Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 18:13 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekordszámú női főszereplős film készült tavaly Amerikában
A kutatást a San Diegó-i Állami Egyetemnek a nők televíziós és filmes munkáit és helyzetét elemző központja végezte. Eredményeik szerint 2019-ben a legnagyobb bevételű amerikai filmeknek 40 százalékában nő játszotta a főszerepet. Ez különösen nagy kiugrás a korábbi 9 százalékhoz képest.

Ugyanakkor a fekete vagy etnikai kisebbségekhez tartozó nők körében nem tapasztaltak ilyen örvendetes fellendülést - mutattak rá a tanulmány szerzői.

A kutatás a mozis statisztikákkal foglakozó Box Office Mojo adatait elemezve állapította meg, hogy a legnagyobb kasszasikerek 43 százalékának volt férfi főszereplője. A férfi és női főszereplős, valamint az egyenlő arányban férfi és női szereposztással készült produkciók tették ki a maradék 17 százalékot.

Rebecca Harrison filmkritikus a BBC hírportáljának elmondta, hogy a női főszereplők arányának növekedése nagyszerű az olyan fehér megasztár színésznők számára, mint Brie Larson, Angelina Jolie, Renee Zellweger, Scarlett Johansson és Margot Robbie, de a színesbőrű színésznők reprezentációja a filmeken még mindig nagyon alacsony.

A főszerepet alakító nők 68 százaléka volt fehér, 20 százalék afroamerikai, 7 százalék ázsiai és 5 százalék dél-amerikai származású.

A beszédes szerepet játszó nők aránya ugyanakkor a korábbi 35 százalékról 34 százalékra esett vissza egy év alatt.

A központ 2002 óta adja ki évente az It's a Man's (Celluloid) World (Ez egy férfi celluloid világ) című felmérését. A friss elemzés szerint azokban a filmekben, amelyeknek legalább egyik írója és/vagy rendezője nő, a karakterek 58 százaléka nő. A csak férfi forgatókönyvíró és rendező által jegyzett filmekben ez az arány 30 százalékos.

A tanulmány megjelenése csaknem egybeesik a Golden Globe-gála és a BAFTA-jelölés tapasztalataival: a hollywoodi gálán egyetlen nő sem volt a legjobb rendező kategóriában, a brit filmakadémia jelöléseit pedig azért érték bírálatok, mert a rendezői mezőnyből egyetlen nő sem került be a jelöltek közé immár sorban hetedik éve.

Amanda Berry, a Brit Filmművészeti és Televíziós Akadémia vezérigazgatója elismerte, hogy nagyon csalódott az eredmény miatt. A BAFTA elnökhelyettese, Krishnendu Majumdar szerint a mezőnyből hiányzó női rendezők "ágazati szintű problémára" utalnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 12:12
Címkék: Diegó-i Állami Egyetemnek, Office Mojo, Rebecca Harrison, Brie Larson, Angelina Jolie, Renee Zellweger,
Kommentek
Koronavírus - Ukrajnában ismét kiugróan növekedett a fertőzöttek napi száma
Egy nap alatt 476 új esettel 19 706-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 15 újabb halálos áldozattal 579-re. A betegségből előző nap csak 272-en gyógyultak fel, a járvány kitörése óta velük együtt 6227-en. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 3833-an fertőződtek meg, közülük 76-an az elmúlt napban.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos online tájékoztatóján ugyanakkor kiemelte, hogy előző nap rekordszámú, 9361 laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeztek el,

A legtöbb új fertőzöttet, 70-et az elmúlt napban ezúttal a nyugat-ukrajnai Rivne megyében jegyezték fel, valamint a fővárosban, Kijevben 65-öt.

Csütörtökön a kormány három tagja, az egészségügyi, valamint a belügy- és a kabinetminiszter az ország legfertőzöttebb régiójába, a romániai határnál lévő Csernyivci megyébe utazott munkalátogatásra, hogy személyesen tájékozódjon a járványhelyzet kezeléséről. A délnyugat-ukrajnai megyében eddig már 2842 fertőzöttet azonosítottak, és 116-an haltak bele
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 12:41
Koronavírus - Rekordszámú pályamű érkezett az MNB érmetervezői pályázatára
forgalomba kerülő új érmékkel várhatóan július folyamán találkozhat először a nagyközönség.

A 10 és 20 forintos forgalmi érmék névértékes oldala, valamint az érmék pereme (recézettsége) változatlan formában jelenik meg, míg (közös éremképpel megjelenő) tematikai oldaluk megtervezésére az MNB április 18. és május 10. között hirdetett nyilvános pályázatot.

A közleményben kiemelik, hogy a jegybanki kezdeményezés népszerűségét és széleskörű mozgósító hatását mutatja, hogy a leadási határidőre rekordszámú, 345 darab pályázat érkezett az ország egész területéről - gyermekek, amatőr és profi tervezők nyújtották be grafikai terveiket.

Szakmai szempontok figyelembevételével, a zsűri konszenzusos véleménye alapján a három legsikeresebb pályázatot a kiírásban foglaltak szerint díjazza az MNB.

Az első helyezett 400 ezer forint díjazásban részesül, valamint a győztes grafikai tervet valósítják meg a 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatán. A második helyezett jutalma 200 ezer forint, a
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 16:16
Láng Zsolt Bolyai című regénye kapta a Libri irodalmi díjat
elismerés az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire - olvasható a közleményben.

A 10 döntős könyvet a tavalyi év kiemelkedő alkotásai közül, a kulturális élet 180 képviselőjének javaslata alapján választották ki. Az irodalmi díj győztesét ötfős szakmai zsűri választotta ki, amelynek Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba volt a tagja. A közönségszavazáson idén rekordszámú, 34 ezer szavazat érkezett a 10 döntős műre.

Károlyi Csaba irodalomkritikus, a zsűri tagja szerint Láng Zsolt győztes könyve egyszerre tudósregény, aparegény, művészregény, útirajz, történelmi regény, és még krimi is van benne. "Izgalmas, nagyon olvasmányos, rejtélyes, sőt humoros és erotikus. Bravúros dialógusokat is kapunk. Burkolt önéletrajz s egy regény arról, hogyan születik a regény. Mindez egyetlen szóban összefoglalva: Bolyai" - idézi a közlemény Károlyi Csabát.

Beck Zoltán szerint
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 21:03
Koronavírus - Meghaladta a 15 ezret Romániában a beazonosított fertőzések száma
tehát nem sokat lassult Romániában. Az új esetek száma már egy hónapja többnyire meghaladja a napi háromszázat, de figyelemre méltó, hogy a kórházat gyógyultan elhagyók napi átlaga közben jelentősen, napi 260-ra emelkedett, így a nyilvántartott aktív esetek száma - amely megközelítette a 7100-at - az utóbbi két hétben 7500 körül stabilizálódott, és a napokban már csökkenő tendenciát mutatott.

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) szombaton közzétett napi jelentése szerint az utóbbi 24 órában rekordszámú - 489 - koronavírus-fertőzöttet nyilvánítottak két negatív teszt után gyógyultnak, az aktív esetek száma ezzel 7293-ra csökken.

A pénteki közlés óta - az utóbbi hét átlagát meghaladó mértékben - 28-cal növekedett a járvány nyilvántartott halálos áldozatainak száma. A statisztikába újonnan bekerült halálesetek részletes leírásából azonban kiderült, hogy nemcsak az utóbbi 24 órában, hanem már több napja, sőt több hete (március és április folyamán) elhunyt koronavírusos eseteket is most vettek
velemenyezd, 2020. május 09. szombat, 13:02
Koronavírus - Nyolcezer fölött Ukrajnában a fertőzöttek száma, az elhunytaké átlépte a kétszázat
105 férfi és 96 nő, 86 százalékuk 50 évesnél idősebb volt. A betegek közül jelenleg 2627-en szorulnak kórházi ellátásra, köztük 112 gyermek és 273 egészségügyi dolgozó. Lélegeztetőgépre 104 beteg szorul.

Továbbra is az ország két legfertőzöttebb területe a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megye (1308 fő) és a főváros, Kijev (1159 fő). Csernyivci megyében 109, Kijevben 37 új esetet jegyeztek fel.

Online sajtótájékoztatóján Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hozzáfűzte, hogy ugyanakkor rekordszámú, 181 beteg gyógyult fel az elmúlt napban, közük 19 gyerek. Az újonnan regisztrált 478 fertőzött között 42 gyermek és 116 egészségügyi alkalmazott van, az elmúlt napban 138 embert kellett kórházba szállítani.

A miniszter beszámolt továbbá arról, hogy előző nap 5825 laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeztek el, ami szintén rekordnak számít Ukrajnában. Elmondta még, hogy az eddig igazolt 8125 fertőzött között 545 gyermek és 1574 egészségügyi dolgozó van.

Sztepanov a sajtótájékoztatón kitért
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 11:41
Rekordszámú fészket raktak a ritka teknősök
............
Elnéptelenedtek a thaiföldi tengerpartok, rekordszámú fészket raktak a ritka teknősök.
Húsz éve nem látott mennyiségű fészket raktak a ritka kérges teknősök (Dermochelys coriacea) azokon az egyébként turisták által sűrűn látogatott thaiföldi tengerpartokon, melyek a koronavírus-járvány hatására elnéptelenedtek, írja az MTI.
November óta 11 teknősfészket találtak a hatóságok, ez a szám húsz éve nem volt ilyen magas - mondta Kongkiat Kittiwatanawong, a Phuketi Tengerbiológiai Központ igazgatója.
Ez nagyon jó jel, hiszen az ívásra alkalmas területek közül nagyon sokat tönkretettek az emberek
- mondta a szakértő. Hozzátette: az elmúlt öt évben nem találtak ilyen fészkeket.
A kérges teknősök a világ legnagyobb tengeri teknősei. Thaiföldön veszélyeztetettnek számítanak, globális szinten pedig a sebezhető kategóriába tartoznak a Természetvédelmi
maroka, 2020. április 22. szerda, 10:52
Rekordszámú jelentkezés érkezett a Zeneakadémia Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére
A megmérettetésre minden kontinensről érkezett jelentkezés Ausztráliától Ázsián, Afrikán és Európán át Amerika összes régiójáig. A fiatal pályázók között olyan különleges hangfajok képviselői is megtalálhatók, mint a kontratenor és a kontraalt - közölte a Zeneakadémia kedden az MTI-vel.

A jelentkezésekhez tartozó videófelvételeket Marton Éva professzor emerita, Kiss B. Attila Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, valamint Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes művész hallgatja meg, majd dönt az élő elődöntőkbe továbbjutókról.

A verseny zsűrijének elnöke Marton Éva szoprán, tagja Miguel Lerín, Peter Mario Katona, Larissza Gergijeva, Anatolij Guszev, Peter Dvorsky, Dmitrij Vdovin, Meláth Andrea és Ókovács Szilveszter.

A verseny döntőjét szeptember 12-én, gálakoncertjét másnap rendezik a Zeneakadémia Nagytermében. Amennyiben későbbi időpontra kell halasztani a verseny szeptemberi élő fordulóit, akkor az elődöntőbe jutott jelentkezők korhatártól függetlenül folytathatják a
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 14:02
Koronavírus - New Yorkban már csökken az új esetek száma, Rhode Islanden még emelkedésre számítanak
Andrew Cuomo arról számolt be, hogy a halálozási arány csökkenőben van, pénteken 540 ember halt bele a Covid-19 betegségbe. Viszont rekordszámú, mintegy kétezer új fertőzöttet vettek fel a kórházakba.

A kormányzó bejelentette, hogy kampányt indítanak az arcmaszk viselésének fontosságáról. Közölte, hogy az általa irányított állam eddig másfélmillió arcmaszkot kapott a szövetségi kormányzattól.

Cuomo kiemelte, hogy nagyon rossz a helyzet az idősotthonokban, ám az állam nem nagyon tud beavatkozni, azok ugyanis magántulajdonban vannak.

Bill de Blasio, New York város polgármestere elmondta, arra bátorítják a lakosokat, hogy készítsenek fotókat azokról, akik nem viselnek maszkot, és tegyenek bejelentést a hatóságoknál. A fotók alapján a hatóságok - mint fogalmazott - "a törvény erejével lépnek fel" a szigorú előírásokat megszegők ellen.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szombati adatai szerint New York városában a járvány eddig több mint 13 ezer halálos áldozatot
velemenyezd, 2020. április 18. szombat, 22:21
Képek, videók
Főszereplők.jpg
pacsakute
2013. május 12. vasárnap, 18:22
Az Eragon főszereplői.jpg
pacsakute
2013. május 12. vasárnap, 18:21
Legjobb nöi föszereplö;Je
farkas1945
2013. február 27. szerda, 11:24
Legjobb nöi föszereplö Je
farkas1945
2013. február 27. szerda, 11:24
Legjobb férfi föszereplö
farkas1945
2013. február 27. szerda, 11:24
A Legjobb nöi föszereplö(
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
0 Zsuzsa a főszereplő.jpg
lovaszmarika
2012. november 13. kedd, 18:47
Ezel főszereplője :))
vickykecycca
2011. április 16. szombat, 13:48
Az egyik főszereplő
airbatka
2006. október 19. csütörtök, 12:54
Az összes főszereplő
undeadka2
2006. július 22. szombat, 10:07
Ábel Amerikában
furaila
2020. május 05. kedd, 15:26
korutazas-amerikaban-k ele
borigit
2016. június 21. kedd, 11:43
Mesterházy Amerikában.jp
agica2004
2014. február 09. vasárnap, 14:55
valahol Amerikában.png
cady89
2013. április 12. péntek, 04:28
a három fiú Amerikában
orban47
2011. augusztus 13. szombat, 17:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.