtök, 14:41
Brunswick Teréz
barkaszjudit
2008. május 24. szombat, 09:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.