Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:04 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Finom savanyúság
Hozzávalók
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
babérlevél igény szerint
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Elkészítés
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle!
Zsóka Pentz receptje.

Több helyen is fent van az interneten :
https://ripost.hu/cikk-itt-a-legfinomabb-nyari-savanyusag-viz-sem- kell-bele[/link]

https://www.hoxa.hu/nyari-savanyusag-telire-recept[/link
pacsakute, 2019. május 15. szerda, 10:03
Címkék: Zsóka Pentz, felaprított hozzávalókat, összekeverjük, hozzávalókat, folyamatosan, felaprított,
Kommentek
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is!
Egyre jobban figyelünk az étkezésünkre, az egészségünkre és a környezetünkre, egyre tudatosabban táplálkozunk, ugyanakkor felmerül a kérdés: hogyan tudjuk a hagyományos ételeket másra cserélni vagy pótolni, ha a családtagok vegák vagy vegánok.

G. Sarudi Balázs
f Ajánlom
Kissé általánosítva: a magukat vegetáriánusnak vallók nem esznek húst és halat, míg vannak, akik a tojást sem fogyasztják el, bár tejterméket igen - ők a laktovegák. A vegánok minden állati eredetű élelmiszertől távol tartják magukat. Ezen belül egyéntől függően minden csavar bejöhet, de most erre a három alapesetre hegyezném ki a mondanivalómat. Amennyiben a családodban van olyan, aki nem eszik meg a húst elvi, egészségügyi vagy bármilyen okból, akkor mutatok három alternatívát egy klasszikus tojásos reggeli elkészítéséhez. Merthogy a tojásreggeli a legjobb reggeli - akár vegánul is!

Három fő alapanyagból készítem el ezeket a húsmentes reggeliket, és jellegzetes fűszerekkel, hozzávalókból adom
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 07:59
Gyors reggelikhez receptek
amíg világosbarna lesz. Ekkor a süteményt deszkára csúsztatom, a sütő hőmérsékletét pedig visszaveszem 160 - légkeverésnél 140 - fokra. A tésztarudat egy centi vastag szeletekre vágom, melyeket visszahelyezek a tepsire a vágott oldalukkal felfelé. A biscottit még 10-15 percig sütöm, ezalatt kemény, ropogós lesz. Rácsra téve kihűtöm a szeleteket , és fémdobozban tárolom.

Joghurtos "zabkása"

Ez valójában nem zabkása, mert főzni nem kell, elég csak este összekeverni a hozzávalókat egy műanyag fedeles dobozban, és reggelre elkészül a finomság.

Hozzávalók 2 főre:

10 dkg zabpehely
1-1,5 deci joghurt
1-1,5 deci folyadék (tej, kókusztej, növényi tej, víz - én ez utóbbit használom)
méz ízlés szerint
a tálaláshoz gyümölcs

A zabpelyhet a joghurttal, folyadékkal, mézzel elkeverem, annyi folyadékot teszek hozzá, amennyivel jól elkeverhető, de azért ne ússzon benne. Éjjelre beteszem a hűtőbe, reggelire tálalom. Ehető magában,
lovaszmarika, 2018. május 08. kedd, 14:51
Diétás heti étrend
előre felforrósított olajra. Kevés vizet öntünk alá és lefedve készre pároljuk.

Rizibizi

Hozzávalók:
3 dkg barna rizs sós vízben megfőzve
10 dkg zöldborsó (gőzben párolva) - előtte kicsit megsózva

Elkészítés:
A két megpuhult hozzávalót egybe forgatjuk, így tálaljuk.

Körözött

Hozzávalók:
10 dkg félzsíros túró
0,5 dl nat. joghurt,
ízlés szerint: fűszerpaprika, mustár, kömény, só

Elkészítés:
A hozzávalókat egybedolgozzuk és az egészet 30 percre a hűtőbe tesszük.

Sertés egybensült, parajfőzelékkel (1 adag)

Hozzávalók:
20 dkg sovány sertéscomb
1 ek. olaj
Kömény, fokhagyma, só
Kukta fazék

Elkészítés:
A sertéshús darabot fokhagymával tűzdeljük és a forró olajon megpattogtatott köménymagra dobjuk, így képezünk ,,kérget" neki a pirítással. Ezt sózzuk és kevés vízzel felöntve lezárt kuktában készre pároljuk.

Spenót
skorpiolilike, 2018. február 21. szerda, 11:51
Nyári savanyúság télire!
Nyári savanyúság télire!
Szégyenlem, de nem emlékszem ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, sok savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönet érte.

Recept:

2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle

Pentz Zsóka receptje
nanoka72, 2017. július 30. vasárnap, 06:34
Nyári savanyúság télire!
Szégyenlem, de nem emlékszem ki rakta fel ezt a csodálatos receptet, sok savanyúságot tettem el életemben, de ilyen finomat még nem ettem. Köszönet érte.
Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle..

HA NINCS IDŐD KOVÁSZOS UBORKÁT KÉSZÍTENI ezt próbáld ki
Elkészítés:
Mosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított
bozsanyinemanyi, 2017. június 24. szombat, 14:21
Olaszos rakott cukkini
meglocsoljuk olajjal. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 15 percig sütjük.

Ezalatt a felaprított hagymát egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a cukrot, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval.

Az egészet alaposan összekeverjük és pár perc alatt össze-rottyantjuk.

Egy hőálló edényt (én egy kisebb jénait használtam) ecsettel vékonyan kiolajozunk.

Az edénybe rétegezzük a hozzávalókat: alulra kerül egy-két evőkanál szósz,...

...majd egy réteg sült cukkini következik.

A cukkinire kerül 4-5 db mini mozzarella (én kisebb darabokra tépkedtem őket, de ízlés szerint akár egyben is maradhatnak). A rétegezést addig folytatjuk, amíg tartanak a hozzávalók (nekem 3 réteg lett).

Ha elfogytak a hozzávalók, a tetejét ízlés szerint megszórjuk reszelt parmezánnal. Az egészet visszatesszük a sütőbe (marad a 180 C fok) és addig sütjük, amíg a parmezán
horvathnemagdi, 2017. március 22. szerda, 07:57
Meggyes (cseresznyés) kocka
lágy)
előkészítés:
Kakaó felsők: cukor, kakaó, olaj és víz hozott egy kis bankot. Forraljuk, hogy feloldja a cukrot. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Lehűlés után: Protein tegye a tálat a keverő. Beat merev, a végén korbácsolás fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, kanál után kanál, keveréshez el. Add a tojás sárgáját, és habverővel szerezni krémes habot. Öntsük a keveréket lehűtjük, a teljes és alaposan keverjük össze egy spatulával vagy keverő az alacsony fordulatszám össze. Add átszitált száraz hozzávalókat és óvatosan keverjük össze egy spatula segítségével. Forma méretei 25 x 35 cm sütés pergamenre, az alsó (nem oldalról, mint olajozott). Öntsük egy torta forma szintjén. Süssük 180 ° C-on 40-45 percig, vagy úgy. száraz bot (sütöttem 30 perc). Hagyjuk kihűlni a sütőben döntött. Lehűlés után távolítsa el a tortát a formából, vágjuk egy éles késsel a 2 tetejét. Krém cseresznye: Cseresznye fel egy fazékba, öntsünk cukrot, adjuk hozzá a citromlevet, forralja fel. Keverjük össze
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 12:58
Képek, videók
Zsókától
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:20
Simon Zsóka
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:17
Szabolcsi Zsóka Este.jpg
maria_kadar_148
2018. június 01. péntek, 11:46
SZKT-Szűcs Zsóka.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:07
Válogatás Zsóka leckéiből
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:57
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
5 tanulj folyamatosan,.pn
lovaszmarika
2012. november 08. csütörtök, 17:49
Tanulj folyamatosan
lovaszmarika
2011. március 03. csütörtök, 10:51
folyamatosan éhes vagyok
yuzanna
2010. október 31. vasárnap, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.