Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 21:52 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: Észak-Koreának elsősorban élelmiszerre van szüksége
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető páncélvonata áthaladt az orosz határon - közölték szerda reggel orosz hírügynökségek és televíziók. Kim Vlagyivosztokba tart, ahol csütörtökön fogadja őt Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ez lesz a két vezető első találkozója.

Kis-Benedek József a találkozó kapcsán elmondta, búzát és lisztet vásárolna Észak-Korea Oroszországtól, cserébe pedig az ázsiai országban bőségesen megtalálható, máshol ritkának számító ásványi anyagokat adhat.

Az észak-koreai atomleszerelésről Oroszországnak más az álláspontja, mint az Egyesült Államoknak: a fokozatos leszerelést részesítik előnyben az azonnali helyett. Valószínűleg ez elfogadhatóbb az észak-koreai rezsim számára is - mondta a szakértő.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 09:00
Címkék: Dzsong Un, Vlagyimir Putyin, Kis-Benedek József, Észak-Korea Oroszországtól, Egyesült Államoknak, orosz határon,
Kommentek
Putyin: megvalósítható a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése
Az atomfegyver-mentesítés "lehetséges, (...) Észak-Koreának biztonsági garanciákra van szüksége, ez minden" - mondta Putyin sajtótájékoztatóján, amelyet egyedül tartott.

Utalva a 2009-ben összeomlott, a két Korea, Oroszország, az Egyesült Államok Kína és Japán által folytatott hathatalmi tárgyalásokra, azt mondta, hogy a biztonsági garanciákat több országnak kellene szavatolnia.

Az orosz elnök elmondta: egyetértett vendégével abban, hogy a világpolitikában az ököljogtól vissza kell térni a nemzetközi joghoz. Beszámolója szerint Kim, aki még mindig készen áll az észak-koreai nukleáris programról való tárgyalásra, arra kérte őt, hogy álláspontjáról tájékoztassa az Egyesült Államokat. Hozzátette, hogy a megbeszélésekről Pekingben az Egy övezet, egy út kezdeményezés részvevőinek csúcstalálkozója alkalmából a kínai vezetésnek is be fog számolni.

Hangsúlyozta, hogy a Észak-Korea nukleáris fegyvereinek leszerelése Oroszország és az Egyesült Államok közös érdeke.

Putyin elmondta, hogy
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 14:59
Trump-Kim csúcstalálkozó - Kreml: még nem működik a felek között az egymás felé teendő kis lépések gyakorlata
Phenjan közötti tárgyalási folyamatnak nincs vége, amit pozitív fejleményként értékelt. Mint mondta, a Kreml várja a további részleteket, egyebek között az észak-koreai fél magyarázatát arról, hogy miért maradt el a megállapodás.

Úgy vélekedett, hogy a feleknek az egymással szembeni túlzott elvárásai jelenthetik a gondok forrását, és még mindig nem működik az apró lépések gyakorlata.

Peszkov, aki megkerülte annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy Moszkva milyen segítséget nyújtott Észak-Koreának a találkozó előkészítésében, kijelentette, hogy bár a konkrét időpontról még mindig nem született megállapodás, de továbbra is napirenden van az orosz-észak-koreai csúcstalálkozó megrendezése. Közölte továbbá, hogy az elnöki hivatal munkatársai nem fognak találkozni a kétoldalú kormányközi bizottság március elejei ülésére Phenjanból Moszkvába érkező küldöttség tagjaival.

A szóvivő szerint a Kreml apparátusának képviselői nem találkoznak majd Delcy Rodríguez venezuelai alelnökkel sem, aki pénteken
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:53
Trump-Kim csúcstalálkozó - Szakértő: a két fél nem ugyanúgy képzeli el az atommentesítést
A szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, Kim Dzsong Un úgy szeretné véghez vinni a folyamatot, hogy a már meglévő eszközöket és kísérleti területeket megtartja, csak új fejlesztéseket, kísérleteket nem végeznek.

Ezzel szemben Donald Trump azt akarja, hogy semmisítsenek meg mindent, szereljenek le teljesen - tette hozzá.

Közölte, Észak-Koreának olyan sok eszköze van, hogy többszörösen meg tudná semmisíteni a világot. Ez sok kérdést vet fel, ezért nem szabad siettetni a megegyezést - vélekedett.
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 08:21
Trump-Kim csúcstalálkozó - Szakértő: Kim Dzsong Un célja, hogy elismerjék egy atomhatalom vezetőjeként
Kis-Benedek József szerint Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un szerdán kezdődő csúcstalálkozóján valószínűleg nem írják alá a békeszerződést a két Korea, valamint az Egyesült Államok és Kína között, de tárgyalnak még róla. Úgy látja, kicsit lelassult ez a folyamat.

A Vietnam fővárosában, Hanoiban rendezendő találkozóról szólva a szakértő jelezte: Észak-Korea rossz gazdasági helyzetben van, segélyre, élelmiszerre, technológiára lenne szüksége.

Közölte továbbá: teljesen mások az elképzelések az atomfegyver-mentesítést illetően, az amerikaiak szeretnék az egész Koreai-félszigetet atommentesíteni, az oroszok viszont maradnának annál, hogy ne legyen több atomfegyvere Észak-Koreának.
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:47
Donald Trump a hanoi csúcs után újabb találkozót tervez Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel
"Nem hiszem, hogy ez lesz az utolsó találkozónk" - fogalmazott a hanoi csúcsra utalva az elnök, majd egy újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy újabb találkozót fontolgat. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Észak-Koreának lépnie kell az atomfegyver-mentesítés érdekében.

Mint fogalmazott: "valami érdemlegeset" szeretne látni Phenjan részéről, bár hozzátette, hogy szerinte az észak-koreai vezetés "tényleg akar valamit".

Az amerikai elnök kedden - szintén a Fehér Házban újságíróknak - derűlátóan nyilatkozott a február 27-én és 28-án tartandó csúcstalálkozóval kapcsolatban. De azt is leszögezte, hogy "nincs ok sietségre", az általa kitűzött célok megvalósításához, vagyis a Koreai-félsziget teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítéséhez van idő mindaddig, amíg Phenjan - mint fogalmazott - "nem hajt végre atomfegyver-, és rakétakísérleteket".

Donald Trump megerősítette, hogy az Észak-Korea elleni szankciók érvényben maradnak. Ezt egyébként egyik keddi közleményében az amerikai
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 21:12
Putyin és Abe a Kuril-szigeteki gazdasági együttműködés folytatásáról állapodott meg
Gazdasági Fórum, amelyen az orosz és a japán vezető mellett rész vesz majd Hszi Csin-ping kínai, Mun Dzse In dél-koreai és Kaltma Battulgamongol elnök is.

Putyin és Abe hétfőn megerősítette, hogy folytatja a szoros együttműködést a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése érdekében is. A japán kormányfő azt is közölte, hogy jövő júniusban a osakai G20-csúcson találkozik Putyinnal, majd Tokióban együtt zárják le a kulturális keresztévet. Abe közölte, hogy Japán kész gazdasági segítséget nyújtani Észak-Koreának, de csak abban az esetben, ha Phenjan megoldja az elrabolt japán állampolgárok ügyét. Hozzátette, hogy az orosz elnök részéről ebben "megértésre és támogatásra talált".

Az észak-koreai titkosszolgálat által elrabolt japánok ügye az egyik legérzékenyebb kérdés a két ország viszonyában, amelyek nem tartanak fenn hivatalos diplomáciai kapcsolatokat. 2002-ben Phenjan először ismerte el szerintecsak 13 japán állampolgár elrablását, és öt közülük visszatérhetett hazájába. A többiekről azt állította,
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 18:52
Mattis: Washington "aktívan kommunikál" Moszkvával a szíriai vegyi fegyverek ügyében
A miniszter elmondta: miután a napokban sajtójelentések láttak napvilágot arról, hogy a szíriai kormányzat vegyi fegyvereket szállít azokba a lázadók által ellenőrzött térségekbe, amelyeknek a visszafoglalására készül, az amerikai külügyminisztérium egyeztetett Moszkvával, hogy elejét vegyék ennek.

James Mattis egy sor más kérdésben is kifejtette a tárca álláspontját.

Jemenről szólva hangsúlyozta: a szaúdi vezetésű koalíciónak nyújtott amerikai támogatás nem feltételek nélküli, bár nem konkretizálta az Egyesült Államok esetleges feltételeit e támogatás biztosításához. Mint fogalmazott, Washington folyamatosan felülvizsgálja a támogatást. Leszögezte: az amerikai politika célja Jemenben a civil áldozatok számának minimálisra szorítása és egy ENSZ-részvétellel megtartott béketárgyalás minél előbbi megindítása.

Iránt az Egyesült Államok figyelmeztette - mondta a miniszter - és a továbbiakban felelősnek tartja a térség bajaiért.

Szíriát illetően leszögezte: a szíriai népnek kell
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 10:07
Képek, videók
abies koreana.jpg
dandej
2011. december 14. szerda, 23:36
061102koreanair.jpg
donaldduck
2010. október 02. szombat, 11:53
Abies Koreana1.jpg
dandej
2009. december 19. szombat, 09:22
abies_koreana.jpg
dandej
2009. december 07. hétfő, 23:45
abies_koreana (1).jpg
dandej
2009. december 07. hétfő, 23:45
Abies koreana Koreanische
dandej
2009. november 14. szombat, 12:16
Cinkben gazdag élelmiszer
pacsakute
2019. május 05. vasárnap, 19:33
élelmiszer gyűjtés1126.jp
maroka
2018. november 26. hétfő, 17:38
élelmiszergi.jpg
maroka
2015. május 16. szombat, 23:41
Élelmiszer lánc...jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:20
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
génkezelt élelmiszerek.jp
dnemethk
2012. július 22. vasárnap, 22:15
Alapvető élelmiszerek.jpg
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:56
Unicarm-elelmiszer uzlet
margareta51
2007. december 25. kedd, 13:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.