Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 08:04 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A gyümölcslevekrőlA gyümölcslé hatása az egészségre:

A gyümölcsök egészségesek és az emberek egészségét is szolgálják. A frissen facsart gyümölcslevek is nagyon jót tesznek velünk, azonban a boltokban kapható édesített, cukrozott gyümölcslevek egészségtelenek. A cukor túlzott fogyasztása ugyanis nagyon károsan hat a májra és a túlzásba vitt cukorfogyasztás növeli az elhízás kockázatait, mindemellett megnöveli az inzulinrezisztenciát és megteremti a cukorbetegség kialakulásának feltételeit. Ezek az édesített italok megnövelhetik az alkoholos zsírmájbetegség kialakulásának kockázatát, amely májcirrózishoz vagy májrák kialakulásához vezethet.

Kutatók egy kísérletbe egereket vontak be. Arra használták az egereket, hogy tanulmányozzák, hogy a fruktóz hogyan halad az emésztőrendszeren keresztül. A kutatók azt találták, hogy a vékonybélben nem felszívódó fruktóz átjut a vastagbélbe, ahol kapcsolatba kerül a mikrobiomokkal. A mikrobiom a mikrobák összessége, amelyek velünk, bennünk, rajtunk élnek, táplálnak, védenek és időként kihasználnak minket. Márpedig a mikrobimnak nem lenne szabad találkoznia fruktózzal.

Azonban a cukormentes gyümölcslevelek nagyon is pozitív hatást gyakorolnak a mikrobiomokra, ugyanis egyes növényi összetevők védelmet nyújtanak az endotoxin gyulladás ellen és jó hatással vannak az anyagcserére. Bizonyos gyümölcslevekben található flavonoidok kedvező hatást gyakorolnak a bélrendszer baktériumaira, illetve az elhízás és a gyulladás kialakulásának kockázatait is csökkentik. A gyümölcslében lévő flavonoidok ezen kívül jótékonyan hatnak a bélflórára, hiszen csökkentik a bélben lévő kórokozók és káros baktériumok számát.

Sajnos sok ember csak kevés rostot és zöldséget, gyümölcsöt, ellenben sok cukrot és egészségtelen zsírokat fogyaszt, amely nemcsak a bélflórára van kedvezőtlen hatással, hanem az egészségi állapotot is rontják gyulladáskeltő hatásaik miatt. Azonban a rostban gazdag táplálkozás, az egészséges zsírok, valamint a zöldségek és gyümölcsök az optimális egészséget biztosítják.

Amit megeszünk, annak hatása van a mikrobiomokra. Az egészségtelen táplálkozás és a gyulladás, a súlygyarapodás között szoros összefüggés van. A cukormentes gyümölcslevek elősegítik a jó baktériumok elszaporodását, ez pedig biztosítani tudja a bélrendszer egészségét. Márpedig az egészség a belekben kezdőik. Ha a bélrendszerünk nem működik megfelelően, akkor az egészségünkkel is gondok lesznek.
Forrás : Link
pacsakute, 2018. november 16. péntek, 21:57
Címkék: gyümölcslé hatása, gyümölcsök egészségesek, emberek egészségét, frissen facsart, boltokban kapható, cukor túlzott,
Kommentek
Kutatók éjszakája - Laborállat-simogató, kísérletek a fővárosban
Először kapcsolódik a programsorozathoz a NÉBIH, amelynek laboratóriumi munkájába nyerhetnek bepillantást az érdeklődők, valamint laborállat simogató és mikrobiológiai vizsgálat is várja a látogatókat - közölte az intézmény az MTI-vel. A NÉBIH 2012-ben jött létre a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal összevonásával azzal a céllal, hogy az élelmiszerlánc-biztonságáról gondoskodjon.

A budapesti Babilon Centerben fizikai kísérleteket és ügyességi vetélkedőket szerveznek, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél pedig a különböző élelmiszerek vizsgálatával készülnek a szervezők, és a jövő konyháját, avagy a molekuláris gasztronómiát is megismerhetik az érdeklődők.

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola fizikai, biológiai, kémiai és természettudományos kísérleteket szervez, a Fasori Evangélikus Gimnázium pedig a Magyar Kémikusok Egyesülete vándorkiállításának ad otthont. A gimnáziumban emellett számos természettudományi
velemenyezd, 2013. szeptember 26. csütörtök, 10:32
Gyulladáscsökkentők
levesekhez, pörköltekhez vagy sóhelyettesítőként használhatod igen sok receptben.

16. Meggy
Edzés utáni fájó izmokra ajánlott. Brit kutatók a közelmúltban megállapították, hogy azok az emberek, akik 1 uncia sűrített meggylét fogyasztottak naponta kétszer, mégpedig 10 napig, gyorsabban felépültek az edzés okozta izomlázból mint azok, akik kihagyták a levet. Kutatók úgy vélik, hogy ez a hatás a meggy gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságaiból ered. Egyébiránt, a sötétvörös és lila gyümölcslevekről- mint a szőlő, gránátalma, acai, és az áfonya- mára már teljes mértékben bebizonyosodott, hogy természetes, nem szteroid alapú gyulladáscsökkentők (a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek például: az ibuprofen és az aszpirin ). A fizikai megterhelésből eredő izomsérüléses fájdalmakat a meggykivonat tízszer hatékonyabban csökkenti mint az aszpirin, vagy az ibuprofen. Csak két evőkanál koncentrált gyümölcslé kell naponta a tényleges eredmények eléréséhez. A cseresznyéről is megállapították
pacsakute, 2013. augusztus 29. csütörtök, 05:51
Alma rosszabb, mint a kóla?
Alma rosszabb, mint a kóla?
Az almaevés akár négyszer jobban károsíthatja a fogakat, mint a szénsavas üdítőitalok. A bor és a világos sör szintén növelheti a fogbetegségek kockázatát, de a ritkábban asztalra kerülő savanyított hagyma és a grapefruit nem.

,,Nem csak az lényeges, mit eszünk, hanem az is, hogyan" - mondta David Bartlett professzor, a Londoni Royal College Fogászati Intézete fogpótlástani osztályának vezetője. ,,Az orvosoknak részben igazuk van azzal kapcsolatban, hogy az alma jót tesz, de aki komótosan rágcsálja, annál a gyümölcs magas savtartalma kikezdheti a fogzománcot. A táplálkozás miatt létrejövő erózióért gyakran az üdítőket, különösen a kólát okolják, de ezeknél nem mutatkozott magasabb kockázati szint. Az eredmények kihangsúlyozzák, hogy az étrendi útmutatásoknak inkább az erőteljes savakat kellene célba venniük, és nem a széles körben fogyasztott alkoholmentes italokat."

A kutatás során a kutatók több mint ezer, 18-30 év közötti férfi és
horvathnemagdi, 2011. október 27. csütörtök, 19:01
Üditőitalok és daganatok
Megszámlálhatatlan kutatás látott napvilágot, melyek a különféle üdítőitalok szervezetre gyakorolt negatív hatásairól szólnak.

A gyorsétteremi egészségtelen ételekhez hasonlóan, az üdítőitalokról is bebizonyosodott, hogy egészségkárosító hatásúak. A legfrissebb amerikai kutatások igazolták, hogy azok a személyek, akik hetente kettőnél több üdítőitalt isznak, jelentősen megnő a különféle daganatos megbetegedések kialakulására való esélyük.

Természetesen nem a frissen facsart gyümölcslevekről van szó, hanem a mindenféle színezékkel és adalékanyaggal feldúsított, valódi gyümölcsöt ,,nem látott" üdítőkről.
A bűnbak a magas cukortartalom, ami növeli a szervezet inzulinszintjét.
Mivel az inzulint a hasnyálmirigy termeli, a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy ennek tulajdonítható, amiért ezen a szerven a rákos sejtek burjánzásnak indulnak.

Az üdítőitalok által előidézett leggyakoribb rákos megbetegedés a hasnyálmirigy-daganat és a vérképző-rendszer
kati53, 2010. május 12. szerda, 14:51
A léböjtkúra dícsérete
ízületeinkben, beleinkben, kötőszöveteinkben, zsírszöveteinkben lerakódott salakanyagokat eltávolítjuk, az orvosságok maradványai, a nikotin is mind kiürülnek a szervezetből, miközben néhány felesleges kilótól is megszabadulunk. A kúra kezdetét követő néhány napon belül a szervezet elkezdi lebontani tartalékait. Magyarul: abból élünk, amit addig felhalmoztunk. Ehhez mi gondoskodunk bőséges folyadékbevitelről, salaktalanító gyógyteákról, biozöldségekből főzött, szűrt levesekről, frissen facsart gyümölcslevekről, amelyek bőségesen ellátják ez idő alatt szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Kényeztetjük még masszázzsal, kozmetikai kezelésekkel is ilyenkor a testünket.

Óva intek viszont mindenkit attól - veszi át a szót a főorvosnő, hogy egyedül kezdjen neki bárki is egy hosszabb böjtkúrának, mert a tudatlanság következtében felléphet a böjtkrízis, s ha ilyenkor nem segítünk a testünknek bőséges bázisbevitellel, a savak felhalmozódhatnak, hiszen nem tudja elég gyorsan semlegesíteni a
bulac57, 2008. május 27. kedd, 00:20
A gyümölcslé forradalma
gyümölcsitalokat százféle színes dobozban, flakonban és üvegben kínálják a forgalmazók. Egy beugrató kérdés marad: most gyümölcs, vagy csak olyasmi? Olyan mennyiségű áru zúdul ránk, hogy szinte már fel sem tűnik, hogy a valódi tej mellett ott van a halvány másolat, a csoki már nem tuti, a külföldről hozott zöldség íze pedig sok­szor a ha­táron túl marad. Alkalmazkodjunk, és olvassuk el - most már a közértben is - az apró­be­tűs részt. A gyümölcslevekről már mindenki tud­ja, hogy nagyon egész­ség­esek, hiszen elő­se­gí­tik az e­mészt­ést, és meg­gyor­sít­ják az en­zimek fel­­szívódásának fo­lya­ma­tát. Noha a gyümölcslevek ter­­mé­sze­­­tes gyü­möl­cs­sa­va­kat tartalmaz­nak, meg­emészt­ve lú­gos ké­mhatást ered­mény­ez­nek, hely­re­állít­va a szer­vezet sav-bázis e­gyen­sú­lyát a zsíros éte­lek után. Minél na­gyobb a termék gyümölcs- vagy gyü­mölcs­lé tar­ta­l­ma, annál több hasznos a­nyag szár­mazik magából
migova, 2007. május 04. péntek, 11:36
Képek, videók
Gyümölcslevek.jpg
pacsakute
2018. november 16. péntek, 21:58
erdei gyümölcsleves
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:54
Egzotikus gyümölcsleves
irmus
2017. február 03. péntek, 19:29
görög gyümölcsleves
taltos1
2013. június 25. kedd, 14:45
gyumolcsleves(210x140) .jp
baratha
2012. június 22. péntek, 11:27
Görög gyümölcsleves
irmus
2012. január 08. vasárnap, 16:28
vegyes gyümölcsleves...
szupermami
2011. augusztus 03. szerda, 13:13
gyümölcslé
irmus
2010. június 12. szombat, 17:52
gyümölcsleves.jpg
aranyibarbara
2009. június 07. vasárnap, 12:02
gyümölcsleves
blognagyi
2008. július 20. vasárnap, 20:50
Sárga egészségesek.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:45
Piros egészségesek.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:43
szépek egészségesek
maya1957
2009. június 29. hétfő, 22:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.