Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 11:01 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: Észak-Koreának elsősorban élelmiszerre van szüksége
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető páncélvonata áthaladt az orosz határon - közölték szerda reggel orosz hírügynökségek és televíziók. Kim Vlagyivosztokba tart, ahol csütörtökön fogadja őt Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ez lesz a két vezető első találkozója.

Kis-Benedek József a találkozó kapcsán elmondta, búzát és lisztet vásárolna Észak-Korea Oroszországtól, cserébe pedig az ázsiai országban bőségesen megtalálható, máshol ritkának számító ásványi anyagokat adhat.

Az észak-koreai atomleszerelésről Oroszországnak más az álláspontja, mint az Egyesült Államoknak: a fokozatos leszerelést részesítik előnyben az azonnali helyett. Valószínűleg ez elfogadhatóbb az észak-koreai rezsim számára is - mondta a szakértő.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 09:00
Címkék: Dzsong Un, Vlagyimir Putyin, Kis-Benedek József, Észak-Korea Oroszországtól, Egyesült Államoknak, orosz határon,
Kommentek
Koronavírus - Szakértő: az észak-koreai vezetés hitelét ássa alá, ha mégis van fertőzött az országban
A szakértő hangsúlyozta: nem hivatalos források Észak-Korea Kínával határos régióiról számolnak be, itt valószínűleg megjelent a koronavírus. Ezekben a régiókban karanténszerű intézkedéseket rendeltek el, a gyanús eseteket hosszú ideig, akár négy-öt hétig házi karanténban figyelik meg. Az észak-koreai vezetés ugyanakkor azt állítja, hogy nem volt pozitív teszt az országban.

Kevesebb segítségre számíthat a nemzetközi közösségtől az ország, ha a vezetés eltitkolja a vírus jelenlétét, bár a szankciók miatt így is nagyon nehéz Észak-Koreának nemzetközi segítséghez jutni - mutatott rá.

Az észak-koreai egészségügyi rendszer régóta súlyos gondokkal küzd, a nem hivatalos beszámolók szerint alapvető eszközök, felszerelések hiányoznak, ennek alapján feltételezhető, hogy az egészségügyi infrastruktúra nem készült fel egy nagy országos járvány kezelésére - jelezte a szakértő.
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 11:21
Koronavírus - Amerikai elemző: a vírusfertőzés csapást mérhetett az új világrendre is
héten, egy képviselőházi meghallgatáson arra figyelmeztetett, hogy a Covid-19-járvány okozta halálozások aránya a betegek körében 1 százalékos lehet. Vagyis 750 000-1 100 000 amerikai halhat bele a fertőzésbe, mielőtt még a járvány elcsendesülne. Ugyanennyi amerikai katona vesztette életét a második világháborúban, vagy az amerikai polgárháborúban (1861-1865) a déliek és az északiak csapatainál összesen.

Az elemző ugyanakkor megjegyezte: Kínában lassult a megbetegedések számának növekedése, és Dél-Koreának is mint hogyha sikerült volna fokozatosan visszaszorítania a vírus terjedését. Bár - tette hozzá Buchanan - az elöregedett lakosságú Olaszország helyzete lehet az előjele annak, ami a nyugati világra vár.

Buchanan is megállapította, hogy az Egyesült Államokban még messze nem tetőzött a járvány, de szerinte a társadalmi és gazdasági hatásai már jelzik, hogy mekkora országos katasztrófára lehet számítani. Ennek alátámasztására megemlítette a tőzsde összeomlását, amely szerinte gyorsabban történt
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 07:04
Donald Trump amerikai elnök szerint Észak-Korea nem sértette meg az Egyesült Államokkal kötött megállapodást
Az elnök több mikroblog-bejegyzésben foglalkozott Észak-Korea legújabb, három rakétakísérletével.

"Ezek a rakétakísérletek nem sértették meg a Szingapúrban aláírt megállapodásunkat, és nem is vitattuk meg a rövid hatótávolságú rakéták ügyét, amikor kezet ráztunk" - írta Trump. Elismerve, hogy a kísérletek "megsérthettek ENSZ-határozatot", azt hangoztatta: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "nem akar kiábrándítani engem azzal, hogy visszaél a bizalmammal".

Az amerikai elnök kifejtette, hogy Kim Dzong Unnek szerinte "csodálatos elképzelései vannak" országa jövőjéről, és úgy vélte, hogy ezeket csakis az Egyesült Államok és ő válthatja valóra. "Helyesen fog cselekedni, mert túlságosan is okos ahhoz, hogy ne így tegyen, és nem akarja kiábrándítani a barátját, Trump elnököt" - írta Trump elnök.

Kim Dzsong Un rendszere pénteken hajnalban hajtott végre újabb rakétakísérleteket. Ez volt két nap alatt a második, nyolc napon belül pedig a harmadik teszt. Dél-koreai tájékoztatás szerint két, rövid
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 19:52
Lavrov: Szöul csatlakozhat a koreai rendezésére vonatkozó orosz-kínai javaslat továbbfejlesztéséhez
Lavrov elmondta: Kanggal egyetértett abban, hogy a kelet-ázsiai szubrégió problémáit csakis diplomáciai úton, a szembenálló felek egymás felé teendő lépéseinek kidolgozása révén lehet rendezni. Az orosz tárcavezető szerint a 2017-es orosz-kínai "útitervvel" kapcsolatban a felek álláspontjának közelítésére van szükség, figyelembe véve a korábban Szöul által előterjesztett kezdeményezéseket.

A 2017-ben elfogadott orosz-kínai útiterv értelmében Észak-Koreának fel kell hagynia nukleáris és rakétakísérleteivel, cserébe az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok méreteinek csökkentéséért. A terv szerint Phenjannak és Washingtonnak kétoldalú párbeszédet kell kezdenie egymással, majd a tárgyalási folyamatba az összes érintett fél részt venne.

Lavrov szerint vendégével megállapodott arról, hogy hivatalos tárgyalások kezdődnek a szabadkereskedelmi övezetről szóló megállapodás kidolgozásáról. A zóna létrehozásáról Mun Dzse In dél-koreai elnök tavaly júniusi moszkvai látogatása idején született
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:42
Oroszország élelmiszersegélyt küld a szárazság sújtotta Észak-Koreának
Morgulov elmondta, hogy Moszkva minden évben segélyezi a kelet-ázsiai kommunista országot az ENSZ Világélelmezési Programján (WFP) keresztül, és idén is így tesz majd az ott fellépett aszály miatt. Észak-Koreában idén eddig csak 54,4 milliméter csapadék esett. Ennél kevesebb csapadék csak 1982-ben volt, amikor csak 51,2 millimétert mértek. Az előző évek átlaga 128,6 milliméter volt.

Az ENSZ adatai szerint Észak-Koreában tavaly olyan rossz volt a termés, amilyet 2008 óta nem tapasztaltak. A WFP és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint az élelmiszerhiány mintegy 10 millió embert, az ország lakosságának 40 százalékát sújtja.

A phenjani vezetés alternatív vízforrások keresésére szólította fel a lakosságot.
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 13:39
Putyin: megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése
Az atomfegyver-mentesítés "lehetséges, (...) Észak-Koreának biztonsági garanciákra van szüksége, ez minden" - mondta Putyin sajtótájékoztatóján, amelyet egyedül tartott.

Utalva a 2009-ben összeomlott, a két Korea, Oroszország, az Egyesült Államok Kína és Japán által folytatott hathatalmi tárgyalásokra, azt mondta, hogy a biztonsági garanciákat több országnak kellene szavatolnia.

Az orosz elnök elmondta: egyetértett vendégével abban, hogy a világpolitikában az ököljogtól vissza kell térni a nemzetközi joghoz. Beszámolója szerint Kim, aki még mindig készen áll az észak-koreai nukleáris programról való tárgyalásra, arra kérte őt, hogy álláspontjáról tájékoztassa az Egyesült Államokat. Hozzátette, hogy a megbeszélésekről Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezés részvevőinek csúcstalálkozója alkalmából a kínai vezetésnek is be fog számolni.

Hangsúlyozta, hogy a Észak-Korea nukleáris fegyvereinek leszerelése Oroszország és az Egyesült Államok közös érdeke.

Putyin elmondta, hogy
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 14:59
Trump-Kim csúcstalálkozó - Kreml: még nem működik a felek között az egymás felé teendő kis lépések gyakorlata
Phenjan közötti tárgyalási folyamatnak nincs vége, amit pozitív fejleményként értékelt. Mint mondta, a Kreml várja a további részleteket, egyebek között az észak-koreai fél magyarázatát arról, hogy miért maradt el a megállapodás.

Úgy vélekedett, hogy a feleknek az egymással szembeni túlzott elvárásai jelenthetik a gondok forrását, és még mindig nem működik az apró lépések gyakorlata.

Peszkov, aki megkerülte annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy Moszkva milyen segítséget nyújtott Észak-Koreának a találkozó előkészítésében, kijelentette, hogy bár a konkrét időpontról még mindig nem született megállapodás, de továbbra is napirenden van az orosz-észak-koreai csúcstalálkozó megrendezése. Közölte továbbá, hogy az elnöki hivatal munkatársai nem fognak találkozni a kétoldalú kormányközi bizottság március elejei ülésére Phenjanból Moszkvába érkező küldöttség tagjaival.

A szóvivő szerint a Kreml apparátusának képviselői nem találkoznak majd Delcy Rodríguez venezuelai alelnökkel sem, aki pénteken
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:53
Képek, videók
abies koreana.jpg
dandej
2011. december 14. szerda, 23:36
061102koreanair.jpg
donaldduck
2010. október 02. szombat, 11:53
Abies Koreana1.jpg
dandej
2009. december 19. szombat, 09:22
abies_koreana.jpg
dandej
2009. december 07. hétfő, 23:45
abies_koreana (1).jpg
dandej
2009. december 07. hétfő, 23:45
Abies koreana Koreanische
dandej
2009. november 14. szombat, 12:16
Cinkben gazdag élelmiszer
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 19:33
élelmiszer gyűjtés1126.jp
maroka
2018. november 26. hétfő, 17:38
élelmiszergi.jpg
maroka
2015. május 16. szombat, 23:41
Friss élelmiszerek
sanci81
2014. április 21. hétfő, 19:02
Élelmiszer lánc...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:20
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
génkezelt élelmiszerek.jp
dnemethk
2012. július 22. vasárnap, 22:15
Alapvető élelmiszerek.jpg
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.