Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:59 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Pollreisz Balázs a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje
A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Pollreisz Balázs azt mondta: az ellenzéki összefogás civil jelöltet keresett, de a civil jelöltek nem merték, vagy tudták elvállalni a jelöltséget. A jelöltséget azzal vállalta el - tette hozzá -, hogy megválasztása esetén nem az MSZP, hanem az ellenzéki összefogás és a győriek érdekeit képviseli majd.

Hangoztatta, hogy programjukkal a város becsületén esett foltot szeretnék tisztára mosni.

A megyeszékhelyen az utcák tele vannak szeméttel, sok a rossz minőségű busz, és fel kell számolni a korrupciót - mondta.

Hozzátette: polgármesterként első intézkedése az lesz, hogy egy független civil jogvédő szervezettel átnézeti az eddig megkötött önkormányzati szerződéseket.

A Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlésben a munkát együttműködéssel tudja elképzelni a város fejlődése és a győriek érdekében.

Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke, az ellenzék polgármesterjelöltje az október 13-i önkormányzati választáson, közölte, egészségi állapota nem engedi, hogy ismét megmérettesse magát. Úgy fogalmazott, azért nem vállalta a jelöltséget mert nem tud százszázalékosan a kampányra koncentrálni, ugyanakkor minden erejével támogatni fogja Pollreisz Balázst.

A sajtótájékoztatón részt vett Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja, Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő, Kendernay János, az LMP társelnöke, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Nunkovics Tibor jobbikos országgyűlési képviselő és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A politikusok egyaránt örömüket fejezték ki, hogy sikerült egy ellenzéki polgármesterjelöltet találniuk, akit mindenben támogatnak. Azt is elmondták, hogy az október 13-i önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy egy közös ellenzéki jelölttel megtörhető a Fidesz hatalma.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:01
Címkék: Pollreisz Balázs, Borkai Zsolt, Glázer Tímea, Pollreisz Balázst, Buzinkay György, Gréczy Zsolt DK-s,
Kommentek
Hollik: új korszak kezdődik Győrben Dézsi Csaba András megválasztásával
Hollik István újságírók előtt úgy fogalmazott: a kormánypártok számára ez nemcsak választás volt, hanem becsületbeli ügy is.

A politikus a kormánypártok nevében köszönetet mondott minden győri választópolgárnak, aki részt vett a vasárnapi időközi polgármester-választáson, és fontosnak gondolta, hogy beleszóljon Győr jövőjébe. Külön megköszönte azoknak, akik Dézsi Csaba Andrást támogatták szavazatukkal.

Hollik István kiemelte: a választás eredménye egyértelmű, a Fidesz-KDNP jelöltje fölényesen megnyerte.

Dézsi Csaba András megválasztásával új korszak kezdődik Győr életében - jelentette ki. Hozzátette: személyesen is ismeri a most megválasztott városvezetőt, és biztos benne, hogy a győriek bizalmát "kőkemény munkával" fogja meghálálni.

Kérdésre válaszolva a kommunikációs igazgató azt mondta: a Fidesz-KDNP mindig is arra törekedett, hogy erős és sikeres országot építsen.

Mindig remélik, hogy az elvégzett munkával kiérdemlik a választópolgárok bizalmát. Ugyanakkor hangsúlyozta:
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 12:21
Oraşul maghiar Győr are un nou primar Fidesz-KDNP
După numărarea tuturor voturilor exprimate a reieşit că Csaba András Dézsi a obţinut 56,14% din voturi (23 932 de voturi). Candidatul alianţei partidelor de opoziţie Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP, Balázs Pollreisz a fost votat de 39,05% dintre alegători (16 646 de voturi).

Alţi doi candidaţi ai unor partide mai mici, Jenő Balla şi József Géber au obţinut 2,17%, respectiv 1,28% dintre voturi.

Pentru cei doi candidaţi independenţi, János Hajnal şi Mária Kirchfeld au optat 0,76%, respectiv 0,6% dintre alegători.

Pe listele electorale permanente au fost înscrişi 101 629 de alegători, dintre care s-au prezentat la vot 42 943, ceea ce înseamnă o prezenţă de 42,25%.

Locuitorii oraşului Győr au fost nevoiţi să îşi aleagă un nou primar după ce fostul edil, Zsolt Borkai, reales la data de 13 octombrie a anului trecut, a demisionat în urma scandalului sexual în care a fost implicat.
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 09:01
Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) nyerte meg a győri polgármester-választást - BŐVÍTETT (új : szavazókörök)
A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott).

A 96 győri szavazókörből95-ben végzett Dézsi Csaba András az első helyen.

AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot).

Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett.

A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott.

A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt.

Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert a tavaly október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről.
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 22:09
Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) nyerte meg a győri polgármester-választást
A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott). AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot).

Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett.

A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott.

A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt.

Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert a tavaly október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről.
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 21:49
Kunhalmi: két világ közötti választásról szól a vasárnapi győri polgármester-választás
tartását - utalt a Borkai-ügyre a politikus, hozzátéve, hogya Fidesz már egy évvel ezelőtt is tudott a polgármesterről készített videofelvételről és a korrupciós szálról.

Kizártnak tartom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ne tudott volna róla. Miért hagyta állva Borkait a Fidesz? - tette fel a kérdést. Hozzátette: "csak a vak nem látja", hogy a Borkai-ügy szálai összefonódnak a Fidesszel.

Nincs két Fidesz, a győri fideszes önkormányzati képviselők eddig is megszavaztak mindent Borkai Zsoltnak. Pollreisz Balázs a "kassza őre lesz", vigyázni fog arra, hogy a polgárokhoz, és ne a Fidesz zsebébe jusson az, ami a győrieké - mondta.

Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP győri polgármesterjelöltje hangoztatta: vasárnap a győriek arról dönthetnek, hogy becsületes, tisztességes, átlátható, vagy zavaros, a körülményeket fedező és az előző évek vélhetően negatív, korrupciógyanús ügyeit inkább elrejtő városvezetést szeretnének-e.

Nemény András, Szombathely polgármestere, a
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 11:22
Karácsony: a győriek olyan polgármestert válasszanak, aki új alapokra akarja helyezni a városvezetés és a győri
városnak.

Karácsony Gergely rámutatott: Győr az elmúlt időszakban nem olyan képben jelent meg a belpolitikában, ahogy azt a győriek szeretnék, majd hozzáfűzte, a most vasárnapi választás arról is szól, hogy a győriek lemossák-e a gyalázatot a város hírnevéről és olyan polgármestert választanak, akinek nem az a fontos, hogy jóban legyen a hatalommal, hanem jóban legyen a győriekkel.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is arról beszélt, a győrieknek nem kell attól félniük, hogy ha Pollreisz Balázs nyer, akkor a kormány nem fogja támogatni a várost, mert Győr nem szorul a kormány támogatására, minden pénzügyi forrása megvan, önálló és független város.

Mások attól félnek, hogy egy kisebbségi közgyűlési támogatással rendelkező polgármester tehetetlen lesz. Hódmezővásárhelyen azonban megmutattuk, hogy komoly eredményeket lehet elérni - fogalmazott.

Hódmezővásárhelyen megmutattuk azt is, hogy ma a különbség nem a jobb és a baloldal között van, hanem a tisztességes emberek és a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 18:52
Hét településen tartanak időközi választást vasárnap
Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást, mert az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával lemondott tisztségéről. Az időközi választáson hatan indulnak: Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület), Géber József (Mi Hazánk Mozgalom), Hajnal János (független), Kirchfeld Mária (független), Pollreisz Balázs (MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP) és Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP). A választói névjegyzékben 101 655-en szerepelnek. Októberben négy jelölt indult a választáson, akkor mindössze 646 voks volt az első két helyen végzett jelölt között: Borkai Zsolt 19 308 szavazatot kapott, Glázer Tímea (DK-MSZP-Momentum-Jobbik-LMP) pedig 18 662-t.

Nógrád megyében két településen is időközi polgármester-választást tartanak vasárnap. Patakon októberben két jelölt indult, Fekete Tibor (Fidesz-KDNP) és Viczián Tibor (független), ám mindketten 199 szavazatot kaptak. A vasárnapi választáson ők ismét elindulnak, de indul egy harmadik jelölt is, a független Szabó Andrea. A
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 07:05
Pollreisz Balázs: a győriek változást szeretnének
Az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP támogatásával induló Pollreisz Balázs a január 26-i polgármester-választásról azt mondta, hogy érzi, a győriek is vissza akarják venni a város becsületét.

Az MSZP helyi szervezetének elnöke kitért arra is, hogy kedden egy levelet találtak a postaládájukban a garázstulajdonosok, amelyben az önkormányzat azt tudatta, hogy a közgyűlés megszüntette a garázsadót.

Durva számítások szerint az önkormányzat legalább másfél millió forintot költött erre - mondta, majd hozzáfűzte, bejelentést tesznek a levélről a helyi választási bizottságnál, amely reményei szerint elmarasztalja majd az önkormányzatot.

Glázer Tímea, a DK helyi szervezetének elnöke arról beszélt, hogy a következő öt évben nem lesz könnyű feladatuk, akár nyer, akár nem Pollreisz Balázs, úgy fognak dolgozni, hogy mindent megtettek.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi polgármester-választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 14:31
Képek, videók
berke balázs0702.png
maroka
2020. július 02. csütörtök, 11:36
SZKV.-Dénes Balázs.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:51
SZKV-Dénes Balázs-.jpg
agica2004
2020. május 30. szombat, 12:51
vezprém_balázs áldás0209.
maroka
2020. február 09. vasárnap, 23:51
SZKT-Dénes Balázs - Török
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:29
SZKT- Dénes Balázs.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:21
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
balázs áldás déván.jpg
maroka
2019. február 03. vasárnap, 13:44
balázs áldás0203.jpg
maroka
2019. február 03. vasárnap, 13:27
Leleszi Balázs Károly
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:05
Gecse Balázs -Vándor
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:07
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.