Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:25 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nemzetközi médiaszabadság-védelmi jogi testület létrehozásáról döntöttek a londoni médiaszabadság-konferencián
A testület vezetője Lord David Neuberger, a brit legfelsőbb bíróság volt elnöke, alelnöke Amal Clooney nemzetközi jogász, emberi jogi ügyvéd.

Amal Clooney-t - George Clooney Oscar-díjas amerikai színész feleségét - Jeremy Hunt brit külügyminiszter, a londoni konferencia társszervezője már áprilisban a brit kormány globális médiaszabadság-védelmi nagykövetévé nevezte ki.

Hunt ezzel egy időben bejelentette, hogy London jogi szakértőkből álló munkacsoportot hoz létre az olyan drákói törvények elleni fellépés céljával, amelyek akadályozzák az újságírókat munkavégzésükben.

Ez a szakértői testület jött létre hivatalosan a kétnapos londoni konferencia csütörtöki zárónapján.

A 16 tagú nemzetközi csoport létrehozását bejelentő nyilatkozat szerint a cél a médiával kapcsolatos visszaélések felderítése, valamint az újságírók elleni erőszakos fellépés jelenségének felszámolása.

A testület feladatai közé tartozik annak elősegítése, hogy a kormányok visszavonják a médiaszabadságot korlátozó törvényeket, valamint olyan törvényalkotási minták kidolgozása, amelyek az életerős szabad sajtó védelmét szolgálják.

A nemzetközi szakértői csoport létrehozását kommentálva Jeremy Hunt a londoni konferencián kijelentette: az újságírókkal szembeni erőszakos fellépés megakadályozásához politikai akarat, diplomáciai nyomásgyakorlás és jogi keretrendszer szükséges.

A konferencia csütörtöki munkanapjának főszónoka, Lord Tony Hall, a BBC brit közszolgálati médiatársaság vezérigazgatója kijelentette: az 1930-as évek óta nem volt példa a jelenlegihez hasonló globális támadásra az igazság kimondása ellen, márpedig az igazság elleni támadás a demokrácia elleni támadás.

A BBC vezetője szerint az álhírek terjesztésének mostani jelensége az egykori német náci párt által a II. világháború előtti időszakban alkalmazott propagandához hasonlítható.

Hozzátette: a BBC feladatai közé tartozik, hogy küzdjön az álhírek terjesztése és a sajtó elnyomatása ellen az egész világon, és készen áll arra, hogy még többet tegyen a véleménynyilvánítási szabadság védelméért.

"Az álinformációk és a pártos hírszolgáltatás özönében ki kell állnunk a függetlenségért, a pártatlanságért, a félelem és részrehajlás nélküli újságírásért" - hangsúlyozta a BBC vezérigazgatója.

Amal Clooney a londoni konferencián felszólalva kijelentette: a média jelenlegi válságának része az igazság elhallgatása és az álinformációk terjedésének eddig soha nem látott mértékű erősítése.

Hozzátette: a demokrácia fennmaradása függ attól, hogy a világ miként reagál erre a válságra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 20:51
Címkék: Lord David Neuberger, Amal Clooney, Amal Clooney-t, George Clooney Oscar-díjas, Jeremy Hunt, Lord Tony Hall,
Kommentek
Előadótermet neveztek el Demján Sándorról a Budapesti Gazdasági Egyetemen
A csütörtöki névadó ünnepségen együttműködési megállapodást írt alá a Demján Sándor Alapítvány és a BGE a Vállalkozásfejlesztési Kutatói Ösztöndíj létrehozásáról.

Az oktatóknak szóló ösztöndíjjal támogatják a hazai vállalkozásfejlesztés tudományos kutatását, oktatását, a kis és középvállalkozói (kkv) szféra fejlődését, az egyetemi hallgatók vállalkozási hajlandóságát, Demján Sándor vállalkozó életművének megjelenítését az oktatásban. A következő tanévtől huszonnégy hónapra havi 150 ezer forintot lehet pályázat útján elnyerni kutatásra.

Demján Sándor a Budapesti Gazdasági Egyetem jogelődje, a Felsőfokú Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola diákja volt.

Az ünnepségen Demján Lídia, Demján Sándor özvegye visszaemlékezett arra, hogy mindketten a BGE jogelődjénél tanultak, 1962-ben itt ismerkedtek meg. Férje mindig büszke volt családjára, munkájában pedig realista volt, és egyben álmodozó is, mindent megtett céljai megvalósításáért, munkatársaival csapatszellemben dolgozott -
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:52
Török felmérés: egyre kevesebb szíriai szándékozik hazatérni Törökországból
hangsúlyozta.

Yavcan kifejtette: ebben fontos szerepet játszik, hogy az úgynevezett korai felnőttkortól kezdve feketén foglalkoztatják őket. A másik tényező az, hogy a szíriaiak között széles körben elterjedt a fiatal lányok férjhez adása - tette hozzá.

A felsőoktatásban nagyjából 27 ezer szíriai hallgató tanul - tudatta Yavcan.

A török vezetés a közelmúltban felvetette, hogy szíriaiak millióit telepítené vissza az Északkelet-Szíriában kialakítandó biztonsági övezetbe, amelynek a létrehozásáról Washingtonnal megállapodott. Recep Tayyip Erdogan török elnök a napokban fokozott elégedetlenségének adott hangot a folyamat előrehaladtával kapcsolatban, és ismét saját hadműveletet helyezett kilátásba a területen, amelyet az amerikai-török szárazföldi és légi járőrtevékenység ellenére túlnyomórészt továbbra is a Törökország által terrorszervezetnek tartott, azonban az Egyesült Államok legfőbb szíriai szövetségesének számító, Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőriz.

Ankara tervei
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 11:31
Palkovics: új egyetemi innovációs központ jön létre Budapesten
kérdései, ezekről már folyik az egyeztetés az egyetemmel - mondta a miniszter.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt néhány évben több olyan beruházás érkezett Magyarországra, amely már nem kapcsolódik a gyártáshoz, az itt rendelkezésre álló tudás miatt települtek ide vállalatok. A kormány stratégiájának kiemelt eleme, hogy olyan környezetet hozzanak létre, ahol nemzetközi és magyar cégek, egyetemek és kutatóintézetek eredményesen tudnak együttműködni, ezért döntöttek a science parkok létrehozásáról - emelte ki Palkovics László.

A miniszter méltatta a BME oktatásban és kutatásban elért eredményeit. Kitért emellett arra is, hogy a műegyetemnek megvannak azok az épületei, amelyek alkalmasak arra, hogy ott kialakítsák a science parkot befogadó első épületegyüttest.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója elmondta: a Mol és a BME a fővárossal és a kormányzattal egyetértésben kidolgozza, hogyan hasznosítsa az egyetem a vállalatcsoport XI. kerületi irodaépületeit az épülő Mol Campus átadása
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 20:12
Szíria - A török elnök fokozott elégedetlenségét fejezte ki a Washingtonnal tervezett biztonsági övezet miatt
érdekében, hogy biztonsági övezet jöjjön létre egy Eufrátesz folyótól keletre eső, a közelmúltig az YPG által ellenőrzött sávban.

Ankara a törökországi kurd szakadárokkal szövetséges terrorszervezetnek, és így nemzetbiztonsági fenyegetésnek, míg Washington a leghatékonyabb partnerének tekinti az YPG-t az Iszlám Állam nevű terrorszervezet dzsihadistái elleni harcban.

A török és az amerikai fél csak hosszas tárgyalások után, augusztus 7-én tudott megállapodni egy közös műveleti központ létrehozásáról a biztonsági övezet kialakítását és igazgatását illetően. A műveleti központot közvetlenül a török-szíriai határon, a törökországi Sanliurfa tartomány Akcakale településénél állították fel. Az egyezség értelmében egyelőre amerikai-török szárazföldi és légi járőrözés folyik az északkelet-szíriai térségben. Ankara a közelmúltban többször elégedetlenségének adott hangot a folyamat előrehaladtát illetően, mert úgy véli, hogy Washington halogatni akarja az övezet kialakítását.

A tervezett zóna pontos
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 16:12
Szijjártó: a magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül
elsősorban a fiatal, jól képzett, több nyelvet beszélő fiatalok számára kínál versenyképes munkalehetőséget - tudatta a politikus.

A nagyvállalatok eleinte a legegyszerűbb feladatokat látták el magyarországi központjaikból,mára azonban a matematikai modellezés, a könyvelés vagy a magas szintű informatikai támogatás is az 50 ezer munkavállalót foglalkoztató 110 hazai szolgáltatóközpont tevékenysége között szerepel - közölte a miniszter.

Hozzátette: a kormány tavaly tíz új ilyen központ létrehozásáról kötött megállapodást, és jelenleg is hétrőltárgyal.

Az ágazat egyik legjelesebb képviselője, a BP akkor szavazott bizalmat Magyarországnak, amikor kevesen tettek így. A cég 35 milliárd forintot meghaladó magyarországi beruházásához a kormány mintegy 5 milliárd forinttal járult hozzá - mondta Szijjáretó Péter.

A BP a világ 78 országban van jelen 73 ezer munkatársával, közülük kétezren Budapesten dolgoznak, a cég hat globális szolgáltatóközpontja közül a legjelentősebben. A vállalat bevételei
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 18:52
Szíria - Cavusoglu: az amerikai fél halogatja a biztonsági övezet kialakítását
A tárcavezető anélkül, hogy részletezte volna, úgy fogalmazott: azok a lépések, amelyeket Washington a közös járőrözésen túl tett, csupán "látszatlépések".

Az Egyesült Államok az utóbbi években - Törökország folyamatos neheztelése ellenére - fegyverekkel látta el Szíriában, az Eufrátesz folyótól keletre fekvő területeken a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát. Washington arra hivatkozott, hogy a szíriai kurdok a leghatékonyabb partnerei az Iszlám Állam nevű terrorszervezet dzsihadistái elleni harcban. Ezzel szemben Ankara úgy tartja, hogy az YPG nemzetbiztonsági fenyegetést jelent számára, mert szerinte az a törökországi kurd szakadár terrorszervezet, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szövetségese.

Cavusoglu elégedetlenségének adva hangot úgy fogalmazott: az Egyesült Államok, amely állítása szerint élen jár a terrorizmus elleni küzdelemben, NATO-szövetségesként képtelen a terrorszervezettől függetlenül cselekedni. A török diplomácia vezetője egyúttal úgy látta: Washington megerősíti
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 13:22
Motorsport Games - Az MNASZ kiírta a pályázatot
autósport-válogatott létrehozására és hazánk nemzetközi képviseletére a nemzeti lobogónk alatt egy csapatként, valódi mérföldkő az autósport történetében" - mondta az MTI-nek Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, a FIA motorsport világtanács üléseinek magyar résztvevője. A világtanács még júniusban, Párizsban döntött a Motorsport Games elindításáról, és az eseményt a tervek szerint évente egyszer, mindig más helyszínen rendezik majd meg.

"Az elsők közt lehettem, aki tudomást szerzett a Motorsport Games létrehozásáról és már akkor eldöntöttem, mindent megteszek, hogy a magyar versenyzők ott legyenek a római megnyitó ünnepségen. Az elmúlt évek számos sportsikere után ezúton is készen állunk autósport-történelmet írni, a magyar válogatott vallelungai szereplése ugyanis újabb jelentős sportdiplomáciai siker is lehet" - tette hozzá Oláh Gyárfás. Hangsúlyozta: a Motorsport Games jelentős mértékben hozzájárul az utánpótlás-neveléshez, mert "bekerülni a magyar válogatottba, minden fiatal versenyző álma".

A
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 09:21
Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját FRISSÍZETT(ú
Zaríf szerint Teherán álláspontja nagyon közel áll Moszkváéhoz ebben a kérdésben. Mint mondta, Irán kész meg nem támadási szerződést kötni a Perzsa-öböl régiójának országaival, valamint támogatja hajózás szabadságot és az energiabiztonságot. Hangot adott meggyőződésének, hogy növelni fogja a feszültséget, ha Washington csapatokat vezényel a térségbe.

Az iráni külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország és Irán közös hadgyakorlatot fog tartani az Indiai-óceánon. Nem zárta ki más országok részvételét sem.

Zarif szerint a flottagyakorlat - amelynek idejét nem nevezte meg - békés természetű lesz, a regionális biztonság fenntartását fogja célozni és nem irányul harmadik ország ellen. Az Egyesült Államok térségbeli tevékenységét ugyanakkor "agresszívnek" nevezte.

Zaríf úgy vélekedett, hogy az orosz-iráni kapcsolatok szintje évtizedek óta nem tapasztalt magasságokba emelkedett. Méltatta a 2015-ben megkötött iráni atomalku megőrzéséért tett orosz és kínai erőfeszítéseket, ugyanakkor arra
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 18:22
Képek, videók
superman létrehozása.jpg
iga
2011. január 19. szerda, 00:58
A tábor létrehozásában él
zsula10
2010. december 02. csütörtök, 18:29
Éva létrehozása
fenysugar76
2010. január 21. csütörtök, 13:39
0 a a Charles Dr. David J
lovaszmarika
2019. augusztus 06. kedd, 16:59
David&Góliát.jpg
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:26
david-icke-hologram-65 3x3
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:36
matrix-david-icke-653x 393
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:31
David-Icke-kozmikus-in ter
sz719eszter
2018. május 17. csütörtök, 08:38
David-Icke-űr-világ-fé nyö
sz719eszter
2018. május 17. csütörtök, 08:33
Dávid és Góliát
sanci81
2018. április 22. vasárnap, 18:02
Ronald David Laing - Arra
sanci81
2018. április 01. vasárnap, 18:41
dávid név.jpg
zsokica45
2018. február 28. szerda, 14:13
David.jpg
sz719eszter
2018. február 10. szombat, 11:33
David Gemmell - Becsüljük
sanci81
2018. január 26. péntek, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.